Quote:
Originally posted by badgirl11
κλεινω την παρενθεση κ συνεχιζω απτοητη απαντωντας στην φορτυ:
αγαπητη φορτυ, ξερεις ποσο συμφωνω μαζι σου συνηθως αλλα τωρα τσου!
σιγουρα καλο ειναι να κανουμε διατροφη κ οχι διαιτα αλλα η διατροφη προυποθετει σωστη προσληψη της τροφης,
(το οποιο δε θα το μαθει κανεις σε ενα βραδυ αλλα σταδιακα).
πιστευω λοιπον οτι ειδικα το ελαιολαδο που ειναι τοσο υγιεινο αλλα κ τοσο θερμιδοφορο (υπαρχει τετοια λεξη αραγε?)
καλο ειναι να το καταναλωνουμε ωμο οταν κανουμε προσπαθεια πασης φυσεως (απωλειας βαρους, διατηρησης βαρους, χτισιμο καλων διατροφικων συνηθειων κτλ κτλ)
αλλωστε θα εχουμε απειρες δυνατοτητες εξω συχνα να το καταναλωσουμε τσιγαρισμενο-μαγειρεμενο...
προσωπικα προσπαθω σαυτα που τρωω μονο εγω σπιτι να ειναι ωμο το λαδι μεσα ή τουλαχιστο να εχει προστεθει στο τελος του μαγειρεματος.
καταλαβαινω πως το λες αλλα εγω εχω σχεδιασει τη διατροφη μου ετσι που εξω δεν τρωω ποτε βρωμικα και θα προτιμησω μια μεγαλη σαλατα με κατι αλλο πχ τυρι,μακαρονια,αν βγω σε ταβερνα η εστιατοριο,εκει ειναι που προσεχω πολυ τις επιλογες μου,στο σπιτι παλι για μενα δεν αντεχεται να ειμαι συνεχεια στην πιεση και να τρωω αλαδωτα και ανοστα.Τα λαδερα μου φαινονται απαισια με ωμο το λαδι οπως και τα οσπρια και αφου οι συνολικες επιλογες μου ειναι πολυ καλες χωρις συντηρητικα γιατι κονσερβες,προπαρασκευασμε� �α γευματα σε φακελακια,αλλαντικα κλπ δεν μπαινουν στο σπιτι γιατι δεν τα τρωει κανεις μας,το τσιγαρισμενο κρεμυδακι θεωρω οτι δεν με επιβαρυνει καθολου ουτε σε κιλα ουτε στη υγεια.Παιζει ρολο και το συνολο της διατροφης,αν ετρωγα σαβουρα νομιζω παλι οτι το τσιγαρισμενο λαδι θα ηταν το λιγοτερο.Σκεψου να τρωω τηγανιτες πατατες η τυροπιτα φουρνου που ειναι τιγκα στα κακα λιπαρα και να σκεφτομουν το τσιγαρισμενο ελαιολαδο που θα φαω για λαδερα δυο φορες την βδομαδα :saint2: