Quote:
Originally posted by Alobar
\'και ποιος σου ειπε οτι εγω φοβαμαι τον εθισμο στο πς ολγακι?
εσυ κοριτσι μου εχεις φοβια με τον εθισμο οχι εγω...
ξερεις ποσο ακλοολ κατεβαζω απο μικρο παιδακι?
ξερεις ποσα τσιγαρα εχω στριψει στην ζωη μου?
ξερεις ποσα φαρμακα εχω παρει και καθε μερα παιρνω για το αγχος? εχεις καταλαβει ποια ειναι η διαφορα μας ?
εγω το θεωρω απολυτως φυσιολογικο και συμβιβαζομαι με την ιδεα οτι το τσιγαρο, το αλκοολ , τα χαπια για το αγχος , ολα αυτα δεν θα τα χρειαζομουνα αν ημουν καποιος αλλος...
ομως δεν ειμαι ολγακι....
ξερεις ποτε μοναχα θα μπορουσα να πω τον εαυτο μου εθισμενο?
αν εμπαινε στο μυαλο μου η ιδεα οτι αν δεν τα εκανα ολα αυτα θα ημουνα πιο ευτυχισμενος.....\'
Αυτός που δε φοβάται τον εθισμό, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι αυτός που δεν έχει παραδεχτεί τον εθισμό. Απλό είναι. Εγώ πάλι δε θεωρώ \'φυσιολογικό\' ότι ο λόγος που χρειαζόμαστε όλα αυτά είναι επειδή... δεν είμαστε κάποιοι άλλοι;... δε τα χρειαζόμαστε γιατί η ανθρώπινη φύση είναι ολοκληρωμένη ούτως ή άλλως, τα \'δεκανίκια\' τα εφηύραμε μόνοι μας. Όσο για το πιο βασικό στοιχείο που χρειάζεται ώστε να αποφασίσει κανείς ότι δε χρειάζεται όλα αυτά, είναι η υγεία του πρώτον και δεύτερον να μη \'γαμάει\' και τη ζωή των άλλων εξόν της δικής του. Και αναφερόμενη στην \'ευτυχία\' θα ρωτήσω ως προς την υπογραφή σας: ένας άνθρωπος που δε κάνει σεξ ή δεν εργάζεται ή δυσκολεύεται στην επικοινωνία, για διάφορους λόγους, δε μπορεί να είναι \'ευτυχής\';
Υ.Γ. Το Ολγάκι έχει δηλώσει έτσι κι αλλιώς ότι υποφέρει από αγχώδη διαταραχή. Της το υπενθυμίζετε για κάποιο λόγο που της διαφεύγει; Δε μου αρέσει η λέξη \'πάσχω\'. Το να υποφέρει κάποιος αφορά όλους.
\"ένας άνθρωπος που δε κάνει σεξ ή δεν εργάζεται ή δυσκολεύεται στην επικοινωνία, για διάφορους λόγους, δε μπορεί να είναι \'ευτυχής\';\"