Εισαι αποφασισμενη και θα τα καταφερεις! αυτη τη στιγμη εισαι και στον πιο σωστο δρομο, τα συχνα γευματα ειναι ο,τι καλυτερο! δωσε μας κανα παραδειγμα του τι τρως πανω κατω ωστε να αποφευγονται και τα βουλιμικα!
Printable View
Εισαι αποφασισμενη και θα τα καταφερεις! αυτη τη στιγμη εισαι και στον πιο σωστο δρομο, τα συχνα γευματα ειναι ο,τι καλυτερο! δωσε μας κανα παραδειγμα του τι τρως πανω κατω ωστε να αποφευγονται και τα βουλιμικα!
Αγγελάκι μου γράφω καθημερινά στην βουλιμία στο τόπικ "τρίωρα και τριάδες γευμάτων" εκεί θα δεις τι τρώω και γενικά παραθέτω και διάφορες εύκολες και γρήγορες συνταγές για να έχουμε ποικιλία ;). Αν θέλεις μπορείς να μας γράφεις και εσύ :kiss:
Γράφουμε αρκετές κοπέλες στο τόπικ αυτό που προσπαθούμε να περιορίσουμε τα υπερφαγικά - βουλιμικά επεισόδια. Θα πάρεις αρκετές ιδέες από εκεί ;)
θα πάω κάποια στιγμή για ομοιοπαθητική...αν και πολλά χρόνια προβληματάκια υγείας που είχα(κολπίτιδες, μύκητες, δυσκοιλιότητα, ημικρανίες....κτλ) τα έχω περιορίσει απίστευτα το τελευταίο εξάμηνο περίπου. Εν τω μεταξύ θυμήθηκα πόσα μου είχαν ζητήσει για το πρώτο ραντεβού ομοιοπαθητικής! κρατήσου.....160 ? !!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
αυτο για το ιπποφαες πηγαινε στην zouzouka!!! παντως eli και zouzouka τρεφομαστε με τον ιδιο σχεδον τροπο.. Μηπως εχετε "ορθορεξια"?? αααα zouzouka να καπνιζεις θα μπορεις και για καφε υπαρχουν υπεροχοι καφεδες χωρις καφεινη για ομοιπαθητικη. εχω δοκιμασει τον guarana και ειναι τελειος..εχει κι αλλους παντως.
αυτό που λες για την ορθορεξία το έχω ακούσει κι εγώ....η αλήθεια είναι ότι όντως ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά αλλά προς το παρόν αυτός ο τρόπος διατροφής μας βοηθάει να ξεπεράσουμε κάτι πολύ πιο σοβαρό...ε, και μετά βλέπουμε! Ένα ένα θα τα σπάμε τα κάγκελα της φυλακής :wink1:
Zουζουκα αν θες πεσε μου να σου στειλω το ονομα του δικου μου ομοιοπαθητικου που ειναι καθηγητης κ παιρνει 80-100 Ε την επισκεψη.
Ναι κοριτσάκι μου, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, στείλ' το μου!Quote:
Originally posted by Γλαύκη
Zουζουκα αν θες πεσε μου να σου στειλω το ονομα του δικου μου ομοιοπαθητικου που ειναι καθηγητης κ παιρνει 80-100 Ε την επισκεψη.
Γεια σας κοριτσια τι κανουμε σημερα? 3η μερα περιοδου. Απο βδμάδα ξεκινάω και το δευτερο κουτακι. Αντε να δούμε τι θα δουμε.
Επισης επιτελους αποφασισα να παω σε ενδοκρινολόγο. Νομιζω βλακεια μου που δεν ειχα παε ιτοσο καιρο. Ισως εχει κατι παραπάνω να μου πει.
Κορίτσια θέλω τη γνώμη σας για κάτι...
Τις τελευταίες 3 μέρες βλέπω σκούρα υγρά ενώ είμαι ακριβώς στη μέση του κύκλου μου, ουσιαστικά είμαι στην ωορρηξία μου.
Το Σάββατο ήταν απλώς μία ελαφρώς ροζ απόχρωση όταν σκουπιζόμουν, την Κυριακή ήταν καφέ και αρκετά(σχεδόν μία+ κουταλιά της σούπας όλη μέρα) και σήμερα καφέ ροζ.
Τις τελευταίες 4-5 μέρες έπαιρνα αρκετα παυσίπονα λόγω μίας ίωσης που πέρασα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό.
Στο ίντερνετ που έψαξα βρήκα ότι σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να δούν λίγο αίμα και είναι φυσιολογικό γιατί μπορεί κατά την ωορρηξία να σπάσει κάποιο αγγείο, αλλά αν δεν έχει ξανασυμβεί σε κάποια κοπέλα καλό είναι να το πει στον γυναικολόγο της.
Επίσης, διάβασα ότι μπορεί να είναι εγκυμοσύνη αλλά χθες που έκανα ένα τεστ βγήκε αρνητικό.
Έχετε καμιά ιδέα? Σας έχει συμβεί ποτέ?
Ε:love:μενα οχι ζουζουκα μου.. Κανε ενα τηλ στον γυναικολογο σου, δεν εχεις να χασεις κατι!:love:
Θα του κάνω μωρέ...απλά με έχει φάει η αγωνία..... :sniff:
Ζουζούκα μου εγώ το παθαίνω πάρα πολύ συχνά αυτό εδώ και χρόνια λόγω της ενδομητρίωσης σύμφωνα με αυτά που μου έχουν πει οι διάφοροι γυναικολόγοι που έχω πάει... Πολλές φορές όταν μου τελειώνει η περίοδος και καθαρίζω εντελώς μετά από λίγες μέρες που έρχονται οι γόνιμες είμαι μονίμως με ένα σερβιετάκι, τόσο συχνά που πλέον μου έχει γίνει συνήθεια :crazy:. Μάλιστα αυτό το αίμα εκτός περιόδου είναι σκούρο καφέ και με τη μορφή βλέννας λόγω των γόνιμων ιουυυυ συγνώμη για την αηδιαστική παραστατικότητα :P.
Καμιά φορά και πριν την περίοδο 2-3 μέρες μπορεί να με πιάσει το ίδιο πράγμα. Εμένα πάντως οφείλεται καθαρά στην ενδομοιτρίωση γιατί έχω κύστη με αίμα μέσα στην ωοθήκη μου που κατά περιόδους μου προκαλεί μικροαιμοραγίες. Μου έχουν πει όμως οι γυναικολόγοι που έχω πάει ότι σε γυναίκες που έχουν πολύ αίμα κατά την περίοδο και για πολλές μέρες (βδομάδα π.χ. όπως έχω εγώ) είναι φυσιολογικό να έχεις που και που αίμα στην μέση του κύκλου... Καλό θα ήταν να πας σε γυναικολόγο και να κάνεις έναν υπέρηχο να εξερευνήσετε τον εσωτερικό σου κόσμο ;). Επίσης όταν κλήσεις το ραντεβού καλό είναι να του πεις τι έχεις γιατί είναι πολύ πιθανό να σου ζητήσει να πας για να κάνετε τον υπέρηχο τις πρώτες μέρες του κύκλου σου αμέσως μετά την περίοδο, τότε ο υπέρηχος βγαίνει πιο καθαρός ;).
Δεν θέλω ούτε να ακούω τη λέξη "ενδομητρίωση"!!!!! Γενικά εγώ δεν έχω πολύ αίμα στην περίοδο, συνήθως κρατάει 3-4 μέρες και πάντα τα τελευταία χρόνια, μου τελειώνει στις 2,5 μέρες και την τέταρτη μέρα έχω πάλι λίγο αίμα....Quote:
Originally posted by Eli
Ζουζούκα μου εγώ το παθαίνω πάρα πολύ συχνά αυτό εδώ και χρόνια λόγω της ενδομητρίωσης σύμφωνα με αυτά που μου έχουν πει οι διάφοροι γυναικολόγοι που έχω πάει... Πολλές φορές όταν μου τελειώνει η περίοδος και καθαρίζω εντελώς μετά από λίγες μέρες που έρχονται οι γόνιμες είμαι μονίμως με ένα σερβιετάκι, τόσο συχνά που πλέον μου έχει γίνει συνήθεια :crazy:. Μάλιστα αυτό το αίμα εκτός περιόδου είναι σκούρο καφέ και με τη μορφή βλέννας λόγω των γόνιμων ιουυυυ συγνώμη για την αηδιαστική παραστατικότητα :P.
Καμιά φορά και πριν την περίοδο 2-3 μέρες μπορεί να με πιάσει το ίδιο πράγμα. Εμένα πάντως οφείλεται καθαρά στην ενδομοιτρίωση γιατί έχω κύστη με αίμα μέσα στην ωοθήκη μου που κατά περιόδους μου προκαλεί μικροαιμοραγίες. Μου έχουν πει όμως οι γυναικολόγοι που έχω πάει ότι σε γυναίκες που έχουν πολύ αίμα κατά την περίοδο και για πολλές μέρες (βδομάδα π.χ. όπως έχω εγώ) είναι φυσιολογικό να έχεις που και που αίμα στην μέση του κύκλου... Καλό θα ήταν να πας σε γυναικολόγο και να κάνεις έναν υπέρηχο να εξερευνήσετε τον εσωτερικό σου κόσμο ;). Επίσης όταν κλήσεις το ραντεβού καλό είναι να του πεις τι έχεις γιατί είναι πολύ πιθανό να σου ζητήσει να πας για να κάνετε τον υπέρηχο τις πρώτες μέρες του κύκλου σου αμέσως μετά την περίοδο, τότε ο υπέρηχος βγαίνει πιο καθαρός ;).
Για να δούμε τι θα πει αυτός ο έρμος ο γιατρός με 'μένα που έχει μπλέξει!!!! Έχω αρχίσει να τον λυπάμαι!
δηλαδη εγω που ειμαι 1.50 πρεπει να ειμαι 40 κιλα?:yes:Quote:
Originally posted by Magdalena
Απο οτι γνωρίζω για να θεωρείται κάποιος κανονικός σε βάρος θα πρέπει να είναι 10 κιλά κάτω από το υψος του, για τις γυναίκες ισχύει αυτό, ετσι μου είχε πέι μια γυναικολόγος που είχα επισκεφτεί, εσυ είσαι ψηλή, με 1,72 πρέπει να πάρεις και αλλο βάρος, τουλάχιστον 60 κιλά να είσαι, εγω που είμαι 1,65 πρέπει να είμαι 53 - 55 κιλά μου είχε πει
λαθος σταν ειπανε πανω κατω τρια με πεντε κιλα κατω απο το βαρος πρεπει να εισαι
Λοιπόν, τον πήρα τηλέφωνο και του το 'πα και μου είπε πως είναι κάποια ορμονική διαταραχή, κάποια ορμόνη μειώθηκε και πως αν επαναληφθεί να πάω για εξετάσεις....
Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό....
Εγώ ξέρω ότι και η Magdalena, 10 κιλά κάτω απ'το ύψος σου με απόκλιση +-5 είναι φυσιολογικά, εξαρτάται και από το σωματότυπο της κάθε γυναίκας, το "σκαρί" της όπως λέμε...Quote:
Originally posted by deppy231
Απο οτι γνωρίζω για να θεωρείται κάποιος κανονικός σε βάρος θα πρέπει να είναι 10 κιλά κάτω από το υψος του, για τις γυναίκες ισχύει αυτό, ετσι μου είχε πέι μια γυναικολόγος που είχα επισκεφτεί, εσυ είσαι ψηλή, με 1,72 πρέπει να πάρεις και αλλο βάρος, τουλάχιστον 60 κιλά να είσαι, εγω που είμαι 1,65 πρέπει να είμαι 53 - 55 κιλά μου είχε πει
λαθος σταν ειπανε πανω κατω τρια με πεντε κιλα κατω απο το βαρος πρεπει να εισαι
ετσι οπως το εθεσε μου φανηκε σαν να μοιραστηκε μαζι μας ενα fact...εμενα προσωπικα που ειμαι 1.50 μου ορισε ιδανικος βαρος η διατροφολογος μου 50 κιλα..Quote:
Originally posted by zouzouka
Εγώ ξέρω ότι και η Magdalena, 10 κιλά κάτω απ'το ύψος σου με απόκλιση +-5 είναι φυσιολογικά, εξαρτάται και από το σωματότυπο της κάθε γυναίκας, το "σκαρί" της όπως λέμε...Quote:
Βρε κορίτσια μην τρελαίνεστε με το ιδανικό βάρος! Δεν υπάρχει ορισμός ιδανικού βάρους, υπάρχει απλά ένα φάσμα μέσα στο οποίο πρέπει να βρισκόμαστε για να είμαστε υγιείς και να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας. Τώρα τα +-5 κιλά εμένα δεν μου λένε τίποτα. Αυτό πάντως που κάποιοι άσχετοι λένε ακόμη (συγνώμη αλλά περί ασχετοσύνης πρόκειται) ότι πρέπει να είμαστε 10 κιλά κάτω από το ύψος μας ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!! Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες. Εγώ είμαι 1.70 και ποτέ μου δεν υπήρξα 60 κιλα! Ήταν απλά πάντα πολύ λίγα για εμένα θα έπρεπε να λιμοκτονήσω για να φτάσω στα 60. Το κατώτερο μου ήταν 65 και θεωρώ ότι το ιδανικό εύρος για εμένα είναι από 65 μέχρι και 70 ανάλογα με το πόσο γυμνασμένη είμαι. Πάντως σε όλο αυτό το εύρος εγώ νιώθω καλά με τον εαυτό μου χωρίς να νιώθω υπέρβαρη ακόμη και στα 72. Αλλά εγώ έχω ανοιχτές πλάτες και στήθος και ανοιχτή περιφέρεια. ʼλλες γυναίκες με πιο μαζεμένο μυοσκελετικό σύστημα σαφώς στο ίδιο ύψος θα κυμαίνονται σε χαμηλότερα κιλά. Αλλά και πάλι ας μην τρώμε τη σαβούρα που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ, οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να κουβαλάνε λίπος και να έχουν πιασίματα, το skinny look δεν αρέσει σε κανέναν φυσιολογικό καθημερινό άνθρωπο, αυτά είναι κατασκευάσματα των διαφημίσεων και της τηλεόρασης! Και τι κατάφερα και εγώ που θέλησα να είμαι πιο αδύνατη από αυτό που ήμουν; Το μόνο που κατάφερα είναι να καταλήξω παχύσαρκη ! ʼντε και εγώ πάλι καλά άλλες κοπέλες καταλήγουν ανορεξικές και άλλες νευρικές βουλιμικές! Απλά είναι κρίμα να ταλαιπωρούμε με νούμερα τον εαυτό μας τόσο πολύ, πολύ κρίμα...
συμφωνω απολυτως πηγα σε πολλους γιατρους και οποιος θελησε να επιβαλει ενα νουμερο τον εκοψα οριστικαQuote:
Originally posted by Eli
Βρε κορίτσια μην τρελαίνεστε με το ιδανικό βάρος! Δεν υπάρχει ορισμός ιδανικού βάρους, υπάρχει απλά ένα φάσμα μέσα στο οποίο πρέπει να βρισκόμαστε για να είμαστε υγιείς και να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας. Τώρα τα +-5 κιλά εμένα δεν μου λένε τίποτα. Αυτό πάντως που κάποιοι άσχετοι λένε ακόμη (συγνώμη αλλά περί ασχετοσύνης πρόκειται) ότι πρέπει να είμαστε 10 κιλά κάτω από το ύψος μας ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!! Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες. Εγώ είμαι 1.70 και ποτέ μου δεν υπήρξα 60 κιλα! Ήταν απλά πάντα πολύ λίγα για εμένα θα έπρεπε να λιμοκτονήσω για να φτάσω στα 60. Το κατώτερο μου ήταν 65 και θεωρώ ότι το ιδανικό εύρος για εμένα είναι από 65 μέχρι και 70 ανάλογα με το πόσο γυμνασμένη είμαι. Πάντως σε όλο αυτό το εύρος εγώ νιώθω καλά με τον εαυτό μου χωρίς να νιώθω υπέρβαρη ακόμη και στα 72. Αλλά εγώ έχω ανοιχτές πλάτες και στήθος και ανοιχτή περιφέρεια. ʼλλες γυναίκες με πιο μαζεμένο μυοσκελετικό σύστημα σαφώς στο ίδιο ύψος θα κυμαίνονται σε χαμηλότερα κιλά. Αλλά και πάλι ας μην τρώμε τη σαβούρα που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ, οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να κουβαλάνε λίπος και να έχουν πιασίματα, το skinny look δεν αρέσει σε κανέναν φυσιολογικό καθημερινό άνθρωπο, αυτά είναι κατασκευάσματα των διαφημίσεων και της τηλεόρασης! Και τι κατάφερα και εγώ που θέλησα να είμαι πιο αδύνατη από αυτό που ήμουν; Το μόνο που κατάφερα είναι να καταλήξω παχύσαρκη ! ʼντε και εγώ πάλι καλά άλλες κοπέλες καταλήγουν ανορεξικές και άλλες νευρικές βουλιμικές! Απλά είναι κρίμα να ταλαιπωρούμε με νούμερα τον εαυτό μας τόσο πολύ, πολύ κρίμα...
deppy231 ανεφερα στο φορουμ κατι για το ιδανικό βαρος με τη διαφορα ότι κάποιος γιατρός μου το είχε πει και όχι σαν fact. συμφωνώ με τη zouzouka ότι ειίναι κ ανάλογα ο σωματότυπος της κάθε γυναίκας..
Quote:
Originally posted by Eli
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Ήσουν ένας θρίαμβος!!!
υ.γ. Ε ψιτ! λίγα τα λόγια σου για τις νευρικές βουλιμικές μη γίνουμε μπίλιες!!!!!!!!!!!
Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να συμπληρώσω στα χθεσινά μου λεγόμενα ότι δεν έκανα προσωπική επίθεση σε κανέναν από το τόπικ. Στο κάτω κάτω όλοι μας στο ίδιο καζάνι βράζουμε και δεν έχω σε καμία περίπτωση πρόθεση να μειώσω κανέναν μας. Απλά είμαι πολύ θυμωμένη με τα πρότυπα που προσπαθούν να μας πλασάρουν και ειδικά εμείς οι γυναίκες αλλά ακόμη και οι άντρες πέφτουμε θύματα αυτής της πλάνης ειδικά στην τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας. Θυμώνω πολύ όταν ακούω ακόμη και τώρα επαγγελματίες υγείας να εκφράζουν τέτοιου είδους απαρχαιωμένες και λάθος απόψεις για το βάρος μας και να μας βάζουν ακόμη πιο βαθιά στο τριπάκι που όλοι είμαστε μέσα ούτως ή άλλως. Έχω ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ με την εικόνα μου και έχω χάσει τόσα χρόνια πασχίζοντας για το τέλειο που πλέον έχω εξουθενωθεί και δεν μπορώ να χάσω και τα κιλά που έχω βάλει.
Σας εκλιπαρώ τώρα που είστε ακόμη νέες να κλείσετε τα αυτιά σας σε τέτοιου είδους παρεμβολές και να δώσετε προτεραιότητα στο να ζήσετε την ζωή σας και ξοδεύεστε όλη αυτή την ενέργεια και την δημιουργικότητα των νιάτων σας σε όμορφα και δημιουργικά πράγματα και αν αγγίξετε την ευτυχία και την ολοκλήρωση σας πάω στοίχημα ότι θα είστε ευτυχισμένες και με την εικόνα σας και με το βάρος σας!
Πλάκα έκανα με αυτό που σου έγραψα, έτσι?Quote:
Originally posted by Eli
Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να συμπληρώσω στα χθεσινά μου λεγόμενα ότι δεν έκανα προσωπική επίθεση σε κανέναν από το τόπικ. Στο κάτω κάτω όλοι μας στο ίδιο καζάνι βράζουμε και δεν έχω σε καμία περίπτωση πρόθεση να μειώσω κανέναν μας. Απλά είμαι πολύ θυμωμένη με τα πρότυπα που προσπαθούν να μας πλασάρουν και ειδικά εμείς οι γυναίκες αλλά ακόμη και οι άντρες πέφτουμε θύματα αυτής της πλάνης ειδικά στην τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας. Θυμώνω πολύ όταν ακούω ακόμη και τώρα επαγγελματίες υγείας να εκφράζουν τέτοιου είδους απαρχαιωμένες και λάθος απόψεις για το βάρος μας και να μας βάζουν ακόμη πιο βαθιά στο τριπάκι που όλοι είμαστε μέσα ούτως ή άλλως. <b> Έχω ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ με την εικόνα μου και έχω χάσει τόσα χρόνια πασχίζοντας για το τέλειο</b> που πλέον έχω εξουθενωθεί και δεν μπορώ να χάσω και τα κιλά που έχω βάλει.
Σας εκλιπαρώ τώρα που είστε ακόμη νέες να κλείσετε τα αυτιά σας σε τέτοιου είδους παρεμβολές και να δώσετε προτεραιότητα στο να ζήσετε την ζωή σας και ξοδεύεστε όλη αυτή την ενέργεια και την δημιουργικότητα των νιάτων σας σε όμορφα και δημιουργικά πράγματα και αν αγγίξετε την ευτυχία και την ολοκλήρωση σας πάω στοίχημα ότι θα είστε ευτυχισμένες και με την εικόνα σας και με το βάρος σας!
Θέλω όμως σαν τρελή να συμφωνήσω με όσα έγραψες και να σου πω πως έτσι νιώθω κι εγώ και είμαι σίγουρη πως όλες οι κοπέλες έδω που το προσπαθούμε καθημερινά, έχουμε αλλάξει στάση απέναντι στο θέμα και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος...
:lol:Quote:
υ.γ. Ε ψιτ! λίγα τα λόγια σου για τις νευρικές βουλιμικές μη γίνουμε μπίλιες!!!!!!!!!!!
Ειλικρινά ζουζούκα μου από τότε που ενημερώθηκα μέσω σεμιναρίων και προσωπικού διαβάσματος για τους ανθρώπους που πάσχουν από νευρική βουλιμία ή ανορεξία μπορώ να πω ότι εκτός του ότι συγκλονίστηκα με τις διαστάσεις που έχουν πάρει τέτοιο είδους διαταραχές, έχω νιώσει ότι μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς άτομα που παλεύουν με αυτούς τους δαίμονες. Γνωρίζοντας μάλιστα και εσάς μέσα από το φόρουμ έχω πάρει τέτοια δύναμη και αποδοχή που νιώθω μεγάλη χαρά που μπορούμε να είμαστε εδώ μέσα και να παλεύουμε όλοι μαζί τις διατροφικές μας διαταραχές. Επίσης διαπιστώνω και στην πράξη πλέον μέσα από την γνωριμία μας ότι οι διατροφικές διαταραχές χτυπάνε την πόρτα σε άτομα ιδιαίτερα έξυπνα και τελειομανή και πολλές φορές με εκπλήσσει η δύναμη του χαρακτήρα πολλών από εσάς που έχω γνωρίσει στο φόρουμ. Νιώθω τόσο όμορφα από τότε που σας γνώρισα και πραγματικά είναι βάλσαμο στην ψυχή μου να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, τις γνώσεις μας, τις επιτυχίες μας αλλά και τις αποτυχίες μας. Ειδικά για εσάς τις νευρικές βουλιμικές κυρία μου :smilegrin: ότι λόγια και να πω θα είναι λόγια αγάπης, στο κάτω κάτω για χάρη σας μετακόμισα από την Παχυσαρκία στην Βουλιμία χιχιχιχιχι, η παρέα σας μου ταιριάζει πολύ καλύτερα ;)
Το ξέρω καρδιά μου ότι έκανες πλάκα, για την Magdalena μας περισσότερο έγραψα ότι έγραψα γιατί δεν έχουμε γνωριστεί καλά και ήθελα να ξέρει ότι οι προθέσεις μου είναι καλές και θεμιτές. Στο κάτω κάτω εμείς έχουμε πει πλέον τόσα πολλά που δύσκολα θα μπορέσουμε να παρεξηγηθούμε ;) :kiss:Quote:
Πλάκα έκανα με αυτό που σου έγραψα, έτσι?
Θέλω όμως σαν τρελή να συμφωνήσω με όσα έγραψες και να σου πω πως έτσι νιώθω κι εγώ και είμαι σίγουρη πως όλες οι κοπέλες έδω που το προσπαθούμε καθημερινά, έχουμε αλλάξει στάση απέναντι στο θέμα και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος...
Eli μου εσυ μια χαρα τα εγραψες και συμφωνώ μαζί σου, αλλα ενα αλλο μελος που εγραψε σε αυτό το τόπικ ειπε ότι εθεσα ως fact κάτι για το ιδανικό βαρος που μου το είχε πει μια γυναικολόγος.. δεν ήθελα να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, μου ειπαν κάτι και ηθελα να το μοιραστω στο φορουμ ετσι ωστε να βοηθήσω και εγω με τη σειρά μου τα κορίτσια
Κορίτσια καλημέρα σας.
Έχω μέρες να γράψω και να μου πήρε χρόνο να διαβάσω όλα αυτά που εσείς γράψατε.
Η αλήθεια είναι πως αυτά περί ιδανικού βάρους μας έχουν κουράσει και κυρίως ψυχολογικά. Υπάρχουν γυναίκες που πραγματικά δεν έχουν το 'ιδανικό' βάρος αλλά έχουν τέτοιο αέρα και αυτοπεποίθηση που περπατάνε και νοιώθεις ότι είναι κάποιο μοντέλο...
Χάθηκα γιατί είχα τρεξίματα..Θέλω να ρωτήσω μήπως ξέρει καμία..Εμείς επιτρέπεται ή αλλιώς ενδείκνυται να δίνουμε αίμα? Δεν έχω δώσει ποτέ και δεν ξέρω. Απλά τώρα χρειάζεται και επειδή εμείς δεν έχουμε και το πιο φυσιολογικό κύκλωμα..
Μαγδαλένα μου τι κάνεις?? Αγγελάκι? Πως πάει, σας έχει έρθει? Εγώ τώρα πάλι την προκαλώ με cyclacur, διαφορετικά..
Ευτυχία μου τι κάνεις? Πολυ χαιρομαι που εγραψες παλι στο φορουμ..συνεχιζω με τα αντισυλληπτικά yasmin, αυτός ο μηνας ήταν ο καλύτερος μπορω να πω, δεν πρηστηκα σχεδον καθόλου, σε λογικα πλαίσια, τα ρουχα μου πριν κάνω την εξαντλητική διατροφη μου πάνε επιτελους, δεν μου ειναι πια μεγαλα, πιστευω ότι επανήλθα στα κιλά μου πριν την ανορεξία και είμαι ευτυχισμένη, ευχομαι να σταματησω τα χάπια συντομα και να ερθει η πε΄ρίοδος από μόνη της, αποφασίσαμε με το Χρηστο (το boyfriend) το καλοκαίρι αν εχω σταματησει τα χαπια και όλα ειναι κανονικά να προσπαθησουμε για ενα παιδακι..
Τα δικά σου? Πως την προκαλείς την περίοδο σου τώρα? Ο γιατρός τι σου είπε?
Μαγδαλένα μου τα ίδια μέχρι τώρα. Την προκαλούμε με cyclacur γιατί με τα duphaston δεν είχα ποτέ αποτέλεσμα. Οπότε περάσαμε αμέσως στα επόμενα. Θα πάω μόλις έρθει να δω τον ενδοκρινολόγο μου για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να διορθώσω και εγώ τη διατροφή μου γιατί είναι μέρες που προσέχω πάρα πολύ και άλλες που κάνω υπερβολές, όπως χθες το βράδυ που έφαγα γιαούρτι, κριτσίνια, φρούτα, κασέρι, κουλουράκια, λίγο τσουρέκι, και μπισκοτάκια σοκολάτας. Και όλα αυτά μέσα σε 2 ώρες. Βέβαια σε μια βδομάδα και κάτι περιμένω να αδιαθετήσω και οι ορμόνες κάνουν πάρτυ.
Θέλω να πάω να δώσω αίμα. Ξέρεις αν ενδείκνυται στην περίπτωση μας?
Και θα ρωτουσα που χαθηκες εσυ..! Εμενα δεν μου ηρθε, ειχα παρει duphaston αλλα τιποτα.. παμε στον ιδιο ενδοκρινολογο αποτι θυμαμαι, κι εμενα cyclacur θα μου πει να παρω αντι για αντισυλληπτικα αλλα θα το σκεφτω.. μαλλον θα προτιμησω ομοιοπαθητικη αυτη τη φορα. Μπες στο "τριωρα και τριαδες γευματων" και προσπαθησε να ακολουθησεις αυτη τη διατροφη.. θα σε βοηθησει πολυ!:love:
Kαλημέρα Αγγελάκι μου, τι κάνεις?
Στην Παλαιών Πατρών, σωστά?
Ποια διατροφή απο όλες λες? Αυτή στην πρώτη σελίδα?
Καλημέρα Ευτυχία μου!! κουκλα μου δεν γνωριζω καθόλου αν μπορουμε να δώσουμε αίμα εμείς που παίρνουμε χάπια, δεν ρωτας καλύτερα το γιατρό σου? δεν πειραζει που ξεφυγες λίγο δαιτροφικά, μόνο να προσπαθούμε να μη γίνεται συνέχεια, κάπου κάπου καλό κάνει, μας φτιαχνει τη διαθεση και μας κάνει ευτυχισμένες..
Καλησπέρα κορίτσια τι κανετε? Αχ εχετε γραψει πολλά και σας εχω χάσει. Καταρχην κορίτσια καλή καρδιά έτσι μη μαλώνουμε ουτε να πικραινόμαστε. Βραζουμε στο ιδιο καζάνι και το θεμα κιλά ειναι πολύ πικραμένο για ολες μας και ειδικά για μας που χουμε περασει και διατροφικές διαταραχές.
Να σας πω κατι? Εγω που χω υπαρξει και 50 και 100 κιλά σας λεω οτι ειμαι ακριβως η ιδια και δεν κερδισα τιποτα παραπάνω που αδυνάτισα. Δεν κερδισα υπο την εννοια οτι τι να το κανεις το ιδανικό βαρος όταν λείπει για παραδειγμα η αυτοπεποιθηση και η αυτοεκτίμηση. Μην τρελαθουμε. Εχω δει εγω κατι ζουμπουρλουδικα κορίτσια πανέμορφα που μπαινουν μεσα σε ενα χωρο και τριζουν τα πατωματα. Λάμπει ο κοσμος
Παντως εγω εχω αρχίσει να πιστευω οτι τελικά δεν υπάρχουν ιδανικά κιλά οσο αφορά την περιοδο. Ειναι συναρτηση πολλών παραγοντων. Καλή ζωή και καλή διατροφή χρειαζεται.
Δηλαδη συγνωμη διαβαζα τις προαλλες οτι η φουρειρα ειναι 1,70 και 51 κιλά. Κλασσικά αυτη θα χει περιοδο οχι οτι την εχω ψαξει αλλά απλα το αναφέρω. Καθε φορα που βλεπω τις παναδυνατες σταρ της τηλεορασης ειναι το πρωτο που αναρωτιεμαι. Να χουν άραγε περιοδο?
Μαράκι μου, που εισαι βρε?Μου ελειψες, φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε.. αυτό λέω και εγω, το θεμα ειναι να δινουμε κουραγιο και δύναμη η μια στην άλλη, εμεις μαρακι μου 1 χρονο τωρα που μιλάμε νιώθω οτι στηριζουμε η μια την αλλη και μόνο θετικα αποτελεσματα ειχε η επικοινωνια μας μεχρι τωρα.. τι κανεις εσυ? διατροφικα πως πας?
Δηλαδη τωρα που η διαιτολογος σου είπε οτι το ιδανικό βαρος σου ειναι 50 κιλά με υψος 1,50 δεν τον εκοψες? και παλι συγκεκριμενο βαρος σου είπε και αυτος, παιζει ρόλο και ο σωματοτυπος της καθε κοπέλας και δεν ξερω αν μου τα είπαν λαθος όπως ειπες, θελησα να το μοιραστω μαζι με τα κοριτσια για να βοηθησω με τη σειρα μουQuote:
συμφωνω απολυτως πηγα σε πολλους γιατρους και οποιος θελησε να επιβαλει ενα νουμερο τον εκοψα οριστικαQuote:
Originally posted by Eli
Κοριτσι μου διαβασα την ιστορια σου και σε καταλαβαινω, παλευω και εγω να επαναφερω τον κυκλο μου, φυσικα ειχα κανονικη περιοδο απο τα 12 όμως στα 23 περιπου μετα απο απωλεια κιλων την εχασα, συνεχισε την προσπαθεια και στο τελος θα νικησουμεQuote:
Originally posted by monahoiot
κορίτσια, δεν έχω ξαναγράψει σε αυτό το τόπικ, είμαι η Γιώτα για όσες δεν γνωρίζω, από τα 17 μου, δηλαδή τα τελευταία 20 χρόνια παίρνω αντισυλληπτικά γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν έχει έρθει η περίοδος μόνη της, φυσικά. Μόνο με τα χάπια. Έχω πρωτογενή αμμηνόρροια και μέχρι στιγμής κανένας γιατρός δεν έχει μπορέσει να μου δώσει ελπίδα ότι θα απαλλαχτώ κάποια στιγμή από αυτόν τον βραχνά. Από τότε όμως που έκανα σληβ και γνώρισα τη διατροφολόγο που με παρακολουθεί τώρα, έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες μου γιατί προσπαθούμε με φυτικά σκευάσματα που λέγονται evening primrose να ανεβάσουμε τα εξαιρετικά χαμηλά οιστρογόνα μου , μήπως και η περίοδος έρθει από φυσικού της αλλά και μήπως τονώσω τα μαλλιά μου που είναι εξαιρετικά λίγα. Και ένα από τα δυο να πετύχω, θα είμαι τρισευτυχισμένη!
Καλό κουράγιο σε όλες μας που παλεύουμε με το βραχνά των προβλημάτων του κύκλου!
γεια σας κορίτσια, να σας πω ότι από την Κυριακή μου συμβαίνει κάτι καταπληκτικό, τελευταία περίοδο είχα με χρήση αντισυλληπτικών τον Οκτώβριο. Από τότε δεν τα ξαναπήρα και πριν ένα μήνα ξεκίνησα το φυτικό σκεύασμα που σας ανάφερα , το οποίο τονώνει τα οιστρογόνα. Το απίστευτο είναι ότι εδώ και τέσσερις μέρες εχω μια ιδέα περίοδο, όχι μεγάλη ροή αλλά σταθερή έστω και έλαχιστη, είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό και το γιορτάζω σαν να έχω περίοδο πρώτη φορά γιατί στην ουσία πρώτη φορά είναι χωρίς χάπια! Είμαι συγκινημένη όσο δεν παίρνει και πραγματικά θα ήθελα να στρώσει αυτή η κατάσταση έστω και τώρα, στα 38 μου!
μπραβο σου!!! πολυ χαιρομαι για σενα, ειναι κατι το πολύ σημαντικό αυτό και δικαιως το γιορταζεις, ήταν αυτό που χρειαζόσουν μαλλον και όχι αλλα αντισυλληπτικά, σου ευχομαι να ξαναεχεις περίοδο και τον επόμενο μηνα..
πολλά φιλιά!!
γιώτα μπραβο πολύ χαιρομαι για σενα. Να σιγα σιγα ενα φως στο τουνελ. Ευχομαι να ταν μονο η αρχη.
Μαγδα μου τι κανεις? Ολα καλα? Και φυσικά εχει βοηθησει η μία την αλλη. Ειναι τοσο παρηγορο και λυτρωτικό. Λυπαμαι που γνωριστηκαμε κατω απο αυτες τις συνθηκες αλλά μοιραζομαστε τον ιδιο πόνο, την ιδια αγωνία και ειναι τοσο ανακουφιστικό να ξερεις οτι υπαρχουν και αλλοι που σε νιωθουν, δε σε κρινουν και μαζι θα τη βρουμε την ακρη.
Επειδη ρωτας συνεχιζω το ντουφαστον. Οκ θα αδιαθετησω και αυτο το μήνα και μετα θα πρεπει παλι να περιμενω. Αν με ρωτας πραγματικά δεν το πιστευω οτι θα ερθει. Δεν ξερω τι παιζει πια, δεν ξερω αν ειναι θεμα λίπους πραγματικά δεν ξέρω.
Αγχος δεν εχω. Οχι οτι δεν το σκεφτομαι αλλα θελω να πω οτι προσπαθω να κανω κανονικά τη ζωή μου και να μη βασανιζομαι. Τα κανω ολα σωστα δηλαδη απλά για καποιο λόγο αρνειται να ρθει απο μόνη της.
Σκεφτομαι πλεον την υστατη λυση του ενδοκρινολογου και της ομοιοπαθητικης. Πλέον δε μπορω να κανω ή να σκεφτω κατι αλλο. Καποια στιγμη η υπομονη θα εξαντληθει και θα εγκαταλειψω την προσπαθεια αλλα μεχρι τοτε απλά ελπίζω.
Διατροφικά ειμαι πολύ καλά. Οσο εχω κρυψει τη ζυγαριά και εχω αγνοια ειμαι ευτυχισμενη και τρωω σωστα. 5 γευματα την ημερα και πολυ ποιοτικά. Κανω κια καμια γουρουνια αλλα σε νορμάλ πλαίσια. Εσυ πως τα πας?
Γεια σου Μαράκι μου! Τα ίδια και εγω, συνεχιζω με τα αντισυλληπτικά yasmin, αδιαθετω κανονικά αλλά τις τελευταιες μερες σκεφτομαι ότι αυτό δεν μου αρκεί, ειναι φυσικά ένα βημα αλλα για πόσο? θα πρεπει να ερθει και από μόνο του κάποια στιγμή, αλλά θα ερθει? το σκεφτομαι και είμαι δυστυχως απαισιοδοξη
φιλεναδα και εγω το ιδιο λεω. Πλεον δε μου αρκει να αδιαθετω με το χάπι. Οκ καλά ειναι ανακουφιζεται και ο οργανισμός αλλά τα κλεισαμε πλεον τα 4 χρονια. Ειναι πολλα και πλεον δεν υπαρχουν και δικαιολογίες. Δεν κανω κατι λάθος, δε μπορω να κανω κάτι παραπάνω.
Δεν περιμενα να επανέλθει κατευθειαν αλλα ειμαι πολλους μηνες τωρα κυρια (δεν εννοω οτι δεν τρωω και σαβουρα καταλαβαινεις τι εννοω) και τιποτα. Αυτη τη στιγμη δεν ελπίζω τιποτα. Για να μαι ειλικρινης πιστευω δε θα ρθει ποτέ οποτε απο δω και μπρος οτι θετικό θα το δεχτω με χαρα.
Γιώτα να σε ρωτησω κάτι επειδη η περιπτωση σου ειναι ιδιαζουσα και εχω μια απορια επειδη εμενα ειναι ο μεγαλος καημός μου. Σχετικά με το θεμα εγκυμοσυνη-παιδι ο γιατρος σου τι σου χει πει ετσι με την ελλειψη περιοδου με φυσιολογικο τρόπο? Συγνωμη αν αγγιζω ενα ευαισθητο θεμα δε θελω να γινω αδιακριτη απλα σε ρωταω γιατι ειναι ο δικός μου μέγας καημός οτι δε θα κανω ποτε παιδι.
maria mou, και εμένα είναι μεγάλος καημός το θέμα του παιδιού, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κάνω ποτέ. Το 2003 έκανα το λάθος να μην πάρω τα αντισυλληπτικά για παραπάνω από 3 μήνες που τα έκοβα συνήθως για να κάνω διάλλειμμα και δημιουργήθηκε κύστη η οποία αφαιρέθηκε χειρουργικά. Τότε μου είπαν οι γιατροί ότι η μια μου ωοθήκη είναι γερασμένη και η άλλη πειράχθηκε λόγω της επέμβασης για την κύστη. Οπότε δυσκολο να συλλάβω, ωορηξία μηδενική. Τότε τρελάθηκα, ήμουν 29 χρονών και πανέτοιμη να γίνω μανούλα, σκεφτόμουν παρένθετη μητέρα, υιοθεσία κτλ. Μετά από λίγα χρόνια, ο γιατρός "μου τα γύρισε", άρχισε να μου λέει τίποτα δεν είναι αδύνατον , και όλα γίνονται, και πολλές γυναίκες τα κατάφεραν κτλ. Με εκαναν ένα συναισθηματικό τουρλουμπούκι. Βασικά μόνο ένας γιατρός , νά'ναι καλά, μπήκε στον κόπο να μου εξηγήσει τι ακριβώς μου συμβαίνει και δεν έρχεται περίοδος. Η υπόφυση του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη να στέλνει μήνυμα στις ωοθήκες να λειτουργησουν και να παραξουν ωάρια, περίοδο κτλ δεν λειτουργεί και δεν τα στέλνει αυτά τα μηνύματα οπότε δεν έχω και περίοδο και ωορηξία. Οπότε σε περίπτωση που θα ήθελα να κάνω παιδί, θα προχωρούσαμε σε ενέσεις που χημικά πια θα έδιναν την "εντολη" στις ωοθήκες να λειτουργήσουν. Αν επιανε αυτό, καλώς, αν όχι, τότε το χάος! Εκείνη την εποχή το κίνησα λίγο το θέμα αλλά διακοπηκε η προσπάθεια γιατί χώρισα με την τότε μακροχρονια σχέση μου οπότε δεν είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω αν θα δούλευε η λύση που μου είχε προτείνει εκείνος ο γιατρός. Τωρα είμαι στα 38, δεν έχω σχέση και μου έχει ατονήσει η επιθυμία να γίνω μάνα. Μου έχει μείνει μόνο ο καημός ότι τότε που είχα την ευκαιρία και την επιθυμία, δεν κατάφερα να ανακαλύψω τι θα μπορούσα να κάνω..
Μαρία μου, δεν ξέρω ποιες είναι οι συνθηκες της δικής σου ζωής, όμως αν όντως επιθυμείς να γίνεις μανούλα, ψαξε το, η γονιμότητα παλευεται πια, και υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι φανταζομαι που μας βοηθούν να φέρουμε στον κόσμο το πιο θείο δώρο..