Πέμπτη 24/11
Πρωί: 1 φρυγανιά και 30 γρ γκούντα
Μεσημέρι: 2 λαχανοντολμάδες (μόνο το εσωτερικό)
Απόγευμα: 10 φυστίκια
Βράδυ: 120 γρ σνίτσελ γαλοπούλας στο φούρνο και 1 μπουκιά ψωμί ζυμωτό και 1 κομματάκι φέτα
Printable View
Πέμπτη 24/11
Πρωί: 1 φρυγανιά και 30 γρ γκούντα
Μεσημέρι: 2 λαχανοντολμάδες (μόνο το εσωτερικό)
Βράδυ: 120 γρ σνίτσελ γαλοπούλας στο φούρνο και 1 μπουκιά ψωμί ζυμωτό και 1 κομματάκι φέτα
Σήμερα
Πρωί ένα παξιμαδάκι
ενδιάμεσα 1 φέτα τυρί ένταμ,λίγο πιο μετά 2 κάστανα
μεσημέρι μία πηρουνιά μακαρόνια,40γρ κοκκινιστό κοτόπουλο
απόγευμα 100γρ γιαούρτι
βράδυ80γρ κοτόπουλο ψημένο στο αντικολητικό,ειχα βάλει γύρω στα 120 στο πιάτο μου αλλά λες και έχω ζυγαριά με το που έφαγα τα 80 κ πήγα να φάω μία μπουκιά ακόμα ήταν αδύνατον! αργότερα θα φάω μάλλον κ 2-3 κάστανα (υδατάνθρακες στο φούλ :D )
αλλά διαβάζοντας στο νετ σχετικά με τα κάστανα
Ο καρπός της δίνει 191 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Το κάστανο περιέχει 48% νερό, 45% γλυκίδια, 3% πρωτείνες, πολλά ορυκτά άλατα, κυρίως ποτάσιο, καθώς και σημαντικές ποσότητες βιταμίνη Β1 και φυλλικού οξέος. Τα κάστανα έχουν υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν ελάχιστο λίπος και καθόλου χοληστερόλη και νάτριο.Τα κύρια λιπαρά οξέα του κάστανου είναι το λινελαϊκό και το λινολενικό οξύ, δηλαδή τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, γνωστά για την προστατευτική τους δράση στο καρδιαγγειακό.Η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι υψηλή 13 gr ανά μερίδα ή 87% της συνολικής ενεργειακής σύστασης, γι αυτό και το κάστανο έχει χρησιμοποιηθεί σε συνταγές ως υποκατάστατο δημητριακών ή ακόμα και ως λαχανικό! Σημαντικό ποσοστό των υδατανθράκων στον καρπό αποτελούν οι φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Η περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη είναι χαμηλή 1 γραμμάριο ανά μερίδα, αλλά περιέχει σε ικανοποιητικές ποσότητες όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, αποτελώντας έτσι ένα τρόφιμο υψηλής πρωτεϊνικής αξίας.
Πλούσια πηγή βιταμίνης C
Το κάστανο είναι ο μοναδικός ξηρός καρπός που περιέχει βιταμίνη C, και μάλιστα σε ποσότητα 12 γραμμαρίων ανά μερίδα, που αντιστοιχεί στο 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Επίσης αποτελεί καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. Συγκεκριμένα, περιέχει θειαμίνη, που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ριβοφλαβίνη και βιταμίνη Β6, που βοηθούν στο μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών, και φολικό οξύ. Τέλος, αποτελεί καλή πηγή καλίου, που είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της καρδιακής συστολής και της υδατικής ισορροπίας του οργανισμού.
Ιωάννα και γω λατρεύω τα κάστανα και πριν στην καθισιά μου έτρωγα μη σου πω και 1 κιλό την ημέρα όταν τα έβραζα ... από τότε που έμαθα την ιστορία ενός "συναδέλφου" μας που έπαθε ειλεό από κάστανα τα έχω κόψει ... προσοχή!!!!!!!!!
aggeloudaki μου φαινεται πως τρως πολύ λίγο ? η ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα?
Η ατάκα είναι η εξής: 'κάποιοι μετά από λίγα χρόνια,ξεχνάνε ότι έχουν κάνει εγχείρηση,και τρώνε και κανένα αμάσητο κάστανο και μετά αρχίζουν τα τηλέφωνα αφού σου έχει κάτσει και νομίζεις ότι έχεις πάθει έμφραγμα!'Quote:
Originally posted by Sonasia
Ιωάννα και γω λατρεύω τα κάστανα και πριν στην καθισιά μου έτρωγα μη σου πω και 1 κιλό την ημέρα όταν τα έβραζα ... από τότε που έμαθα την ιστορία ενός "συναδέλφου" μας που έπαθε ειλεό από κάστανα τα έχω κόψει ... προσοχή!!!!!!!!!
Εγώ τα σκίζω λίγο από πάνω,τα βάζω στο μικροκυμάτων στο πρόγραμμα crispy 6' και είναι έτοιμα σαν να είναι στο γκριλ.Εναλλακτικά,στο φούρνο στους 240 για 12΄περίπου.
Καλό μάσημα και μέχρι στιγμής δεν μου έκατσε κανένα! :)
Τρελλαίνομαι για κάστανα (και πολλά άλλα)
sonasia ty για την πληροφορία...εγώ μέχρι τώρα τα τρώω βραστά και ελπίζω επειδή είναι πολύ μαλακά να μην μου δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα...βρε παιδιά δεν μπορώ να τους αντισταθώ :D
Στέλιο πολύχρονος!!
Natalie σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,έχω κάνει ένα χειρουργείο κατά της παχυσαρκίας και να ήθελα να φάω παραπάνω δεν χωράει :D Μόλις ξεπεράσω τα 70γρ κρέατος αρχίζω να νιώθω σκαζμένη λες και έχω φάει μισό βόδι!Απλά οι ποσότητες που τρώω εγώ και οι υπόλοιποι χειρουγημένοι,δεν είναι φυσιολογικές για κάποιον που δεν έχει κάνει κάποια επέμβαση και φυσικά δεν ενδύκνειται να τις φάει κάποιος για να χάσει πιο γρήγορα κιλά!
Ευχαριστώ :)
χτές
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 2 κριτσινάκια με τυρί
μεσημέρι 1 αυγό τηγανητό στο αντικολητικό,με το ζόρι το έφαγα αυτό,10γρ ρεγκάτο
απόγευμα4 βραστά κάστανα
βράδυ μισή φέτα προζυμένιο ψωμί,80γρ χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα,έβαλα παραπάνω στο πιάτο μου αλλά αδύνατον να φάω έστω και μία μπουκιά παραπάνω
Σήμερα
πρωί μιά φέτα ψωμί με βούτηρο ,1κγ μέλι (με τσάκισε,πρώτο το έντερο μου έχει επαναστατήσει,δεύτερον νιώθω ψιλο-συμπτώματα dumping ,άρα κομμένο το μέλι τουλάχιστον σε καθαρή μορφή)
ενδιάμεσα 2 κριτσίνια με τυρί
μεσημέρι 70γρ μοσχάρι βραστό,1 κουτάλα σούπα
απόγευμα100γρ γιαούρτι
βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι (ελπίζω να μπορέσω να φάω την σουπούλα μου,γιατί την έχω πεθυμήσει!!!)
Παρασκευή 25/11
Πρωί: μισή φρυγανιά και 30 γρ γκούντα
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό (περίπου 140 γρ) και 1 κουτ ρύζι
Απόγευμα: τίποτα (κοιμόμουν)
Βράδυ: περίπου 3/4 τοστ που με πείραξε πάρα πολύ και τελικά κατέληξα να κάνω εμετό :(
Σάββατο 26/11
Πρωί: μισή φρυγανιά και 30 γρ γκούντα
Μεσημέρι: 100 γρ ψάρι ψητό στη λαδόκολλα
Απόγευμα: 1 κρακεράκι και 1 κουτ σούπας κατίκι
Βράδυ: 1 φέτα ρολό κοτόπουλο ( περίπου 70 γρ το υπολογίζω) και 1 κουτ σούπας κατίκι και 2 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
Κυριακή 27/11
Πρωί: τίποτα (άργησα να ξυπνήσω)
Μεσημέρι: 100 γρ χοιρινό κότσι στη γάστρα, 1 κουτ γιαούρτι και μισή πατατούλα
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: 130 γρ κοτόπουλο παϊδάκια και 1 κουτ γιαούρτι
Μαρία μου πως σου φάνηκε το κότσι?εγώ νομίζω πως είναι από τα πιο μαλακά και ζουμερά κρέατα που έχω φάει μέχρι τώρα!
Χτες το μεσημέρι από την λαιμαργία μου την πάτησα!Αντί για μία κουτάλα σούπα έφαγα 2 και μετά ένιωθα απίστευτα φουσωμένη,αφού έβλεπα πως και η κοιλιά μου είχε φουσκώσει!ένιωθα όπως προ επέμβασης που έτρωγα 2 πιάτα σούπα (μεγάλη αδυναμία η κοτόσουπα από χωριάτικο κοτόπουλο και η κρεατόσουπα!) και μετά έλεγα "ουφ θα σκάσω" ! εντωμεταξύ στην επανεξέταση η κοπέλα που είχε χειρουργηθεί Δευτέρα έλεγε πως μπορεί να φάει 2 πιάτα σούπα και εγώ είχα μείνει μ@λακας πως μπορεί και το τρώει όλο αυτό,και όχι μόνο αυτό μετά από μία ώρα πεινάει:o:o Και γενικά έλεγε πως συνέχεια πεινάει!
σήμερα
πρωί μία φέτα γκούντα
ενδιάμεσα 1 παξιμαδάκι,1 babybel (τώρα έχω κολήσει με τα παξιμαδάκια τύπου crispies,αλλά σήμερα το Babybel μου φάνηκε πολύ λίπαρό και κάπως άρα προβλέπω πως ήρθε η ώρα να βρω κάτι άλλο!Το παθαίνω αυτό,για λίγο καιρό τρώω κάτι συγκεκριμένο και μετά δεν το αντέχω!)
μεσημέρι 60γρ βραστό μοσχάρι,30γρ ανάλατη μυζήθρα
απόγευμα 100γρ γιαούρτι
βράδυ 70γρ συκωτάκια κοτόπουλου,σαλάτα λάχανο
εχεις δικαιο για το εκτος θεματος αλλα απο αλλου το ξεκινήσαμε και αλλου πηγε. Η αληθεια ειναι πως δεν μου αρεσει να μετραω γραμμαρια και αυτο ηταν το θεμα μου με τις διαιτες και στο κατω κατω αν ειναι να μετρω γραμμαρια ποιος ο λογος του χειρουργειου; και απο την στιγμη που το στομαχι μονο του βαζει φρενο δεν εχω λογο να μετραω. Οσο αφορα την τουαλετα εχει τυχει να φαω και γλυκο (τουρτα,ντονατς, σοκολατα)σε ελαχιστες ποσοτητες και πηγα τουαλετα την μεθεπομενη μερα.
Hlianna μου δεν ξέρω εσύ αλλά εγώ ακόμα δεν νιώθω πείνα,τρώω "αναγκαστικά" για αυτό τηρώ συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένη ποσότητα,κατά περίεργο τρόπο δεν με ενοχλεί να ζυγίζω,και ακόμα και όσες φορές έβαλα παραπάνω φαγητό στο πιάτο μου πχ 100 αντί για 70γρ μόλις τρώω τα 70 κατά έναν μαγικό τρόπο νιώθω φουσκωμένη και δεν μπορώ να φάω τίποτα παραπάνω.Αν δεν ζύγιζα θα έτρωγα σίγουρα πολύ λιγότερο και θα έπαιρνα πολύ λιγότερες πρωτείνες κάθε μέρα.Πάνω κάτω ξέρω πια πόση ποσότητα αντστοιχεί στα 70γρ που πρέπει να τρώω σε κάθε γεύμα αλλά από συνήθεια πάντα το πιάτο μου πάει πάνω στην ζυγαριά για να βεβαιωθώ!Ο γιατρός μου,μου είπε πως μπορώ να τρώω ακόμα και 90γρ κρέας κάθε μέρα κ θα είμαι οκ,και αυτό θέλω να κάνω γιατί φοβάμαι για το μέλλον.Επειδή έχουμε σχετικά μικρή δυσαπορρόφηση,οι παρατυπίες μας θα πληρώνονται ;)
Ηλιάννα μου μετράμε γραμμάρια μέχρι να μάθουμε πόσο πρέπει να τρώμε για να μην ξεφευγουμε!Σκέψου από τους πρώτους μήνες να μπορούμε και να τρώμε όπως προ επέμβασης!Είπαμε η επέμβαση μας βοηθάει αλλά δεν δουλεύει από μόνη της.Και καλά αν τρώμε απλά πρωτείνη,μας "συγχωρεί" αν τρώμε άλλα???εγώ τούρτα,σοκολάτα κλπ δεν τα έχω αγγίξει καν,καμιά φορά τρώω 3-4 μίνι oreo (9.5 θερμίδες το ένα ) και μέχρι μισή φέτα κέηκ
Ιωάννα μου έχεις απόλυτο δίκιο για το κότσι. Ενώ γενικά το χοιρινό με δυσκολεύει το κότσι ήταν πολύ ζουμερό και γιάμι! Εγώ πάντως άλλες φορές πεινάω κι άλλες όχι. ʼλλες φορές μπορώ να φάω ένα μπούτι κοτόπουλο και σαλάτα ή μια κουταλιά ρύζι κι άλλες φορές φουσκώνω με μισή φρυγανιά και λίγο τυρί. Τι να πω... Αφού προσέχω τη διατροφή μου και δεν τρώω καθόλου ζάχαρη ή τηγανιτά πιστεύω πως τα πάω καλά.
Κι εγώ το παθαίνω αυτό με τα φαγητά! Κολλάω για μια περίοδο με κάτι και μετά το βαριέμαι! Γι'αυτό αλλάζω τα τυριά που παίρνω συχνά αλλά με τα σνακ δεν ξέρω τι να κάνω. Τι άλλο να πάρω στη δουλειά εκτός από babybel ή κανένα ξηρό καρπό?
Δευτέρα 28/11
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 100 γρ παϊδάκια κοτόπουλο και 1 κουταλιά σως γιαουρτιού, 1 κομματάκι σοκολάτα s&b (ωραία ήταν σαν σοκολάτα υγείας!)
Απόγευμα: 1 babybel
Βράδυ: 3 γαρίδες ψητές και 1 κρακεράκι με 1 κουταλιά κατίκι
Μαρία μου εσύ έχεις κάνει και την μεγάλη παράκαμψη και είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα ;) πάντως ακόμα και αν τρως μεγαλύτερη ποσότητα πρωτείνης,από όσο μου είπε ο ντόκτορ, δεν επιβραδύνει τον ρυθμό απώλειας.Απλά όπως και στο τρίμηνο που μου είπε πως δεν χρειάζεται να τα τρώω όλα,και τώρα μου είπε πως αντί για 150γρ κρέας που τρώω καθημερινά και 90 να τρώω πλέον είναι οκ,ίσως έχει σχέση και με το πόσα κιλά είμαι πια,δεν ξέρω στα σίγουρα .Εμένα μου επέτρεψε στα ενδιάμεσα να τρώω και φρούτο πλέον,συγκεκριμένα ρώταγα κάθε πότε πρέπει να τρώω και πόσο και γύρισε και μου είπε "2 κριτσίνια ή ένα μικρό μήλο είναι εντάξει" Τώρα που είναι πιο κρύος ο καιρός μπορείς να πάρεις και κάποιο άλλο τυράκι μαζί σου σαν σνακ
θα συμφωνισω με την welldah. Δεν εχω καθε μερα την ιδια ορεξη. Την μια μέρα τρωω ολο το μπουτι κοτοπουλου και την αλλη με μια μπουκια νιώθω πονο κατω απο το στηθος. Οσο για τα γλυκα που ανεφερα πριν δεν τρωω καθε μερα αλλα μια το τοσο, δεν θελω να νιωθω στεριμενη αφου με μια μπουκια ικανοποιουμε. Ο γιατρος μου μου ειπε οτι δεν εχω κανει την μικρη. Μου τα εξηγησε, μου τα ζωγραφισε και λεει οτι μου εκανε κατι που ταιριαζει στην ηλικια μου και στις διατροφικες μου συνηθειες.
Ηλιάννα μου σε είχα ρωτήσει ποια παράκαμψη έκανες και μου είχες πει
για αυτό θεώρησα πως έκανες την μικρή παράκαμψη :) όπως και να το κάνουμε οι όποιες παρατυπίες "συγχωρούνται" πολύ πιο εύκολα όταν έχεις κάνει την μεγάλη παράκαμψη :)Quote:
Originally posted by Hlianna
aggeloydaki εχω κανει το mini.
edit γιατί νιώθεις πόνο?μήπως δεν μασάς καλά ή τρως μεγάλες μπουκιές?
οταν νοσηλευομουν στο νοσοκομειο και ρωτουσαν τις νοσιλευτριες οι γιατροι τι εχω κανει απανταγαν το μικρο. Γι' αυτο στο ειπα. Οταν πηγα στο γιατρο μου για τα ραμματα μου ειπε" ελα να σου πω τι σου εκανα για να ξερεις τι θα απαντας οταν σε ρωτανε στο φορουμ". παντως και η δικη μου διατροφολογος μου ειπε ασε τα γραμμαρια δεν μας ενδιαφερει η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα.
Με μερικα φαγητα σε δυο μπουκιες νιωθω πονο αλλα δεν νομιζω να ειναι απο το μάσημα. Στην περιπτωση αυτη περιμενω λιγο και αν δεν υποχωρει σταματαω να τρωω, αλλιως συνεχιζω. Και εγω για τα καστανα τρελενομαι. Τρωω 5-6 οχι οτι μου φτανουν αλλα τοσα ψηνω τη φορα.
Ηλιάννα μου αν αισθάνεσαι πόνο μετά από μια-δυο μπουκιές είναι κατά πάσα πιθανότητα από το μάσημα. Αν σε ενοχλεί κάποιο φαγητό μπορεί να σου προκαλέσει φούσκωμα, αναγούλα ακόμη και διάρροια αλλά όχι πόνο. Αυτά σύμφωνα με το δικό μου το γιατρό. Γιατί δε ρωτάς τον δικό σου να δεις τι θα σου πει?
Πάντως τελικά το θέμα της πείνας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κοπέλα που έκανε το μικρό by-pass μια μέρα μετά από εμένα τρώει τα διπλάσια από εμένα με χαρακτηριστική άνεση αλλά επειδή ακολουθεί τους κανόνες τα πάει εξαιρετικά!
Oταν τον συναντήσω θα τον ρωτησω. Μεχρι τοτε θα το τσεκερω να δω αν ειναι απο το μασιμα η οχι. Λεω στη διαιτολογο μου τρωω περισσοτερο απο οτι οι αλλοι χειρουργημένοι (απο οτι διαβαζω εδω) και μου λεει απλα σου εχει αφησει πιο μεγαλο στομαχι. Αυτο μαλλον συμβανει και στην αλλη κοπελα αλλα το φαγητο της ειναι ποιοτικο.
εγώ πάντως αν εξαιρέσουμε τις 15 πρώτες μέρες που ένιωθα κάποια πείνα,τώρα δεν πεινάω ποτέ.Μπορεί κάποιες στιγμές να σκεφτώ πως θα ήθελα να φάω κάτι,συνήθως δεν ξέρω τι είναι αυτό,αλλά ξέρω πως αυτό είναι καθαρά λιγούρα.Δεν τρώω τίποτα και σε λίγο μου περνάει ;) Αν δεν είχα συγεκριμένα ωράρια φαγητού το πιο πιθανό είναι να μην έτρωγα τίποτα,όταν είμαι έξω ας πούμε ,ξεχνιέμαι και δεν τρώω κάτι.
Απορία,όσοι έχετε την μεγάλη παράκαμψη και φάτε κάτι απαγορευμένο και λιπαρό δεν σας στέλνει άμεσα στην τουαλέτα?ειδικά τον πρώτο καιρό?
σήμερα το μενού θα έχει
πρωί μισό ποτήρι γάλα με το ζόρι γιατί έκανα την βλακεία και έβαλα και σιρόπι s&w και μία ζαχαρίνη και έγινε απίστευτα γλυκό,μπλιάχ
ενδιάμεσα 30γρ μυζήθρα ανάλατη,ένα παξιμαδάκι
μεσημέρι σαλάτα λάχανο,70γρ κοτόπουλο ψητό
απόγευμα μισό μήλο βρασμένο με ζαχαρίνη -ίσως και παραπάνω από μισό:smilegrin:
βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι
Εξαρτάται. Κάποιες φορές το πολύ λιπαρό είναι τόσο άμεσο, που σηκώνομαι η γαϊδούρα από το τραπέζι, αδειάζω και επιστρέφω να συνεχίσω από κει που διέκοψα! Κάποιες άλλες, ειδικά αν δεν είναι τόσο λιπαρό που να διεγείρει άμεσα το έντερο, και κυρίως σε ζάχαρη ή ακόμη και φρουκτόζη-ώριμα φρούτα, μπορεί η επίπτωση να είναι απλώς αέρια (μα πολύ πολύ δύσοσμα!) μετά από αρκετή ώρα (που θα είμαι και μέσα σε πολυκοσμία, και άντε να ψάχνουν όλοι γύρω τι ψόφησε...) Αυτό το είχα παρατηρήσει από τον πρώτο καιρό, και δεν έχει αλλάξει καθόλου - απλά εντόπισα πια τι είναι αυτό που προκαλεί τις αρνητικές επιπτώσεις, και προσπαθώ να κρατιέμαι μακρυά, ειδικά όταν πρόκειται να κυκλοφορήσω εκτός σπιτιού!Quote:
Originally posted by aggeloydaki
Απορία,όσοι έχετε την μεγάλη παράκαμψη και φάτε κάτι απαγορευμένο και λιπαρό δεν σας στέλνει άμεσα στην τουαλέτα?ειδικά τον πρώτο καιρό?
Ιωάννα μου εγώ 2 φορές έχω πάει στο θρόνο εξαιτίας λιπαρού. Την πρώτη φορά ήταν μόλις στο μήνα αφού μετά από τραγική δυσκοιλιότητα αποφάσισα να πάρω το θέμα στα χέρια μου κι έφαγα επίτηδες πιο λιπαρό κρέας. Το μετάνιωσα οικτρά!χαχαα Αν και η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε πρώτα με αέρια (εξαιρετικά δύσοσμα που λέει κι η ʼννα!) και πήγα τουαλέτα μετά από 4-5 ώρες. Πάντως πήγα τουαλέτα 3-4 φορές και γενικά η κοιλιά μου ήταν κάπως και την επόμενη μέρα. ʼλλη μια φορά με πείραξε κάτι λιπαρό όταν είχα πάει σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο (αυτή τη sour cream κατηγορώ!). Βέβαια η ποσότητα ήταν πολύ μικρή και πήγα τουαλέτα την επόμενη μέρα. Γενικά επειδή φοβάμαι θα προτιμήσω να δοκιμάσω να φάω κάτι στο σπίτι παρά έξω. Γλυκά ή τηγανιτά δεν έχω δοκιμάσει καθόλου οπότε δεν ξέρω την επίδρασή τους. Μπορώ όμως να τη φανταστώ! χαχα
Τρίτη 29/11
Πρωί: μισή φρυγανιά και 1 κομματάκι τυρί (περίπου 20 γρ)
Μεσημέρι: 120 γρ μοσχάρι γιουβέτσι και 1,5 κουτάλα μανέστρα (άσχετο αλλά έλεγα σε μια φίλη μου σήμερα ότι έφαγα μανέστρα και δεν ήξερε τι είναι :puzzled: )
Βράδυ: 50 γρ μοσχάρι και 2-3 κουταλιές μανέστρα, 1 crispy χωρίς ζάχαρη με 1 κουτ κατίκι και 1 κομματάκι σοκολάτα s&b
Τετάρτη 30/11
Πρωί: τίποτα (κοιμόμουν :D )
Μεσημέρι: 120 γρ μπριζόλα χοιρινή και 2-3 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
Απόγευμα:1 μπισκότο πολυδημητριακών χωρίς ζάχαρη (Μου είπαν ότι θα με βοηθήσει στην τουαλέτα. ʼντε να δούμε!)
Βράδυ: 120 γρ ψάρι ψητό και 1 crispy με 1 κουτ κατίκι
χτές το πρωί ξύπνησα μια χαρά και είπα να πάω εκκλησία μιας και γιόρταζε ο πολυούχος μας και έχει και εκκλησία με το όνομά του σε απόσταση 5 λεπτών από το σπίτι.....και ξεκίνησα ως εξής
πρωί ένα κριτσίνι,1 babybel (δεν μου άρεσε καθόλου,μα καθόλου,μάλλον τελικά έγινε το κλικ κ δεν θα μπορέσω να φάω τα άλλα που έχω στο ψυγείο,κρίμα γιατί με είχαν βολέψει )
ενδιάμεσα μόλις γύρισα από την εκκλησία έφαγα ένα αυγό βραστό,μισό ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και μετά πήγαμε για περπάτημα και μόλις γυρίσαμε με πήρε η κατηφόρα.....έτρωγε ο άνδρας μου κάτι πατατάκια (έφαγα 10-15) ,μετά έφαγα 2 κάστανα (τα οποία μόλις είχα βράσει,τα δοκίμασα τάχα μου για να δω αν είχαν βράσει ) καπάκι έφαγα άλλα 2 μίνι όρεο (γιατί ήθελα να φάω κάτι διαφορετικό :shocked2::shocked2:) ουφ και εκεί ευτυχώς σταμάτησα
μεσημέρι μία πηρουνιά μακαρόνια με τυρί φιλαδέλφεια αραιωμένο με λίγο γαλατάκι ,δεν μου άρεσε ,μου ήρθε αναγούλα αλλά κρατήθηκα και δεν τα έβγαλα
απόγευμα μισό μήλο βρασμένο με ζαχαρίνη
βράδυ έφτιαξα μία ομελέτα με φέτα,έφαγα 4 πηρουνιές και αυτό ήταν,μου βρώμαγε,μου φαινόταν βαριά...anyway την παράτησα και έφαγα 4 βραστά κάστανα και αυτό ήταν
κοινώς η χτεσινή ημέρα ένα απίστευτα μπάχαλο
Ιωάννα μου μέρα ήταν και πέρασε πάμε για καλύτερα!!!!
Εγώ σήμερα δοκίμασα φασολάδα και το μετάνιωσα γιατί δε συμφώνησε μαζί μου και αφού την έφαγα μετά από κανένα μισάωρο έκανα εμετό. Κρίμα γιατί μου αρέσει τόσο πολύ!
Πέμπτη 1/12
Μεσημέρι: 1 μπουτάκι κοτόπουλο ψητό και 1 κουτ γιαούρτι
Απόγευμα: 1 μπισκότο πολυδημητριακών χωρίς ζάχαρη
Βράδυ: 1 κουτάλα φασολάδα, 1 crispy και 1 κομματάκι φέτα
Παρασκευή 2/12
Πρωί: 1 crispy και 1 κουτ κατίκι
Δεκατιανό: 1 μπισκότο πολυδημητριακών χωρίς ζάχαρη
Μεσημέρι: 4 παϊδάκια κοτόπουλο και 1 κουτ γιαούρτι και 2 πηρουνιές σαλάτα μαρούλι-ρόκα και 1 κομματάκι σοκολάτα s&b
Απόγευμα: 1 crispy και 1 κουτ κατίκι και μισή φέτα πάριζα
Βράδυ: 3 παϊδάκια κοτόπουλο και 1 κουτ γιαούρτι
Βασικά έχω ψιλικολλήσει και αναρωτιέμαι μήπως κάνω κάτι λάθος στη διατροφή μου :puzzled:
Μαρία μου αυτά τα μπισκότα πολυδημητριακών που δοκίμασες είχαν αποτέλεσμα??Και εγώ μέχρι σήμερα είχα κολήσει πριν από ένα μήνα,επί 3 εβδομάδες η ζυγαριά έπαιζε να δείχνει είτε σταθερά το ίδιο είτε προς τα επάνω,και όταν τελικά ξεκόλησε μέσα σε 3 εβδομάδες έχασα σχεδόν 5 κιλά.Μην αγχώνεσαι θα ξεκολήσει!!!εμένα κατέβηκε στο 75.6 και μετά κόλησε και την παραεπόμενη ημέρα ανέβηε στα 73.3 ,όλες τις ημέρες δείχνει το ίδιο,σκέψου ζυγίζομαι πριν πάω τουαλέτα,αφού πάω ,αφού πια γάλα και όλες τις φορές δείχνει ακρίβώς το ίδιο :D άρα καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι βλαμμένη :P που θα πάει θα ξεκολήσει!!
σχετικά με την ημέρα που με έπιασε και έτρωγα συνέχεια μέχρι το μεσημέρι,δεν πολυ-δίνω σημασία,ίσως φταίει πως ήμουν όλη μέρα σπίτι μαζί με τον άνδρα μου μπροστά στην τιβί και το έκανα κυρίως από βαριεμάρα!αλλά τουλάχιστον κράτησε μόνο το πρωί!
πέμπτη
Πρωί μισό ποτήρι γάλα
Ενδιάμεσα τίποτα ξεχάστηκα
Μεσημέρι 2 γιουβαρλάκια ,1 φέτα ψωμί
Απόγευμα 100γρ γιαουρτι μαζί με μισό μήλο βρασμένο με ζαχαρίνη,το έκανα αχταρμά όλο μαζί και ήταν πολύ ωραίο
Βράδυ το ίδιο με μεσημέρι
Παρασκευή
Πρωί 20 γρ δημητριακά,μισό ποτήρι γάλα
Ενδιάμεσα 20γρ ρεγκάτο,1 παξιμαδάκι
Μεσημέρι Ένα πιάτο σούπα,2 σαλαμάκια
Απόγευμα 100γρ γιαούρτι μαζί με μισό μήλο βρασμένο με ζαχαρίνη
Βράδυ 1 σουβλάκι,μια φέτα ψωμί,6-7 τηγανητές πατάτες,4 κάστανα
Σάββατο
Πρωί 20γρ δημητριακά,μισό ποτήρι γάλα
Ενδιάμεσα 20γρ ρεγκάτο,1 παηιμαδάκι
Μεσημέρι 1 αυγό βραστό,σαλάτα μαρούλι,μισή φέτα ψωμί,2 φετες ζβαν
Απόγευμα 100γρ γιαούρτι,μισό μήλο
Βράδυ 2 φτερούγες κοτόπουλο τηγανητές αλλά έβγαλα και την πέτσα και την κρούστα που κάνει ο χυλός που είχα βάλει ,αργότερα έφαγα 4 κάστανα
Ιωάννα μου, μήπως είναι καιρός να σουτάρεις τη ζυγαριά; Η εμμονή να ανεβαίνεις τρεις, δεκατρεις, εκατόν τρεις φορές τη μέρα στη ζυγαριά είναι επικίνδυνη. Πέρασα κι εγώ από αυτή τη φάση, και είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Πρέπει να βρεις το κουράγιο να εξαφανίσεις τη ζυγαριά από το οπτικό σου πεδίο, και να αποφασίσεις ότι θα ζυγίζεσαι κάθε βδομάδα πχ. Ακούγεται βαρύ, είναι δύσκολο - αλλά σκέψου ότι για αυτό ακριβώς μπήκες στη διαδικασία της επέμβασης, για να μπορέσεις επιτέλους να απαλλαγείς από την εμμονή και τη διαρκή ενασχόληση με τις συνεχείς, επαναλαμβανόμες και άσκοπες δίαιτες. Όταν απαλλαγείς από τη βάσανο να αναζητάς τα γραμμάρια απώλειας κάθε μισή ώρα, θα ανακαλύψεις πως είναι ωραίο να αισθάνεσαι το σώμα σου να αποκτά υγεία και ενεργητικότητα, η απώλεια κιλών είναι παράπλευρη ωφέλεια και όχι η σημαντικότερη!Quote:
εμένα κατέβηκε στο 75.6 και μετά κόλησε και την παραεπόμενη ημέρα ανέβηε στα 73.3 ,όλες τις ημέρες δείχνει το ίδιο,σκέψου ζυγίζομαι πριν πάω τουαλέτα,αφού πάω ,αφού πια γάλα και όλες τις φορές δείχνει ακρίβώς το ίδιο
Αννα μου δεν ζυγίζομαι καλέ κάθε μέρα τόσες φορές :D αλλά το έκανα μία-δύο φορές για να δω αν θα υπάρχουν διαφορές που φυσικά δεν υπήρχαν για αυτό την λέω βλαμμένη :P Πάντως όλες αυτές τις ημέρες ανεξάρτητα από το τι ώρα ζυγίστηκα δείχνει ακριβώς το ίδιο!συνήθως όταν το θυμηθώ ζυγίζομαι κάθε πρωί αλλά κ πάλι δεν με αγχώνει!βλέπω στα ρούχα μου αν εχω χάσει ή όχι.έφτασα δε σε σημείο να φορέσω ένα στενό τζην από παλιά ( βασικά δεν θυμάμαι ούτε οταν το είχα πρωτο-αγοράσει να μου πηγαίνει τόσο καλά ) και μία κολητή μπλούζα και να γυρίσω να πω στον άνδρα μου "όπως με βλέπω τώρα,νομίζω πως είμαι φυσιολογική" και φυσικά απολαμβάνω απίστευτα το γεγονός πως πια μπορώ να περπατήσω αρκετά χιλιόμετρα χωρίς να λαχανιάσω ή να κουραστώ.έχω φτάσει σε σημείο να περπατάμε με τον άνδρα μου και να νιώθω πως περπατάει αργά,που πριν λόγω διαφορά ύψους που έχουμε έτρεχα να τον προφτάσω :D
A Μαρία μου ίσως ψιλοκολάμε γιατί δεν πίνουμε και αρκετό νερό,εγώ τουλάχιστον με το ζόρι πίνω 4 ποτήρια την ημέρα και ξέρω πως αυτό δεν είναι καλό γκρρρρ αλλά όπως δεν πεινάω έτσι δεν διψάω κιόλας!
Είναι πολύ ωραία η αίσθηση! Παλιότερα φώναζα ότι δεν έφταιγε το βάρος μου που καθυστερούσα αλλά το ύψος μου, που μου έδινε μικρό δρασκελισμό. Τελικά τώρα υποστηρίζω πως επειδή είμαι πιο κοντή, μπορώ να κάνω πιο γρήγορα βηματισμό!Quote:
και φυσικά απολαμβάνω απίστευτα το γεγονός πως πια μπορώ να περπατήσω αρκετά χιλιόμετρα χωρίς να λαχανιάσω ή να κουραστώ.έχω φτάσει σε σημείο να περπατάμε με τον άνδρα μου και να νιώθω πως περπατάει αργά,που πριν λόγω διαφορά ύψους που έχουμε έτρεχα να τον προφτάσω :D
σήμερα
Πρωί μισό μισή φέτα ψωμί με λίγο βούτυρο
Ενδιάμεσα μισό μήλο
Μεσημέρι 2 κσ σπιτικό πουρέ,90γρ κοκκινιστό κοτόπουλο
Απόγευμα 2 φετάκια σαλάμι λευκάδος,20γρ ψωμί
Βράδυ το ίδιο με μεσημέρι
Σάββατο 3/12
Πρωί: 1 crispy και 30 γρ γκούντα
Μεσημέρι: 4 μίνι κρίθινα παξιμαδάκια, 1 φέτα γκούντα και 1 φέτα πάριζα
Απόγευμα: 1 μπισκότο πολυδημητριακών
Βράδυ: Σαλάτα του Καίσαρα χωρίς σως (έφαγα περίπου 100 γρ κοτόπουλο υπολογίζω και 3 πηρουνιές μαρούλι), 1 crispy με 1 κουτ κατίκι και μισή φέτα πάριζα
Κυριακή 4/12 (Το στομάχι μου ήταν χάλια )
Πρωί: μισό crispy και μισή κουτ κατίκι
Μεσημέρι: 1 πηρουνιά κότσι και μισή πατατούλα φούρνου
Βράδυ: 2-3 κομματάκια βραστή πατάτα, μισό crispy και περίπου 40 γρ φέτα
Δευτέρα 5/12
Μεσημέρι: μισό μπούτι κοτόπουλο και μισή κουτάλα κοτόσουπα
Βράδυ: 90 γρ χοιρινή μπριζόλα, 2 κουταλιές ρύζι και 2 κουταλιές γιαούρτι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Ιωάννα μου τα μπισκότα δεν κάνουν τίποτα αλλά είναι καλά για να καταπολεμούν τις λιγούρες μου για γλυκό οπότε τα τρώω. Αχ μόνο με το ντουφαλάκ πάω πια!
Τρίτη 6/12
Πρωί: 1 crispy και 20 γρ γκούντα
Μεσημέρι: μισό μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό και 2 κουταλιές ρύζι με γιαούρτι
Βράδυ: το υπόλοιπο μισό μπούτι κοτόπουλο και μισή κουτάλα μανέστρα με έξτρα πρωτεΐνη (Ζωγράφος), 1 κομματάκι σοκολάτα s&b
Μαρία μου τι είναι η έξτρα πρωτείνη?αντι για κρέας την τρώς?έχει γεύση?
Δευτέρα
Πρωί μισό μισό ποτήρι γάλα
Ενδιάμεσα ένα babybel
Μεσημέρι ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι βρασμένο σε ζωμό από κρέας ,30 γρ ρεγκάτο
Απόγευμα 100γρ γιαούρτι
Βράδυ 2 φτερά κοτόπουλο,τηγανητά,έβγαλα την πέτσα.6-7 τηγανητές πατάτες
Τρίτη
Πρωί μισό 1 φέτα ένταμ
Ενδιάμεσα 1 φέτα ένταμ
Μεσημέρι ένα μικρό πιάτο κουνουπίδι βραστό
Απόγευμα τίποτα
Βράδυ 3 πατάτες φούρνου,γύρω στα 60γρ κοτόπουλο ψητό,μισό κομμάτι τυρόπιττα που εφτιαξα με 4 τυριά,τίγκα στην πρωτείνη!και λίγο πιο μετά,μία γωνίτσα τσουρεκάκι
Σήμερα
Πρωί μισό μισή κούπα γάλα,20γρ δημητριακά
Ενδιάμεσα τίποτα
Μεσημέρι 80γρ κοτόπουλο από το χτεσινό,το έβρασα με λίγη μανέστρα σαν σούπα για να μην μου φαίνεται στεγνό
Απόγευμα μία φέτα τσουρέκι Τερκενλής (έχω να σημειώσω πως δεν φταίω εγώ αλλά η Ολίνι που μου το έφερε :P επίσης ενώ το έφαγα κ δεν φάνηκε να με πειράζει μετά από 3/4 η κοιλιά μου παίζει ταμπούρλο!!ενώ χτες που το έφαγα αμέσως μετά το φαγητό ήταν όλα μια χαρά)
Βράδυ κουνουπίδι βραστό,60γρ κοτόπουλο ψητό
Μάλλον δεν το διευκρίνισα Ιωάννα μου αλλά δεν ήξερα πώς να το γράψω. Η έξτρα πρωτεΐνη είναι στη μανέστρα. Βρήκα κάτι ζυμαρικά "πρωτεϊνούχα" με 22 γρ πρωτεΐνης!!! Έχει μακαρόνια αν θυμάμαι καλά, μανέστρα και κοφτό μακαρονάκι. Σε γεύση η μανέστρα τουλάχιστον ήταν πολύ ωραία. Είναι τα ζυμαρικά "Ζωγράφος". Απλά επειδή τα έχω παίξει συνέχεια με το κρέας-ψάρι-κοτόπουλο ήθελα μια εναλλακτική.
Τετάρτη 7/12
Πρωί: 1 crispy και 1 φέτα κασέρι
Μεσημέρι: 80 γρ σολωμός και 3 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα
Βράδυ: μισό σνίτσελ γαλοπούλας φούρνου, 1 κουτ γιαούρτι και 1 κομματάκι σοκολάτα s&b, 1 coca light
Ιωάννα θέλω κι εγώ τσουρέκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μόλις ανακάλυψες το μυστικό για να απολαμβάνεις τα γλυκά! Ποτέ μα ποτέ μόνα τους! Πάντα στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος!Quote:
μία φέτα τσουρέκι Τερκενλής (έχω να σημειώσω πως δεν φταίω εγώ αλλά η Ολίνι που μου το έφερε :P επίσης ενώ το έφαγα κ δεν φάνηκε να με πειράζει μετά από 3/4 η κοιλιά μου παίζει ταμπούρλο!!ενώ χτες που το έφαγα αμέσως μετά το φαγητό ήταν όλα μια χαρά)
Πέμπτη
Πρωί μισό 30γρ γκούντα
Ενδιάμεσα 70γρ γιαούρτι
Μεσημέρι ένα μπολάκι σπανακόρυζο,2 δάχτυλα τυρόπιττα
Απόγευμα 2 κουλουράκια κρασιού που έφτιαξα
Βράδυ 50γρ ψητό κοτόπουλο,3πατάτες φούρνου,κουνουπίδι βρασμένο
Μάλλον το παράκανα με τα λαχανο-τέτοια και το βράδυ ήμουν κ πρησμένη κ με πόναγε και το στομάχι μου
Παρασκεύη
Πρωί μισό 1 φέτα ένταμ
Ενδιάμεσα 2 τυροκριτσίνια
Μεσημέρι 70γρ κιμά,μία πηρουνιά μακαρόνια
Απόγευμαένα μήλο βρασμένο με ζαχαρίνη
Βράδυ σαλάτα μαρούλι,3 κεφτεδάκια,5-6 τηγ πατάτες
Μαρία μου θα ψάξω να τα βρω αυτά τα ζυμαρικά,σε καταλαβαίνω απόλυτα πως έχεις μπουχτίσει με το κρέας-κοτόπουλο και εγώ μία από τα ίδια!
ʼννα μου καταρχήν χρόνια πολλά,πολύχρονη να είσαι πάντα γερή και δυνατή και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.Ναι το είχα ψιλοκαταλάβει πως αν φάω κάτι γλυκό μετά από το φαγητό είναι όλα καλά!Πάντως το τσουρέκι σήμερα δεν το ακούμπησα καν,ευτυχώς επιστρέφει ο άνδρας μου απόψε για το σκ και θα το περιποιηθεί καταλλήλως!