φονταμενταλισμος αγαπητη λιτσα,
αυτο ακριβως εχω πει, τιποτα παραπανω.
Printable View
φονταμενταλισμος αγαπητη λιτσα,
αυτο ακριβως εχω πει, τιποτα παραπανω.
ο φονταμενταλισμός έγινε συνώνυμος στο ευρύ κοινό με την έλλειψη πνευματικής καλλιέργειας και τον εξτρεμισμό.ωστόσο ο όρος έλαβε ευρύτερες διαστάσεις και χαρακτήρισε πέραν του χριστιανισμού και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις και πολιτικά κινήματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα κυρίως ισλαμικές οργανώσεις.
δεν λέω πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι,υπάρχουν όμως και συνηδητοποιημένοι για το που πιστεύουν και για το τι θέλουν και είτε θέλουμε είτε όχι οι χριστιανοί στην πλειοψηφία δεν είναι εξτρεμιστές..
η ταπεινή μου γνώμη....
εγω λεω οτι αυτο που υπαρχει σημερα δεν ειναι θρησκευτικη συνειδηση στο ελληνικο ποιμνοιο αλλα ακρατος φονταμενταλισμος.
Και αυτο καλλιεργηθηκε σε εξαρση απο τον εκλιπων Χιρστοδουλο.
Η ελλαδα ζει εδω και αιωνες και συνεχιζει να ζει (αυτο ειναι το τραγικο) ενος θεοκρατικου καθεστωτος το οποιο συνυπαρχει με το πολιτικο.
Δεν εχω αντιρρηση με τα πιστευω κανενος θρησκευομενου αγαπητη λιτσα.
Εχω αντιρρηση και μαλιστα μεγαλη οταν η θρησκεια (ειτε ειναι των χριστιανων ειτε ειναι των μουσουλμανων, αν δεις εχει ελαχιστες διαφορες) εμπλεκεται στη πολιτικη μου ζωη σαν πολιτης αυτης της χωρας.
Μπορεις να πιστευεις οτι θες και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου αυτο και μαλιστα να μην σε μειωνει κανενας για αυτο.
Περα ομως απο εσενα υπαρχει μια καστα ανθρωπων, ενα ολοκληρο κυκλωμα, που υπαρχει και λειτουργει στο ονομα του χριστου του οποιου εχεις αφιερωσει την ζωη σου.
Αυτο το κυκλωμα λοιπον επιβαλει σε πολιτες οπως εμενα η αλλους, να βαφτιζεται βιαια χωρις επιλογη του, να ορκιζεται με χριστιανικο ορκο χωρις να ειναι επιλογη του, να εκκλησιαζεται στο σχολειο χωρις να ειναι επιλογη του, να διδασκεται και να βαθμολογειται στο σχολειο θρησκευτικες εκδοχες χωρις να ειναι επιλογη του και μεχρι προσφατα να παντρευεται και να φιλαει το χερι ενος γεροντα χωρις να ειναι επιλογη του, πληρωνεται απο φορους δικους μου σαν δημοσιος υπαλληλος και ο καταλογος ειναι ατελειωτος.
Με βαση λοιπον ολα αυτα και επειδη εγω πιστευω στην χαρτα των ανθρωπινων δικαιωματων οπως ισχυει σημερα παγκοσμια θεωρω οτι οταν καταπατουνται σωρηδον πασης φυσεως ανθρωπινα δικαιωματα μου θεωρω καθηκον μου ολον αυτο το φονταμενταλισμο να το πολεμησω ως εχει μεχρι την πληρη και ανευ ορων καταργηση του.
Το δικαιωμα του πιστευω και του θρησκευομαι ειναι αναντιρρητο και το υπερασπιζομαι ως ανθρωπινο δικαιωμα που δεν πρεπει ουτε να διωκεται ουτε να χλευαζεται. Αλλα μεχρι εκει, ουτε ποντο παραπερα.
Εδω μεσα λοιπον που ερχονται και γραφουν οι διαφορες θεουσες και ωρυονται, ας κοιταξουν λοιπον οτι δεν εχουν μονο αυτοι δικαιωμα να υποστηριζουν τα πιστευω τους.
Εχω και εγω επισης δικαιωμα να υποστηριζω την υπαρξη μου μεσα σε αυτη την κοινωνια και να παλευω οπως εγω το βλεπω μεχρι την πληρη κοινωνικη απελευθερωση της οπως εγω την πιστευω.
Τελος ειμαι σιγουρος για πολλους λογους οτι ο θρησκευτικος φονταμενταλισμος στην ελλαδα πνεει τα λοισθια εστω και αν φτασαμε τοσο αργα. Εστω και αν περασαμε το 2000 και μιλαμε για γελοια ζητηματα οπως το αν πρεπει η δεν πρεπει να διδασκονται θρησκευτικα στα σχολεια.
μου αρέσουν πολύ αυτά που γράφεις δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο πρέπει να φύγω.
ελπίζω να συνεχίσουμε κάποια άλλη στιγμή αυτή την κουβέντα θα με ενδιέφερε πολύ...
και κάτι τελευταίο το ότι συμφωνώ σε πολλά μαζί σου δεν σημαίνει πως θα απαρνηθώ ποτέ τον Χριστό,ζει και θα ζει μέσα μου εξάλλου την αγάπη μου την εξέφρασα ίσως και με λάθος τρόπο.....
Quote:
Originally posted by λίτσα
μου αρέσουν πολύ αυτά που γράφεις δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο πρέπει να φύγω.
ελπίζω να συνεχίσουμε κάποια άλλη στιγμή αυτή την κουβέντα θα με ενδιέφερε πολύ...
και κάτι τελευταίο το ότι συμφωνώ σε πολλά μαζί σου δεν σημαίνει πως θα απαρνηθώ ποτέ τον Χριστό,ζει και θα ζει μέσα μου εξάλλου την αγάπη μου την εξέφρασα ίσως και με λάθος τρόπο.....
ακου λιτσα,
ακομα και αν συμφωνησεις μαζι μου 101% αυτο δεν λεει τιποτα.
Δεν θα σου επιβαλω ποτε να απαρνηθεις τιποτα. Εφοσον με σεβαστεις εγω θα σε σεβαστω και λιγο παραπανω,
Ζησε οπως εσυ νομιζεις οτι θα ζεις σε αρμονια, αυτο το ξερεις εσυ και κανεις αλλος.
Απο κει και περα, θα παρακαλουσα να μην διαβαζω τα ουρλιαχτα που διαβαζα στις προηγουμενες σελιδες. (δεν αναφερομαι σε εσενα)
Οχι μονο δεν μου λενε κατι, αλλα γελαω κιολας βλεπωντας οτι αυτος που ουρλιαζει μονο συνειδητοποιημενος πιστος δεν ειναι.
ΥΓ... θα χαρω να συνεχιαουμε την συζητηση οποτε εισαι πιο χαλαρη.
αρκει να μη καταπατας τα ανθρωπινα δικαιωματα των αλλων σε αυτο σου τον αγωνα :)Quote:
Originally posted by krino
Με βαση λοιπον ολα αυτα και επειδη εγω πιστευω στην χαρτα των ανθρωπινων δικαιωματων οπως ισχυει σημερα παγκοσμια θεωρω οτι οταν καταπατουνται σωρηδον πασης φυσεως ανθρωπινα δικαιωματα μου θεωρω καθηκον μου ολον αυτο το φονταμενταλισμο να το πολεμησω ως εχει μεχρι την πληρη και ανευ ορων καταργηση του.
Ti πίκρα μου θύμισες τώρα!Quote:
.
Αυτο το κυκλωμα λοιπον επιβαλει σε πολιτες οπως εμενα η αλλους, να βαφτιζεται βιαια χωρις επιλογη του, να ορκιζεται με χριστιανικο ορκο χωρις να ειναι επιλογη του, να εκκλησιαζεται στο σχολειο χωρις να ειναι επιλογη του, να διδασκεται και να βαθμολογειται στο σχολειο θρησκευτικες εκδοχες χωρις να ειναι επιλογη του και μεχρι προσφατα να παντρευεται και να φιλαει το χερι ενος γεροντα χωρις να ειναι επιλογη του, πληρωνεται απο φορους δικους μου σαν δημοσιος υπαλληλος και ο καταλογος ειναι ατελειωτος.
Με βαση λοιπον ολα αυτα και επειδη εγω πιστευω στην χαρτα των ανθρωπινων δικαιωματων οπως ισχυει σημερα παγκοσμια θεωρω οτι οταν καταπατουνται σωρηδον πασης φυσεως ανθρωπινα δικαιωματα μου .....
Το δικαιωμα του πιστευω και του θρησκευομαι ειναι αναντιρρητο και το υπερασπιζομαι ως ανθρωπινο δικαιωμα που δεν πρεπει ουτε να διωκεται ουτε να χλευαζεται. Αλλα μεχρι εκει, .....
Εδω μεσα λοιπον που ερχονται και γραφουν οι διαφορες θεουσες και ωρυονται, ας κοιταξουν λοιπον οτι δεν εχουν μονο αυτοι δικαιωμα να υποστηριζουν τα πιστευω τους.
Εχω και εγω επισης δικαιωμα να υποστηριζω την υπαρξη μου ........
Τελος ειμαι σιγουρος για πολλους λογους οτι ο θρησκευτικος φονταμενταλισμος στην ελλαδα πνεει τα λοισθια εστω και αν φτασαμε τοσο αργα. Εστω και αν περασαμε το 2000 και μιλαμε για γελοια ζητηματα οπως το αν πρεπει η δεν πρεπει να διδασκονται θρησκευτικα στα σχολεια.
Πήγαινα 5η δημοτικού. Δεν μου άρεσε η καταναγκαστική επιβολή της θρησκείας. Οι γονυπετείς θεούσες μου έφερναν μια αναγούλα. Οπως και ο καταναγκασμός.
Δεν ξέρω πώς, αλλά έφτασε στ\'αυτιά της Διευθύντριας.
Και τι μου έκανε?
Με έβαλε μία Δευτέρα, προκαθορισμένη μέρα που εκανε προσευχή όλο το σχολείο, να πω εγώ την προσευχή, από το μικρόφωνο.....
Έχουν περάσει 35 χρόνια και ακόμα δυσφορώ που το θυμάμαι..... Ένοιωσα ότι με ξεφτίλισε. Δεν σεβάστηκε την προσωπικότητα μου και τα ανθρώπινα δικαιώματά μου στο όνομα μίας υποχρεωτικής πίστης.
Αγχώθηκα μόνο που το θυμήθηκα. Ουφ!
“όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι”.Quote:
εγω λεω οτι αυτο που υπαρχει σημερα δεν ειναι θρησκευτικη συνειδηση στο ελληνικο ποιμνοιο αλλα ακρατος φονταμενταλισμος.
Και αυτο καλλιεργηθηκε σε εξαρση απο τον εκλιπων Χιρστοδουλο.
Η ελλαδα ζει εδω και αιωνες και συνεχιζει να ζει (αυτο ειναι το τραγικο) ενος θεοκρατικου καθεστωτος το οποιο συνυπαρχει με το πολιτικο.
Δεν εχω αντιρρηση με τα πιστευω κανενος θρησκευομενου αγαπητη λιτσα.
Εχω αντιρρηση και μαλιστα μεγαλη οταν η θρησκεια (ειτε ειναι των χριστιανων ειτε ειναι των μουσουλμανων, αν δεις εχει ελαχιστες διαφορες) εμπλεκεται στη πολιτικη μου ζωη σαν πολιτης αυτης της χωρας.
Μπορεις να πιστευεις οτι θες και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου αυτο και μαλιστα να μην σε μειωνει κανενας για αυτο.
Περα ομως απο εσενα υπαρχει μια καστα ανθρωπων, ενα ολοκληρο κυκλωμα, που υπαρχει και λειτουργει στο ονομα του χριστου του οποιου εχεις αφιερωσει την ζωη σου.
Το δικαιωμα του πιστευω και του θρησκευομαι ειναι αναντιρρητο και το υπερασπιζομαι ως ανθρωπινο δικαιωμα που δεν πρεπει ουτε να διωκεται ουτε να χλευαζεται. Αλλα μεχρι εκει, ουτε ποντο παραπερα.
Εχω και εγω επισης δικαιωμα να υποστηριζω την υπαρξη μου μεσα σε αυτη την κοινωνια και να παλευω οπως εγω το βλεπω μεχρι την πληρη κοινωνικη απελευθερωση της οπως εγω την πιστευω.
συμφωνω οτι δεν πρεπει να επιβαλλονται τα θρησκευτικα πιστευω απο την πολιτεια.
τωρα οσο αφορα τη βαφτιση ο καθενας στο παιδι του δινει οποιες αρχες νομιζει κανεις δε μας ρωτα αν θα φαμε πατατες ή φακες αν θα ειμαστε ολυμπιακοι ή παναθηναικοι αν θα αγαπαμε την Ελλαδα ή όχι αν θα παμε σχολειο ή όχι και ο καταλογος ειναι μακρυς. μας γαλουχουν με καποιες αρχες ειναι αναμενομενο, οπως ουτε το ονομα μας επιλεγουμε εμεις ειτε βαφτιστουμε είτε όχι, αλλα καποιο ονομα πρεπει να μας δωσουν, τωρα οταν μεγαλωσουμε μπορουμε να το αλλαξουμε. ουτε πως θα ντυθουμε επιλεγουμε εμεις σαν παιδια αλλα οταν μεγαλωσουμε η επιλογη ειναι δικη μας. κανεις δεν εμποδιζει καποιον να εγκαταλειψει τη θρησκεια του, να αποποιηθει του βαπτισματος ή να παντρευτει με πολιτικο γαμο. κατ εμε μια που πιασαμε τις τελετες, θα επρεπε να υπαρχει νεκροταφειο για ολους ασχετως θρησκευματος , οποιος θελει να βαζει σταυρο οποιος θελει οχι.
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι καποιος που ηταν αθεος δεν βαφτισε τα παιδια του και δεν παντρευτηκε με θρησκευτικο γαμο, δε μετειχε μεχρι τελους στη μυστηριακη ζωη της εκκλησιας κτλ και πεθανε πεφτουν πανω στους παπαδες ολοι και απαιτουν να διαβαστει και να γινει θρησκευτικη ταφη. οταν αρνηθει ο ιερεας εκλαμβανεται ως δειγμα κακιας ενω πολυ απλα ειναι πραξη ειλικρινειας. αφου ο ανθρωπος σε ολη του τη ζωη δεν πιστευε και δεν εξεφρασε καποια μεταστροφη στα πιστευω του μεχρι τελους γιατι ειναι κακος ο ιερεας που δεν τον διαβαζει; αυτες οι τελετες και τα μυστηρια δεν ειναι πραξεις καλοσυνης εχουν καποια πνευματικη σημασια και αν καποιος δεν πιστευει δεν εχει νοημα να τα τελει. δηλαδη τι νοημα εχει να παει ο ιερεας να ψελνει πανω απο τον ταφο ενος αθεου ελεησον με ο θεος κατα το μεγα ελεος σου και εις τοπον χλοερον αφου ο θανων δεν ενδιαφερεται ουτε για το ελεος ουτε για τον χλοερο τοπο;
εχω φιλο αθεο ή μάλλον αντίθεο ο οποιος παρολαυτα και θρησκευτικο γαμο εκανε και νονος εγινε!!! που η συνεπεια των πιστευω του με τις πραξεις του;
φυσικα και το μαθημα των θρησκευτικων θα πρεπει να ειναι επιλογης, οσο για τον ορκο και εγω απορω γιατι ο Χριστος ηταν αντιθετος σε αυτο, μακαρι να πληρωνονταν απο δικο τους ταμειο οι ιερεις δε θα ειχαμε πολλα φαινομενα οικονομικων σκανδαλων.
επισης για το γαμο θα ηθελα να πω τα εξης. η εκκλησια ζητα ενα ποσο που αφορα τα εξοδα της και δεν ειναι κανενα τρομερο ποσο. ενας γαμος στοιχιζει συνηθως γυρω στα 10 με 20000 ευρω και απο αυτα τα 50 ευρω περιπου ειναι της Εκκλησιας! η θρησκεια μας δεν απαιτει ουτε ακριβα νυφικα ενα λευκο απλο φορεμα κανει τη δουλεια του και ταιριαζει και περισσοτερο με το νοημα του γαμου, ουτε λιμουζινες, ουτε στολισμους ουτε τιποτα απο αυτα. το μονο που ζητα ο Θεος μας οταν αποφασιζουμε να ερθουμε σε γαμου κοινωνια ειναι αγνη καρδια αγαπη και αλληλοσεβασμο. γιατι ακουω πολυ συχνα οτι ο θρησκευτικος γαμος κοστιζει πολυ με ενα υφος οτι φταιει η εκκλησια και ο Θεος ενω ολα αυτα τα ακριβα εθιμα ειναι δικο μας κατασκευασμα και οχι κατι που απαιτει ο Θεος. Λετε ο Θεος να ευαρεστειται να δωσω 10000 ευρω για τραπεζια και αλλα 1000 για νυφικο και αλλα 200 για παπουτσια κτλ κτλ αντι να τα δωσω σε ανθρωπους που εχουν αναγκη;
επισης στο θεμα να μην ανακατευεται η εκκλησια οπου δεν της αρμοζει οπως πολιτικα θεματα ο νεος αρχιεπισκοπος εχει δωσει καλα σημαδια.
τωρα, το να μετεχει ο αρχιεπισκοπος σε εθνικες γιορτες και εκδηλωσεις και να δινει την ευλογια του ή το να αναφερονται οι ιερεις σε προβληματα της επικαιροτητας οταν αυτα εμπιπτουν και σε πνευματικα θεματα ειναι λογικο σε μια χωρα οπου η πλειοψηφια δηλωνει χ.ο. στο θρησκευμα. κακο ειναι οταν καποιοι σκληροπυρηνικοι βγαινουν και κατακρινουν τους παντες και τα παντα και δε διαχωριζουν με ηπιο τροπο τη θεση της εκκλησιας οτι η θεση μας ειναι αυτη και απο εκει και περα οποιος θελει μπορει να επιλεξει τι θα κανει. κακο ειναι οταν καποιοι παλι της εκκλησιας κανουν επικρισεις και κρισεις στους πολιτικους για τη σταση τους σε πολιτικα ζητηματα και προσπαθουν να ασκησουν εξωτερικη πολιτικη. το να βγεις στο κηρυγμα της Κυριακης και να πεις αδελφοι να μην ξεχναμε οτι ειμαστε Ελληνες και οφειλουμε να υπερασπιζομαστε την πατριδα μας δεν ειναι λαθος το να επικρινεις ομως τον ταδε πολιτικο για την εξωτερικη του πολιτικη και να ανακατευεσαι σε αυτο ειναι λαθος! ο Χριστος ειχε πει πολυ σοφα τα του Καισαρος τω Καισαρι τα του Θεου τω Θεω.
eine adiko na leme oti i allada epibali tin 8riskia se kamia periptosi
exw zisi kai ksero pos eine se ales xores imaste i pio aparadekti se afto
i or8odoksi eklisia den exei eksoysia pros tin politiki anti8eta me tin ka8oliki
o papas den zitise signomi giati mporouse na apotrepsi ton polemo sti serbia kai den to ekane
o patriarxis den exei eksousia politiki
me liga logia an kapios a8eos zouse se xora ka8oliki h mousoulmaniki 8a eixe tromeri aporipsi etisimi kai anepisimi se olli ti zoh tou
min gelaso (xa xa xa )me tin proseuxi stosxolio auto to paidi den eixe kidemona den mporouse na pari apalagi opos poloi alloi pou tous sebomastan
kati akousa gia prosilitismo prin kante kamia bolta ektos xoriou sas kai meta milate
8es na min pistebis po8ena h opou 8es se ektimoume se sebomaste alla min mas skotizis kai ta arxaia oti exei problima
\"Με έβαλε μία Δευτέρα, προκαθορισμένη μέρα που εκανε προσευχή όλο το σχολείο, να πω εγώ την προσευχή, από το μικρόφωνο.....\"
συμφωνω 100% πως δεν επρεπε να το κανει,ηταν ενα ειδος τιμωριας απο αυτην σε εσενα για να σου δειξει ποιος εχει τη δυναμη.ουσιαστικα εβγαλε τον εγωισμο της πανω σου.
\"αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι καποιος που ηταν αθεος δεν βαφτισε τα παιδια του και δεν παντρευτηκε με θρησκευτικο γαμο, δε μετειχε μεχρι τελους στη μυστηριακη ζωη της εκκλησιας κτλ και πεθανε πεφτουν πανω στους παπαδες ολοι και απαιτουν να διαβαστει και να γινει θρησκευτικη ταφη. οταν αρνηθει ο ιερεας εκλαμβανεται ως δειγμα κακιας ενω πολυ απλα ειναι πραξη ειλικρινειας.\"
και αυτο πολυ σωστο,αν και συνηθως το απαιτει οχι ο αποθανων που ηταν απιστος αλλα οι πιστοι γονεις του,ξαδερφια,παιδια.Βεβαια σε προηγουμενο θεμα και καποια αλλα ατομα που δεν πιστευαν \"φαγωθηκαν\" πως θα επρεπε να διαβαστουν,και ειχα δηλωσει και την απορια μου τοτε,ενω υπαρχουν και αλλες λυσεις οπως καψιμο των νεκρων,οπως γινοταν τα παλια χρονια.Αν και για τα μικρα παιδιακια που δεν προλαβαν να βαπτισθουν το θεωρω ακραιο αλλα αυτη ειναι δικη μου προσωπικη γνωμη.Αν και εδω που τα λεμε απο μονο του το \"διαβασμα\" δεν εχει και καποια ιδιαιτερη αξια αν δεν υπαρχουν ατομα που με τα δικα τους καλα συναισθηματα βοηθησουν στο να υπωθει ενας καλος λογος για την ψυχη του ατομου.(και αυτο προσωπικη μου γνωμη)
Quote:
Originally posted by palindromisi
“όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι”.
δεν καταλαβαινω τι σημαινει αυτο, αν θες να το πεις σε απλα ελληνικα....
συμφωνω οτι δεν πρεπει να επιβαλλονται τα θρησκευτικα πιστευω απο την πολιτεια.
συμφωνεις αλλα επιβαλλονται.
Και πρωτοστατης σε αυτο τα τελευταια χρονια ηταν ο Χριστοδουλος.
Εντελως φασιστικη νοοτροπια.
τωρα οσο αφορα τη βαφτιση ο καθενας στο παιδι του δινει οποιες αρχες νομιζει κανεις δε μας ρωτα αν θα φαμε πατατες ή φακες αν θα ειμαστε ολυμπιακοι ή παναθηναικοι αν θα αγαπαμε την Ελλαδα ή όχι αν θα παμε σχολειο ή όχι και ο καταλογος ειναι μακρυς. μας γαλουχουν με καποιες αρχες ειναι αναμενομενο, οπως ουτε το ονομα μας επιλεγουμε εμεις ειτε βαφτιστουμε είτε όχι, αλλα καποιο ονομα πρεπει να μας δωσουν, τωρα οταν μεγαλωσουμε μπορουμε να το αλλαξουμε. ουτε πως θα ντυθουμε επιλεγουμε εμεις σαν παιδια αλλα οταν μεγαλωσουμε η επιλογη ειναι δικη μας.
γιατι να μην τους δινουμε και πολιτικο στιγμα???
να τα κανουμε και κομμουνιστες η δεξιους απο κουνια.
Οπως κανανε οι υπευθυνοι της κομιντερν στα σταλινικα καθεστωτα.
Σε μια δημοκρατια δεν πρεπει να ευνοουνται τετοιες διαδικασιες σε ανηλικους ανθρωπους.
Η επιλογη θρηκσευτικων, πολιτικων και αλλων πεποιθησεων πρεπει να ειανι αυτοβουλες και οχι να επιβαλλονται.
κανεις δεν εμποδιζει καποιον να εγκαταλειψει τη θρησκεια του, να αποποιηθει του βαπτισματος
εγω μπορω να δηλωθω αθεος???
Μου δινει τετοιο δικαιωμα η πολιτεια??
Και οχι δεν θελώ να φυγω απο μια στανη για να παω σε αλλη, δεν θελω να ανηκω σε καμια αδελφοτητα, οργανωση η αλλο σχηματισμο.
Εχω τετοιο δικαιωμα???
Προσεξε γιατι λες μισες αληθειες, ισες τουλαχιστον σε βολευουν.
ή να παντρευτει με πολιτικο γαμο.
αυτο ειναι προσφατο οπως ξερεις.
Παλαιοτερα γιατι εσκιζαν τα ιματια τους οι θεουσες οταν νομιμοποιηθηκε ο πολιτικος γαμος?
κατ εμε μια που πιασαμε τις τελετες, θα επρεπε να υπαρχει νεκροταφειο για ολους ασχετως θρησκευματος , οποιος θελει να βαζει σταυρο οποιος θελει οχι.
χρονια τωρα ζητηται χωροι για καυση νεκρων αλλα ακομα ειαι στα χαρτια.
Η πολιτεια κωφευει και σε υποχρεωνει να θαφτεις κατω απο 2 μετρα γης να σε τρωνε τα σκουληκια επειδη ετσι αποφασισαν οι πατερες της εκκλησιας.
Γιατι η εκκλησια βαζει εμποδια στην καυση νεκρων???
Επιπλεον οι μουσουλμανοι στην ελλαδαεδω και δεκαετιες ζητουν χωρους λατρειας αλλα οι μουλάδες της ελλαδας εχουν βαλει το χερι τους για να βαζουν προσκωματα.
Η αθηνα ειναι η μονη ευρωπαικη δυτικη πρωτευουσα κρατους που οι φονταμενταλιστες παπαδες εχουν επιβαλει το ορθοδοξο δικαιο τους.
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι καποιος που ηταν αθεος δεν βαφτισε τα παιδια του και δεν παντρευτηκε με θρησκευτικο γαμο, δε μετειχε μεχρι τελους στη μυστηριακη ζωη της εκκλησιας κτλ και πεθανε πεφτουν πανω στους παπαδες ολοι και απαιτουν να διαβαστει και να γινει θρησκευτικη ταφη.
εκεινο που δεν λες (αλλα καταλαβαινεις φυσικα) ειναι γιατι δεν υπαρχουν τοποι καυσης νεκτρων για να μπορεσει να πεθανει οπως επιθυμει ενας αθεος.
Εκει δεν λες τιποτα και το προσπερανς, φυσικα αφου σε βολευει....
οταν αρνηθει ο ιερεας εκλαμβανεται ως δειγμα κακιας ενω πολυ απλα ειναι πραξη ειλικρινειας. αφου ο ανθρωπος σε ολη του τη ζωη δεν πιστευε και δεν εξεφρασε καποια μεταστροφη στα πιστευω του μεχρι τελους γιατι ειναι κακος ο ιερεας που δεν τον διαβαζει;
να του διαβασει κανενας κατι αλλο πες του.
Εγω οπως απαιτουσα να μην εχω σχεση με παπαδες ολη μου την ζωη ετσι θελω και μετα θανατον.
Αν και ευτυχως σε 40 χρονια που θα γινω σταχτη εινια λιγο δυσκολο να υπαρχει ακομα αυτη μονομέρεια.
Η ελλαδα θα πρεπει να εναρμονιστει με το ευρωπαικο δικαιο αλλιως να φυγει απο την Ε.Ε. και να παει με τους μουλαδες.
αυτες οι τελετες και τα μυστηρια δεν ειναι πραξεις καλοσυνης εχουν καποια πνευματικη σημασια και αν καποιος δεν πιστευει δεν εχει νοημα να τα τελει.
εννοειται.
δηλαδη τι νοημα εχει να παει ο ιερεας να ψελνει πανω απο τον ταφο ενος αθεου ελεησον με ο θεος κατα το μεγα ελεος σου και εις τοπον χλοερον αφου ο θανων δεν ενδιαφερεται ουτε για το ελεος ουτε για τον χλοερο τοπο;
δυστυχως αυτες ειναι ιστοριες των συγγενων....
εχω φιλο αθεο ή μάλλον αντίθεο ο οποιος παρολαυτα και θρησκευτικο γαμο εκανε και νονος εγινε!!! που η συνεπεια των πιστευω του με τις πραξεις του;
και δεν ειναι ο μονος.
Για αυτο πρεπει να αλλαξει ο νομος οσον αφορα την επιβολη θρησκευματος.
φυσικα και το μαθημα των θρησκευτικων θα πρεπει να ειναι επιλογης,
κανεις λαθος, δεν εχει καμια δουλεια τα θρησκευτικα στα σχολεια.
Πρεπει να ενσωματωθει στην ιστορια και να διδασκεται και ο χριστος ως ιστορικο προσωπο οπως το αναφερει η ιστορια σαν επιστημη.
Θα πηγαινει δηλαδη ενα παιδι και θα μαθαινει οτι ο κοσμος εγινε σε 6 μερες???
οσο για τον ορκο και εγω απορω γιατι ο Χριστος ηταν αντιθετος σε αυτο, μακαρι να πληρωνονταν απο δικο τους ταμειο οι ιερεις δε θα ειχαμε πολλα φαινομενα οικονομικων σκανδαλων.
εμ εδω συμβαινει το ελληνικο παραδοξο.
Πρεπει εγω που ειμαι αθεος να πληρωνω για να τρωνε οι παπαδες!!!
Οχι μονο απιστευτο αλλα εξοργιστικο.
Ας εχουν την θρησκεις τους οι θρησκευομενοι και ας την συντηρουν κιολας με δικα τους εξοδα.
Εδω η θρησκεια εχει εξισωθει με αλλα δημοσια αγαθα οπως η υγεια και η παιδεια....
επισης για το γαμο θα ηθελα να πω τα εξης. η εκκλησια ζητα ενα ποσο που αφορα τα εξοδα της και δεν ειναι κανενα τρομερο ποσο. ενας γαμος στοιχιζει συνηθως γυρω στα 10 με 20000 ευρω και απο αυτα τα 50 ευρω περιπου ειναι της Εκκλησιας! η θρησκεια μας δεν απαιτει ουτε ακριβα νυφικα ενα λευκο απλο φορεμα κανει τη δουλεια του και ταιριαζει και περισσοτερο με το νοημα του γαμου, ουτε λιμουζινες, ουτε στολισμους ουτε τιποτα απο αυτα. το μονο που ζητα ο Θεος μας οταν αποφασιζουμε να ερθουμε σε γαμου κοινωνια ειναι αγνη καρδια αγαπη και αλληλοσεβασμο. γιατι ακουω πολυ συχνα οτι ο θρησκευτικος γαμος κοστιζει πολυ με ενα υφος οτι φταιει η εκκλησια και ο Θεος ενω ολα αυτα τα ακριβα εθιμα ειναι δικο μας κατασκευασμα και οχι κατι που απαιτει ο Θεος. Λετε ο Θεος να ευαρεστειται να δωσω 10000 ευρω για τραπεζια και αλλα 1000 για νυφικο και αλλα 200 για παπουτσια κτλ κτλ αντι να τα δωσω σε ανθρωπους που εχουν αναγκη;
επισης στο θεμα να μην ανακατευεται η εκκλησια οπου δεν της αρμοζει οπως πολιτικα θεματα ο νεος αρχιεπισκοπος εχει δωσει καλα σημαδια.
προσωπικα δεν με ενδιαφερει ποοσο κοστιζει ενας θρησκευτικος γαμος. Ο καθενας πουλαει το προιοιν του οσο νομιζει καλυτερα.
Θες κυριε δεκα πολυελαιους οταν παντρευσαι??? 1000 ευρω.
Θες 1?? 100 ευρω.
Το οτι υπαρχουν επιδειξιομανεις αυτο δεν αφορα τους υπολοιπους.
τωρα, το να μετεχει ο αρχιεπισκοπος σε εθνικες γιορτες και εκδηλωσεις και να δινει την ευλογια του ή το να αναφερονται οι ιερεις σε προβληματα της επικαιροτητας οταν αυτα εμπιπτουν και σε πνευματικα θεματα ειναι λογικο σε μια χωρα οπου η πλειοψηφια δηλωνει χ.ο. στο θρησκευμα.
σοβαρα ε?
πρεπει ο αρχιεπισκοπος να εχει αποψη για την μακεδονια??
για τις σχεσεις με την τουρκια μηπως??
για το αν θα γινει πολεμος??
Σε πιο αλλο κρατος (περα της ζουαζιλανδης οπου παει ο μαγος) εχεις δει να πηγαινει σε εγκαινεια ο ταδε αρχιεπισκοπος???
Σε πιο αλλο κρατος εχει ακουσει να ορκιζεται ο πρωθυπουργος μιας χωρας απο παπα???
Ακομα και στην αμερικη που ειναι συντηρητικη ο ομπαμα ορκιστηκε απο δικαστικο.
κακο ειναι οταν καποιοι σκληροπυρηνικοι βγαινουν και κατακρινουν τους παντες και τα παντα και δε διαχωριζουν με ηπιο τροπο τη θεση της εκκλησιας οτι η θεση μας ειναι αυτη και απο εκει και περα οποιος θελει μπορει να επιλεξει τι θα κανει. κακο ειναι οταν καποιοι παλι της εκκλησιας κανουν επικρισεις και κρισεις στους πολιτικους για τη σταση τους σε πολιτικα ζητηματα και προσπαθουν να ασκησουν εξωτερικη πολιτικη. το να βγεις στο κηρυγμα της Κυριακης και να πεις αδελφοι να μην ξεχναμε οτι ειμαστε Ελληνες και οφειλουμε να υπερασπιζομαστε την πατριδα μας δεν ειναι λαθος το να επικρινεις ομως τον ταδε πολιτικο για την εξωτερικη του πολιτικη και να ανακατευεσαι σε αυτο ειναι λαθος! ο Χριστος ειχε πει πολυ σοφα τα του Καισαρος τω Καισαρι τα του Θεου τω Θεω.
μπορεις να μου πεις γιατι οι παπαδες στα κυρηγματα τους δεν μενουν σε οσα εχουννα κανουν με την θρησκεια τους???
Quote:
Originally posted by holbold
eine adiko na leme oti i allada epibali tin 8riskia se kamia periptosi
exw zisi kai ksero pos eine se ales xores imaste i pio aparadekti se afto
i or8odoksi eklisia den exei eksoysia pros tin politiki anti8eta me tin ka8oliki
o papas den zitise signomi giati mporouse na apotrepsi ton polemo sti serbia kai den to ekane
o patriarxis den exei eksousia politiki
me liga logia an kapios a8eos zouse se xora ka8oliki h mousoulmaniki 8a eixe tromeri aporipsi etisimi kai anepisimi se olli ti zoh tou
min gelaso (xa xa xa )me tin proseuxi stosxolio auto to paidi den eixe kidemona den mporouse na pari apalagi opos poloi alloi pou tous sebomastan
kati akousa gia prosilitismo prin kante kamia bolta ektos xoriou sas kai meta milate
8es na min pistebis po8ena h opou 8es se ektimoume se sebomaste alla min mas skotizis kai ta arxaia oti exei problima
εχεις υποψη σου, που ανηκει η notre damme, ισως η μεγαλυτερη εκκλησια της ευρωπης???
Μιλας για ξενες χωρες αλλα γενικολογεις χωρις να λες συγκεκριμενα πραγματα.
Mono o Σηφης λειπει ετσι οπως καταντησατε το τοπικ. Φανατικοι Χριστιανοι και αντιχριστιανοι
gia na min kourazo me ta greeklish opios exei aporia to koubentiazoume
min epanalambanis megales para8esis me megala kena gia na alaksis selida na ksexasti kai na kanis diskolo gia tous alous na diabasoun olla auta
olli eine fanatiki me ta peisteuotous mono oi a8eoi den prepi na eine
afou eine iperano ollon kai 8riskias
re krino mexri kai oipourgos paidias exei dilosi a8eos stin ellada esei 8a exeis problima
Quote:
gia na min kourazo me ta greeklish opios exei aporia to koubentiazoume
min epanalambanis megales para8esis me megala kena gia na alaksis selida na ksexasti kai na kanis diskolo gia tous alous na diabasoun olla auta
καλα αυτα αλλα δεν απαντας,
εκτος αν δεν ξερεις.
nai ksero kai den exei kamia sxesi me ton or8odokso xristianismo (analogos apo pia meria to diabazis
μαστα,
εδω πεσαμε σε πιο φανατικους ταλιμπαν....
Ξερεις ομως η ιστορια δεν τα λεει ετσι.
Στις αρχες του 19ου αιωνα, οι γαλλοι πολιτες δημευσαν ολη την περιουσια της εκκλησιας και την παρεδωσαν στο κρατος.
Μην νομιζεις οτι οι καθολικοι εκαναν λιγοτερα εγκληματα απο τους ορθοδοξους.
Αντιθετα οι καθολικοι εχουν βαψει τα χερια τους με πολυ αιμα στο ονομα της διαδοσης του λογου του θεου με τις σταυροφοριες και οχι μονο.
Αλλα βλεπεις εκει εχουμε πολιτες που δεν ασχοληθηκαν με το σκοταδισμο και οι μουλαδες εκει δεν μπορεσαν να επιβαλλουν τα θελω τους.
Σημερα μπαινεις στη notre damme και δεν μπαινεις σε κανενα οικο του θεου, αλλα σε ενα ιστορικο μνημειο.
Ειτε αρεσει ειτε οχι αυτη ειναι η κατασταση σημερα, σε χωρα βεβαια που δεν επικρατει η θεοκρατια και οι φονταμενταλιστες.
to idio eipa kai egw pio sixrono (me to papa)an kai den sikrinete kai toso
kai ton xristo ton prodosan ton kinigisan oi fariseoi tis eklisias
και επειδη προδοθηκε ο χριστος πρεπει να την πληρωσουν οι υπολοιποι??
Μπορειτε να λατρευεται οτι θετε χωρις να σας εχουν στη πλατη τους οι υπολοιποι η μπα?
Χαρά στην υπομονή σου ρε Κρίνο....:)
diladi epidi o xristos prodo8ike kai kremastike apo an8ropous san aftous pou leme FTAIEI
den eimaste sti plati kanenos - ektos kian prepi na ginoume ooolli a8eoi h oti allo
argises x8es eitan paraskebi kai 13 tora exoume sabb ato
egw apanto den roto i upomoni pou kolaQuote:
Originally posted by sabb
den piesa kapion
Τελικά αναρωτιέμαι αν τα φάρμακα σου τα παίρνεις ή παραλείπεις δόσεις..Quote:
egw apanto den roto i upomoni pou kolaQuote:
den piesa kapion
Δεν αναφέρομαι σε σένα φίλε μου Χολμπολντ, στην υπομονή του Κρίνο αναφέρομαι να προσπαθεί να αντιμετωπίσει διατυπωμένες σκέψεις που μοιάζουν να βγαίνουν από τα σκοτάδια τουμεσαίωνα...
Έχεις τη μύγα ?
re sabb biazese poli de paidimou h se epiraiazoun alli paragontes
gia na katalaboun alli gia eme i gineka mou exei alli 8riskia apo eme
kata kairous eixa sxesi kai me iaxobou(eresi)
den eixa pote problima oyte egw oute oi alli me mena kai eimoun panta xristianos
tora ti problima exeis me ti μυγα kai μυγιαζεσε
Σιχαίνομαι τις μύγες, κι αν κατάλαβες καλά όλοι οι άλλοι έχουν πρόβλημα με όσους δεν είναι χριστιανοί...Κι αν θέλεις να φτάσουμε στο δια ταύτα αυτοί που δηλώνουν χριστιανοί έβγαλαν οχετό από το στόμα τους κι όχι οι απέναντι..
Σου\' ρχεται στο μυαλό κανένας ?
δεν εισαστε στην πλάτη κανενος???Quote:
den eimaste sti plati kanenos - ektos kian prepi na ginoume ooolli a8eoi h oti allo
οταν οι εκπροσωποι του θεου που λατρευεις πληρωνονται ΚΑΙ απο εμενα δεν εισαι στη πλατη κανενος???
πλακα μου κανεις τωρα ετσι???
Αληθεια εχεις αναρωτηθει, αν ολες οι δαπανες που αφορουν την θρησκεια σου, την επωμιζονταν οι πιστοι αυτης της θρησκειας αν θα μπορουσε να επιβιωσει??
Αν ολα αυτα τα λεφτα πηγαιναν σε νοσοκομεια πχ θα ωφελουνταν ειλικρινα απαντες η οχι???
Αλλα τελικα σε ενδιαφερει αυτο ομως???
Εσυ πως δεχεσαι να πριμοδοτειται η εκκλησια σου απο τα λεφτα ενος αθεου, πχ τα δικα μου??
Επισης πως δεχεσαι το ελληνικο δημοσιο (δηλαδη ολοι μας και εσυ και εγω) να ζημιωνεται 1,5 δις ευρω??
Ζημιά που φθάνει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ δημιούργησε στο Ελληνικό Δημόσιο η ανταλλαγή που υπέγραψαν ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκος και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκαςκαι εκτέλεσε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)- με τη Μονή Βατοπαιδιου
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1401401
Δεν φτανει που εχουμε τους λογης λογης απατεωνες, πρεπει να εχουμε και αγιασμενους με τιμιο ξυλο???
Και μετα τολμας να λες αν σε εχουμε στη πλατη μας???
Ποσως και με ενδιαφερει αν θα αναβεις ολη μερα καντηλι και θα κανεις προσευχη και αν θα λες το ευαγγελιο η το κορανιο.
Με ενδιαφερει ομως αρκετα στο να σταματησουν αυτοι οι εκπροσωποι του χριστου σας να πινουν το αιμα των πολιτων αυτης της χωρας.
400 χρονια δεν σας εφτασαν να κρατατε σκλαβωμενο ενα λαο?
Quote:
δεν εχω πολλη ακομα
:P
Ομως καποια στιγμη οι εξυπναδες πρεπει να κοπουν,
και αν υπαρχουν σεμνοι ενθεοι αυτοι πρωτοι πρεπει να καθαρισουν τα κακως κειμενα και οχι να κανουν πως δεν βλεπουν.
re sabb eseis arxisate proti na lete gia ton xristianismo sti selida1
kai protos arxeises tin prosopiki epi8esi se eme sti selida 2
οταν καταλαβεις οτι η επιθεση δεν ειναι προσωπικη αλλα γενικοτερη θα κανουμε καλυτερη συζητηση.Quote:
Αν δεν το εχεις καταλαβει οι εκπροσωποι του θεου σου ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ασυστολα.
Και εκει υπαρχουν δυο δρομοι,
ειτε τους καταδικαζεις και απαιτεις το ξηλωμα τους ειτε κανεις πως δεν βλεπεις.
Όσο κι αν ψάξω , όχι μόνο στη σελίδα 2 αλλά ούτε και σ\' όλο το τόπικ , δεν μου προκύπτει ούτε εσένα , ούτε τη μητέρα σου , ούτε και κανέναν άλλον να έχω βρίσει αλλά ούτε καν να σου έχω επιστρέψει τον χαρακτηρισμό \"άσχετοι\", όπως είχα κάθε δικαίωμα να κάνω...Quote:
Μετά από όλη αυτή τη φασαρία, εσύ πιστεύεις ακόμη πως είμαι μάρτυρας του Ιεχωβά (!!!) Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία του να κατανοήσεις σωστά τα ελληνικά και να νομίζεις πως οι άλλοι σου επιτίθενται , αλλά στο τέλος τέλος κι έτσι να ήταν - που δεν είναι - αυτή είναι η αντίδραση του χριστιανισμού σε απόψεις αντίθετες , αλλά που όμως αποδέχονται και σέβονται τη θρησκεία όλων των ανθρώπων σαν προσωπική τους επιλογή ?
Το χειρότερο απ\' όλα όμως είναι, πως με τις απόψεις σου συντάσσονται αρκετοί σ\' αυτό το θρέντ, ελπίζω να μην συντάσσονται και με τη συμπεριφορά σου - πράγμα για το οποίο δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρος...
να ανοιξουμε ενα θεμα \"σχολια για κληρικους εκμεταλευτες των ανθρωπων\" και να αφησουμε αυτο το τοπικ να πουμε καμια χρησιμη κουβεντα μπας και βοηθηθει κανενας;
Μπίνγκο !!Quote:
Originally posted by Empneustns
να ανοιξουμε ενα θεμα \"σχολια για κληρικους εκμεταλευτες των ανθρωπων\" και να αφησουμε αυτο το τοπικ να πουμε καμια χρησιμη κουβεντα μπας και βοηθηθει κανενας;
Τι να πούμε τώρα, πως αφού για δύο-τρεις σελίδες (18-20) οι θεοσεβούμενοι μείναν χωρίς αντίλογο , η συζήτηση περιστράφηκε στο Λιακόπουλο και στην δική τους ευσέβεια και θεοσέβεια ? Στο αν ο Χριστός πέρασε κατάθλιψη (!!) ή όχι κατά τη περίοδο της νηστείας του ? Στο αν νευρίαζε, στο αν έκλαψε στο όρος των Ελαιών ??
Βοηθήσατε έτσι πράγματι πολλούς συνανθρώπους μας φίλε μου Εμπνευστή, συγχαρητήρια..
Το τόπικ έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο...Στη βασιλεία των ουρανών !!! Και τόσο ψηλά εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω, ζαλίζομαι..
και εξελιχθηκε ακομα καλυτερα(σε μαλωματα) .... επαναλαμβανω το θεμα του τοπικ \"καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης ορθοδοξης πιστης \".ο καθενας λεει τη γνωμη του και καλα κανει,απλα οσο γινεται να μενουμε στο θεμα.και αυτο ισχυει για ολους μας
Το πεδίο ελεύθερο φίλε μου..Η δική μου υπομονή εξαντλήθηκε, θα προσπαθήσω να μείνω σιωπηρός όσο μπορώ - αν και μ\' όλ\' αυτά που διαβάζω , τα ανακλαστικά μου δυστυχώς λειτουργούν αυτόματα...Quote:
Originally posted by Empneustns
και εξελιχθηκε ακομα καλυτερα(σε μαλωματα) .... επαναλαμβανω το θεμα του τοπικ \"καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης ορθοδοξης πιστης \".ο καθενας λεει τη γνωμη του και καλα κανει,απλα οσο γινεται να μενουμε στο θεμα.και αυτο ισχυει για ολους μας
διαβαζοντας λοιπον το πρωτο ποστ,η δικη μου αισθηση για το νοημα του,ειναι ο ρολος του εγωισμου μεσα στις ψυχικες παθησεις.Δεν καταλαβαινω αν η παθηση φερνει αυτο τον εγωισμο η ο εγωισμος την παθηση η ανακυκλωνονται ολα μαζι.Αναφερει μερικα χαρακτηριστικα πως οπως ολοι ετσι και αυτα τα ατομα θελουν να τους δινουν σημασια,να ασχολουνται μαζι τους αλλα σε μεγαλο βαθμο.Πως γενικα αναφερουν πως δεν μπορουν να κανουν κατι η δεν μπορουν να αλλαξουν γιατι ναι μεν θελουν να αλλαξουν αλλα δεν ειναι διατεθειμενοι να ασχοληθουν σοβαρα παρα ψαχνουν τον ευκολο τροπο,να τους το δωσουν(τεμπελια).Πως οταν βλεπουν την προσοχη των γονιων τους να πηγαινει αλλου ζηλευουν και αντιδρουν ωστα να αποκτησουν την προσοχη.Πως πρεπει να διορθωσουν αυτα τα συναισθηματα και οχι να τα αφηνουν και να τα ενδυναμωνουν.Αυτα βασικα ισχυουν για ολους μας.Αυτα πιστευω πως ειναι η κεντρικη ιδεα βεβαια ολα μεσα απο τα ματια ενος μοναχου σενεδεμενα με θρησκεια και διαβολικα.(η πιστη του μοναχου ειναι πως καθε κακη σκεψη ερχεται απο διαβολικη παρεμβολη,ξερει πως υπαρχει και παντα θα υπαρχει απλα αρχιζει και γινεται επικινδυνη οταν επηρεαζει το ατομο αρνητικα).Ακομα δεν ξερω αν μιλαει γενικα γιατι αναφερεται σε συγκεκριμενες περιπτωσεις και οχι σε ολο τον πληθυσμο.Νομιζω πανω σε αυτο μπορουμε να κανουμε μια καλη συζητηση(στον ρολο του εγωισμου).
Κρινο μπράβο σου. Τουλάχιστον εσύ βρήκες έναν όμορφο τρόπο (για μένα τον πιο όμορφο) να τροφοδοτήσεις την ψυχή σου και να απελευθερώσεις την καρδιά σου.
Μακάρι όλοι να μπορούσαν να δεχθούν το δόγμα. Αυτός όμως είναι δυστυχώς ο εγωισμός για τον οποίο μίλαγε ο πατέρας Πορφύριος.
Όπως είχε πει και κάποιος άλλος πνευματικός: \"αν είσαι στην έρημο και διψάς, δεν θα προσεξεις να πιεις νερό απο ένα χρυσό ή απο ένα πλαστιό ποτήρι..απλά θα πιεις νερό\". Έτσι πρέπει να λαμβάνουμε το δόγμα. Και δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί καθόμαστε και συζητάμε με ανθρώπους που δεν νοιώθουν. Η πίστη δεν είναι κάτι που μπορείς να αποδείξεις με μαθηματικά λόγια και συμπεράσματα. Αρκεί να αφουγκράζεσαι...
Αυτοί που είχαν γνωρίσει τον Πατέρα Πορφύριο ξέρουν..όσοι πάλι μένουν απλά σε ανόητους χαρακτηρισμούς, έυχομαι να τους βοηθήσει και αυτούς. Κακό δεν εύχομαι για κανέναν.
Σαν Χριστιανός θα παρακαλούσα να προσπαθείσετε να δείτε με τα μάτια της ψυχής σας, χωρίς εγωισμό. Το ίδιο μυαλό που σας δημιουργεί την κατάθλιψη, ή όποια είδους κατάθλιψη, αντιτίθεται και στην θεραπεία σας εαν συνεχίζετε να σκέφτεστε έτσι. Και δεν είναι το να μάθετε να ασπάζεστε κάθε θρησκεία, είναι απλά να μάθετε να ακούτε τον συνάνθρωπο σας, να συμπονείτε και να δέχεστε ότι αυτός προσπάθεί να βρει τον δρόμο του...σας δείχνει ένα μονοπάτι που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε...προτιμάτε όμως το δικό σας με τόση φιλαρέσκεια και σιγουριά...καταλάβατε τώρα που βρίσκετε ο εγωισμός?
Quote:
Originally posted by kapatosg
Κρινο μπράβο σου. Τουλάχιστον εσύ βρήκες έναν όμορφο τρόπο (για μένα τον πιο όμορφο) να τροφοδοτήσεις την ψυχή σου και να απελευθερώσεις την καρδιά σου.
Δενκανω κριτικη για το θεο κανενος.
Ο δικος μου θεος ειναι υπαρκτος και ζει μεσα μου.
Απο κει και περα οτι καταλαβε ο καθε ενας, καταλαβε.
καλό μεσημέρι σε όλους...
από που να αρχίσω και που να τελειώσω...έχω χάσει τα λόγια μου.μόλις άνοιξα τον υπολογιστή και βλέπω μπροστά μου κάτι σαν καταιγίδα.διάβασα για παπάδες διάβασα για τελετές διάβασα για χρηματισμό και για πολλά άλλα.
συμφωνώ πως στο όνομα του χριστιανισμού γίνονταν και γίνονται ανεπίτρεπτα πράγματα τα οποία δεν δίδαξε ο Χριστός.συμφωνώ πως όσοι πιστεύουν κάτι άλλο πρέπει να υποστηρίζουν την ύπαρξή τους γιατί υπάρχουμε στη ίδια κοινωνία.το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.το θέμα δεν είναι να είμαστε σε μια συνεχή αντιπαράθεση άθεοι και ένθεοι(τίτλοι που δεν μου αρέσουν καθόλου κατά κάποιο τρόπο).δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία.σε αντιπαράθεση θα ερχόμουν με έναν αντίθεο για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους οι οποίοι δεν γίνεται να βγουν σε κοινή θέα.
θα πω για ακόμα μία φορά πως ο τρόπος που εξέφρασα την αγάπη μου στον Θεό ίσως να μην ήταν ο σωστός και για αυτό υπήρξαν και αντιδράσεις αλλά καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα.
και θα ρωτήσω για μια ακόμα φορά.αν τυχόν η θεραπεία μου ήταν αποτέλεσμα μόνο των φαρμάκων (και όχι σε συνδιασμό με την πίστη μου) θα γινόμουν περισσότερο αποδεκτή;
Υ.Γ.ο Λιακόπουλος ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα κύριε σαμπ.το προτιμώ από τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας.
Τελικά δεν μπορώ να κάτσω όσο κι αν το θέλω σιωπηρός..Επειδή αντιλαμβάνομαι πως επί της ουσίας, ή κανένας δεν μπήκε στο κόπο να διαβάσει τις απόψεις του Πορφύριου, ή η χειραγώγηση των ιδεών είναι τέτοια, που υπάρχει πλήρης σύμπνοια. Θα μπω στο κόπο, να αραδιάσω κάποια σημεία από το λίνκ, τα σχόλια δικά μου - τα συμπεράσματα δικά σας :Quote:
Originally posted by kapatosg
Και δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί καθόμαστε και συζητάμε με ανθρώπους που δεν νοιώθουν. Η πίστη δεν είναι κάτι που μπορείς να αποδείξεις με μαθηματικά λόγια και συμπεράσματα. Αρκεί να αφουγκράζεσαι...
Αυτοί που είχαν γνωρίσει τον Πατέρα Πορφύριο ξέρουν..όσοι πάλι μένουν απλά σε ανόητους χαρακτηρισμούς, έυχομαι να τους βοηθήσει και αυτούς. Κακό δεν εύχομαι για κανέναν.
Σαν Χριστιανός θα παρακαλούσα να προσπαθείσετε να δείτε με τα μάτια της ψυχής σας, χωρίς εγωισμό. Το ίδιο μυαλό που σας δημιουργεί την κατάθλιψη, ή όποια είδους κατάθλιψη, αντιτίθεται και στην θεραπεία σας εαν συνεχίζετε να σκέφτεστε έτσι. Και δεν είναι το να μάθετε να ασπάζεστε κάθε θρησκεία, είναι απλά να μάθετε να ακούτε τον συνάνθρωπο σας, να συμπονείτε και να δέχεστε ότι αυτός προσπάθεί να βρει τον δρόμο του...σας δείχνει ένα μονοπάτι που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε...προτιμάτε όμως το δικό σας με τόση φιλαρέσκεια και σιγουριά...καταλάβατε τώρα που βρίσκετε ο εγωισμός?
Γέροντας Πορφύριος: - Μία φορά είχε έλθει μία κυρία εδώ και μου έλεγε ότι πάσχει από κατάθλιψη, και μου ζητούσε να τη συμβουλέψω τι πρέπει να κάνει, για να γλιτώσει απ’ αυτό το πράγμα. Τώρα η αιτία που ήλθα εδώ, έλεγε, είναι ότι με μάλωσε ο άνδρας μου, γιατί είχα κάνει κάποιο λάθος, και εκεί αγανάκτησε και μου φέρθηκε πολύ άσχημα και μ’ έπιασε πολύ δυνατή κατάθλιψη. Δεν έφαγα το βράδυ, όλη τη νύχτα ήμουνα μελαγχολική, ζούσα σ’ ένα πέλαγος, μέσα σε μια μαυρίλα σε μία απελπισία, τέτοιοι λογισμοί ότι, τι τη θέλω τη ζωή; Τι τη θέλω ή καλύτερα είναι να μη ζω, όλο τέτοιες ιδέες που μου δυνάμωναν την κατάθλιψη μέχρι αυτοκτονίας. Κοιμήθηκα, αλλά και το πρωί όμως ήμουνα βαριά, ο σύζυγός μου προσπάθησε να μου μιλήσει, αλλά εγώ δε μιλούσα. Λοιπόν, σηκώθηκε, έφτιαξε μόνος του τον καφέ, είπε να μου φέρει καφέ, εγώ δεν ήθελα κι έφυγε.
Πρώτη φορά ακούω κάποια να μαλώνει με τον άνδρα της και να παθαίνει κατάθλιψη..Κι έτσι νάταν, οι ενοχές της μόνο εγωιστική αντιμετώπιση δεν προδίδουν, παρά ταπεινότητα..Τελικά ποιοι πάχουν από κατάθλιψη, οι εγωιστές ή οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι ?
Κύριον αίτιον εις την κατάθλιψη και σε όλα αυτά που τα λένε πειρασμικά, σατανικά, όπως είναι η νωθρότης, η ακηδία, η τεμπελιά, που μαζί μ’ αυτά είναι τόσα άλλα ψυχολογικά, δηλαδή πειρασμικά πράγματα, είναι ότι έχεις μεγάλον εγωισμό μέσα σου.
Μάλιστα...Η αιτία της κατάθλιψης είναι οι ..πειρασμοί (σατανάς). Η διαταραχή των επιπέδων των νευροδιαβιβαστών καμία επίπτωση δεν έχει στα καταθλιπτικά άτομα..Τι μαθαίνει κανείς !!
Λοιπόν αυτό είναι το μυστικό. Έχω πολλά να σας πω πάνω σ’ αυτά που έχω ιδεί στη ζωή μου, από ανθρώπους, που κατείχοντο από τέτοια συναισθήματα, δηλαδή σατανικά συναισθήματα, δηλαδή ο διάβολος, ο κακός εαυτός μας, κατορθώνει και παίρνει από τη μπαταρία της ψυχής μας, που έχει τη δύναμη για να κάνομε το καλό, την προσευχή, την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, την ένωσή μας με το Θεό, αυτός κατορθώνει και μας παίρνει αυτή την ενέργεια και την κάνει θλίψη, κατάθλιψη, και ξέρω πως τα λένε οι λεγόμενοι ψυχίατροι. Εμείς δεν τα λέμε έτσι, τα λέμε σατανική ενέργεια. Λέμε ακηδία, λέμε λογισμοί, και λέμε ο διάβολος της ακηδίας, ο διάβολος της πορνείας, ο διάβολος, ο διάβολος, ο διάβολος. Διάφοροι διάβολοι, για κάθε σατανική ενέργεια που μας δημιουργούν.
Γιατροί σχίστε τα πτυχία σας. Δεν χρειαζόμαστε ψυχοφάρμακα, εξορκιστές χρειαζόμαστε...
Λοιπόν, του έδωσα να μου διαβάσει. Μου λέει, που να διαβάσω; Άνοιξε λέω κι ‘που βρεις, μόνο να μου τα διαβάζεις καθαρά, λέω, γιατί στεναχωριέμαι, άμα δεν μου τα λες καθαρά. Λοιπόν, άνοιξε το ψαλτήρι και άρχισε: «Κύριος φωτισμός μου και Σωτήρ μου, τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος υπερασπιστής της ζωής μου, από τίνος δειλιάσω;» Και το λέει συνέχεια εκεί πέρα, μέχρι εκεί, που, σ’ ένα σημείο, εκεί, ω! Μου λέει. Γέροντα κοιμήθηκες; Δε φεύγω. Του λέω, τι έπαθες βρε; Πω, πω, λέει, μ’ αυτά που εδιάβασα, λέει, δεν ξέρω, αισθάνθηκα μια χαρά, που είναι τόσο ωραία και δεν θέλω να φύγω, λέει, τώρα. Πω, άρχισε να μου λέει, αυτοί οι παλιονευρολόγοι, οι παλιοψυχίατροι, πρέπει να πάω να τους πω ότι, πόσο λάθος κάνουνε, που δίνουνε ναρκωτικά στους ανθρώπους! Να! ορίστε, ορίστε, τι πήρα εγώ τώρα; Προσευχήθηκα, άκουσα το ψαλτήρι, όπως μου το είπες, και να, ο διάβολος έφυγε, μου λέει. Του λέω, τι θα γίνει; Δε φεύγω, μου λέει, τώρα, θέλω να καθίσω εδώ κοντά σου. Ε! λέω, διάβαζε και, όποτε κουραστείς, σταμάτα, ξεύρω κι εγώ! εγώ θ’ αποκοιμηθώ. Κάθισε λοιπόν· μετά, όταν ξύπνησα, δε φεύγω, μου λέει, τώρα.
Αν δεν έχουμε διαθέσιμο εξορκιστή, ένα ψαλτήρι είναι αρκετό..
Λοιπόν και εκείνη εκεί η κυρία, η πρώτη, που σας είπα, άρχισε να ξαναγυρίζει πάλι να μάθει μουσικά, επήγαινε και εξομολογιότανε σ’ ένανε παπά, αυτός ο παπάς ήτανε πολύ καλός και αγιώτατος. Έτρεχε όλην την ημέρα, να πάει να εξομολογήσει, να κάνει... Λοιπόν επήγαινε. Μετά πήγε και τον άντρα της, εξομολογήθηκε κι εκείνος και πήρε μεταβολή σε όλα και ερχότανε. Λοιπόν, αυτό είναι το μυστικό. Πως θα μπορέσει κανείς να γυρίσει; Εκεί που τον έχει καταλάβει κάτι κακό, να σκεφτεί κάτι άλλο. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά όταν προετοιμαστεί... Προετοιμασία είναι η ταπείνωση, ε! αυτό είναι. Τέτοιοι άνθρωποι καταθλιπτικοί, νευρικοί, στενόχωροι δεν δέχονται, δεν δέχονται να τους θίξεις, να τους πεις, αυτό θα το κάνεις έτσι. Μα δεν μπορώ, το λέει η επιστήμη. Βρε, του λέω, κάντο καημένε και ας το λέει η επιστήμη. Πες: Εγώ θα κάνω υπακοή στο Γέροντα.
Με μια εξομολόγηση σώθηκε ο φουκαράς ο κοσμάκης..Έπειτα, πια επιστήμη βρε καημένε ? ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ !!! (Αυτή κι αν είναι εγωιστική αντίληψη..)
Τα λένε, ανασφάλεια, τα λένε πολλές ονομασίες και έχουνε βάλει αυτοί οι λεγόμενοι ψυχίατροι και τα έχουνε βγάλει έτσι για να μην λένε τον διάβολο, την λέξη του διαβόλου και πραγματικά η θρησκεία μας, το διάβολο έχει κάνει δόγμα. Άμα βγάλεις τον διάβολο, πάνε όλα της θρησκείας μας.
Αχ αυτοί οι ψυχίατροι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
Εγώ, λέω, θ’ αρχίσω να εφαρμόζω κανόνες. Δεν έχεις διαβάσει περί υπακοής; Λέει, έχω διαβάσει. Που διάβασες; Στην Κλίμακα. Ε, δεν θυμάσαι τι λέει; Ε, λέει, θυμάμαι. Αλλά τώρα, έτσι που μου τα λες μ’ εκβιάζεις και δεν μπορώ εγώ. Εγώ, λέω, σ’ εκβιάζω; Γιατί μου είπες ότι θα μου δίνεις τρία παξιμάδια την ημέρα να τρώγω και θα με διώξεις απ’ εδώ. Δεν είναι εκβιασμός; Όχι, είναι κανόνας αυτός, γέροντας είμαι, μπορώ να σου πω αυτό. Τι θέλεις εσύ, να σε πηγαίνουμε όπα όπα; μη μου άπτου, και να λέμε, πρόσεχε μην το στενοχωρήσουμε το παιδί; Να μην το τραυματίσουμε, να μην του πούμε τίποτα, και το πιάσουν τα νεύρα του, η μελαγχολία του; Τ’ αντιδραστικά του;
ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΙ ΥΠΑΚΟΗ.Εγώ πάλι εξισώνω αυτές τις δυο λεξούλες με μία : ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ...
Μη μας πιάσουν και τα αντιδραστικά μας (!!!) όπως λέει κι ο άγιος,και στραφούμε προς τη γνώση και χαθεί η μπίζνα..ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ !!!
Μ’ εκβιάζεις, μου λέει. Πως σ’ εκβιάζω; Να, που μου λες αυτά. Δεν είμαι πνευματικός σου. Δεν έρχεσαι εδώ, δεν εξομολογείσαι, δεν σου διαβάζω ευχή και πηγαίνεις και μεταλαβαίνεις; Δεν έχω υποχρέωση να σου πω έτσι; Τι θα πει σ’ εκβιάζω; Πρέπει να μάθεις να υπακούεις, να ταπεινώνεσαι.
Το εμπεδώσαμε πως πρέπει να είμαστε υποχείρια κάποιου για να είμαστε στα ..καλά μας..
Γέροντας Πορφύριος: Δηλαδή ο άνθρωπος, ακούστέ με να δείτε, θα σας φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Μια φορά ήτανε ένα αγόρι, είχε έρθει εδώ και μου ‘λεγε: «Γέροντα, έχουμε την αδελφή μου και υποφέρει πολύ». Λοιπόν, του λέω τι; «Αυτή, λέει, παθαίνει επιληψία και μας έχει ξετρελάνει όλους στο σπίτι. Λοιπόν, ακούστέ με, είναι ένα ωραίο παράδειγμα και αυτό. Δεν κάνει να λέω ονόματα, αλλά που να καταλάβετε τώρα. Του λέω, κοίτα δω, η αδελφή σου ξεύρεις δεν έχει επιληψία. Μου λέει, έχει και ταράζεται πολύ και δαγκάνει και τα χείλη της η καημένη. Του λέω, το κάνει έτσι. Όχι, μου λέει, δεν γίνεται, δεν το κάνει έτσι. Την πιάνει.
Τηλεδιάγνωση ο γέροντας..Ούτε με την τηλειατρική δεν έχουμε τέτοια θεαματικά αποτελέσματα..Βρε δεν πάει η επιστήμη νάχει διαγνώσει επιληψία ? Αφού λέει ο γέροντας, όχι, είναι όχι πάει και τελείωσε !! Με την ενόραση θα τα βάλουμε τώρα ?
Το καταλαβαίνεις ότι το κάνεις μόνη σου; Τώρα, λέει, το κατάλαβα ότι το κάνω μόνη μου. Το προκαλώ, λέει, αλλά έπειτα χάνομαι. Απ’ εκεί και πέρα χάνομαι, με πιάνει αυτό, πάει, δεν ξεύρω τι κάνω, μου λέει, είμαι κατειλημμένη πια από το κακό.
Παζούζου δεν λέγαν το δαιμόνιο στον Εξορκιστή με την Λίντα Μπλέρ ? Ε, κάτι τέτοιο την πιάνει την κοπέλα, τι να το κάνει το seroxat ??
Τ’ ακούσατε αυτό; Τ’ ακούσατε; Είναι σπουδαίο. Δηλαδή, πως ανοίγεις την θύρα. Να, μια φορά, να σας πω ένα παράδειγμα. Έλεγα στον κύριο... να κάνει κάτι. Μου λέει, δεν μπορώ. Του λέω, ρε παιδί μου κάνε μου τη χάρη και εγώ, γέρος παπάς είμαι, θέλω να μου κάνεις αυτό το πράγμα. Όχι, δεν μπορώ. Ήμασταν κάτω στο υπόγειο. Λοιπόν, μου λέει, δεν το λέει η επιστήμη αυτό. Του λέω, ρε παιδί μου, τι την θες την επιστήμη; Να πας να κάνεις αυτό το πράγμα, είναι ανάγκη, δεν έχω άλλονε.
Η απαξίωση της επιστήμης σ\' όλο της το μεγαλείο..Τι την θες την επιστήμη χριστιανέ μου ?
Σιγά σιγά θα μας πουν πως η γη δεν είναι στρογγυλή , είναι πιατέλα...
Α να σας πω για τον... Λοιπόν, ήθελε να παιδεύει τους γονείς του πολύ. Το σπίτι του, τ’ αδέλφια του. Λοιπόν, να δείτε είχε ένα δαιμόνιον, φοβότανε να μπει μέσα στο τραμ, και τον πατέρα του, όταν πηγαίνανε κάτω, διαρκώς τον έβαζε και πλήρωνε και τον εγύριζε με ταξί, και άλλα πολλά. Εν πάση περιπτώσει, ενώ τώρα εγώ τον εκανόνισα να πάει να φύγει από τους γονείς του, για να ελευθερωθεί απ’ αυτά τα πράγματα. Ε, με την ευλάβεια όλη, που εδόθηκε εις την αγάπη του Θεού, τα πέταξε όλα. Καταλάβατε; Και το έχω δει σε πολλούς αυτό το πράγμα. Βρε παιδιά, αυτό βασανίζει σήμερα τον κόσμο, αυτά τα πράγματα τα πειρασμικά που πιάνουνε σαν, σαν διαβολικά πράγματα τους νέους και φεύγουνε από τα σπίτια τους και τα βάζουνε με τους γονείς τους, και παρατάνε τα γράμματα και αυτό. Έπειτα ένα άλλο πράγμα που ήθελα να σας πω είναι η εργασία, είναι το ενδιαφέρον για την ζωή. Η τέχνη, ο κήπος, τα λουλούδια, πολύ σπουδαία πράγματα. Η μελέτη στην Αγία Γραφή, τα ενδιαφέροντα στη Θρησκεία, στην αγάπη του Θεού. Τι να τους κάνεις τους ψυχιάτρους και τους ψυχαναλυτάς και τα ψυχοφάρμακα και τα ναρκωτικά. Λοιπόν, υπάγετε εν ειρήνη.
Παλιοψυχίατροι που φαρμακώνετε το κόσμο !! Δεν μπορέσατε ακόμη να κατανοήσετε πως δεν είναι όπλο σας η επιστημονική έρευνα, το λιβανιστήρι είναι !!!
Εν κατακλείδι :
- Όχι στους γιατρούς
- ¨Οχι στα φάρμακα
- Όχι στην επιστημονική έρευνα
- Ναι στην υπακοή και την χειραγώγηση του ανθρώπου στους εκπροσώπους του Θεού
- Ναι στην φίμωση των ιδεών
- Ναι στον εξορκισμό !!!
-Ναι στην εργασία και χαρά με κήπους και λουλουδάκια (τις επιταγές μου να δω ποιος θα καλύψει αύριο..)
Με τις υγείες μας ............
Quote:
Originally posted by λίτσα
και θα ρωτήσω για μια ακόμα φορά.αν τυχόν η θεραπεία μου ήταν αποτέλεσμα μόνο των φαρμάκων (και όχι σε συνδιασμό με την πίστη μου) θα γινόμουν περισσότερο αποδεκτή;
Ο τροπος της (απο)θεραπειας σου δεν μπαινει σε κριτικη.
Εσυ την βρηκες με τον θεο σου, αλλος με α. Μπαχ και ο τριτος με θυμαρι κα ριγανη και εισπνευσεις ευκαλυπτου.
Οποτε οχι δεν θα γινοσουν λιγοτερο η περισσοτερο αποδεκτη.
Ειναι ασχετο.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι οταν \"πλασαρουμε\" την θεραπεια μας πανταχόθεν ως την βελτιστη στο διπλα μας.
Θεωρω ιδιας βαρητητας το να πω σε καποιον παρε ταβορ με το να παει να προσευχηθει επειδη ξερεις εγω με την προσευχη εγινα καλα.
Τον μπλεκουν σε ενα λουκι και τον σπρωχνουν σε ενα πακετο ενοχων να γινει κατι αλλιως δεν εχει σωτηρια, στη προκειμενη να πιστευψει στο θεο οπως το εκανες εσυ λιτσα (ακομα και αν πιστευει να του δωσει να καταλαβει ακομα περισσοτερο)
Αληθεια πως παιρνεις ενα τετοιο ρισκο???
Πες οτι λες σε καποιον την γνωμη σου και αυτος ακολουθει το δρομο του θεου οπως του το μεταδισεις.
Στην συνεχεια για χ-ψ λογους αυτος αυτοκτονει.
Αντιλαμβανεσαι αν εχεις ευθυνη η οχι???
Η δεν ξερεις δεν ειδες τιποτα???
Θα με συγχωρεσεις λοιπον σε τετοια ζητηματα τα οποια δεν ειναι της πλακας αλλα εχουν να κανουν με την ιδια την ζωη να μην προτασουμε λυσεις σωτηριας αν τουλαχιστον δεν βασιζονται σε επιστημονικες μελετες.
Οπως καταλαβαινεις εαν βασιζονται σε επιστημονικες μελετες, το να πεις σε καποιον ακολουθησε μια ψυχαναλυση γνωσιακης σκεψης δεν εχεικαμια σκεψη με το να πλασαρεις τα περι θεου που αναφερεις.
Η καταθλιψη ΔΕΝ γιατρευεται με το να εμβαθυνεις την ψυχη σου στην χριστιανικη ορθοδοξη πιστη, τουλαχιστον με επιστημονικα δεδομενα οπως πραγματευεται αυτο το εδω το θρεντ.
Η προσωπικη εμπειρια του καθενος δεν μπορει να γενικευεται και να περναει σαν αποψη λυσης για απαντες.
Εκτος αν μπορεις να μου αποδειξεις το αντιθετο.