κανεις κοπι πειστ το πρωτο λινκ π σου βγαζει!
Printable View
κανεις κοπι πειστ το πρωτο λινκ π σου βγαζει!
Παιδιά, δεν το πιστεύω αλλά ΤΩΡΑ είδα το μηνύματα που μου γράψατε πιο πάνω!! Έχετε δίκιο, άκυρο το τικεράκι, αλλά το έκανα περισσότερο για χαβαλέ, επειδή ζήλεψα...
dance και ελπίδα, είμαι 48 και θέλω να φτάσω 44 αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας... Έχω ύψος 1,56, άρα δεν είναι υπερβολικό το βάρος που θέλω. Βέβαια, όταν είχα ανορεξία είχα φτάσει και χαμηλότερα, αλλά δε θέλω να ξαναγίνω όπως τότε...
dexa, συμφωνώ με τη dance και σε συγχαίρω κι εγώ για την αισιοδοξία σου και για το πόσο δείχνεις ότι νοιάζεσαι για το κάθε άτομο ξεχωριστά... Σ΄ευχαριστώ πολύ... Είμαι σίγουρη πως είτε στα 150 είτε στα 50 είτε στα 200, εσύ θα εξακολουθείς να είσαι ένα τόσο χαρούμενο άτομο!
Είμαι η dance και θέλω να πιστεύω πως μέρα με τη μέρα κάνω βήματα για να γίνω καλά. Έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα και προσπαθώ να το καταπολεμήσω. Γι' αυτό αλλάζω και το τικεράκι στα πιο πάνω κιλά που έχω υπάρξει (πριν 4 χρόνια), για να βλέπω την πρόοδο και να νιώθω περήφανη για όσα έχω καταφέρει και όσα θα καταφέρω ακόμα!
Ειμαι η dexa και νομιζω πως ειμαι καλα.....
Νομιζω πως δεν θα το βαλω κατω.....
Δεν θα το βαλω....?
Νομιζω........??
Ισως ειναι και ο καιρος και τα ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ δεν εχουν τελειωμο!!!!!
Ελπιζω οτι καποια στιγμη γρηγορα θα σιγουρευτω!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
Δεν θα το βάλεις κάτω dexa, δεν πρόκειται να σ' αφήσουμε εμείς έτσι κι αλλιώς!! Κουράγιο, φάση είναι και θα περάσει κι εσύ θα τη νικήσεις! Μπορείς και το χεις αποδείξει!! Μακριά από αρνητικές σκέψεις, προσήλωση στο στόχο και δεν υπάρχουν εμπόδια παρά μόνο το μυαλό μας!
Ρε παιδιά, για πείτε μου λίγο... Όντως παίρνουμε βάρος όταν έχουμε περίοδο ή είναι κάτι που λέμε για να παρηγορούμαστε για τα μασαμπουκιάσματά μας;
Ναι, σύμφωνοι ότι φουσκώνει η κοιλιά μας εκείνες τις μέρες, αλλά είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι το μισό κιλό παραπάνω που μας έδειξε η ζυγαριά οφείλεται στην περίοδο;
Nαι, είναι κατακράτηση υγρών αυτό το παραπάνω ΄βάρος, και γιαυτό και έχουμε και εμφανή διαφορά στην ζυγαριά πριν και μετά την περίοδο
Νομίζω μέχρι και 2 κιλά παραπάνω μπορεί να σε δείξει η ζυγαριά, έτσι δεν είναι; Εξαρτάται απ'τον οργανισμό.
Όντως οργανισμός από οργανισμό διαφέρει σημαντικά! Για 2 κιλά δεν ξέρω, αλλά 0,5-1 πάνω οπωςδήποτε! Αλλά δεν είναι λίπος το κιλό αυτό, κατακράτηση είναι, οπότε δεν πτοούμαστε! (ε?? ;) ;) )
και εμενα χαλαρα με δειχνει 1 παραπανω,....την αδερφη μου 3 ολκληρα κιλα παραπανω...ευτυχως που δεν εχει την μουρλια μου!..:P
ΜΑΡΙΝΑΚΙ,ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ;;;;ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΦΡΙΚΑΡΕΙ;;;;;;;ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!!!!!1ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ 'ΞΕΡΑ;ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ,ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ;ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑΡΑ;ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟΠΟ;ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΤΣΙΤΩΝΕΙ (ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ.ΧΑ1ΧΑ!);ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΗΖΩ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;ΤΣΟΥ,ΤΣΟΥ,ΤΣΟΥ!!!!!!! 1ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ,ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΜΑΡΙΝΑΚΙ.ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!!!ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!!!!!!1ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
Είμαι πολύ καλα! Είχα καιρό να μπω εδώ και έχετε ανοίξει τέλεια θέματα θέλω να απαντήσω σε όλα! Τα πάω πολύ καλα! Τρώω κανονικά και μόνο 2-3 φορές είχα βουλιμικό από το φεβρουάριο! Σήμερα ήμουν 53,3. Δεν ακούω για δίαιτες που λένε σε περιοδικά κλπ. τρώω ότι νομίζω εγώ, μερικές φορές και λίγο παραπάνω κι όμως χάνω! Επίσης άλλαξαν και τα γούστα μου, δεν θέλω να γίνω πολύ αδύνατη μόνο 2-3 κιλά να χάσω ακόμη. Αλλά και έτσι όπως είμαι τώρα νιώθω μια χαρά ! την κυριακή φεύγω για διακοπές! :)
Μπράβο μικρή! Ήσουν που ήσουν κούκλα, τώρα θα έχεις γίνει θεά! Μη χάσεις πολλά ακόμα, δε χρειάζεται. ʼντε, και καλά μπάνια!
Παιδιά ... δεν ξέρω αν φταίνε οι ορμόνες και με έχει πιάσει η μαυρίλα της περιόδου ή αν είναι ανεξάτρητο και απλά τελείωσε η περίοδος καλής διάθεσης αλλά δεν ειμαι καλά.... Δεν ειναι κατι συγκεκριμένο, ούτε κάτι που συνέβη... αλλά να σκέφτομαι πολυ το βάρος μου και εκεί που ενθουσιαζόμουν που η γουρούνα μου πάει για τα 68 εκεί άρχισε και να με παίρνει απο κάτω... αργά και βασανιστικά κατεβαινεί μέχρι να ξανακολήσει πάλι για να ξανααρχίσει να κατεβαίνει πιο άργα και πιο βασανιστικά... για να φτάσει τα 56 που εδώ καλα καλα δεν μπορώ να πέσω από τα 60... τόσος καιρός προσπάθειας... μαλακισμένες παραιτήσεις και φτου ξανά από την αρχή, και πάλη με τον αευτό μου να τρώω κανονικά πιαααα και δεν ξέρω.... δεν είμαι καλά....
Τόσο καιρό στον αγώνα το μόνο που κατάφερα να χάσω ήταν ο εαυτός μου και τώρα είμαι σε μια ατελείωτη αναμονή... περιμένω να αδυνατίσω για να ζήσω πάλι... όχι επειδή όλα θα αλλάξουν αλλά απλά και μόνο επειδή δεν θα υπάρχει πια αυτή η εμμονή με τη ζυγαριά μου....
Jasmine, ένα τεράστιο μπράβο! Πραγματικά πολύ μεγάλο... Νομίζω στα λόγια σου αρχίζει και γίνεται πράξη το όνειρο της απεξάρτησης! (γιατί εξάρτηση είναι)Quote:
Originally posted by jasmine
Επίσης άλλαξαν και τα γούστα μου, δεν θέλω να γίνω πολύ αδύνατη μόνο 2-3 κιλά να χάσω ακόμη. Αλλά και έτσι όπως είμαι τώρα νιώθω μια χαρά !
@elpida: Καλή μου, αυτό που σου συμβαίνει έχει όνομα και λέγεται "περίοδος"! Μην τρελαίνεσαι! Στον αγώνα που δίνεις δεν θα χάσεις τον εαυτό σου, να τον βρεις προσπαθείς! Και θα τα καταφέρεις, είναι μάχη καθημερινή, αλλά γνωρίζεις τον εχθρό. Μην παραδίνεσαι σε μια κακή στιγμή... σε λίγο όλα θα σου φαίνονται καλύτερα... κράτα γερα!!
ναι ελπιδακι, περιοδος ειναι...αυτη τα φταιει..ξερεις ποσο ειχα πεσει εγω ψυχολογικα πριν μια βδομαδα που ημουν..παντα με παει πόλυ πισω αυτη...βεβαια προτιμω να την εχω και να σκεφτομαι οτι απλα ειναι μερικες δυσκολες μερες απο το να μην εχω(οταν μου ειχα σταματησει για 15 μηνες)--->τοτε να δεις νευρα και ψυχολογικι καταπτωση..μεθαυριο το πολυ θα σαι μια χαρα!!..για λιγο ειναι!..ολα καλα πανε.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ..ΕΛΕΟΣ!..ΦΙΛΑΚΙΑ κουκλιτσα!
Καλημέρα σε όλους!
Χτες ζυγίστηκα κι έφτιαξα και το τίκερ μου :)
Πρώτη φορά λέω πόσα κιλά είμαι και πόσα θέλω να χάσω (ούτε στις φίλες μου δεν το'χω πει!). Είναι φοβερή απελευθέρωση.
Μπράβο Hilda μου, καλή αρχή σου εύχομαι και όλα να πάνε καλά!
καλησπέρα και από εμένα. διαβάζω αρκετό καιρό τη σελίδα και είπα να συμμετέχω και εγώ.
Λοιπόν με λένε Ναταλία, είμαι 29 χρονών, παντρεμένη, και τραπέζικος υπάλληλος= καθιστική ζωή.Βασικά το πρόβλημα μου είναι να μη παχύνω και αυτό γιατί α) λατρεύω το καλό φαγητό+ποτό και β) διότι πιστεύω οτι θα μοιασω στις γυναίκες της οικογένειας μου οι οποίες ειναι δυστυχώς υπέρβαρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να με απασχολεί το ζήτημα διαίτα - διατροφή αρκετά. Επιπλέον από την εφηβεία και μετά από πολύ αδύνατη ήρθα και απέκτησα καμπύλες τις οποίες ποτέ μου δε εκτήμησα διότι τα πρότυπα ομορφιάς με τα οποία μεγάλωσα είναι τα γνωστά αδύνατα σχεδόν παιδικά κορμιά. Επίσης αυτό εισαι¨ γυναίκα με πιασίματα " μου φαινόταν πάντα λίγο χυδαίο και πίστευα και πιστεύω οτι τα σορτσάκια, φουστανάκια μπλουζάκια και ολα σε -ακια
κάνουν επανω μου λίγο δευτερα και ελαφρώς αντιαισθητικά (είμαι λίγο συνηρητική το ξέρω)
γενικώς αυτά μάλλον το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω ακόμα αποδεχτεί το σώμα μου
καλησπερα ναταλια, καλως ηρθες :)
κατανοητα ολα αυτα, αλλα δεν μας ειπες το υψος και το βαρος σου.
καταλαβα καλα οτι εισαι σε ικανοποιητικα κιλα αλλα κυριως φοβασαι για το μελλον σου?
Είμαι η smoke και ΔΕΝ είμαι καλά... Χθες είχα άλλο ένα βουλιμικό επεισόδιο. Ύστερα από τόσο καιρό "καθαρή", χθες κάτι με έπιασε και έφαγα απίστευτες ποσότητες φαγητού... Μάλιστα, έφτασα και στο έσχατο σημείο να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ: να παραγγείλω απ' έξω! Oh yes! Επειδή το σπίτι δεν είχε σχεδόν τίποτα, αφού σαβούριασα ό,τι κουλουράκια, μερέντες, παγωτά βρήκα, μετά παρήγγειλα και μια καρμπονάρα, για να πάνε κάτω τα υπόλοιπα!
Όλη την υπόλοιπη ημέρα ήμουν χάλια, τόσο χάλια που πήρα τηλέφωνο στη δουλειά και τους ζήτησα να πάρω το ρεπό μου. Το οποίο είχα κανονίσει να πάρω Παρασκευή για να κάνω τριήμερο Π-Σ-Κ, αλλά τώρα το ξόδεψα άδικα...
Τέλος πάντων, δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον δε θα είναι η τελευταία. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς επανερχόμαστε μετά από ένα επεισόδιο υπερφαγίας; Τι πρέπει να φάμε την επόμενη μέρα για να επανέλθει ο οργανισμός μας στα φυσιολογικά του;
Βασικά ίσως καλό θα είναι ν' επαναδιατυπώσουμε την ερώτηση και να πούμε:Τι ΔΕΝ πρέπει να φάμε για να επανέλθουμε;
Νομίζω,αρχικά, πως καλό είναι, να μην κάνεις κάτι το τρομερά στερητικό την επόμενη ημέρα αλλά να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να μειώσεις στο <<κανονικό>> την ποσότητα και την ποιότητα των γευμάτων.
Επίσης πρέπει να διώξεις από το μυαλό σου από το τρυπάκι:Το έκανα εχθές,με πήρε η κατηφόρα,κάνε τα όλα σαλάτα ή το αντίθετο:Έγινα εχθές χάλια,σήμερα δε θα φάω τίποτα!
Μάλλον δες το σαν ένα κακό διάλειμμά και όχι σαν γκρέμισμα του οικοδομήματος που χτίζεις.Η διαφορά σε κιλά δεν είναι μεγάλη μ' ένα μόνο τέτοιο επεισόδιο.Αν τη βλέπεις μετρώντας τη,τότε σίγουρα αυτό που παρατηρείς είναι τα υγρά που έχει συγκρατήσει ο οργανισμός σου από τη βουλιμικη έξαρση.
Σχετικά με αυτό που ρωτάς:Εγώ, μετά από τέτοια διατροφική <<ατασθαλία>>, έτρωγα κάτι ελαφρύ την επόμενη ημέρα - συνήθως βραστό κοτόπουλο με λίγο υδατάνθρακα - και αρκετά υγρά για να καθαρίσω.Πολλές φορές έτρωγα και σούπες γιατί βοηθούν το ταλαιπωρημένο στομάχι.Μακριά από τις λιπαρές και <<βαριές> τροφές.Τα ξέρεις όλα αυτά,νομίζω...Μη λέμε άλλα.
Καλή συνέχεια στην πορεία σου!
Η νοητή γραμμή που χαράζουμε κάθε μέρα δεν εξαφανίζεται μ' ένα μόνο μικρό σβήσιμο - κόψιμο σε κάποιο σημείο της.
Δένεται και προχωράειιιιιιιιιιι.
Στο θέμα:Είμαι ο υποφαινόμενος και είμαι σε φάση μέτρια, χωρίς εξάρσεις αλλά, ενδεχομένως, με ποσοτικές διατροφικές εκτροπές όχι όμως και ποιοτικές.Ας υποθέσω ( ή είναι βέβαιο; ) πως είμαι στη συνήθη καλή μου κατάσταση και πως δεν υπάρχει καν χώρος και χρόνος για κακές κινήσεις.
γεια σας βασικα...
ειμαι η vicknick και ειμαι καλα!
σας παρακολουθω αρκετο καιρο, και ειπα να γραψω και γω μια καλημερα!
καλημερα λοιπον.
συγχαρητηρια σε ολους και 'keep up the good work!"
για να συστηθω και λιγο περισσοτερο θα σας πω οτι ειμαι 26 χρονων, υψος 1.64, βαρος (μαλλον) 52kg (εχω κανα μηνα να ζυγιστω αλλα πανω κατω παιζω στα 50-52kg) και εχω περασει απο ολα τα σταδια. ανορεξια ελαφριας μορφης, τα κατωτερα κιλα μου ηταν 46 (δεν υπηρξε μερα που δεν εβαλα κατι στο στομαχι μου, εστω και αν ηταν 3 κουλουρια ολη μερα) βουλιμια (αναποφεκτα πιστευω μετα την ανορεξια το περνας κι αυτο..) και παχυσαρκια οχι ακριβως αλλα ειχα φτασει στα 62kg που ημουν παχουλη ..)
Τα κιλα που εχω τωρα εχω καταφερει να τα διατηρησω εδω και 1,5-2 χρονια...περσι τετοια εποχη βεβαια ημουν 48-49 kg αλλα ηταν ψυχολογικοι οι λογοι που ειχα χασει λιγα κιλα (αν και μου αρεζα περισσοτερο στα 48kg).
Πιστευω οτι σιγα σιγα συμφιλιωνομαι με το σωμα μου, αλλα με πιανουν καποιες κρισεις υπερφαγιας που και που...(2 φορες το 4μηνο ισως..μπορει και πιο αραια) τις οποιες "καταπολεμω" ειτε με προκληση εμετου (σπανια) ειτε προσεκτικη διατροφη τις επομενες μερες
Αυτα για αρχη...καλημερα σας.
λοιπόν είμαι 1,64 και σύμφωνα με το τελευταίο (πριν μια εβδομάδα ζυγισμα) 56,5 κιλά αλλά τώρα δε τολμώ να ζυγιστώ διότι έχω περίοδο και επιπλέον δεν εχω πάει στη τουαλέτα εδώ και δυο μέρες.
άσχετο μόλις πήγα για ψώνια με τον αντρα μου. το γνωστό πάλι σκηνικό αγόρασα μόνο μπλούζες διότι τίποτα αλλο δε με κολακευε. τα φορέματα και τα παντελόνια διεγραφαν το σώμα μου. επιπλέον έχω να πω πως τα νουμερα συνεχώς μικραινουν και πως ο φωτισμός που έχουν στα δοκιμαστήρια ειναι τοσο αχαρος που ηθελα οχι φουστανι να αγορασω αλλα να παω εγω στον Φουστανο να του πω να παρει το πριονι και να αρχισει να κοβει οτι περισσευει
Καλωσήρθες vicknick!
Κλεάνθη, σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Είμαι η Μυρτώ και τις τελευταίες μέρες δεν είμαι καλά. Ευτυχώς η εξεταστική μου τελειώνει αύριο και πήγε πολύ καλά. Από κιλά καλούτσικα, 1.68 και φαντάζομαι γύρω στα 60 γιατί δε ζυγίζομαι σχεδόν ποτέ απλά μπαίνω σε παλιά μου ρούχα οπότε maximum 60 υποθέτω. Σήμερα όλη τη μέρα έλιωσα στο φαί και τους εμετούς και αύριο δίνω μάθημα...
myrto moy kai smoke moy ενα πισωγυρισμα δεν χαλανε την πορεια μας ολοκληρη...απλα ειναι ενα στραβοπατημα..τα εχουμε πει πολλες φορες αυτα...μην αγχωνεστε..απλα αυριο ξημερωνει μια νεα μερα...τα επεισοδια μειωνονται ωσπου να εξαφανιστουν στο τελος!...ολα ελουν τον χρονο τους!
σμοκε μου εγω μετα απο βουλιμικο ετρωγα
πρωι: πολυ λιγα δημητριακα
μεσ: τονο σε νερο+2φρυγανιες
βραδυ: γαλα
Είναι ένα επεισόδιο, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι γυρίζεις πίσω στα παλιά.
Η πρόοδος που έχουμε κάνει δεν ακυρώνεται εν μία νυκτί.
Συνεχίζουμε μ'αυτό που έχουμε χτίσει μέχρι να φτάσει να μην υπάρχει άλλο επεισόδιο. Και θα φτάσει αυτή η στιγμή, δεν είναι ουτοπία.
Φιλιά και καλή δύναμη!
Ειμαι η dexa και δεν ειμαι καλα!!!
Δεν αντεχω αλλο την ζεστη....την αναμονη για να γινω νονα...την αγορα και τα ψωνια....τι θα φορεσω και πως θα ειμαι...τον αντρα μου που εγω πρεπει να τον δινω ρουχα να ντυνεται σαν μικρο μεγαλο ανοητο βιολι.....και θελω να τελειωσουν ολα αυτα και να χιονισει!!!
Φτανειιιι!!!!!!!!!!!!!
Θελω να κοιμηθωωωω!!!!χωρις να ιδρωνωωωω!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
Είμαι ο υποφαινόμενος και μέσα στην εβδομάδα είχα κάποιες "συγκρατημένες" εκτροπές από το διατροφικό μου πρόγραμμα.
Αυτό δε σημαίνει ότι τα κάναμε κάκα τελείως,αλλά ένα μικρό βήμα πίσω,μπορεί να γιγαντωθεί μέσα στο μυαλό,αν το σκέφτεσαι διαρκώς.
Δόξα τω θεώ, δεν υπάρχει χρόνος για τη διόγκωση των αρνητικών μου σκέψεων και προχωράω αθόρυβα και χωρίς να δίνω πολλή βάση σε "απλά" πράγματα.
Διάβασα κάπου πρόσφατα ότι τα άτομα των οποίων οι μητέρες βρίσκονται σε μία μόνιμη κατάσταση δίαιτας έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διατροφικά προβλήματα. Ώπα, λέω, εδώ είμαστε!
Η μητέρα μου έχει δοκιμάσει ολες τις δίαιτες που υπάρχουν από τότε που εγώ πήγαινα ακόμα δημοτικό. Ξαφνικά μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες με εμένα 8 ή 10 χρονών να διαβάζω τις δίαιτές της και να λέω ότι θα τις κάνω κι εγώ! Βλέπετε, η μητέρα μου παλιότερα ήταν σαν εμένα: μικροκαμωμένη και με βάρος που είχε φτάσει και τα 43 κιλά! Ακούγοντάς την λοιπόν να έχει τέτοια αποστροφή για το σώμα της όπως έγινε μετά από 2 γέννες, σχημάτισα από μικρή την άποψη ότι το πάχος είναι κάτι κακό και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό το συντομότερο δυνατό!
Μπορώ να σας πω με σιγουριά πόσα κιλά ήμουν σε κάθε τάξη του σχολείου, από δημοτικό μέχρι τρίτη Λυκείου! Από τότε είχα το κόλλημα με τη ζυγαριά. Ξεκίνησα να κάνω αυτοσχέδιες δίαιτες (τύπου "σήμερα δε θα φάω τίποτα εκτός από μεσημεριανό") από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου.
Δε μου προκαλεί λοιπόν και τόση εντύπωση πώς έφτασα τώρα σε αυτό το σημείο. Σε μία από τις πρώτες συνεδρίες μου με την ψυχολόγο, με είχε ρωτήσει πώς τρέφονταν τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου όταν ήμουν μικρή. Της είχα απαντήσει ότι η μητέρα μου έκανε συχνά δίαιτα, αλλά αυτό δε μου προκαλούσε εντύπωση, γιατί κάθε γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της προσέχει το βάρος της. Ε, λοιπόν, τώρα που τα βλέπω από άλλη σκοπιά, ίσως και να μην ήταν και τόσο φυσιολογική η συμπεριφορά της μητέρας μου...
Θα σας πω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Πριν λίγες βδομάδες ξεκίνησε μία ηλίθια δίαιτα, από αυτές που υπόσχονται 10 κιλά σε 20 μέρες! Της έκανα κύρηγμα 2 ώρες βέβαια, αλλά αυτή χαμπάρι (πού έχουμε καταντήσει... να προσέχει η κόρη τη μάνα και η μάνα να είναι στον κόσμο της για το πρόβλημα της κόρης της...). Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν μου λέει με περηφάνεια "χθες έφαγα όλη μέρα μόνο ένα γιαούρτι"!!!
Παιδιά, ήθελα να την πλακώσω! Ναι, κι εγώ είχα την ίδια συμπεριφορά πριν 1-2 χρόνια. Αλλά η μητέρα μου είναι 50 χρονών γυναίκα και, στο κάτω κάτω, η ηλίθια συμπεριφορά της με επηρεάζει και με πάει πίσω... Προσπαθώ απεγνωσμένα να σταματήσω να ζυγίζομαι και η μητέρα μου ανεβαίνει κάθε πρωί στη ζυγαριά και μου ανακοινώνει το αποτέλεσμα με περηφάνεια αν έχει χάσει ή με απογοήτευση αν έχει πάρει.
Δεν μπορώ άλλο!!! Και η βλακεία είναι ότι δε θέλω να της πω το πρόβλημά μου γιατί ξέρω ότι δε θα καταλάβει (είναι αρκετά στενόμυαλη) και μπορεί να κάνει σχόλια που θα με χειροτερέψουν. Προσπάθησα να χαλάσω τη ζυγαριά και αυτή πήγε και πήρε καινούργια. Αγοράζω φρούτα και λαχανικά για να ξεκινήσω υγιεινή διατροφή και αυτή πάει και παίρνει υποκατάστατα ζάχαρης, μαγιονέζες με λίγα λιπαρά και τέτοιες μαλακίες.
Εδώ και μήνες προσπαθώ απεγνωσμένα να μαζέψω λεφτά για να φύγω. Είναι η μόνη λύση για να ξεφύγω από όλα αυτά. Δε με νοιάζει τι θα κάνει η μητέρα μου. Είναι 50 χρονών, μορφωμένη γυναίκα, ας κανονίσει μόνη της την πορεία της. Δε θέλω να αφήσω να με κάνει χειρότερα. Αλλά τα λεφτά δε φτάνουν (βγάζω 300 το μήνα δουλεύοντας από 6 έως 10 ώρες τη μέρα, μπορείτε να μου πείτε ποιος άλλος είναι τόσο θύμα; ). Οπότε περιμένω να γίνει κάποιο θαύμα...
Συγγνώμη για την πολυλογία, αλλά έκανα αυτή την συνειδητοποίηση πολύ πρόσφατα και είμαι απίστευτα θυμωμένη...
Είμαι ο υποφαινόμενος...και βρίσκομαι εν τω μέσω βαπτίσεων - συνεστιάσεων και λοιπών εκδηλώσεων!
Έτσι,καθημερινώς, περιτριγυρίζομαι από απίστευτες ποσότητες φαγητών και γλυκών που εγκεφαλικά και μόνο, σε βάζουν στη διαδικασία να "παραστρατήσεις" επικίνδυνα και να γίνει μια ψιλοδιατροφική μάχη!
Η φάση είναι πως μαζί με όλα αυτά τα "καλά" ( ο θεός να τα κάνει ), περισσεύουν και οι προτροπές φίλων - συγγενών - πελατών να τα δοκιμάσεις όλα!Έτσι για να δουν αν πέτυχε η ρημάδα η συνταγή.ʼλλωστε ο κλόουν πρέπει να τα γεύεται όλα γιατί είναι και ολίγον στέκα και δεν του ταιριάζει έ; :)
Και αναρωτιέμαι:Θεέ μου, πόσο ν' αντέξω ο διαταραγμένος πια; :)Πόσο να κρατηθώ όταν ο άλλος σου βάζει στα μούτρα τ' αγαπημένο σου έδεσμα; :)Πόσο ακατάδεχτος να γίνεις;
Έτσι κι εγώ θα τ' ομολογήσω, πως μετά από αρκετούς μήνες ευθύγραμμης και ομαλής πορείας λοξοδρόμησα ( ή έτσι νομίζω δηλαδή, γιατί μπορεί και να λειτούργησα όπως ένας διατροφικά φυσιολογικός άνθρωπος ) αλλά θέλω να πιστεύω πως απλά και μόνο ήταν ένα διάλειμμα συνειδητής κακής ( ; ) διατροφικής επιλογής που δε θα επηρεάσει τη γενικότερη σταθερή μου πορεία αλλά ενδεχομένως να την αναγεννήσει,καθώς και η μεγάλη στέρηση δεν κάνει καλό.
Οψόμεθα για το μέλλον. :)
ΓΕΙΑ
ΖΗΤΗΣΑ ΣΤΙΣ 16/08/07 ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΧΑΣΩ 15 ΚΙΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΕΣ
γεια σου σια..ο ασφαλεστερος τροπος για να χασεις τα επιπελον κιλακια σου ειναι διατροφουλα προσεγμενη..
ενα υγιες πλανο το οποιο πανω κατω να περιλαμβανει τα εξης:
2φετουλες ψωμι/ημερα, 1γλυκακι/βδομαδα, 2φορες κρεας/βδομαδα, 2 φορες οσπρια ή λαδερα/βδομαδα, 1-2 φορες ψαρακι/βδομαδα και 1 φορα οτι θελεις εσυ σε λογικη ποσοτητα ωστε να μην σε πιανει στερηση..τυρακι σε λογικη ποσοτητα περιπου 60-80γρ/μερα το οποιο θα ειναι στο πρωινο σου ή στο βραδυνο σου, κανενα γιαουρτακι ή φρουτακι για απογευματινο ή δεκατιανο και πρωινο καλο θα ειναι να τρως δημητριακα οχι πανω απο 50γρ. με γαλατακι light..ετσι περιπου ηταν ο δικο μου πλανο και ειχα χασει 15 κιλα σε 4 μηνες...και μαλιστα χωρις να στερουμαι ιδιαιτερα(αν εξαιρεσουμε οτι μου ελειπε το γλυκο πολυ γιατι ειμαι τρομερα γλυκατζου αλλα η διαιτα θελει θυσιες!!!)...επισης το βραδακι μπορεις να τρως τονοσαλατα ή καμια πατατοσαλατα..αν φας πατατοσαλατα να μην εχεις υπερβει την 1 φετα ψωμι μεσα στην μερα!..
για οτι αλλο θες ειμαι εδω, ειμαστε εδω!
σε ευχαριστω πολυ
παρα πολυ
τιποτα..τον εαυτουλη σου να ευχαριστεις που παιρνεις σωστες αποφασεις για αυτον..αρκει να μην κανεις ακροτητες..αυτο που σου ειπα νομιζω ειναι μια χαρα και ισορροπημενο!.ξερεις , λογω συνθηκων γινομαστε διαιτολογοι του εαυτου μας ολοι μας πλεον!..οποτε καλη αρχη σου ευχομαι εγω..και ΥΠΟΜΟΝΗ οπως παντα λεω!
φιλια!
ειναι κανεις online
ego!