Originally Posted by
broken heart 1985
Μα πρώτα από όλα εσύ έκανες προσωπικά σε εμένα το ερώτημα ''γιατί πρέπει να διαβάζουμε και να μας νοιάζει η Αγία Γραφή'' στο σχόλιό σου στις
03-11-2022, 12:24. Ρίξε μια ματιά για να το θυμηθείς. Δεν ξέρω τι απάντηση θέλεις να σου δώσω. Είμαι αρκετά σαφής και τα πράματα είναι απλά. Το βιβλίο πχ της Γέννεσις μας περιγράφει τη δημιουργία του κόσμου. Οι προφήτες προεφήτευσαν για τον ερχομό του Χριστού ως Σωτήρα στη γη, τον θάνατό Του και την Ανάστασή Του. Οι ευαγγελιστές έγραψαν τα θαύματα του Ιησού, τις θεραπείες, τη σταυρική του θυσία και την ανάσταση. Υπάρχουν οι επιστολές του αποστόλου Παύλου, Πέτρου κτλ βιβλία όπως και η αποκάλυψη του Ιωάννη. Είναι λόγος Θεού θεόπνευστος και ως άνθρωπος που κάποιος πιστεύει στο Θεό και θέλει να είναι χριστιανός θα διαβάζει τη Καινή Διαθήκη. Ο Χριστός είπε ''όποιος θέλει να με ακολουθήσει πίσω μου ελθείν'', δεν πίεσε κανέναν.
''Κακως δεν διαβασες την Βιβλο όλη, θα σε βοηθούσε να δεις τα πράγματα διαφορετικά''.
Από τη στιγμή που εσύ δεν έχεις διαβάσει από ότι κατάλαβα τίποτα και δεν θέλεις, πώς τότε βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Δεν αντιφάσκεις;