Παντα εκανα τωρα εκανα λιγη γιογκα.αλλα στσματησαμς για κακοκαιρι. ..απλα την ορθοστασια την κανω 3 χρονια ηδη..
Printable View
Αν δεν ήσουνα ο δράστης της ζωής σου δεν θα σ' έπαιρναν όλοι αυτοί τηλέφωνο!
Το ένα βήμα μπρος κι ενα πίσω εξαρτάται τι εννοείς. Πχ. σχέση, εργασιακή ανέλιξη, διακοπές.
Υπάρχουν βέβαια και οι στιγμές, μέρες (ίσως και παραπάνω) που έχοντας στο πίσω μέρος του νου την ασφάλεια μας στην οποία ζούμε (φιλίες, καλή δουλειά και γενικά ένα αποδεκτό μέσο επίπεδο ζωής) κλεινόμαστε στον εαυτό μας ονειρευόμενοι ότι βρισκόμαστε σε ιδανικές καταστάσεις που ήδη φτιάξαμε στα όνειρα μας ή απλά επιζητώντας ηρεμία/γαλήνη κουρασμένοι από το φόρτο και το ψυχοφθόρο της καθημερινότητας επιθυμώντας να βρεθούμε σε μια κατάσταση ηρεμίας.
Κατάθλιψη υπάρχει όταν η απομάκρυνση/απομόνωση που περιγράφεις συνοδεύεται /χρωματίζεται από έντονο αίσθημα λύπης σε βαθμό που η σκέψη να μένει στάσιμη.
to ασχημο με την καταθλιψη ειναι οτι σαν ερχετε ,μπορει να θυμηθεις απιστευτα πραματα μονο κι μονο για να σε στεναωρησουν!! ειναι τοσο υπουλο πραμα!
Πως λεμε καμια φορα "οτι θυμασαι χαιρεσε" ε με την καταθλιψη ειναι το αντιθετο θυμασαι για να στεναχωριεσε!! εμενα μου ερχοντε στην μνημη στιγμες ξεχασμενες!! μπορει να θυμυθω κατις που επαθα στα σχολικα χρονια και με ειχε πικρανει τοσο ασχημο πραμα ειναι!
Κι εγω γιωργο τα θυμηθηκα ολα εχεισ δικιο
Πραγματικα γελασα γιατι οντως σρην καταθλιψη ο,τι θυμασαι λυπασαι.Ακομακι αυτο ειναι κατι ομορφο,εγω λυπαμαι γτ δεν ειναι το παρον μου.ετσι το παρον φευγει χωρις να το αντιλαμβανομαι.το παρον γινεται παρελθον,αλλα αυτο το 2ο παρελθον δε συγκρινεται με εκεινο που ειχες βιωσει καποτες .και ετσι πεφτεις ψυχολογικα.ωστοσο,μαγκες,ε� �ω να σας πω οτι μου φευγουν τα "ααααχ" και τα "ωωωωχ"
Ακομα κι αν*
Ρε παιδια αυτος που ειχε γραψει να του πουμε γνωμη..ακομα αφαντος..τον φαγαν οι λυκοι ,Nadi!!
Χαχαχα...
δυστυχως δεν εχουμε ολοι την δυναμη να κανομε κουμαντο στις σκεψεις μας!! δεν ηταν στον δρομο μου το Θιβετ για να μπορω να γινω γκουρου! Το λεω αυτο διοτις εχει γινει μοδα να ακουω "προσπαθησε να ελεγχεις τις σκεψεις σου να τις πηγαινεις εσυ οπου θες κι οχι αυτες, η να μπορω να διαλογιζομαι μιση ωρα την μερα θα μου κανει καλο"" εδω μια προσευχη δεν μπορω να καμω!!! τα παραπανω τα λεω ζηλευωντας ολους οσους μπορουν!! δυστυχως η ευτυχως, προσωπικα νιωθω τυχερος που δεν ειμαι τοσο εξυπνος!
Myra! ευχομαι να καμεις οσο πιο γρηγορα οτι πρεπει για να περασεις αυτο το προβλημα!! δυστυχως εγω στην ηλικια σου δεν ειχα την αρμοζουσα οριμοτητα! βλεπεις στα 25μου ειχα κοψει τα ναρκωτικα! ειχα μια καλη σχεση, εβγαζα αρκετα λεφτα για να μπορω να περνω καλα! και ολα αυτα "σκεπαζαν" την αρρωστια μου! που τελικα ,μαλον την εχω απο τα εφηβικα μο χρονια! και τωρα μου εσκασε μαζεμενη!!
Ωστοσο μαγκες,με εχουν αφησει ησυχη τα ωχ και τα αααααχ τις τελευταιες ημερες
Συμφωνω. Μόνο δυσάρεστα γεγονότα. Λες και η κατάθλιψη είναι και ένα εργαλείο αναμόχλευσης, επαναφοράς στη σκέψη γεγονότων που σε πλήγωσαν. Κι από εκεί διοχετεύει κι άλλο συναισθήματα μελαγχολίας. Ο θυμός συνήθως είναι άγνωστος στην κατάθλιψη ακόμα και αν η αναμόχλευση αφορά γεγονότα που η θύμιση τους κανονικά θα προκαλούσε μόνο αισθήματα θυμού.
Στην κατάθλιψη πιέζεις να ρθουν στη σκέψη ευχάριστες αναμνήσεις αλλά η θύμιση τους διαρκεί λίγο και δεν ανατρέπει το σκηνικό συναισθημάτων. Οι δυσάρεστες αναμνήσεις έρχονται με πολύ μεγάλη ευκολία.
Δε γινεται να υπηχε και καταευφορια;Να μαστε ολοι με ενα χαμογελο σα κλασμενοι; καλημερα!
Καλημέρα κορίτσι,πως είσαι?
Καλα ειμαι!εστειλα το πρωι μια φωτεινη καλημερα σε ολο το φορουμ!
Εχθες γυρισε ο καλος μου απο διακοπες και περασαμε πολυ ωραια!Ξυπνησα ομορφα σημερα :)
Επισης πληρωθηκα και λεω να κανω πραγματακια για μενα.!
Εσεις;
Τις προηγουμενες ημερες ειδα 3 φιλαρακια.οι 2 ζευγαρι στα 40 και ο αλλος 26 .μιλουσαμε για την Ελλαδα της κρισης,την Ελλαδα που παρειχε καλυτερες αποδοχες στους 40ρηδες φιλους μου και που σημερα πουλαει τα νεα παιδια της..Ειπα στους φιλους μου οτι βλεπω δυσειωνο το μελλον μου.Οτι τα ονειρα μου κοστιζουν και αρα θα μεινουν ανεκπληρωτα ονειρα.Τους ειπα οτι νιωθω μια κουραση λες κ ειμαι 45..Και αυτο με προβληματιζει τον τελευτσιο καιρο..Η 40ρα φιλη μου νου ειπε "εγω στην ηλικια σου . ...κλπ κλπ".Ο 26χρονος φιλος μου της απαντησε οτι η νεα γενια κουραζεται γτ κουραζεται κ ψυχολογικα.Τιποτα δεν ειναι πια δεδομενο.Εγω εχω να πω οτι οι μισθοι μας θλιβουν και μας κλεινουν σε μια μπουκαλα μαζι με ενα γραμμα για ονειρα που ποτε δε θα αποκτησει παραληπτη ..
Τοτε μου ειπαν να δεχθω οτι η Ελλαδα για τα επομενα 30 χρονια θα ειναι ετσι.Κι οτι θα πρεπει να δεχθω και να πεοσαρμοστω στην πραγματικοτητα αυτη ,βρισκοντας κινητρα για να την ομορφαινω.Αλλιως θα χασω τη μπαλα..
Να προσαρμοστω* (χαχαχα το πεοσμαρμοστω ακουγεται προστυχο)
Θα κανω για 1η φορα στη ζωη μου μανικιουρ και πετικιουρ.
Θα παω να κουρευτω (εχω 1 χρονο ν κουρευτω)
Θα παρω γυαλια
Θα παρω παιχνιδακια για τα σκυλια μου και τις γατες των φιλων μου
Και θα βαλω στην ακρη για να παρω ποδηλατο.
Και το μαλλί που θα κάνεις να αρέσει σε σένα, αλλιώς δεν έχει νόημα!
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Εννοειται αυτο!καλημερα!
Καλησπερα!!!! Χαθηκαμε!!!! Πριν λιγο γυρισα κομματια! Χαιρομαι να διαβαζω τα νεα σου που ειναι πολυ ευχαριστα! Μπραβο κοριτσαρα μου!!!! Keep on and shopping.... Keep on and make dreams! .... Μην αγχωνεσαι για το μελλον γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα σου προκυψει....να αρπαζεις ευκαιριες οποτε σου δινονται και θα δεις πως ολα καλα θα πανε!!!!
Αναζητωντας αποψεις για την καταθλιψη προ λιγων ημερων μηλαγα με εναν πολυ αξιολογο ιερεα, σπουδαγμενο και με ανοιχτο μυαλο! κουβεντιαζωντας μου αναφερε οτι αρκετες κατηγοριες της καταθλιψης για την εκκλησια εχουν να κανουν με τον εγ ισμο του ασθενη, δλδη καταθλιψη ειναι το πικραμενο "εγω", πιο συγκεκριμενα μου ελεγε οτι πεφτει καποιος στην καταθλιψη οταν συγκρινει τα δικα του υλικα αποκτηματα με καποιον αλλον ιδιας περιπου κατηγοριας, ετσι σαν βλεπει ο ασθενης οτι δεν εχει καταφερει τοσα οσα περιμενε νιωθει οτι δεν ειναι δυνατος, νιωθει οτι δεν αξιζει και ερχετε η καταθλιψη,μαλιστα μου ειπε οτι ενας μεγαλος λογος της καταθλιψης ειναι οτι ο εαυτος μας δυαβαλετε απο τον υλικο κοσμο! ρωτωντας τον μου ειπε οτι παει να πει πως καλουμε τον δυαλο οσοι πασχουμε απο καποια ειδη καταθλιψης!
Αυτα με πικραναν πολυ, διοτις προσωπικα τουλαχιστον τα τελευταια χρονια της ζωης μου προσπαθω πολυ να ερθω κοντα στην εκκλησια, κοντα στον Χριστο δλδη! Βεβαια μου ειπε οτι η εκκλησια αναγνωριζει και την καταθλιψη απο βιολογικες αιτειες δλδη την αδυναμια του οργανισμου να παραγει γρηγορα η αρκετη σεροτονινη-το τελευταιο καπως με χαλαρωσε μπορω να πω- οτι και να ειναι ομως ειναι πολυ κριμα να νομζει ο Θεος πως εχουμε καταθλιψη λογο της φιλαργυριας μας, λογο της αγαπης μας για υλικα αγαθα και για ηδωνικες απολαυσεις!
Αληθεια εσεις, οσοι εχετε καταθλιψη νομιζετε οτι ειναι ετσι? δλδη ουτε ο Θεος δεν μας θελει?
Προσωπικα ουδεμια σχεση εχω με την εκκλησια και τους φορεις της θρησκειας.
Σεβομαι την δικη σου αναγκη αλλα δε θα ηθελα να εκφερω γνωμη γιατι για μενα ο εαυτος μας ειναι ο καθημερινος κριτης μας.
Συμφωνω μαζι σου, και φανταζομαι αυτο ειναι δεδομενο! ο καθε ενας μας εχει δικο του κριτιριο! απλα, στην προσπαθεια μου να ενταχθω στην ελληνικη κοινωνια! ισως υπερβαλω εαυτο πολλες φορες! , η θρησκεια στο τοπο μας, και εκει οπου μεγαλωσα - πειραια- ηταν και ειναι πολυ δυναμικη σε σχεση για παραδηγμα με το κεντρο της Αθηνας οπυ για καποιο δυαστημα ζουσα - εξαρχεια- οπου εκει οι ανθρωποι θυμαμαι οτι ηταν πολυ πιο χαλαρη εως καθολου σχεση με την θρησκεια, οχι τοσο οι ντοπιοι οσο ο κοσμος οπου αραζε, οι ντοπιοι, τουλαχιστον στην γειτονια οπου εμενα ειχαν καποια σχεση, θυμαμαι οτι ειχαμε στην πολυκατοικια οικογενεια ενος ιερεα!
Ετσι λοιπον πηγαινω σε εκκλησια ,εχω και ποιμενα, εναν πολυ αξιο ανθρωπο! και πιστεψτεμε ο χριστιανισμος ειναι πολυ παρεξηγημενος! αναφερετε συνεχως στην αγαπη! μαλιστα η διαφορα του σε θεματα ψυχικων προβληματων με την ψυχοθεραπεια ειναι στο οτι ο χριστιανισμος βλεπει ως θεραπεια την αγαπη προς τον ασθενη και την συγχωρεση του! σε αντιθεση με την ψυχοθεραπεια οπου εχει αποψη - οχι παντα αλλα σε γενικους κανωνες - εχει την πνευματικη πυθαρχια , το να αλλαξουμε συνηθειες μεσα απο πνευματικη τιμορια! να "σπασουμε τον τσαμπουκα" κατα καποιο τροπο!
Nadi,κι εγω χαιρομαι που σε βλεπω ενεργη εδω στο φορουμ!και τα θαυμαστικα δηλωνουν ενεργεια!να εισαι παντα καλα!
Παιδες..νιωθω οτι ξυπναω.Αυτες τις μερες εχει επιστρεψει το αγορι μου απο τις διακοπες..και περναμε υπεροχα.Επισης βγηκα για ποτο με φιλες μου μετα τη δουλεια κ περασα τελεια!
Λογομαχησα με την υπευθυνη γιατι θυμωσα π δεν εκλεινε τη γαμημενη πορτα στις 9 και ειχαμε κοσμο μεσα κ εβραζα μεσα μου να τη βρισω.
Παντως ξυπνανε αισθηματα μεσα μου ξανα.Θυμου,ερωτα,αγαπης,χαρ ας!!!
Και το παραξενο ειναι οτι νιωθω μεν οτι τα ειχα χασει για καιρο αλλα ταυτοχρονα νιωθω οτι ειναι η καταθλιψη σαν μια μικρη παρεμβολη,σα να λοξοδρομησα αλλα ειμαι παλι εδω..
Θυμαμαι ...τις μερες εκεινες τις πολυυυ μαυρες..μπορει να ημουν στο λεωφορειο και ελεγα μεσα μου παρατηρωντας τον κοσμο απο το τζαμι να χαμογελαει:" εγω ποτε θ γινω καλα;πώσ θα κυλησει ο χρονος σε σχεση με μενα;αποκλειεται.δε θα κυλησει.θα μεινω για παντα εδω
Για παντα ετσι.ανεκφραστη και κενη".
Σημερα πηγαινοντας στη δουλεια με το λεωφορειο ειπα μεσα μου"χμμ...ο καιρος και ο χρονος περνανε και δεν ηταν δυσκολο να γιατρευτεις..αυτη η απροσδιοριστη και αγνωστη γιατρεια μου εχει ερθει "
Νιωθω ομορφα!!
Γεια σας!!!
Καλα!νυσταζουμε λιγο σημερα.
Αρχισα να κανω πραγματα για να ομορφυνω και ν γουσταρω εμενα.Εκανα μανικιουρ και πεντικιουρ.Ενιωσα τελεια!!Τελεια ομως!παλια τα εκραζα αυτα αλλα τωρα καταλαβα οτι δεν ειναι κακο να γουσταρεις να νιωθεις ομορφη!
Τωρα θελω να κουρευτω.Και να φυγει και το χαλαζιο στο ματι που εχει κλεισει μηνα!Και επισης θελω να φτιαξω σωμα παλι.Αδυνατη ειμαι αλλα θελω να γινω οπως πειν.Μυωδης!Θελω να αρεσω στο φιλο μου για παντααα!!!
Εσεις τι κανετε;;;
ποσο ομορφο ειναι να διαβαζεις ανθρωπους οπου ειχαν πικρες να ειναι καλα!ευχομαι κι σς αλλους.
Μαλον δεν ειχες καταθλιψη ειχες απλα θλιψη,διοτις κρατα μηνες αυτο το πραμα κι δε ξεπερνιετε ευκολα.Οτι κι να ηταν εσυ να προσπαθεις να πισεις το υποσυνηδιτο σου οτι δεν ηταν κατι σοβαρο,διοτι αν πιστευεις οτι ηταν καταθλιψη τωτες θα παθεις καταθλιψη, οτι κι νανε αν ξανα νιωσεις για μηνες κατι τραβα σε γιατρο.καλα να περνας
Τουσ καταθλιπτικουσ σορρυ παιδια δεν τουσ μπορω
https://youtu.be/qIMH10962ho
Ειναι οι κακομαθημενοι για μενα
Ο τρελλος έχει πάντα ένα τρόπο να ξεφεύγει από την μιζέρια του. Καβαλάει ένα ιπτάμενο δίσκο, διακτινιζεται σε άλλη διάσταση, κατηγορεί τους γύρω του και πάντα τα έχει καλά με τον εαυτό του.
Αντίθετα ο καταθλιπτικός δεν μπορεί παρά μόνο αυτοκτονώντας να ξεφύγει ...Οι τρελλοί δεν αυτοκτονούν, ούτε οι ναρκομανείς εξάλλου. Δεν έχουν αναστολές ούτε οι μεν ούτε οι δε, έχουν υπερδιογκωμενο εγώ και καθόλου αναστολές. Εξωτερίκευουν το άγχος τους με επιθετικότητα ή παραισθήσεις. Πάντα οι άλλοι είναι που θέλουν να τους κάνουν κακο.....τους ζηλεύουν....λες και έχουν κάτι για να ζηλέψουν..αντεστραμμένη ενοχή.
Εγω παλι νομιζω οτι εμεισ ειμαστε μαγκεσ και εσεισ φλωροι two types of people my friend