Ευχαριστω παιδια! Να στε καλα!
Printable View
Ευχαριστω παιδια! Να στε καλα!
Επειδη έχω κινήσει τις διαδικασίες πολλες φορες για να νοσηλευτεί η μαμά μου,μέσω εισαγγελικης εντολής, εφόσον υπάρξουν μαρτυρίες στην αστυνομία (σε αυτή την περιπτωση μέσω του φορουμ) ότι το άτομο που προσαγεται είναι επικινδυνο για τον εαυτό του ή για τρίτους, νοσηλευεται λόγω της εντολής. Και η γνωματευση του ψυχιατρου δεν βγαίνει αμέσως, πρωτα σου κάνουν εισαγωγή, σου δίνουν ένα κοκτέιλ, σου κάνουν εξετάσεις, και μετά σε βλεπει ο ψυχίατρος.
Κι εγώ έχω γράψει ότι σκέφτομαι την αυτοκτονία αν χασω το δικαστήριο με τους γείτονες, αυτό σημαίνει ότι έχει καποιο νόημα να νοσηλευτω; Καταλαβαινω βέβαια και το ποιντ της αντίθετης πλευράς, ότι ναι, πρεπει να ειδοποιουνται οι αρχές όταν συντρέχει λόγος, αλλά ποιος είναι σε θέση να κρίνει ποτε συμβαίνει αυτό;
Μου θυμίζει το άλλο φόρουμ, όταν έγραφα ότι μισω τους γείτονες μου για αυτο που έκαναν με τις γάτες μου και μου απαντουσαν οι φωστηρες ότι είμαι επικινδυνος. Ο γραπτος λόγος είναι μέσο εκτόνωσης,αν είναι να λαμβάνουμε κυριολεκτικά κάθε γνώμη και συναισθηματική κατάσταση που εκφράσουμε, θα διναμε όλη μέρα εξηγήσεις στην αστυνομία.
Δεν εκφραζω απόψη βέβαια γιατί δεν γνωρίζω για ποιο θέμα μιλατε ή τι είχε ειπωθεί απο το συγκεκριμένο μέλος, αλλά δεν είναι όλα τόσα απλα.
Καλό το ποιημα Ορέστη, θα μπορουσες να το κάνεις και ραπ ή τραπ κομμάτι :D
Οσο για το αν αξιολογούν τις πληροφορίες, δεν νομίζω ότι ισχύει. Σε περιπτωσεις που καποιος στέλνει στη δίωξη κάτι που αφορά αυτοκτονία, επεμβαινουν.
Πολλοι ανθρωποι ομως σκεφτονται την αυτοκτονια , ανεξαρτητα απο το αν έχουν ψυχιατρικό πρόβλημα ή όχι. Η χριστιανική κουλτούρα δαιμονοποιει την αυτοχειρια, σε καποιες χώρες ειναι απολυτα νόμιμη και μπορει να παρθεί απο ένα λογικό, στα μάτια της κοινωνίας, άτομο.
Εκτός αυτου, υπαρχουν περιπτωσεις που είναι θέμα κουλτουρας και όχι ψυψιατρικου προβλήματος.
Εφοσον οπως λες εχεις γνωσεις ψυχιατρικης, θα ξερεις η θα ειναι ευκολο να μαθεις και ποια ειναι η θεση της ψυχιατρικης για το ζητημα.
Η αυτοκτονικοτητα ειναι σχεδον παντα ψυχιατρικο συμπτωμα και δε νομιζω οτι καποιος που το σκεφτοταν οπως λες να ποσταρε δημοσια για τις σκεψεις του αυτες με τοσο πονο αν δε ζητουσε βοηθεια.
Το ότι εγώ έχω δηλωσει πως κατεχω γνώσεις ψυχιατρικής δεν σημαίνει ότι εσύ δεν πρεπει να επιχειρηματολογησεις για να αποδειξεις ότι έχεις δίκιο, διότι οπως ανεφερα ήδη, η ψυχιατρικη κανει τα στραβά μάτια σε περιπτωσεις που η αυτοχειρια προκυπτει απο λόγους κουλτούρας ή ως μια ελλογη αποφαση σε πλαίσια έξω απο την συναισθηματική φόρτιση. Αρα είναι πολυ πιθανον οι αρχές να ειδοποιουνται για τους λάθος λογους.
Κι εγώ βγαζω πονο οταν μιλαω για το περιστατικο με τις γάτες μου, ξαναρωτω,αυτό σημαινει ότι χρηζω άμεσης νοσηλείας;
O πονος για την απωλεια ζωου δεν συνδεεται με συμπεριφορα που δειχνει οτι καποιος θα κανει κακο στον εαυτο του. Με το να δινεις βαρος στην αυτοκτονικοτητα λογω κουλτουρας (πισω απο την οποια ενδεχομενω κρυβονται ενα σωρο παθογενειες) σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης περνας το λαθος μηνυμα. Σε ενα φορουμ σαν κι αυτο πολυ απιθανο πραγματικα εκφραστουν σκεψεις αυτοκτονικοτητας που δεν εχουν ψυχολογικο προσημο, κι επιπλεον τετοιες σκεψεις δε προκαλουν καμια παρεμβαση των αρχων. Η εκδηλωση προθεσης ειναι που κινητοποιει κι εκει πραγματικα δεν ξερω πως θα μπορουσε να σκεφτει καποιος, οτι για λογους κουλτουρας μπαινει κανεις σε φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης να γραψει για τις προθεσεις του αυτες.
αν χρηζεις νοσηλειας, μονο γιατρος θα στο πει, αλλα και να στο πει, δεν σημαινει οτι προκυπτει απο τις γατες σου, αλλα απο μια συνολικη αξιολογηση που θα σου κανει...
αν κατεχεις γνωσεις ψυχιατρικης, θα ξερεις οτι η ερευνα της ψυχιατρικης εχει καταληξει οτι η αυτοχειρια οφειλεται σε ψυχοπαθολογια σε συντριπτικα ποσοστα πανω απο 90%. το αν καποιος ανηκει στο κατω απο 10%, μαλλον γιατρος το κρινει, οχι εμεις μεταξυ μας...
Μα δεν εκφραζω πόνο για την απωλεια ζώου,εκφραζω πόνο για το αν θα χασω το δικαστήριο,νιώθω αδικημενος και απογοητευμενος απο το σύστημα της δικαιοσύνης και την παθογενεια της κοινωνίας μας και άρα αν προβω σε αυτοκτονικη πραξη θα βασιζομαι σε μια σειρά λογικών προτάσεων και μακροχρόνιας σκεψης και όχι σε μια αποφαση της στιγμής. Και πολυ πιθανον να το γραψω κι εδώ. Αυτό σημαίνει ότι έχω χάσει τον έλεγχο; Εκτός των λόγων κουλτούρας, υπαρχει και η ελλογη σκέψη πισω απο μια αυτοκτονια, για αυτό άλλωστε σε καποιες χώρες είναι νόμιμη και μπορει να συμβεί και με ιατρικά μέσα.
αλλο ειναι να κινητοποιησει τις αρχες μαρτυρας, πχ εσυ που εισαι συγγενης/ζεις με την μανα σου, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ενας αγνωστος στο ιντερνετ που κανει καταγγελια στην Η.Υ.Ε.. στην δευτερη περιπτωση περναει απο την κριση τους το αν θα κινητοποιηθουν. αυτο ελειπε καθε βλαμμενος που καταγγελει οτι καποιος θα αυτοκτονησει ετσι στο ασχετο, να τρεχουν!!!
επιπλεον, επειδη το φορουμ ειναι συγκεκριμενης θεματολογιας, ειναι πολυ πιθανον οταν γινεται καταγγελια για εδω μεσα, να ζητουν οι αρχες και την γνωμη των διαχειριστων, οι οποιοι ειναι ψυχ.
Αμφιβάλλω έντονα για το ότι κάνουν αξιολόγηση όταν παρατιθονται ποστ που λένε "σκέφτομαι να αυτοκτονησω".
Οσο για τους διαχειριστές,έχουν δείξει ποτε τα πτυχια τους; Και το "ψυχ" αναφέρεται σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο; Γιατί δυσκολευομαι να φανταστω τον aeanon ή οπως είναι το νικ του, ως ψυχίατρο.
Σε όλες τις περιπτωσεις, ούτε ένας ψυχολόγος είναι αρμόδιος να το κρινει.
Ξερεις καλυτερα απο ολους ε; Μεγαλο φορτιο...
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Αντωνη εχει υπαρξει ποτε ενας ανθρωπος που να πες "αυτο το ατομο το παραδεχομαι", και να εχει επιπλεον διαρκεια στο χρονο αυτη η εκτιμηση; Για τις γνωσεις την ευθυκρισια του κλπ; Εχεις γνωρισει ποτε ατομα πιο εξυπνα η ικανα απο εσενα; Ειλικρινα ρωταω γιατι ειναι κατι που ολοι το εχουμε αναγκη ειδικα τα πιο εγκεφαλικα ατομα.
ξεχασες να συμπληρωσεις "αν εκρινε κατα την δικη μου κριση"...
προφανως αποψεις υπαρχουν οσες και... ανθρωποι.
πελαγοδρομουμε ομως και δεν εξηγεις την θεση σου.
ποια ειδικοτητα θεωρεις καταλληλη να κρινει εναν πιθανο αυτοχειρα;
αν το κρινουν καποιοι ψυχολογοι, ΚΑΙ καποιοι ειδικοι της υπηρεσιας διωξης οτι κινδυνευει, δεν το θεωρεις αρκετο;
ποιοι θα επρεπε να αποφανθουν; εσυ;;; κανεις;;;;
Προφανως δεν κατανοεις καν τι λέω, σε καποιες περιπτωσεις δεν ειναι ούτε δουλειά του ψυχιατρου να κρίνει γιατί ζούμε σε ελεύθερη κοινωνία και καποιος εχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφασεις για τον εαυτο του.
Του ψυχολογου παντως σίγουρα όχι ,γιατι δεν ειναι γιατρός. Και στην περιπτωση που κινήθηκε ήδη μια διαδικασία, το άτομο μπαινει ήδη σε συναισθηματικό κόστος απο την ειδοποιηση της αστυνομίας.
Και όχι, το "αν έκρινε κατά τη δίκη μου κρίση" είναι δική σου νοηματική ασυνεπεια,γιατι σε ένα φορουμ υπαρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και καποιες φορες ο διαχειριστης τους ακολουθεί ,καποιες όχι. Στο διαχειριστικο έργο δεν θα επρεπε να παιζουν ρόλο οι προσωπικες απόψεις, αλλά οι κανόνες.
Λαθος. Ενας ψυχολογος δεν μπορει να κανει ιατρικη γνωματευση η αξιολογηση για ακουσιο εγκλεισμο. Αξιολογηση για αυτοκτονικοτητα φυσικα και μπορει ο ψυχολογος, και αναφορα στις Διωξη επισης. Ο ψυχιατρος του νοσοκομειου χρειαζεται ωστε να μη μπορει μονο αυτος που κανει αναφορα, η μονο ο εισαγγελεας, να κλεισει καποιον μεσα χωρις να στοιχειοθετειται και επιστημονικα περα απο νομικα, επειδη ακριβως η εντολη για ακουσια ψυχιατρικη νοσηλεια αποτελει ενα απο τα πιο βαρια "χαρτια" του Δυτικου πολιτισμου και πρεπει να συνοδευεται απο οσο το δυνατον περισσοτερες δικλειδες ασφαλειας.
Ο ψυχολόγος μπορει να κρίνει όσο ένας φιλόλογος.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Το να προσπαθεις να με προσβαλλεις,δεν προσφέρει μαγικά επιχειρηματα στους αφορισμούς σου. Οχι, δεν έχουν όλοι οι ψυχολόγοι τη δυνατότητα να το κρίνουν αυτό γιατί δεν είναι γιατροί. Οσο μπορει ένας φιλόλογος που έχει επίσης κανει μαθήματα για την ιστορία της ψυχιατρικής και της μεθόδους της, να το κρίνει, άλλο τόσο μπορει και ένας ψυχολόγος χωρίς εμπειρια ή ένας τυχαίος "ψυχολόγος",οπως φαίνεται να εννοεις.
κατανοω μια χαρα τι λες. απλα θεωρω οτι εχεις λαθος.
και οχι, δεν ζουμε σε μια ελευθερη κοινωνια. που το ειδες αυτο; ζουμε σε μια ευνομουμενη κοινωνια.
υπαρχουν κανονες λειτουργιας.
ΕΣΥ θεωρεις οτι δεν ειναι δουλεια ψυχιατρου και ψυχολογου να κρινει αν καποιος εχει την προθεση να αυτοκτονησει. στην πραγματικοτητα ειναι δικη τους δουλεια.
το τι εγκρινεις εσυ σαν διαδικασια, δεν ειναι απαραιτητα αυτο που πραγματικα ισχυει.
στο συγκεκριμενο θεμα εχεις απολυτα λαθος.
εκτος αν εννοεις οτι δεν θα επρεπε κατα τη γνωμη σου να ισχυει.
οποτε ξαναγυρναμε στο τι ΘΑ θελες εσυ να ισχυει, που δενε χει απαραιτητα σχεση με την πραγματικοτητα.
επειδη ομως συζητας παραλληλα 2 θεματα, ενω για το παρον θεμα δεν εχεις καν αποψη γιατι δεν το παρακολουθησες οπως μας ειπες, αν θελεις να μεινουμε στην συζητηση ειτε για την μπου, ειτε για το θεμα της αυτοχειριας και το αν αμφισβητεις την δουλεια των διαχειριστων στο φορουμ, επειδη και παλι εκφραζεις μια προσωπικη σου αποψη σαν θεσφατο (και δεν ισχυει φυσικα), κανε το ενα ξεχωριστο θεμα. δεν ηρθε κανεις στο δικο σου θεμα να μιλαει για τους διαχειριστες...
Συμφωνώ, διότι κάποιος με ψυχιατρικό ιστορικό ή που βρίσκεται σε άθλια ή σοβαρή ψυχιατρική κατάσταση δεν είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος το οποίο του συμβαίνει. Απ εκει και πέρα είναι δουλειά ψυχιατρου διότι το πρόβλημα καθιστά το άτομο είτε επικίνδυνο για τον εαυτό του είτε για τους άλλους, ιδίως το δεύτερο. Αν και μέτρα σύλληψης με εισαγγελικό διάταγμα δεν είναι κάτι κομψό ή είναι κάτι που στιγματίζει/ρεζιλεύει το άτομο, διότι είναι λες και συλλαμβάνουν έναν εγκληματια ή έναν ταραξία. Άρα τέτοια μέτρα πρέπει να λαμβάνονται με φειδώ και με ακρίβεια, δλδ εκει που όντως χρειάζεται, διότι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται έξω ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα όπως και το αντίστροφο. Υπάρχουν επίσης και άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι, μάλλον με σοβαρή κατάθλιψη, και τέτοια μεταχείριση θα τους πλήγωνε. Η μεταχείριση σε μια ψυχιατρική κλινική είναι άλλο θέμα, μεγάλη συζήτηση.
ε μα, ακριβως!!!
λεει ο αντωνης, οτι μπορει να ειναι αποτελεσμα μιας "λογικης αποφασης"... δεν λεει απολυτως τιποτε αυτο, οταν ειναι ταραγμενος ο συναισθηματικος σου κοσμος!!!
λογικη αποφαση παιρνεις και οταν εισαι αισιοδοξος, λογικη αποφαση παιρνεις κι οταν σε πλακωσει η μαυριλα.
ΑΛΛΗ λογικη αποφαση ομως!!! στην δευτερη περιπτωση δεν μπορεις να δεις τπτ ασπρο. τα βλεπεις μαυρα. μπορει να παρεις μια μοιραια αποφαση ακομα κι επειδη εχασες ενα δικαστηριο!!!! ελεος!! δικαστηριο που δεν μπηκες φυλακη!!!
ο ψυχ ειναι αυτος που μπορει να διακρινει αν εχεις καποια υπερβολικη φορτιση. ουτε οπ φιλολογος, ουτε ο φιλοσοφος.
η φιλοσοφια ειναι για ΠΕΡΑ απο την ασθενεια. ας γινει καλα καποιος και συζηταμε μετα για μια φιλοσοφικη θεση.
στην μεταχειριση, συμφωνουμε απολυτως. κανεις δεν θελει να ταλαιπωρειται η να ντροπιαζεται ο ασθενης.
επιλεγει την καταγγελια για να σωθει η ζωη του. να του δωσει μια ευκαιρια να το ξανασκεφτει, η να βελτιωθει η υγεια του.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Aeon απλα επιβεβαιωνεις όσα λέω. Ούτε εβρισα ούτε επιθετικος ήμουν. Θες να μας δείξεις τα πτυχια σου και να μας εξηγήσεις γιατί στο θέμα της τρανσφοβιας σφυριζες αδιάφορα; Καταντα κωμικό πια.
Με ποιο δικαίωμα και με βάση ποιον κανόνα καταργείς όλο το μήνυμα μου; Με βάση ποιον κανόνα ασκεις λογοκρισία στην έκφραση της απόψης μου απο τη στιγμή που δεν παραβίασα καποιον κανόνα; Και ξαναρωτω,υπαρχει καποιος υπευθυνος στο φόρουμ που μπορουν να καταγγειλουν οι χρήστες την αυθαιρεσια σου;
Boo,
υπάρχει ένας κώδικας δεοντολογίας που είναι πάνω από εσένα, πάνω από εμένα, πάνω από όλους.
Η διαχείριση του φόρουμ, έχει λάβει πάρα πολλές φορές, σχετικό αίτημα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, να συμβάλλει με ότι τρόπο και ότι τεχνικό μέσο έχει στη διάθεση της, προκειμένου να αποτραπεί μια πράξη όπως η αυτοκτονία.
Είμαστε από το νόμο υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στο βαθμό που μας αναλογεί, όταν/όποτε κάποιος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ή τη ζωή άλλων.
Προσωπικά, έχοντας μιλήσει πάρα πολλές φορές με το Νίκο (ιδιοκτήτης του psychology.gr - ψυχολόγος), τον έχω ακούσει πολλές φορές να λέει πως θα ήταν προτιμότερο σε κάποιες περιπτώσεις, να είχαμε το δικαίωμα να αρνηθούμε να συμβάλουμε.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η παρέμβαση των αρχών, μπορεί να έχει -άθελα- αντίστροφο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει.
Για παράδειγμα, ένας γονιός που κακοποιεί το ανήλικο παιδί του, εάν το παιδί αυτό εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας και η δίωξη κάνει παρέμβαση, τότε ενδεχομένως και να αυξάνονται οι πιθανότητες για μεταγενέστερη - περαιτέρω κακοποίηση του παιδιού.
Σε κάθε περίπτωση, πίστεψε με, καταλαβαίνω όλα όσα αναφέρεις, καταλαβαίνω πως μετά από αυτό που έγινε, ενδεχομένως δεν θα μπορεί ναι είσαι απολύτως αυθεντική εδώ, φοβούμενη για τυχόν "συνέπειες".
Ωστόσο, στον μικρόκοσμο του φόρουμ, είμαστε υποχρεωμένοι, ΟΛΟΙ, να λειτουργούμε με κανόνες και οι κανόνες, είναι φορές που μαζί με τα ξερά, καίνε και τα χλωρά. Δυστυχώς, αλλιώς δεν γίνεται.
Την καλησπέρα μου και καλή πρωτομαγιά σε όλους!
ΥΓ. Αν το θέμα συνεχίσει να έχει τόσες παρεκτροπές όσες διαβάζω, θα το κλειδώσω και θα διαγράψω μηνύματα και χρήστες.
Αντονις8,
δεν είμαι ψυχίατρος δεν είμαι ψυχολόγος, δεν είμαι νηπιαγωγός, δεν είμαι όμως και ασόβαρος. Να χαρείς.
Αυτό που τόσα χρόνια με αρρωσταίνει στο φόρουμ είναι πως όταν κάποιος στέλνει report στη διαχείριση και η διαχείριση το αγνοεί για τους όποιους λόγους, τότε αυτός χαρακτηρίζει τη διαχείριση ανίκανη, προβληματική κτλ.
Εάν η διαχείριση λάβει υπόψιν της το report, τότε έρχεται αυτός που δέχτηκε το report και χαρακτηρίζει τη διαχείριση ανίκανη, προβληματική κτλ.
Εάν η διαχείριση δεν παρεμβαίνει, είναι απούσα, ανίκανη, προβληματική κτλ.
Εάν η διαχείριση παρεμβαίνει, είναι ανίκανη, προβληματική, κάνει τη δασκάλα, κάνει το δικαστή, κάνει τον μπαμπούλα κτλ κτλ.
Δεν υπάρχει σωτηρία λέμε!
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα: στο φόρουμ, εγώ και οι κατά καιρούς άλλοι διαχειριστές που υπήρξαν, ακολουθούμε κανόνες και όχι προσωπικές απόψεις του εκάστοτε διαχειριστή.
Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι εσύ αλλά και πολλοί άλλοι, θέλετε να θεωρείτε την διαχείριση οκ, μόνο όταν ταυτίζεται με τις δικές σας προσωπικές απόψεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ανίκανη, είναι νηπιαγωγός, είναι άχρηστη κτλ.
Για να το κλείνω από τη μεριά μου το θέμα: δεν δέχομαι να μου πει κανείς πως δεν ακολουθώ κανόνες αλλά προσωπικές απόψεις.
Δέχομαι μόνο: να με κατηγορήσει κάποιος για χρονοκαθυστέρηση στις επεμβάσεις μου. Είναι σαφές το έλλειμα της διαχείρισης ως προς αυτό (αν και από την επόμενη εβδομάδα θα προστεθεί μία ακόμη διαχειρίστρια που ελπίζω να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση).
Δέχομαι ακόμη να με κατηγορήσει κάποιος ότι πολλές φορές, δεν μοιράζω παρατηρήσεις -αν και θα έπρεπε- προσπαθώντας να αποφύγω το οριστικό μπανάρισμα κάποιου μέλους, προσδοκώντας -αφελώς αν θέλεις- πως το συγεκριμένο μέλος θα φροντίσει λίγο περισσότερο τη συμπεριφορά του στο μέλλον.
Παραδέχομαι πως το 100% των αποκλεισμένων μελών, αποκλείστηκε τουλάχιστον εβδομάδες αν όχι μήνες μετά τις όποιες παραβιάσεις.