Υπομονή!!!!
Printable View
Υπομονή!!!!
Ava υπομονη με το τσιγάρο! Κ εγώ το έκοψα και ήταν ότι καλύτερο έκανα!!
όσο για την γνωστή, δεν κατάλαβα!Εφόσον δεν θέλεις να καπνίζουν στο σπίτι σου πες το ευγενικά!Για ποιο λόγο να το ανεχτείς? Δεν είναι και λίγο πράγμα να βρωμίσει το σπίτι/επιπλα/κουρτίνες τσιγαρίλα.. μπλιαχ
γιατι δε της λες οτι δε καπνιζεις πια (και να το εφαρμοσεις?)
παιδια ισως εχω ξαναγραψει στο θεμα, αν δεν εχω γραψει να μου πειτε, εχω τραβηξει πολλα με το τσιγαρο αλλα το εχω νικησει, αυτη τη φορα για παντα Δε θελω να σας βαραινω και να επαναλμβανομαι ουτε να κανω κυρηγμα θελω, το τσιγαρο θελει μαχαιρι. Εμενα ο νομος ο αντικαπνιστικος με βοηθησε πολυ, γιατι ενιωσα τη σκλαβια του τσιγαρου. Οχι εμπρακτα αφου εω κανεις δεν εφαρμοσε το νομο, αλλα ηξερα οτι πλεον το τσιγαρο ειναι μια βλακεια.......κι οτι για παραδειγμα στην Αθηνα δε θα μπορω να καπνισω οπου θελω, στο αεροδρομιο, στο πλοιο, το ιδιο μου το αμαξι κτλ
εχω γραψει!!!! ειμαι 1,5 χρονο χωρις τσιγαρο, πως περασε ετσι γρηγορα φοβεροοοοοοοοοοοοQuote:
Originally posted by sweetOctober
ΑΑΑΑΑΑχ πόσο ήθελα να καπνισω χθες, πόσο Θεέ μου......είναι φοβερό, σχεδόν 5 μήνες και η εξαρτηση εκει. Φοβερο :sniff:
ωχ το πονεμενο θεμα ξαναρθε στην επιφανεια !
Τα δικα μου νεα ?? Απο 3 πακετα την ημερα , εδω και κανα χρονο εχω περιοριστει στο πανω κατω 1 !! Ααα , μην βιαστειτε να μου δωσετε συγχαρητηρια , συμβαινει αναγκαστικα , στο νεο εργασιακο περιβαλλον στο οποιο ειμαι εδω και σχεδον ενα χρονο απαγορευεται. Έτσι απ τα δυο που θα εκανα απ τις 9 το πρωι ως τις 6-7 το απογευμα περιοριζομαι στα 7-8 τσιγαρα . Τα υπόλοιπα μόλις φυγω απ τη δουλεια και βρεθω στο δρόμο ως κατα τις 11 που θα ρημαδοκοιμηθω . Και φυσικα ουδεμια σκέψη περναει αυτη τη στιγμη απ το μυαλο μου για να το κοψω . Το σκωτσεζικο ψυχολογικο ντουζ που βιώνω ένα χρόνο τώρα , δεν μου αφηνει κανενα περιθωριο για τέτοιες σκέψεις . Ξέρω , ξέρω δεν μου λύνει κανένα πρόβλημα το τσιγάρο , ούτε την ανασφάλεια της δουλειάς , ούτε τα οικονομικά μου προβλήματα , ούτε την κούραση μου αφαιρεί , ούτε το τι θα κάνω αύριο που δεν ξέρω θα μου πεί . Θα μουδιασει το μυαλό μου όμως , θα το κάνει να μην σκέφτεται , θα απσχολήσει τα ΄χερια μου και μαζί τις σκέψεις μου για να μην αυτές φεύγουν σε δύσκολα μονοπάτια . Και ναι αυτή την περίοδο διαλέγω να το συνεχίζω και να μην κάνω ουδεμία προσπάθεια να το κόψω εντελώς συνειδητά . Και πολύ φοβάμαι ότι θ αργήσει η μέρα που θα αισθανθώ ξανά δυνατή για μια τέτοια προσπάθεια ξανά .
Βρήκα τον τρόπο να μην καπνίζω: Να τρώω.
Απολογισμός ΣΚ 3 τσιγάρα! Έσβησαν μεν τα τσιγάρα, αλλά τα μαχαιροπήρουνα πήραν φωτιά!
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... !!!!!!Quote:
Originally posted by Ava
Βρήκα τον τρόπο να μην καπνίζω: Να τρώω.
Απολογισμός ΣΚ 3 τσιγάρα! Έσβησαν μεν τα τσιγάρα, αλλά τα μαχαιροπήρουνα πήραν φωτιά!
Εγώ δεν καπνίζω, και επειδή συχνά ακούω πως το κάπνισμα μειώνει την όρεξη, μόνο γι'αυτό σκέφτομαι να το αρχίσω!!!!!! :P
Sethunya πλακα κανεις σιγουρα...
Δεν πιστευω να αρχισεις το καπνισμα για να χασεις κιλα?
Χανεις και χωρις τσιγαρο, απλα αν ειναι καποιος ηδη καπνιστης και θελει να το κοψει προτεινω το βιβλιο "Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙς ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ" του Allen Carr, εκδοσεις αιωρα, εγω το πηρα απο το βιβλιοπωλειο Πολιτεια, το ιντερνετικο, 10.50 ευρω. Νομιζω τελικα οτι επενδυσα πολυ καλα...
ΔΑΙΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!
(Ναναι καλα καποια κοπελα απο αυτο το τοπικ που το προτεινε, συγγνωμη δε θυμαμαι ποια ειναι να την ευχαριστησω προσωπικα):thumbup:
Sethunyaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
Μην τολμήσεις να κάνεις καμιά βλακεία,σ'εφαγα!
Όσο για τους υπόλοιπους...σα να ξεχαστήκαμε,δε νομίζετε;
Υγιή όργανα,υγιείς αγκαλιές ζωής!
στις πόσες ώρες μπορώ να λέω οτι έκοψα το κάπνισμα?
είμαι άκαπνη εδώ και 30 ώρες!
30 ;;;; Wow !!! Κομμένο θεωρείται μαντάμ, πραγματικά κομμένο, όχι για πλάκα...!
Σε θαυμάζω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
με δουλεύεις i think!lol
Καθόλου! Εγώ το μόνο που καταφέρνω είναι να μην καπνίσω 3-4 ώρες πριν κ 3-4 μετά την προπόνηση, αλλά τις υπόλοιπες ώρες της μέρας τα κάνω όλα μαζεμένα. Δε μπορώ να κρατηθώ τόσες ώρες με καμία παναγία !
Μα πόσο ανυπέρβλητη πια!!!
ναι είμαι
αποφάσισα οτι δν μπορώ να χάσω κιλά στην παρούσα φάση της ζωής μου.
το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φροντίσω να μην παχύνω άλλο ,να κάνω άσκηση κ να βελτιώσω την υγεία μου κόβοντας το τσιγάρο κ τα junk. αυτά νιώθω οτι μπορώ να τα κάνω. δν μου βγαίνουν τόσο δύσκολα
τώρα άμα χάσω κ κατα λάθος ,μακάρι
αλλά αφού δν μπορώ ,δν έχει νόημα να προσπαθώ επί ματαίω κ να νιώθω κάθε φορά κ πιο λίγη.
Είσαι υπέροχη!!! Μαζί σου!!! Να δεις που όλα θα πάνε καλά!!!
Χαλάρωσε, φάε με λογική, γυμνάσου όποτε,όπως κ όσο θέλεις, χωρίς να σκέφτεσαι πόσο θα κάψεις, τι θα κάψεις, αν θα κάψεις, πόσους πόντους κ από πού θα τους χάσεις, χωρίς τύψεις που έφαγες κάτι παραπάνω ή που δεν περπάτησες 2 μέρες,κλπ!
Πάνω απ'όλα να αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά κ σωματικά, και μπορεί να έρθει και κάποια απώλεια από'κεί που δεν το περιμένεις...! :grin:
ναι νομίζω οτι ξέρω τώρα τι είναι σωστό κ τι λάθος πια, στην εφαρμογή κολλάω.
επειδή είμαι κ άνθρωπος με χαμηλή αυτοπεποίθηση, πολύ λίγο εγωισμό και ολίγον τι τεμπέλα, μου είναι πολύ δύσκολο να επιβληθώ στον εαυτό μου και όταν το κάνω μου βγαίνει σε τρελή στέρηση που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα
οπότε πιο το νόημα του γύρω γύρω όλοι??????
είδες παιδί μου αυτογνωσία!!!! μα ποια είμαι τέσπα η ανυπέρβλητη???? http://www.openthesaurus.gr/synonyme...84%CE%BF%CF%82
Εγώ αυτά που λες ότι είσαι τα ακούω βερεσέ...
Αυτά που γράφεις παραπάνω ώριμα και συνειδητοποιημένα μου ακούγονται...
μακάρι να είναι όπως τα λες. ας σκεφτόμαστε θετικά. που είναι η μαντζουράνα γαμώτι να μας πει για αυτοαπόρριψη???
Άντε ντε...
Θα κάνω εγω το "ιου ιου αυτο-απόριψη detected" για να μη σου λείπει
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid269046
πώς πάει η αποχή; τσιρότα νικοτίνης παντού;
http://lowres.cartoonstock.com/healt...rn2203_low.jpg
καλά πάει,πιπιλάω που κ που λίγο ηλεκτρονικό τσιγάρο ,αλλά κ αυτό το κάνω για λόγους συσχέτισης βασικών αναγκών
τώρα το τερμάτισα!
Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο λοιπόν,
τώρα θα πρέπει να έχει βελτιωθεί σημαντικά η όσφρηση και η γεύση σου :)
-->Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα;:smilegrin:
μπα μαρουλέ, προς το παρόν μόνο το σπίτι μου έχει δει βελτίωση(κ μέσα από αυτό κεγώ) που διατηρείται πιο ζεστό, καθαρό , και έχει πιο ωραία μυρωδιά.
έπλυνα κ τις κουρτίνες κ είναι άλλη η ατμόσφαιρα τελείως.
3 χρόνια και ενάμιση μήνα έχω να βάλω τσιγάρο στο στόμα μου!
Αντ' αυτού κάνω το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο (πιπίλα το έχω όλη μέρα στο στόμα...)
Είναι πολύ σημαντικό αυτό με την απαλλαγή από την τσιγαρίλα Σουσού. Για μένα ήταν ένα τεράστιο όφελος (με κορυφαίο τα 12.000? που γλίτωσα αυτά τα 3 χρόνια που δεν αγοράζω τσιγάρα). Βεβαίως είδα και άλλα οφέλη...
Ευγε baklavas!!
Δε θα το κρύψω, τους έκανα τους υπολογισμούς μου, κάπνιζες στάνταρ 2 πακέτα την ημέρα ε;;;
Να ρωτήσω κάτι άλλο; Το ηλεκτρονικό θεωρητικά δεν το κόβεις τελείως μετά από κάποιο διάστημα;
3 πακέτα (25άρια) δηλαδή πες 4 κανονικά...
Με 3,60? έκαστο (τότε τουλάχιστον) έδινα 10,80? την ημέρα!!!
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΔΕΝ είναι μια μέθοδος διακοπής καπνίσματος αν και πολλοί το βλέπουν έτσι και κάποιοι το καταφέρνουν κιόλας.
Είναι ένας εναλλακτικός, (σχετικά) φθηνότερος και (πιθανόν) υγιεινότερος τρόπος καπνίσματος (αν και δεν εισπνέεις καπνό για να το πεις κάπνισμα αλλά ατμό για αυτό και λέγεται άτμισμα).
Εγώ δεν είμαι σε φάση που μπορώ να σκεφτώ να κόψω το άτμισμα. Ίσως κάποια μέρα το κάνω...
4 πακέρα???? και τα κάπνιζες κανονικά από την πρώτη τζούρα μέχρι το τέλος???? μπράβο που το γύρισες στο άτμισμα. φαντάζομαι το ηλεκτρονικό τσιγάρο σου θα χρησιμεύει κ σαν όπλο.
μαρουλέ ευελπιστώ να μην χρησιμοποιώ ούτε ηλεκτρ αλλά για καλό κ για κακό θα το χω πάντα μαζί μου γιατί δν θέλω να κάνω ούτε ένα κανονικό κ δν θέλω να αρχίσω τις τράκες κ μετά να καταλήξω πάλι να καπνίζω κανονικότατα. πάντως δν μαρέσει κ πολύ σαν γεύση. πιο πολύ το εφέ των ατμών μου αρέσει(τύπου πυθία) όταν βαριέμαι στο μάξιμουμ(θα με περάσετε για τζάνκι)
Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
4 πακέρα???? και τα κάπνιζες κανονικά από την πρώτη τζούρα μέχρι το τέλος???? μπράβο που το γύρισες στο άτμισμα. φαντάζομαι το ηλεκτρονικό τσιγάρο σου θα χρησιμεύει κ σαν όπλο.
μαρουλέ ευελπιστώ να μην χρησιμοποιώ ούτε ηλεκτρ αλλά για καλό κ για κακό θα το χω πάντα μαζί μου γιατί δν θέλω να κάνω ούτε ένα κανονικό κ δν θέλω να αρχίσω τις τράκες κ μετά να καταλήξω πάλι να καπνίζω κανονικότατα. πάντως δν μαρέσει κ πολύ σαν γεύση. πιο πολύ το εφέ των ατμών μου αρέσει(τύπου πυθία) όταν βαριέμαι στο μάξιμουμ(θα με περάσετε για τζάνκι)
4 αλλά εγώ λέω 3 (lol). Κάποια από αυτά απλά καιγόντουσαν στο τασάκι, κάποια ήταν τράκες από άλλους, κάποια έκανα δυο τζούρες μόνο ιατί δεν προλάβαινα... Όταν είσαι με ένα τσιγάρο στο χέρι όλη μέρα κάποια από αυτά θα πάνε χαμένα αλλά πόσα να ήταν αυτά μέσα σε μια μέρα; 2; 3; 5; Όλα τα άλλα τα κάπνιζα κανονικά.
Κι εμένα μου αρέσει το εφέ του ατμού και το ηλεκτρονικό έχει πολύ περισσότερο ατμό (ντουμανιιιιιιιιιιι). Αρώματα τα έκοψα. Τα βαρέθηκα και τώρα κάνω βάση (VG) σκέτη. Με πεντάρα (λίγη) νικοτίνη!
με εκνευρίζουν όλοι. είπα να κόψω το τσιγάρο κ όλοι νομίζουν οτι είμαι έγγυος. πφφ.
Ό,τι θέλεις θα κάνεις...
Οφουυυυ
Δοκίμασε να τους τρολάρεις ακόμα περισσότερο το επόμενο σκ...
Όταν όλοι παραγγείλουν τα ποτα τους πάρε ένα χυμό και πες δηθεν αθώα ότι δεν είναι καλά το στομάχι σου σήμερα...
χαχαχαχ! μα αυτό έκανα γιατί δν είχα όρεξη να πιω! επίσης όταν με ρώτησαν ,από το ξάφνιασμα φάνηκε οτι αφοπλίστηκα(που αφοπλίστηκα για τους δικούς μου λόγους όμως) κ μετά όλοι με είχαν στα όπα όπα κ θέλανε να με έχουν στα ζεστά κ να μην κουράζομαι. τελείως κωμικοτραγικό. το άλλο σκ θα έχω ναυτία
την ξαφνική επιθυμία για γαρδουμπίτσα σε ακατάλληλη ώρα μην ξεχάσεις
τι συμβαίνει στον εαυτό μου από τότε που έκοψα το κάπνισμα:(τρεις βδομάδες σύνολο)
( εδώ κ μια εβδομάδα ούτε ηλεκτρονικό)
1) καμία διαφορά στην γεύση και στην όσφρηση δν αντιλαμβάνομαι
2) καμία διαφορά στην αντοχή(παραμένω κουράδα)
3) καμία διαφορά στον τρόπο που αναπνέω
από την άλλη
νιώθω εξαιρετικά νευριασμένη με όλους κ με όλα
νευρική
δν βρίσκω νόημα σε πολλά πράγματα,όπως το να πάω για καφέ, να καπνίζω αρειμανίως κ να συζητάω μπούρδες,πράγμα που το βρίσκω θετικό αλλά μου δημιουργεί μια αίσθηση ματαιότητας πολύ κακή για την ψυχολογία μου.
τα ρούχα μου βρωμάνε από την τσιγαρίλα των άλλων κ όχι απτην δικιά μου, αλλά βρωμάνε.
το σπίτι μου έχει καλύτερη μυρωδιά
δν βρίσκω κ κάποιο νόημα στο να πιω το οτιδήποτε, από καφέ μέχρι κοκτέιλς. προς το παρόν δν τα έχω κόψει τα ροφήματα, ποτά,ηδύποτα. αλλά θα τα κόψω γιατί κ αυτά πλέον μου προκαλούν κατάθλιψη
αυτά. είμαι στην φάση την άσχημη τώρα.
α επίσης κάτι που παρατήρησα. πίστευα ανέκαθεν οτι έπινα τόσο πολύ νερό εξαιτίας της γεύσης του τσιγάρου αλλά πάλι συνεχίζω να αδειάζω 3-4 ποτήρια νερό όποτε κάθομαι σε καφετέρια.
Μπράβο σου για το τριβδόμαδο!!!!
Μα τι κορίτσι είσαι εσύ!!!
Ντάξει λογικό είναι να μην είσαι πολύ στα καλά σου...
Ξεριζώνεις συνήθεια ετών θα έχεις και στερητικό, θα αποφεύγεις και τις εξόδους για να μην κυλήσεις :P
Για την αντοχή μετά το δίμηνο που θα απέχεις θα δεις καλό μάλλον...
Για τη γεύση και την όσφρηση μήπως φταίει το ηλεκτρονικό;;
Κάνεις ένα μεγάλο δώρο, στις αρτηρίες, την καρδούλα και τα πνευμόνια σου!!!
σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
ναι το ηλεκτρονικό θα φταίει. κεγώ αυτό πιστεύω γιαυτό το εγκατέλειψα κ αυτό. αν είναι να στερηθώ ας το πάω στο τέρμα.
Ο μπαμπάς μου όποτε το κόβει βλέπει διαφορά σε όλα πάνω στη βδομάδα αλλά είναι λογικό γιατί καπνίζει 50 χρόνια κ βρίσκεται μισό βήμα πριν τη φιαλη οξυγόνου... Θα αρχίσεις να νιώθεις τη διαφορά σιγά σιγά!! Εσυ να σκέφτεσαι απλά ότι κάνεις εν τέλειο δώρο στον οργανισμό σου κ σύντομα θα δεις ότι το σώμα σου θα σου το ανταποδώσει!!
Πολλά μπράβο μαντάμ!!!
το πρωτο μου Πασχα χωρις τσιγαρο μετα απο τουλαχιστον 10 χρονια.