Originally posted by Alobar
Quote:
Originally posted by πανος12345
Quote:
Originally posted by Alobar
\'Η ελευθερια ειναι η πιο αναληθης εννοια που διδαχτηκε στους Ελληνες , τουλαχιστον οσα χρονια διηρκεσε η παρουσια μου στην Ελλαδα που δεν ηταν και λιγα ...
Για 50 ολοκληρα χρονια , εμαθα να μισω τους γειτονες μου , να τους φοβαμαι οτι θελουν να μου παρουν την πατριδα μου , την γυναικα μου το βιος μου...
εμαθα οτι ημουν καποτε σημαντικος λαος και οτι φταινε οι Τουρκοι που σημερα εχω μεινει τοσο πολυ πισω σε ολα στην Ευρωπη....
εμαθα οτι ελευθερια σημαινει να κανω οτι θελω , χωρις κανεις να μου λεει τι και πως να το κανω....
Ειναι ομως αυτο η αληθεια?
Ειναι σωστο να φοροδιαφευγω?
ειναι σωστο να ξενοπηδαω?
ειναι σωστο να παντρευομαι για την προικα της γυναικας μου?
ειναι σωστο να μαθαινω στα παιδια μου να μισουνε τους γειτονες τους?
ειναι σωστο να δινω φακελακι στον γιατρ για να βαλει την μανα μου στο χειρουργειο αντι καποια αλλη?
ειναι σωστο να φοβαμαι να πω στην μανα μου οτι πηρα αποβολη στο σχολειο?
ειναι σωστο να μην χωριζω με την γυναικα μου για τα παιδια?
ειναι σωστο να βγαζω επιθετικοτητα σε οτιδηποτε ακουγεται αγνωστο?
ειναι σωστο να μην θελω να μαθω την αληθεια γιατι την φοβαμαι για το πως βρεθηκα σε αυτο τον κοσμο? για το τι ακριβως χρωσταω στους γονεις μου και στην πολιτεια που με εκπαιδευσε?... Οτι ενας ομοφυλοφιλος ειναι απλα καποιος σαν και μας ολους , που προτιμα να κοιμαται με ανδρες αντι για γυναικες...Μπορει να γινει παναξιος πατερας η μητερα , πρωθυπουργος η υπουργος , επιχειρηματιας η εργατης οικοδομης...
Μονο που ειναι κριμα να γινει καποιος ομοφυλοφιλος , απλα και μονο γιατι η μανα του δεν καταλαβε ποτε οτι ο ανδρισμος δεν μετριεται με το μεγεθος του πεους , ουτε με το νουμερο του λογαριασμου καποιου στην τραπεζα....
συχνα συμβαινει αυτο που φοβομαστε περισσοτερο να το παθαινουμε....
αν ας πουμε ο Αλβανος που ηρθε να μεινει στην πολυκατοικια μας βλεπει τα ματια των γειτονων να τον κοιταζουν σαν εξωγηινο, το αφεντικο του να τον κρατα παρανομο και να τον πληρωνει με μισο μεροκαματο και καμμια φορα και καθολου με την απειλη της καταγγελιας στην αστυνομια , ναι ισως μια μερα να τον κανουμε μονοι μας εγκληματια...
πραγαμτι το ινερνετ μοιαζει με τον εξω κοσμο...
ομως μας κανει οπως ειναι ο εξω κοσμος?
εμενα δεν μου κανει και θελω να τον αλλαξω...
χωρις να βαλω κουκουλα και να βγω παγανια να σπαω την πρειουσια του αλλου..
χωρις να τρωω το παραμυθι οτι για ολα οσα συμβαινυν γυρω μας φταει ο ταδε η ο δεινα υπουργος η ο πρωθυπουργος και αμα τον αλλαξω δια μαγειας ολα θα γινουν μελι...
η κοινωνια μας ειναι βαρια αρρωστη...
οι θεσμοι μας ειναι βαρια τραυματισμενοι... η εξελιξη ειναι μονοδρομος....
Οτι η αλλαγη ειναι δειγμα υγειας σε καποιο εθνος , πολιτεια , κοινωνια...
Αρκει να το θελουν οι περισοτεροι....\'.
Καλημέρα. Έχοντας επίτηδες αφήσει έξω τις αναφορές στο κείμενό σας που αφορούν το θέμα που υπάρχει με εσάς και το φόρουμ, και το οποίο δε με αφορά και δε θέλω να γνωρίσω, απλά να σας πω πόσο σύμφωνη με βρίσκετε, μιας και αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι από πολύ μικρή και προσπαθώ να \'λειτουργώ\' σε αυτό τον κόσμο, όσο είναι δυνατόν με βάση τις δυνατότητές μου. Μια μικρή \'σφήνα\' στο τόπικ από μένα. Και πάλι καλημέρα.
αγαπητη μου φιλη σε ευχαριστω που εμμεσα διακαιολογεις την παρουσια μου εδω...
αχ τι κανουν αυτες οι λεξεις κλειδια στα ψαχτηρια του διαδικτυου!
Φανταζομαι καποια μερα οπως και εγω , μαλλον κατα τυχη να βρεθηκες εδω μεσα ψαχνοντας ισως απο περιεργεια να δεις που θα μπορουσε να φανει χρησιμο το διαδικτυο στην επιλυση κοινωνικων και ατομικων προβληματων....
Γιαυτο ειμαι ακομα εδω φιλεναδα...
Γιατι πιστευω πολυ στο διαδικτυο και στον αιωνα του που μολις ξεκινησε χαρασοντας την επικοινωνια σαν την λεξη- κλειδι για την καλως εννοουμενη παγκοσμιοποιηση....
Καλησπέρα. Θα ήθελα λίγο να ξεκαθαρίσω απ\' τη μεριά μου δυο πραγματάκια για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Παρακολούθησα τελικά κάποια απ\' τα δρώμενα και εδώ και στο άλλο τόπικ. Τα συμπεράσματα, αν έβγαλα, είναι δικά μου. Όσον αφορά εμένα, τοποθετήθηκα εδώ τρεις φορές αν θυμάμαι καλά. Οι δυο αφορούσαν αποκλειστικά το θέμα \'αλκοόλ\' και η τρίτη είναι η παραπάνω, με το σχολιασμό μου στο κείμενό σας. Δε \'δικαιολογώ έμμέσως\' την παρουσία σας στο φόρουμ, πρώτον γιατί δε με αφορά και δεύτερον γιατί είναι ένας χώρος για τον οποίο ο καθένας επιλέγει το αν και πώς θα υπάρξει μέσα σε αυτόν. Προσωπικά, δεν είμαι \'φίλη\' των έμμεσων τρόπων προσέγγισης των πραγμάτων γενικά στη ζωή μου, επομένως και στο διαδίκτυο. Το θεωρώ κομμάτι της \'κανονικής\' ζωής, και όχι μια άλλη πραγματικότητα. Δεν είμαι τυχαία εδώ, υπάρχω σε φόρουμς πολλά χρόνια και στο συγκεκριμένο σαν ενεργό μέλος, αφού βγήκα απ\' τον αλκοολισμό. Δεν επιθυμώ να υπάρχω μέσα από τους \'μεν\' ή τους \'δε\', παρά μόνο μέσα από εμένα. Κάτι που εφαρμόζω και στη ζωή μου δηλαδή. Η μόνη μου συμμετοχή σε ομάδες, αφορά αποκλειστικά τον εθελοντισμό, δηλαδή \'ου λόγω αλλά έργω\'. Όλα αυτά τα γράφω σε συνάρτηση με το παρακάτω που είπατε:
\'καποιοι προσπαθουν να με διωξουν..
καποιοι αλλοι προσπαθουν να με κρατησουν ...
κανεις δεν δικαιουται ομως να κανει ουτε το ενα ουτε το αλλο...
αυτοι ειναι λαθος οχι εγω...\'.
Δεν ανήκω ούτε στην πρώτη σας πρόταση, ούτε στη δεύτερη, επειδή απλά σχολίασα θετικά το κείμενό σας. Με βρήκε σύμφωνη το κείμενο αυτό καθαυτό. Επιτρέψτε μου λοιπόν να μην έχω θέση στην παραπάνω παράγραφο. Θα ξανασχολιάσω θετικά ο,τιδήποτε δικό σας ή κάποιου άλλου μέλους, αδιαφορώντας για τα πρόσωπα, και αυτό είναι επιλογή μου. Ευχαριστώ και πάλι.