Quote:
Originally posted by *Katie
εγώ έφαγα μια χουφτα πακοτινια πριν μιαμιση ώρα και παιδιά το στομάχι μου δεν το πήρα πολύ καλα . τι τα ήθελα.... αι στο καλο. καλα να παθω και να σκασω!
Το στομαχάκι σου είναι παρθένο πλέον σ΄αυτά τα διαόλια :yes:
Printable View
Quote:
εγώ έφαγα μια χουφτα πακοτινια πριν μιαμιση ώρα και παιδιά το στομάχι μου δεν το πήρα πολύ καλα . τι τα ήθελα.... αι στο καλο. καλα να παθω και να σκασω!
:thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by break
Quote:
Σήμερα τα σνακ μου είχαν παστέλι χειροποίητο μόνο με μέλι, σουσάμι και με φιστίκια αιγίνης μιαμ μιαμ
Αχ Eli εχθές μας πήρε το βράδυ κ δεν πήγαμε στο κουκλομάγαζο!!!!!!!
Ναιιιι το σκέφτηκα και εγώ αλλά θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες :smilegrin:
Χθες δεν μπόρεσα να μην υποκύψω στους κάποτε καθημερινούς γλυκούς βραδινούς δαίμονες. Το ματάκι μου είχε γυαλίσει στην κυριολεξία, από το απόγευμα και μετά έκανα ασκήσεις ηρεμίας! Έφαγα το βραδυνό μου και μετά ήθελα να φάω και 2ο πιάτο στα καπάκια! Κρατήθηκα περίμενα το κλασσικό 20λεπτο. Πήγα να ξεχαστώ στον υπολογιστή, τίποτα. Πέρασε μία ώρα ήπια το κεφίρ μου με λίγους ξηρούς καρπούς. Πάλι για λίγο ηρέμησα. Πέρασε μία ώρα και οι δαίμονες εκεί, μα να μην ξεκουμπίζονται με τίποτα!!!! Τι είναι αυτό βρε παιδί μου που άμα σε πιάσει δεν σε αφήνει άμα δεν την κάνεις την στραβή;;; :grind::grind: Μετά από ακόμα μία ώρα εεεεεεε δεν άντεξα η γυναίκα! Έφαγα κέικ έφαγα σοκολάτα ήπια και το γάλα μου και έσκασα. Η πλάκα είναι ότι μετά από άλλη μία ώρα οι δαίμονες εκεί ήταν ακόμη να μου κ@λοτρίβονται!
Ε εεεεεε ως εδώ είπα και δεν τους έθρεψα άλλο, όχι να μου γίνουνε και θεριά και να μην ξέρω κατά που να κάνω! Περαστικά μου :o
Elaki μου καλό εχθές οι δαίμονες του μυαλού είχαν βγεί σεργιάνι :saint2:
Και το δικό μου μυαλό επισκέφτηκαν :( κ ποιος ξέρει κ πόσα άλλα!!!!
Αλλά το έριξα στον ύπνο κ ευτυχώς όσο κ να πεινάω δεν ξυπνάω μέσα στη νύχτα για επιδρομή!!!!!!!
Δεν πειράζει όμως που τελικά εν έδωσες εφόσον είχε προηγηθεί μάχη
;) μια μάχη έχασες κ όχι τον αγώνα :starhit:
Εξάλλου τώρα πια σε επισκέπτονται σπάνια κ δεν τους έχεις καθημερινούς επισκέπτες, ουστ να ξεκουμπιστούν :D
Καλησπέρα δαιμονισμένες!
Πως πάει η σημερινή ημέρα; Εγώ ξεκίνησα με μέτρια διάθεση μιας και έφαγα την χθεσινή ήττα αλλά σήμερα κρατάω χαρακτήρα προς το παρόν και ελπίζω το βράδυ μου να εξελιχθεί καλά. Ευτυχώς η μέρα μου εξελίχθηκε όμορφα και ανέμελα με καφέδες και ευχάριστη παρέα. Η καλή παρέα και ειδικά εκτός οικίας είναι φάρμακο κατά δαιμονίων και λοιπών κακών σκέψεων :). Τώρα λέω να κάνω μία έρευνα για γυμναστήρια που υποσχέθηκα σε κάποια κυρία από δω μέσα...
Γιωτάκι ελπίζω τα σοκοφρετοδαιμονάκια να σε αφήσανε επιτέλους ήσυχη να πορευτείς σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι για μένα η πρώτη βδομάδα του κύκλου είναι η λιγότερο δαιμονισμένη, συνήθως μάλιστα είναι και από τις πιο τέλειες διατροφικά, έχω μειωμένη όρεξη και καμία διάθεση για γλυκό.
Υ.Γ. Βλέπω ότι τα κολασμένα ποστ που αμαυρώνουν την υπόληψη αυτού του κατά τα άλλα σεμνού τόπικ συνεχίζουν να οργιάζουν!
Είμαι η Γιώτα και είμαι καλά! ουφ, επιτέλους, έφυγε η ακατάσχετη σοκολατομανία! Σας φιλώ κορίτσια μου!
Γιωτα εφυγε οταν εφαγες εκεινη την μεγαλη σοκολατα που κρατουσε ο τυπος?
xaxaxaxa, να'σαι καλά Γλαύκη, γέλασε το χειλάκι μου!! Μωρέ και όλο τον τύπο έτρωγα αλλά μην κοιτάς που κάνουμε τις κυρίες και καλά!
Quote:
Originally posted by monahoiot
Είμαι η Γιώτα και είμαι καλά! ουφ, επιτέλους, έφυγε η ακατάσχετη σοκολατομανία! Σας φιλώ κορίτσια μου!
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup:
Μπράβο monahiot, μπόρα ήτανε κ πέρασε!!!!:starhit:
Καλησπέρα δαιμονισμένες μου!
φοράω τη φόρμα μου και ξεκινάω γυμναστήριο σήμερα :bouncy:
Γιωτάκι μου άστα 2 μέρες τώρα με κυνηγάνε οι βραδυνές μου μούρλες για γλυκό! Τις παλεύω όσο μπορώ και εγώ!
Break μου χθες έκανες ένα υπέροχο διαιτολόγιο συγχαρητήρια!
Φιλιά πολλά σε όλες θα τα πούμε το βραδάκι ελπίζω να είστε εδώ μαζεμένες να κάνουμε λίγο κους κους :)
:thumbup::thumbup::thumbup:
Μπράβο το πήρες απόφαση για το γυμναστήριο!!!!!!!!!!
Καλή αρχή :)
Δαιμονισμένη μου, με χαρά θα μοιραστώ τους πόνους του γυμναστηρίου μαζί σου.. Γιατί για πόνους πρόκειται.. Τραβάνε οι μύες του καλογυμνασμένου μου κορμιού :lol: και μου θυμίζουν πόσο με φρόντισα στο παρελθόν.. :cul:
Χμμμμ πώς θα απαλλαγεί κάποιος από τους δαίμονες του μυαλού του... Δε νομίζω ότι γίνεται. Εγώ τουλάχιστον δεν τα έχω καταφέρει. Πιστεύω ότι πρέπει να τους αναγνωρίσεις, να τους αποδεχτείς και μετά συνειδητά να επιλέξεις να τους αγνοήσεις. Κάτι σαν τον Τζων Νας ;)
Quote:
Originally posted by welldah
Χμμμμ πώς θα απαλλαγεί κάποιος από τους δαίμονες του μυαλού του... Δε νομίζω ότι γίνεται. Εγώ τουλάχιστον δεν τα έχω καταφέρει. Πιστεύω ότι πρέπει να τους αναγνωρίσεις, να τους αποδεχτείς και μετά συνειδητά να επιλέξεις να τους αγνοήσεις. Κάτι σαν τον Τζων Νας ;)
weldah ευχαριστώ πολύ που απάντησες γιατί η δική σου προσπάθεια όσον αφορά αυτές τις καταραμένες σκέψεις με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας κ έχεις κάνει επέμβαση!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω η επέμβαση πόσο σε έχει βοηθήσει στο να ελέγχεις το μυαλό σου?
Πρίν περίπου από ένα χρόνο σκεφτόμουν τη λύση του χειρουργείου αλλά φοβάμαι πως ίσως δεν μπορέσω να ελέγξω το μυαλό μου κ να μου επιβληθω γιατί κ τώρα δεν πεινάω ιδιαίτερα αλλά καταναλώνω πολλά γλυκά!!!!:thumbdown::thumbdown:
Μάλλον κατανάλωνα γιατι τώρα κάνω μια τελευταία προσπάθεια με διαιτολόγο για την απώλεια των κιλών!!!!:spin:
Μεχρι στιγμης μονο σας διαβαζω αλλά δεν γινεται αλλο.ΘΑ ΓΡΑΨΩ
Καταρχλην να πω οτι συμφωνω ΜΕ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!
Κατα δευτερον να προσθέσω οτι οταν φευγω απο τον υπολογιστή και κατι πρεπει να φαω νεκρωνεται το μυαλο μου και σαν να εχει κοφτη αντιστασης η περιοχή των 5 μερτων περιξ του ψυγειου.Ενα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΑΜΑ...Σαν μαγνητικο πεδίο που συνλειτουργει με τον κοφτη.
Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη αλλά οχι δαιμόνια ...αλλά ολοκληρη η κολαση.
Τι θα κανω ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!
Πρεπει καποια στιγμη να με λυπηθω.
Οι αντιστάσεις εχουν πιάσει πάτο.
Avaki μου με χαρά θα μοιραστώ μαζί σου και πόνους και μπόνους :lol::lol::lol:
Προς το παρόν δεν μπορώ να πω ότι αποτελώ πάντως παράδειγμα προς μίμηση μάλλον προς αποφυγή, ένα βήμα μπροστά δύο πίσω ένα πράμα :lol::lol::lol:
Πάντως η σημερινή μέρα αν και εντελώς εκτός προγράμματος δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα να με κυνηγάνε δαίμονες ίσα ίσα νομίζω ότι την είχα ανάγκη. Έφαγα ότι είχα να φάω πολύ πολύ καιρό και μάλιστα στην τέλεια έκδοσή του, ήταν η απόλυτη κρεπάλη αλλά με την καλή έννοια! Χωρίς τύψεις χωρίς στεναχώρια μόνο καθαρή απόλαυση! Ίσως να ήταν και η πρώτη φορά που απόλαυσα τόσο πολύ ένα λουκούλλειο γεύμα!
marimari καλωσόρισες στην παρέα μας :). Καλά έκανες και πήρες το θάρρος να γράψεις!
Όσο για τους δαίμονες και εγώ δεν ξέρω αν μπορούμε να τους εξαφανίσουμε σίγουρα όμως μπορούμε να τους περιορίσουμε και να τους ελέγξουμε ως ένα μεγάλο βαθμό. Για να γίνει όμως αυτό θέλει προγραμματισμό και σωστή και πλήρης διατροφή. Κυρίως όμως θέλει υπομονή και όχι να μας πιάνει τρέλα ότι θέλουμε να χάσουμε πολλά κιλά και σύντομα και να βάζουμε στόχους που είναι δύσκολοι και μετά να απογοητευόμαστε. Τέτοιες πράξεις τρέφουν τους δαίμονες μας και μετά δεν ξέρουμε πως να τους βάλουμε σε αράδα!
Δεν ξέρω αν σας ακουστεί κάπως αλλά με μεποιασε μια χαζό επιθυμία για μασούλημα αλλά ξαναμπήκα εδω και το απέφυγα.Γιουπιιιιιιιιιιι!!! !!!!!!!
Εύγε marimari και εμένα το φόρουμ με έχει γλυτώσει από χαζολιγούρες πολλές φορές :)
γεια σας!!!! μαρι...............
:thumbup: Στον αγύριστο!Quote:
Originally posted by monahoiot
Είμαι η Γιώτα και είμαι καλά! ουφ, επιτέλους, έφυγε η ακατάσχετη σοκολατομανία!
Κάποια δείχνει να είναι τόσο απασχολημένη να περνά καλά που τα σκατοφάγια νιώθουν να μην έχουν πλέον υπηρεσίες να της προσφέρουν!
Καλή αρχή,Ελάκι μου!Ελπίζω να σου γίνει μια ευχάριστη ισόβια συνήθεια!Quote:
Originally posted by Eli
φοράω τη φόρμα μου και ξεκινάω γυμναστήριο σήμερα :bouncy:
Καλημέρα παιδιά!
έχω κάνει άπειρες δίαιτες και το αποτέλεσμα πάντα μου επιστρέφει...
Διαπίστωσα ότι o σωστός τρόπος είναι η διατροφή.
έχω πάει σε διαιτολόγους και μου έχουν δώσε ένα σορό διατροφές... Τις οποίες κάνω 1-2 εβδομάδες και μετά.... Τα παρατάω!
Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάω με πολύ ενθουσιασμό ο οποίος στην πορεία χάνεται...
Αποφάσισα να "εκτεθώ" σε ανθρώπους που είναι σε ίδια φάση με εμένα.
Δεν θεωρώ ότι δεν έχω συμπαράσταση από τους γύρο μου το θέμα είναι ότι πάντα κάτι γίνεται και λέω άστο, δεν πειράζει, ας φάω τώρα και αύριο δε θα φάω...
Το χειρότερο όλων είναι ότι ΔΕ ΝΙΏΘΩ ΤΥΨΕΙΣ!
Χλαπακιάζω μια χαρά και δε με νοιάζει το αποτέλεσμα! Δεν το σκέφτομαι καν!
Τον τελευταίο καιρό έχω έντονες ενοχλήσεις στη μέση μου και πιστεύω ότι οφείλεται και στο βάρος μου!
Ακόμα συζώ με το αγόρι μου με τον οποίο λέμε σιγά σιγά να κάνουμε ένα πολιτικό γάμο και να κάνουμε κανένα μωράκι?
Με αφετηρία το 94 κιλά όμως δε γίνεται! Απλά δε γίνεται! Και μια φίλη μου που έμεινε έγκυος και ήταν 85 κιλά ο γιατρός της την έχει υπό στενή παρακολούθηση για να μην ξεπεράσει τα 90 κιλά γιατί λέει θα είναι δύσκολο και για εκείνη και για το παιδί?
Επίσης ροχαλίζω?. Πιο πολύ και από το μωρό μου? Ντρέπομαι να μείνω σε κάποιο σπίτι γιατί νιώθω άσχημα επειδή ροχαλίζω?
Παλιά που ήμουν λιγότερα κιλά δεν είχα θέμα ροχαλητού?
Ντρέπομαι πολύ που ροχαλίζω πιο πολύ από εκείνον!
Θα προσπαθήσω -τώρα που αποφάσισα να ξεκινήσω δυναμικά Διατροφή- να μπαίνω κάθε μέρα στο φόρουμ για να παίρνω και να δίνω δύναμη!
Καλό κουράγιο σε όλους μας...
http://www.ticker.7910.org/wa__94__0...FMDA4MTE5c3wwM DAwMTNkYXwmIzkyNDsmIzk2MDsmIzk1OTsmIzk2MTsmIzk3NDs h.gif
Καταρχήν σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στην προσπάθειά σου! Αν κοιτάξεις την υπογραφή μου θα δεις ότι η επέμβαση που έκανα είναι αυτή που ενδείκνυται στους πλέον απείθαρχους. Πριν την επέμβαση αυτή είχα κάνει δακτύλιο όμως δεν μπόρεσα να συμμορφωθώ με τους κανόνες του. Είμαι γλυκατζού και γενικά η διατροφή μου πριν την 2η επέμβαση ήταν ό,τι χειρότερο - delivery, λιπαρά, σνακς και πάνω απ'όλα γλυκά. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου στο παραμικρό. Όμως δεν ήμουν συνειδητοποιημένη. Πίστευα ότι ο δακτύλιος θα τα κάνει όλα μόνα του και δε θα χρειαζόταν καμιά προσπάθεια εκ μέρους μου. Μόλις κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ένιωσα να γκρεμίζονται οι ελπίδες μου και φυσικά ξαναέπεσα με τα μούτρα στην αγαπημένη μου ασχολία, το ακατάπαυστο φαγητό. Βέβαια το ήξερα ότι δεν πάει άλλο γι'αυτό και πήρα την απόφαση για το 2ο χειρουργείο. Τώρα είμαι σχεδόν 5 μήνες χειρουργημένη και μάλλον είμαι ακόμη στο "μήνα του μέλιτος" γιατί πραγματικά δε νιώθω την ανάγκη για φαγητό. Αν διαβάσεις το ποστ μου στο "by-pass και διατροφή" θα καταλάβεις τι εννοώ. Όταν περάσει αυτή η φάση θα προσπαθήσω με νύχια και με δόντια να ελέγξω τον εαυτό μου και να διατηρήσω τις συνήθειες που έχω αποκτήσει αυτούς τους 5 μήνες γιατί ζω ξανά και δε θέλω με τίποτα να γυρίσω πίσω.Quote:
Originally posted by break
weldah ευχαριστώ πολύ που απάντησες γιατί η δική σου προσπάθεια όσον αφορά αυτές τις καταραμένες σκέψεις με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας κ έχεις κάνει επέμβαση!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω η επέμβαση πόσο σε έχει βοηθήσει στο να ελέγχεις το μυαλό σου?
Πρίν περίπου από ένα χρόνο σκεφτόμουν τη λύση του χειρουργείου αλλά φοβάμαι πως ίσως δεν μπορέσω να ελέγξω το μυαλό μου κ να μου επιβληθω γιατί κ τώρα δεν πεινάω ιδιαίτερα αλλά καταναλώνω πολλά γλυκά!!!!:thumbdown::thumbdown:
Μάλλον κατανάλωνα γιατι τώρα κάνω μια τελευταία προσπάθεια με διαιτολόγο για την απώλεια των κιλών!!!!:spin:
Neraidaki καλωσήλθες! Κι εγώ μια χαρά έτρωγα χωρίς τύψεις! Αυτές έρχονταν μόνο σε άσχετες στιγμές -π.χ. όταν ήθελα να βγω και δεν είχα τίποτα να φορέσω- αλλά δε διαρκούσαν και πολύ. Ώσπου έφτασα τα 130 κιλά και κάπου εκεί ήρθαν και μου έκατσαν στο σβέρκο. Πίστεψέ με είσαι καλύτερα χωρίς τις τύψεις αρκεί να είσαι προσηλωμένη στο στόχο σου! Σου εύχομαι καλή προσπάθεια και καλά αποτελέσματα!
Ευχαριστώ Νadine και εύχομαι και εγώ όπως λες να γίνει μία ισόβια συνήθεια και κυρίως ευχάριστη γιατί αν δεν γίνει ξέρω ότι θα το πληρώσω ακριβά....με κιλά που θα επιστρέψουν. Σίγουρα πάω πιο συνειδητοποιημένη αυτή τη φορά και δεν κρύβω ότι δεν είμαι και ενθουσιασμένη με το εγχείρημά μου αλλά θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι παραπάνω για να δώσω μία ώθηση στον εαυτό μου να προχωρήσω λίγο πιο γρήγορα την προσπάθειά μου. Πείραμα είναι και μπορεί και να μου βγει και σε καλό, σε κακό πάντως σίγουρα δεν θα μου βγει :). Το γεγονός δε ότι το συνδυάζω και με ευχάριστη παρέα είναι ένα μεγάλο συν ;)Quote:
Originally posted by NADINE
Καλή αρχή,Ελάκι μου!Ελπίζω να σου γίνει μια ευχάριστη ισόβια συνήθεια!
Neraidaki καλωσόρισες στην παρέα μας!
εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου!
Μπορώ να ταυτιστώ αρκετά με αυτά που μας διηγήθηκες γιατί και εγώ μόλις παντρεύτηκα με τον επί χρόνια σύντροφό μου και έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε την σχέση μας στο επόμενο βήμα που είναι ένα παιδάκι. Και μου είναι δύσκολο να φανταστώ τον εαυτό μου στα κιλά που είμαι τώρα να μείνω έγκυος και να περάσω μία εγκυμοσύνη ως παχύσαρκη έστω και μικρού βαθμού. Γι'αυτό και αποφάσισα πριν ένα χρόνο να πάω σε διατροφολόγο και να διαβώ αυτό το δρόμο με κάποιες ενισχύσεις. Στην πορεία βέβαια με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι πάσχω και από διατροφική διαταραχή που σήμαινε ότι η απώλεια των κιλών μου δεν θα γινόταν έτσι απλά με μία διατροφή, χρειαζόντουσαν πολλά περισσότερα βήματα να κάνω για να βρίσκομαι εδώ που είμαι τώρα και η απώλεια έρχεται πολύ αργά. Παρόλα αυτά μπορώ να σου πω ότι έχοντας κάνει πλέον για ένα χρόνο μία πολύ ισορροπημένη διατροφή έχω καταφέρει να σταθεροποιήσω το βάρος μου και να νιώθω πολύ καλύτερα με το σώμα μου το οποίο μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα βελτιώνεται και σχηματίζεται καλύτερα. Τώρα πια έστω και στα κιλά που είμαι δεν με φοβίζει τόσο να μείνω έγκυος και είμαι σίγουρη ότι θα το αντιμετωπίσω με περισσή ψυχραιμία και διατροφικά, έστω και αν θα είναι πιο δύσκολο από τι θα ήταν σε λιγότερα κιλά. Έχω κουραστεί να βάζω τον εαυτό μου σε μία ψυχοφθόρα αναμονή. Σκεφτόμουν πάντα θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα παντρευτώ, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα κάνω παιδί, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα βάλω νυφικό κτλ. Δεν είναι όμως σωστό να βάζουμε την ζωή μας στον πάγο. Τα δικά μου χρονικά περιθώρια υπομονής έχουν εξαντληθεί σε ότι έχει να κάνει με την αναμονή. Πλέον ζω την ζωή μου μέρα με τη μέρα και παλεύω κάθε μέρα και με την διαταραχή μου και με την παχυσαρκία μου χωρίς ταμπού και αυτολύπηση. Νιώθω πιο δυνατή και με περισσότερη ενέργεια και υγεία έχοντας αλλάξει έστω και μικρά πράγματα στην καθημερινότητά μου και προσπαθώ αυτά τα μικρά πράγματα να τα διαιωνίσω και έχω την πίστη ότι αυτά θα φέρουν τελικά τις μεγάλες θετικές αλλαγές στην ζωή μου.
Καλή σου αρχή και πάλι και εύχομαι να κάνετε σύντομα το μεγάλο βήμα και να είστε πάντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι :)
Αγαπητή welldah "οι τύψεις έρχονται μόνο σε άσχετες στιγμές -π.χ. όταν ήθελα να βγω και δεν είχα τίποτα να φορέσω- αλλά δε διαρκούσαν και πολύ"
Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς το έχουν νιώσει αυτό! Αν όχι όλοι...
Θεωρώ ότι θα με βοηθήσει πολύ το blog γιατί λίγο ως πολύ όλοι καταλαβαινόμαστε...
Αγαπητή Eli η προσπάθεια σου απαιτεί επιβράβευση! Εφόσον έχεις θέμα με διατροφική διαταραχή... Μια χαρά τα έχεις καταφέρει...
Να ζήσετε κιόλας με τον καλό σου! εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν!
Μη σταματήσεις την προσπάθεια σου μέχρι να σου γίνει συνήθεια...
"Σκεφτόμουν πάντα θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα παντρευτώ, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα κάνω παιδί, θα αδυνατίσω πρώτα και μετά θα βάλω νυφικό κτλ."
Έτσι ακριβώς σκέφτομαι και εγώ!!!
Κοριτσάκια μου νομίζω ότι έχουμε πολλά κοινά! Αύριο που θα πληρωθώ θα πάω Σούπερ να ψωνίσω μόνο ότι περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο που μου έχει δώσει η διαιτολόγος.
Σκέφτομαι να σας αναλύω πως πάει η προσπάθεια μου καθημερινά...
Αισθάνομαι ότι αυτό θα βοηθήσει όλους μας!
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα κοριτσάκια μου!
Να έχουμε καλή δύναμη και υπομονή!
Σας φιλώ προς το παρόν.
http://www.ticker.7910.org/wa__94__0...YXwzMCBrZw.gif
Παιδιά μην ξεχάσετε την Τετάρτη το βραδάκι θα μεταδοθεί το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο από έναν κύκλο 10 σεμιναρίων σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές. Το πρώτο σεμινάριο, που θα είναι και δωρεάν, θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 20.00-22.00 και θα έχει τίτλο
"Δίαιτα και διατροφικές διαταραχές. Πως η δίαιτα επηρεάζει την ψυχολογία μας καθώς και τους φυσιολογικούς μηχανισμούς της πείνας και της όρεξης. "
δείτε πληροφορίες εδώ
http://www.e-psychology.gr/internet-workshops
(δείτε τη διαφήμιση πάνω πάνω στην σελίδα του φόρουμ)
και εδώ
http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria.php
Επειδή έχω παρακολουθήσει κάτι ανάλογο, σας παροτρύνω να το παρακολουθήσετε, τους ανθρώπους που τα διεξάγουν τους γνωρίζω και προσωπικά και είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες στον τομέα τους.
γεια σας κορίτσια
Σήμερα ξεκίνησα για άλλη μια φορά διατροφή...κι εγώ έχω δαιμονάκια κυρίως τα βράδια (αυτή τη στιγμή ένα μου λεει οτι πεινάει, αν και πριν μισή ώρα έφαγα το απογευματινό μου)...γκρρρρ!!!! πολύ πείνα! και οι πειρασμοί παντού, τι είναι αυτό το πράγμα...τς τς τς...πίνω νερό να κρατηθώ μέχρι το βραδινό μου.
τουλάχιστον ας χάσω 2 κιλάκια μέχρι τα χριστούγεννα να ανέβει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση! να χωρέσω σε κανένα ρούχο, που φαίνομαι σαν έγκυος. να μη με κοιτάνε με μισό μάτι στα τραπέζια και μου μετράνε τις μπουκιές ("πάλι τρώει αυτή;!").
αλλά όλο έτσι ξεκινάω, και μετά από λίγες μέρες ξαναπέφτω στο φαγητό. δε μπορώ να θυμηθώ πως ήμουν στα 58, έχω ξεχάσει. και αυτό δε βοηθάει, αν δηλαδή δε μπορείς να οπτικοποιήσεις το στόχο σου...το μόνο που θυμάμαι ήταν οτι έβλεπα κατά τύχη το είδωλό μου σε κανένα τζάμι ή καθρεύτη στο δρόμο και χαιρόμουν πολύ. έλεγα φτου σου κοριτσάρα μου.
τελοσπάντων...είδωμεν.
καλή επιτυχία σε όλες
:)
Ύψος: 170
23/08/2011: 68
04/11/2011: 63
12/12/2011: 66.6
Στόχος: 58
Καλημέρα παιδιά!
Εχθές θυμήθηκα μια κουβέντα που είχα με μία φίλη σχετικά με τις δίαιτες και της διατροφές.
Η ίδια έχει πάει σε ψυχολόγο για το συγκεκριμένο θέμα και την έχει βοηθήσει πολύ!
Η ψυχολόγος συνεργάστηκε στενά με την διαιτολόγο της.
Έκατσε λοιπόν -μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει ακόμα μια φορά διατροφή- και έγραφε τι έτρωγε και πού!
Όταν πήγε το χαρτί στη διαιτολόγο της της είπε με λίγα ότι έχει πολύ ακατάστατο ωράριο στο θέμα του φαγητού και εστίασε στο γεγονός ότι όποτε πήγαινε στην πεθερά της ξέφευγε στο θέμα του φαγητού?
Της συνέστησε να αποφύγει την εβδομάδα που θα ξεκινήσει τη διατροφή την πεθερά της και μετά την πρώτη εβδομάδα να επιλέγει να την επισκέπτεται αμέσως μετά το γεύμα της και πάντα να κρατάει μαζί της ένα σνακ που της αρέσει πολύ (μπάρα δημητριακών, γιαούρτι με φρούτα κτλ) έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα εναλλακτικής σε περίπτωσή μεγάλου πειρασμού.
Αναφέρω αυτό το περιστατικό γιατί και εγώ έχω διαπιστώσει ότι όταν κάνω διατροφή και κάνω επίσκεψη σε φίλους μου (οι οποίοι δεν κάνουν διατροφή) πάντα μπαίνω σε πειρασμούς και συνήθως λυγίζω?
Anyway!
Ήθελα να σας πω μια απίστευτη ιδέα για πρωινό και όχι μόνο!
Λοιπόν σε ένα ποτήρι γάλα βάζεις 2 κ.σ. Βρώμη και 2 κ.σ. ινδοκάρυδο (το ινδοκάρυδο βοηθάει πολύ και στη δυσκοιλιότητα) μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Αφού τα ζεστάνεις χυλώνει η βρώμη και γίνεται σαν κρέμα? το σερβίρεις και προαιρετικά προσθέτεις λίγη κανέλα.
Όποτε το κάνω νιώθω σα να έχω φάει ένα αρνί μόνη μου? Η αίσθηση του κορεσμού που νιώθω είναι μοναδική!
Αυτό είναι καλό για πρωινό γιατί σε κρατάει ώρες και επίσης είναι καλό εάν πάς κάπου επίσκεψη ή σε μια γιορτή να το έχεις φάει πριν. Σίγουρα θα περιορίσει την όρεξη σας και ότι καλούδια και να έχετε μπροστά σας είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσετε να αντισταθείτε!
Φιλιά προς το παρόν?
Rena καλημέρα
αναρωτιέμαι μήπως πιέζεις παραπάνω από τι θα έπρεπε τον εαυτό σου. Δεν το θεωρώ σωστό για μία κοπέλα στο ύψος σου (1,70μ) να θέλει να φτάσει τα 58 κιλά. Θεωρώ ότι και τα κιλά που είσαι τώρα είναι μία χαρά. ʼντε αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να φτάσεις μέχρι τα 65-63 ανάλογα το σώμα σου. Εγώ κάτω από τα 65 ποτέ δεν θα ήθελα να φτάσω παραείμαι αδύνατη, ο στόχος μου πλέον είναι τα 70 και έχουμε το ίδιο ύψος. Υπήρξα και 65 κιλά στη ζωή μου και ακόμη και να ήθελα να ξαναφτάσω εκεί, θεωρώ ότι δεν είναι κιλά που θα μου επιτρέψει το σώμα μου να τα διατηρήσω και για μένα η διατήρηση είναι πιο σημαντική από 5 κιλά παρακάτω. Πιστεύω ότι η λύση για να αλλάξεις την εικόνα του σώματος σου και να την βελτιώσεις είναι η γυμναστική. Με την γυμναστική θα μπορέσεις και να σμιλεύσεις το σώμα σου και να βελτιώσεις γενικά την εικόνα που έχεις για το σώμα σου, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η εικόνα που έχεις για το σώμα σου και η εικόνα πραγματικά του σώματός σου είναι συνήθως δύο διαφορετικά πράγματα. Οπότε μήπως πρέπει κυρίως να βελτιώσεις αυτή την εικόνα;
Στα λέω όλα αυτά γιατί φοβάμαι μην πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου με στόχους άπιαστους που το σώμα σου δεν θα μπορεί να συντηρήσει και να καταλήξεις δυστυχισμένη και με κάποια διατροφική διαταραχή και πιθανόν και πολλά κιλά παραπάνω στο μέλλον. Πήγαινε ένα γυμναστήριο, πρόσεχε πάντα την διατροφή σου στα λογικά πλαίσια μία υγιεινής διατροφής χωρίς να κάνεις υποθερμιδικές δίαιτες που θα καταπονήσουν τον μεταβολισμό σου και το σώμα σου και κυρίως την ψυχούλα σου. Και κυρίως στα λέω όλα αυτά γιατί κάποτε υπήρξα στην θέση σου βάζοντας υπερβολικά χαμηλούς στόχους για τα κιλά μου και κάπου στην πορεία κατέληξα παχύσαρκη και με αδηφαγική διαταραχή! Μακάρι να ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα ποτέ δεν θα είχα υποβάλλει τον εαυτό μου σε τέτοιες δοκιμασίες :(
Neraidaki μια χαρά τα λες!
Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια παραδείγματα διατροφολόγων και ψυχολόγων! Και εμένα ο δικός μου είναι της ίδιας λογικής και μάλιστα κάποια στιγμή που το χρειάστηκα έκανα και συνεδρίες με ψυχολόγο με την οποία και συνεργάζονται.
Όσο για τις επισκέψεις πράγματι έτσι είναι ποτέ δεν πάμε κάπου που έχει πειρασμούς (στην πεθερά, στο σούπερ μάρκετ, επισκέψεις κτλ) αν δεν έχουμε φάει το γεύμα μας ή το πρόγευμά μας πρώτα. Είναι χρυσός κανόνας και 8 στις 10 θα γλυτώσουμε την παρασπονδία και τις τύψεις. ʼσε που το αίσθημα ικανοποίησης που σου αφήνει η επιτυχία είναι τόσο ωραίο! Είναι μικρά αλλά τόσο σημαντικά τρικ για να μην σαμποτάρουμε την προσπάθεια μας :thumbup:
Όσο για την κρέμα με βρώμη κάνω και εγώ παρόμοια συνταγή του διατροφολόγου μου :) . Εγώ απλά βάζω αντί για ινδοκάρυδο 2κ.σ. δημητριακά και βάζω και λίγους ξηρούς καρπούς. Επίσης στο μπολ προσθέτω και ψιλοκομμένη μπανάνα για να έχω και το φρούτο μου και είναι πλήρες γεύμα. Αυτό έφαγα χθες για βραδινό που ήθελα κάτι ελαφρύ. Πάντως είναι ωραία ιδέα το ινδοκάρυδο και θα το δοκιμάσω!
Kaλημέρα Eli...έχεις απόλυτο δίκιο που λες οτι η διατήρηση είναι πιο σημαντική (εκεί κολλάω πολλές φορές). και πολύ σωστά λες οτι με το γυμναστήριο θα σμιλέψει το σώμα μου (ακόμα δεν έχω όρεξη να πάω).Quote:
Originally posted by Eli
Rena καλημέρα
αναρωτιέμαι μήπως πιέζεις παραπάνω από τι θα έπρεπε τον εαυτό σου. Δεν το θεωρώ σωστό για μία κοπέλα στο ύψος σου (1,70μ) να θέλει να φτάσει τα 58 κιλά. Θεωρώ ότι και τα κιλά που είσαι τώρα είναι μία χαρά. ʼντε αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να φτάσεις μέχρι τα 65-63 ανάλογα το σώμα σου. Εγώ κάτω από τα 65 ποτέ δεν θα ήθελα να φτάσω παραείμαι αδύνατη, ο στόχος μου πλέον είναι τα 70 και έχουμε το ίδιο ύψος. Υπήρξα και 65 κιλά στη ζωή μου και ακόμη και να ήθελα να ξαναφτάσω εκεί, θεωρώ ότι δεν είναι κιλά που θα μου επιτρέψει το σώμα μου να τα διατηρήσω και για μένα η διατήρηση είναι πιο σημαντική από 5 κιλά παρακάτω. Πιστεύω ότι η λύση για να αλλάξεις την εικόνα του σώματος σου και να την βελτιώσεις είναι η γυμναστική. Με την γυμναστική θα μπορέσεις και να σμιλεύσεις το σώμα σου και να βελτιώσεις γενικά την εικόνα που έχεις για το σώμα σου, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η εικόνα που έχεις για το σώμα σου και η εικόνα πραγματικά του σώματός σου είναι συνήθως δύο διαφορετικά πράγματα. Οπότε μήπως πρέπει κυρίως να βελτιώσεις αυτή την εικόνα;
Στα λέω όλα αυτά γιατί φοβάμαι μην πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου με στόχους άπιαστους που το σώμα σου δεν θα μπορεί να συντηρήσει και να καταλήξεις δυστυχισμένη και με κάποια διατροφική διαταραχή και πιθανόν και πολλά κιλά παραπάνω στο μέλλον. Πήγαινε ένα γυμναστήριο, πρόσεχε πάντα την διατροφή σου στα λογικά πλαίσια μία υγιεινής διατροφής χωρίς να κάνεις υποθερμιδικές δίαιτες που θα καταπονήσουν τον μεταβολισμό σου και το σώμα σου και κυρίως την ψυχούλα σου. Και κυρίως στα λέω όλα αυτά γιατί κάποτε υπήρξα στην θέση σου βάζοντας υπερβολικά χαμηλούς στόχους για τα κιλά μου και κάπου στην πορεία κατέληξα παχύσαρκη και με αδηφαγική διαταραχή! Μακάρι να ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα ποτέ δεν θα είχα υποβάλλει τον εαυτό μου σε τέτοιες δοκιμασίες :(
πάντως με 66,6 κιλά η περιφέρεια της μέσης μου είναι 90-92 εκατοστά που είναι και επικίνδυνο. και επίσης "φουσκώνει" το πρόσωπό μου και ο λαιμός μου, δεν ξεχωρίζεις γωνίες. γενικά έχει να κάνει με το σώμα του καθενός. π.χ. χτες μου έλεγε μια συνάδελφος οτι είναι 71 κιλά, στο ύψος μου, και φαίνεται σχεδόν η μισή από εμένα που λεει ο λόγος. εγώ είμαι ΟΚ κάτω από 60...τα κατώτερα που έχω φτάσει ήταν 55, αλλά φυσικά δε μπόρεσα να τα διατηρήσω πάνω από 1 χρόνο.
τεσπα, το σημαντικό είναι να βρω μια ισορροπία με καλή ισορροπημένη διατροφή και φυσική άσκηση, χωρίς υπερβολές, και να μην ανεβοκατεβαίνω στα κιλά...προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες μου χωρίς υστερίες, αλλά ακόμα είμαι μακριά από αυτό...
σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου :)
Ύψος: 170
23/08/2011: 68
04/11/2011: 63
12/12/2011: 66.6
Στόχος: 58
rena μου θεωρώ ότι το πρόβλημα που μου περιγράφεις δεν λύνεται με δίαιτα αλλά με διατροφή και γυμναστική, εξάλλου το λες και εσύ η ίδια αυτό και χαίρομαι που συμφωνούμε :) . Πιθανόν να μην χρειάζεται καν να χάσεις κιλά αλλά να κάνεις ανακατανομές στο σώμα σου. Δηλαδή θα πρέπει να μειώσεις μεν το λίπος στο σώμα σου και παράλληλα να αναπτύξεις τον μυικό ιστό σου. Αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα απώλεια άλλου βάρους ή ενδεχομένως να συνεπάγεται μικρότερη απώλεια από αυτή που έχεις στο μυαλό σου. Πάντως στο λέω με σιγουριά ότι κάνοντας δίαιτα δεν θα το καταφέρεις. Δεν θεωρώ ότι τα 90-92 εκατοστά περιφέρειας αποτελούν επικίνδυνο νούμερο, σίγουρα όμως επιδέχεται βελτίωση αν αυτό επιθυμείς. Ο διατροφολόγος μου, μου έχει δώσει στόχο να φτάσω την περιφέρειά μου στα 86εκ από 114εκ που είναι τώρα για να είμαι υγιής και να μην έχω προβλήματα. Σύμφωνα βέβαια πάντα με τον δικό μου σωματότυπο αλλά παρόλα αυτά έχουμε το ίδιο ύψος, οπότε δεν πιστεύω ότι και εσύ θα πρέπει να είσαι μακριά από αυτό.
Πάντως είναι σίγουρο ότι δύο άνθρωποι στο ίδιο ύψος δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο στα ίδια κιλά. Το ιδανικό βάρος για τον καθένα μας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και επηρεάζεται από ένα σορό παράγοντες εκτός από το ύψος, όπως η κατανομή του λίπους, τα ποσοστό λίπους, η οστική μας μάζα, ο σωματότυπος μας κτλ. Επειδή όπως καταλαβαίνω επιδιώκεις να φτάσεις στο σώμα σου στην βέλτιστη κατάσταση του και όταν μιλάμε για βέλτιστη δεν μπορούμε να κάνουμε κάπου σκόντο χεχεχεχε :D σίγουρα θα πρέπει να ψαχτείς αρκετά με το θέμα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και βεβαίως της άσκησης. Μόνο τότε το σώμα σου θα φτάσει στους επιθυμητούς πόντους και κυρίως θα τους διατηρήσει! Σου εύχομαι καλή επιτυχία!
Eli μου είναι αυτό που λένε στερνη μου γνώση και να σ ειχα πρώτα . Πόσες φορές το έχω πεί ! Αλλά λένε και το κάλλιο αργά παρά ποτέ . (ʼν και το πολυ αργά ίσως είναι ποτέ για κάποια πράγματα ) Δεν γράφω πολύ συχνά , αλλά σε παρακολουθώ και σε θαυμάζω για τον πολύ ώριμο και συγκροτιμμένο τρόπο σκέψης σου . Κι ακόμη που πάντα είσαι έτοιμη να στηρίξεις και να δώσεις μια συμβουλή σε όποιον βλέπεις οτι τη χρειάζεται , ενώ συγχρόνως δίνεις τον δικό σου αγώνα . Καλή επιτυχία . Σου αξίζει !Quote:
Originally posted by Eli
Μακάρι να ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα ποτέ δεν θα είχα υποβάλλει τον εαυτό μου σε τέτοιες δοκιμασίες :(
Σε ευχαριστώ dora_th για τα καλά σου λόγια :starhit::starhit::starhit:
Πράγματι κάλλιο αργά παρά ποτέ αν και τι καλά που θα ήταν αν είχα γλυτώσει και μερικά χρονάκια ταλαιπωρίας και κάποια περιττά κιλά. Δεν πειράζει όμως βαθιά ανάσα και συνεχίζω... σήμερα σκέφτηκα ότι τουλάχιστον τώρα που ξέρω δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσω πίσω. Δεν μπορώ από την γνώση να πάω στην άγνοια, μόνο το αντίθετο ;)
Καλησπέρα τι μου κάνετε?
Έχω να μπώ μέσα δύο μέρες κ δεν σας προλαβαίνω :yawn::yawn:
Neraidaki καλώς ήρθες στη παρέα μας κ είμαι σίγουρη πως θα βοηθηθείς πολύ!!!!
Θα δείς πως υπάρχουν κ άλλα άτομα με το ίδιο πρόβλημα, με τον ίδιο τρόπο σκέψης κ θα πάρεις δύναμη!!!
rena 75 Εύχομαι καλή επιτυχία στη καινούργια σου προσπάθεια όσο για τα βραδινά δαιμονάκια εδώ ήμαστε να τα ξορκίσουμε μαζί :bigsmile::bigsmile:
Εli πως πάει το γυμναστήριο? Εγώ προς το παρών ντρέπομαι να πάω :fake sniffle:
Τώρα όσον αφορά τα δικά μου δαιμονάκια, δεν ξέρω τι γίνεται έχουν πολύ καιρό να με επισκεφτούν :tumble::tumble::tumble:
Δεν ξέρω που οφείλεται ίσως επειδή ξεκίνησα δουλειά κ νιώθω πολύ χαρούμενη? ίσως επειδή γυρίζω πολύ κουρασμένη κ που να σκεφτώ? ίσως η διατροφή που κάνω έχει ισορροπήσει το μυαλό μου? :puzzled::puzzled::puzzled:
Κορίτσια δεν ξέρω τι παίζει ο καιρός θα δείξει ;)
φτου φτου μη με ματιάξω κιόλας :lol::lol::lol: