Και να σκεφτεις οτι ειναι απλο θεμα αυτο σαν το 1+1...γιατι εαν πιασουμε κανα βαρυ....πες θρησκεια λολ τι πιο βαρυ απο αυτο...αντε και λιγοτερο βαρυ χαιρετισματα.
Printable View
Και να σκεφτεις οτι ειναι απλο θεμα αυτο σαν το 1+1...γιατι εαν πιασουμε κανα βαρυ....πες θρησκεια λολ τι πιο βαρυ απο αυτο...αντε και λιγοτερο βαρυ χαιρετισματα.
Μην το παιρνεις παντως κατακαρδα...ολοι αυτο κανουν , ειναι πολυ σπανιο χαρακτηριστικο να αλλαξει καποιος γνωμη ειδικα σε ενα φορουμ. Στην πραγματικη επικοινωνια ειναι πιο ευκολο , υπαρχει και μεγαλυτερη ροη και μεταπηδηση απο θεμα σε θεμα αλλα και εκει δυσκολα...τεσπα.
Εχει καταντησει αηδια αυτο το θρεντ.Ολοι γραφετε σε αυτο και δεν βοηθαει κανεις στα προβληματα μας.Λυσαμε ολα τα αλλα τωρα και μας εμεινε το θεμα του θεου και της κολασης!:/
A! σ ευχαριστω για την ερμηνεια. Αναφερθηκα στα βιωματα/συναισθηματα μου τα οποια λυπαμαι, αλλα οπως τα βιωματα τα δικα σου ή οποιου αλλου, δεν μπορει να τα κρινει σωστα ή λαθος κανεις με βαση τον μεσο ορο. Και οπως σεβομαι το βιωμα/συναισθημα που καταθετεις εδω, τοσα χρονια που επικοινωνουμε, δεν το εκρινα ποτε ή δεν το αμφισβητησα, θα παρακαλουσα να κανεις το ιδιο.
Σε οτι αφορα την ερευνα που μου παρεθεσες, μπορω να σου παραθεσω κι εγω αντιστοιχα, αλλα το βρισκω και ματαιο και ανωφελο να ανταλλασουμε μελετες. Παντως για την ιστορια της κουβεντας να ξερεις πώς τουλαχιστον μεσα μου υπάρχουν αντικρουομενα και αντιθετα συναισθηματα ταυτοχρονα. Το αν θα επικρατησει και ποιο, δεν σημαινει την απουσια του αντιθετου του. Αυτα.
Λυπαμαι γιατι μπαινεις σε μια διαδικασια να μου πεις και τι θα κανω στο μελλον, και πώς θα εξελιχθω....οκ!
Καλά μη τρελαίνεσαι , όσο μου επιτρέπεις να επέμβω, κανείς keep δεν σου προσδιόρισε το μέλλον, ούτε χαρτορίχτρος είναι ούτε σαμάνος - απ' όσο ξέρω τουλάχιστον...
Στο διά ταύτα , προσπαθώ να καταλάβω σε ποιο πεδίο εστιάζεται η παρέμβαση σου στο παρόν θρέντ, κάτι περί θρησκευτικού ρατσισμού, αφορισμών, χαρακτηρισμών προσπαθώ να καταλάβω, έχω παραθέσει θέσεις χωρίς να βλέπω αντιθέσεις, λόγο χωρίς αντίλογο, η υπεράσπιση σου σε οποιαδήποτε πίστη θα μπορούσε να γίνει κατανοητή , έσοντας a priori σεβαστή, αν υπήρχε το παραμικρό επιχείρημα...
Ουσιαστικά, δεν μπορώ να καταλάβω αν έχεις την παραμικρή θέση ή αν παρεμβαίνεις για την παρέμβαση.
Δεν είσαι η μοναδική απ' την οποία ζητώ παράθεση επιχειρημάτων για να στηρίξεις την όποια θέση σου - που ακόμα δεν κατανόησα ποια είναι - αλλά επειδή ξόδεψα αρκετή φαιά ουσία στο παρόν θρέντ, από σένα τουλάχιστον περιμένω απόσταση από το ήξεις αφίξεις και προσανατολισμό σε πεντακάθαρες θέσεις... Από τους υπόλοιπους συνομιλητές που αντιπαρατέθηκαν μαζί μου δεν έχω απαιτήσεις , χωρίς ρατσιστική διάθεση πάντα - όπως άλλωστε ξέρεις....
Πολλοι καβγαδες εδω μεσα... :-/ Ελπιζω να μη σας διακοπτω..
Ηταν ενδιαφερον αυτο με το φοβο και το θυμο. Δεν ξερω αν ειναι αντιθετα, παντως νομιζω οτι μπορουν να δημιουργησουν καποια αντιθετα συναισθηματα. Δηλαδη σε κατασταση φοβου μπορει καποιος να νιωθει αδυναμος και ανημπορος, ενω σε κατασταση θυμου να νιωθει οτι παταει καλυτερα στα ποδια του και εχει την ωθηση να κανει καποια πραγματα. Λιγο γενικα βεβαια ολα αυτα γιατι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος.
Α by the way...
Για ποιον διάλογο αλληλευχαριστιόμαστε ??
παρολα αυτα βγαινει κατι θετικο απο τον διαλογο..
Προσωπικα επειδη νιωθω και λιγο υπευθυνη γι αυτο το φοβος θυμος...
(και παντοτε μιλωντας απο την δικη μου εμπειρια).
Ημουν πολυ καιρο θυμωμενη..ο θυμος για μενα ηταν η αντιδραση μεσω της αρνησης..
ειχε προηγηθει ο φοβος που με κρατουσε στον παγο,στην αδρανεια,στο τιποτα.
@Πετραν εχεις φερθει πολυ μαλακ...να στη Σοφια,το θυμαμαι το "ανθρωποειδες",ποσο ασχημο ηταν..αμα καποιος σου την σπαει τον στολιζεις κι εσυ..λογικο ειναι να το θυμαται!!Εσενα αμα σε σκυλοβρισω νομιζεις θα το ξεχασεις??
αντε και ειρηνη ημιν..λεω εγω τωρα..
ρε συ αυτο το εχουν και οι συγγενης του πατερα μου..σε σκυλοβριζουν τσακωνονται γενικα ξεφευγουν με τα λογια και μετα κανουν οτι δεν εγινε τιποτα...μυστηριο των μυστηριονε..
Θελω να μου το εξηγησεις αυτο πλιζ, με ενδιαφερει!
Α να μου θυμησεις καμια μερα που θα εχω τα διαολια μου(ειμαι Χριστιανη!) να σου χωσω μερικα βρισιδια να τεσταρουμε αυτα που λες!!
που να ησουν κιολας
Ξερεις Πετραν τιποτα δεν ειναι καποιος για μενα ,οταν αποκαλει καποιον αλλον υπανθρωπο οταν του τελειωνουν τα επιχειρηματα,και οταν το παιζει.... Ο καποιος και κουλ επιστημονας
Και στον ενα χρονο εδω δεν ειδα τιποτα αλλο απο σενα εκτος απο ειρωνεια ,και με την πρωτη να προσπαθεις να μειωσεις και να χλευασεις .και τιποτα παραπανω ,κατεβαζοντας σαν μερικους αλλους εδω αραδες απο απροσωπους μ@@@@@ ,για εντυπωσιασμο και μονο ! :P
γεια σας παιδια! να μαι κ γω! :)
ο Θεος αγαπη εστιν! λενε οι διαφορες πηγες! :)
ειρηνη!
τα εχω διαβασει μεσες ακρες τα περισσοτερα ποστ, μεσες ακρες ομως, οποτε ολοι συμφωνουμε πανω κατω οτι οι θρησκειες ειναι χαλια μαυρα, ανθρωποδημιουργηματα επιτηδιων για να εκμεταλλευονται τους συνανθρωπους τους.
οποτε αυτο το πεπλο της θρησκειας ας το πεταξουμε απο πανω μας.
οποτε το ερωτημα παραμενει αν υπαρχει αληθινος Θεος η οχι, κ τι θα γινει με εμας τους απιστους?
ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Η ΟΧΙ?
απο οσο ενημερωθηκα εδω υπαρχει μια μεγαλη διαφορα της ορθοδοξης παραδοσης σε σχεση πχ με την καθολικη (δεν ξερω για τις εξωχριστιανικες παραδοσεις κ με τους προτεσταντες τι παιζει ακριβως).
οι ορθοδοξοι λενε οτι ο Θεος ειναι ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ κ τπτ αλλο, δεν τιμωρει, κ ουσιαστικα κολαση ειναι η μεταθανατια υπαρξη μας χωρις Θεο, αφου εμεις θα τον εχουμε αρνηθει, συμφωνα με το αυτεξουσιο που μας εχει δοθει.
δλδ πριν την αγαπη, υπαρχει η ελευθερια να επιλεξουμε η οχι το Θεο. οποτε μονοι μας τον απορριπτουμε κ μονοι μας παμε στην κολαση.
οι καθολικοι εχουν ενα συστημα δικανικο/δικαστικο, που ο Θεος ειναι οργιλος κ τιμωρος κ κατι τετοια, κ κρινει δικαια αναλογα με το ποσο εναρετος ειναι ο καθενας (δεν τα ξερω κ σουπερ καλα).
οποτε εκει κολαση ειναι η τιμωρια του Θεου για τις κακες μας πραξεις.
εγώ πάντως όχι!:cool:
και μη με ρωτάς γιατί... δεν έχω σκοτώσει ούτε κουνούπι !!! ... (που λέει ο λόγος..):D
Λου ξεκόλλα παιδί μου! Δεν πιστεύω ότι είσαι σε φάση αυτό το διάστημα για να διερευνήσεις τόσο βαθιά ζητήματα. Άλλωστε τί σημασία έχει αν κάποιος δηλώνει πιστός ή άπιστος? Το θέμα είναι να νιώθει καλά με τον εαυτό του!
http://www.youtube.com/watch?v=QPmFJTyyjYI
Αφιερωμένο στον θεό από την Λου :p
:fixed (το προηγούμενο βασικά ήταν καλό κομμάτι! :p)
πως μπορείτε και τσακώνεστε χωρίς εμένα????....:(
(και άντε να διαβάσω τώρα τόσες σελίδες να μπω στον καβγα!)
εσύ να μν τριγυνάς από 'δω κ από 'κει!!
λολ γενικως παιδια! :)
τελικα μας αγαπαει ο Θεος η οχι?
ψιλοχαλαρωσα γιατι οντως πριν κατι μερες μου ειχε στριψει λιγο.
λου, στα έχω ξαναπεί....
εσύ άλλωστε λες πως δν ξέρουμε πώς μπορεί να είναι?
μπορεί να είναι κ καλά, αν υπάρχει...
( τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά παντού! )
εγώ πάλι έχω να πω στη λου...
http://www.youtube.com/watch?v=P5HkmmBdSUM
ελα, ελα, ενας αγιος πετραν λειπει απο το πανθεον των αγιων, γιατι απο τους αλλους εχουμε πηξει!
αγιους ιωαννηδες, αγιους γεωργιους κλπ δεν ξερουμε ποσους εχουμε πια! :p
αγιο πετραν ομως δεν εχω ξανακουσει!
Περίμενε, γράφω ένα κείμενο πεντέμισι χιλιάδων λέξεων για τα θετικά και τα αρνητικά από αυτό που λες. "Συγχώρεση εαυτού δεν σημαίνει απαραίτητα και συγχώρεση αγάπης" (Ramazzoti & Eros, 2008, Journal of Love Science). Βέβαια οι Romeo & Juliet (2011, in press, Journal of Agapology) διαφωνούν αφού λένε ότι αγάπη είναι καθαρά εσωτερικό και όχι εξωτερικό φαινόμενο και έχει να κάνει με external attributions of causal internal representations (αυτό είχε φανεί και στο πείραμα του Dr. Lovemachine άλλωστε, Journal of Lovely Christian Studies). Βέβαια according to Paparizou "αν ήσουν αγάπη θα με κράταγες" και ότι η "αγάπη που είναι από νάιλον ίσως τελικά να είναι αγάπη" σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των Vandi & Karvelas. Περισσότερα σε λίγο...