Δεν έχεις καθόλου μα καθόλου υπομονή! Με κολάζεις! Εγώ το έπαιρνα 4 χρόνια! Και δεν είναι από τα φάρμακα που "καταλαβαίνεις", Μόνο του το παίρνεις;, Δραματικές αλλαγές είχα με Remeron, xanax, risperdal και seropram...
Printable View
Δεν έχεις καθόλου μα καθόλου υπομονή! Με κολάζεις! Εγώ το έπαιρνα 4 χρόνια! Και δεν είναι από τα φάρμακα που "καταλαβαίνεις", Μόνο του το παίρνεις;, Δραματικές αλλαγές είχα με Remeron, xanax, risperdal και seropram...
Απλα αγχωνομαι μηπως δε μεπιασουν ειμαι πολυ χαλια ρεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!Εσενα σε ποσο καιρο σε πιασαν???Οχι με τοπαμακ, ζαναξ και ρεμερον για τον υπνο 1 τεταρτο.
κ εγω το ιδιο αγχος εχω κ να ξερειε ετσι επειδινωνουμε την κατασταση.δυσκολο να χαλαρωσουμε βεβαια αλλα πρεπει..
Δεν ειναι οτι δν εχω υπομονη ειναι οτι 2 χρονια εχω δοκιμασει πολλα χαπια και εχω δει μονο μια ελαχιστη βελτιωση με τα τοπαμακ.Ξερεις τι ειναι να εισαι 2 χρονια στην ιδια κατασταση??Να κλαις ολη μερα??Να μη μπορεις να βγεις απο το σπιτι απο το αγχος?Να μη μπορεις να κοιμηθεις και να δουλεψεις??Να μη μπορεις να γελασεις????Και μου λες οτι δεν εχω υπομονη??Αν δεν ειχα υπομονη θα ειχα δωσει τελος στη ζωη μου!
δε γινεται 2 χρονια να μην εχει βρει ο γιατρος σου το φαρμακο που σου ταιριαζει.αλλαξε γιατρο.κατι πρεπει να κανεισ γιαυτο
Αυτο κανω κυκνε μου ψαχνω νεο γιατρο.
τανια διεγραψε κανα μηνυμα στο inbox !!!!!!!!!!! :)
Καλησπέρα. Εμένα το Efexor (37,5!!) μου έφερε απ' τις πρώτες μέρες δυσκολία στη στύση
και στην εκσπερμάτιση. Και ελαφριά ναυτία.
Τα πάιρνω πέντε μέρες. Τώρα το τι θα γίνει μετά...
Μου είπε η γιατρός να το αντικαταστήσω με αντικαταθλιπτικό ZACALEN για το οποίο
δεν έχω ιδέα τι αποτελέσματα έχει
μια και κανένας φίλος δεν το ξέρει και δεν το έχει πάρει.
παιρνω 2 efexor των 75 καθε μεσημερι για διατημα 8 μηνων περιπου!πραγματικα λειτουργει κατα της καταθλιψης που ηταν και το βασικο μου προβλημα.χθες,ομως,ο ψυχιατρος μου προσθεσε αλλο ενα των 75 και φοβαμαι μηπως επηρρεαστει η σεξουαλικη μου διαθεση!σας παρακαλω εχετε εμπειρια γ αυτο;;;
παιδια εχω και εγω μια απορια, ενω οταν ξεκινησα και λαμβανα το εφεξορ ειχα αντιμετωπισει την καταθλιψη στις δοσεις των 300,ενα των 150 το πρωι και ενα των 150 το βραδυ, μετα απο καποιο χρονικο διαστημα σταματησε να λειτουργει, κατα την γνωμη μου, αυτο που πιστευω δηλαδη ειναι πως στην αρχη με βοηθησε στην αντιμετωπιση του καταθλιπτικου επεισοδιου παρολα αυτα δεν την γιατρεψε πληρως και οταν υποτροπιασα ξανα ηταν ανικανο να μου την ξαναπαρει την καταθλιψη. ενω ειναι φαρμακο που εχει καλες κριτικες απο πολλους, εμενα με εχει αφησει καποια αμφιβολια. εχει κανεις αναλογα την ιδια εμπειρια με εμενα, παρακαλω απαντηστε μου
Επειδή έπερνα εφφεξορ σε βοηθάει αρκετά ,αλλά μέχρι ένα σημείο,μετά εσύ μόνος ότι κάνεις,δεν θα φύγεις από την κατάθλιψη αν δεν βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σ..
Εχω μεγαλη εμπειρια απο αντικαταθλ. και μιλαω μενα μελος που εχει ακομη μεγαλυτερη , και ρωταμε ο ενας τον αλλον , ανταλλασουμε εμπειριες , για το ταδε φαρμακο , κοτεηλς επινοησης μας , γνωστες πντως , αμφοτεροι , ε , λοιπον , εχουμε καταληξει , οτι για καποιον λογο , το εκαστοτε αντικατ/κο , σταματαει να λειτουργει , εχω και προσωπικη εμπειρια , εχει και ο φιλος , αλλα δεν ξερουμε το γιατι , αλλα ναι , ισχυει ...........................και εχουμεκαταληξει οτι στην καλυτερη , το αντιτετοιο , να κανει ενα 30% δραση , το υπολοιπο πρεπει να το κανεις ιδιας δυναμεις..................και το 300 εφεξ. , ειναι πολυ , εμεις μεχεχρι 150 το πηγαμε ................εγω βαζω και 20 μγ σεροξατ , για το αγχος , και καλο υπνο , δεν πειραζει που παιρνω δυο ssri s , , παιρνω μικρες δοσεις , ξερω τι κανω , ρωταω και τον γιατρο φυσικα , μην εχουμε τιποτα υπομανιες , δλδ αισθημα ευφοριας μεγαλο , ασταθεια , αισθημα παντοδυναμιας κλπ. , μολις το αντιληφθω , κοβω την δοση , μην περασω σε μανια , δεν ειναι θανατηφορο , αλλα οχι καλο ......................λιιιιγο επικινδυνο , αλλα αν εχεις εμπειρια , το καταλαβαινεις...................
Καλημέρα. Σας παρακαλώ πολύ λύστε μου μια απορία αν μπορείτε. Επί πέντε εβδομάδες παίρνω εφεξορ 75 για κατάθλιψη και ΓΑΔ και κατόπιν εδώ και τρεις εβδομάδες μου το αύξησε η γιατρός σε 150. Δεν βλέπω κάποια βελτίωση όμως. Πόσο καιρό θα κάνει για να πιάσει; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
για σενα δεν γνωριζω ποσο καιρο θα κανει να σε πιασει...Σαφως αυτο που ρωτας κανενας δεν μπορει να στο απαντησει με σιγουρια!!! Εγω το μονο που μπορω να σου πω ειναι πως με το εφεξορ 75 ειδα διαφορα απο την πεμπτη κιολας μερα!!! καλη αρχη λοιπον!!!
δηλαδη εγω που παιρνω το εφεξορ και μου φερνει ζαλη για διαστημα 3 βδομαδων και δν περναει πα να πει οτι δν μου ταιριαζει???
Τάνια μετά από τόσα χρονιά είσαι καλυτερα;;
Καλημέρα! Δεν ξέρω αν μου απαντήσει κανείς, γιατί είδα ότι έχετε ανοίξει το θέμα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ήθελα να ρωτήσω για το εφεξορ. Πήγα στον νευρολόγο Πριν λίγες μέρες γιατί ταλαιπωρουμε χρόνια με πονοκεφαλους. Πίστευα ότι είναι από το αυχενικο μου και για αυτό πονάω τόσο συχνά απο την αριστερή πλευρά του κεφαλιού. Εκείνος μου είπε όμως ότι όλα όσα έχω είναι δείγματα ημικρανίας και επειδή εχω πολυ έντονο άγχος το τελευταίο διάστημα εντείνει και το αυχενικο και γι αυτό πονάω τόσο και στην πλάτη. Μου είπε λοιπόν ότι πρέπει να ακολουθήσω προληπτική θεραπεία για τις ημικρανίες με αντικαταθλιπτικά που δίνουν γι αυτό τον σκοπό και μου είπε να πάρω ένα γενοσημο του εφεξορ των 75mg. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι να το αρχίσω λόγω παρενεργειών και σκέφτομαι μήπως δεν μπορώ να το σταματήσω. Εσείς έχετε ξανακούσει να κάνει κάποιος θεραπεία για ημικρανίες με αντικαταθλιπτικά;
Να σημειώσω ότι παλιότερα πάθαινα κρίσεις άγχους και πανικό μαζί με διαφορά ψυχοσωματικά αλλά προσπάθησα να το ξεπεράσω. Τώρα με τα παιδιά και τις υποχρεώσεις με ξαναπιασε το άγχος και φοβάμαι μη με πιάσουν ξανά και οι κρίσεις πανικού.
Καλησπέρα!!
Σε εμένα το εφεξορ μου χορηγήθηκε για τον πόνο στη μέση μετά από τραυματισμό νεύρου...
Η δόση των 0,75 είναι η ελάχιστη αν φανταστείς ότι σε περιπτώσεις με κατάθλιψη και ανχος φτάνει και τα 300 ημερησίως.
Όσο και αν δεν το πίστευα και ήμουν αντιθετη στη χρηση αντικαταθλιπτικών για τον νευροπονο ήρθε ο καιρός και με διευψευσαι τελείως ..
Τον πρώτο καιρό το πήρα για ένα χρόνο και μετά το σταμάτησα σταδιακά μιας μιας και είχαν υποχώρηση όλα τα συμπτώματα.
Ένα χρόνο μετά όμως μετα από ένα ακόμα επεισόδιο ξαναεπανηλθε ο πόνος και ξαναρχισα την αγωγή ...Η αρχή είναι λιγάκι δύσκολη γιατί σε εμένα έβγαλε συμπτώματα κατάθλιψης που δεν είχα ,ναυτία και κάτι άλλα μικρά τα οποία όμως έφυγαν στο μήνα επάνω ...
Τώρα πλεόν είμαι μια χαρά και το μόνο σίγουρο αυτή τη φορά ότι δεν θα βιαστώ να το σταματήσω μιας και το αίσθημα του πόνου οδό δυνατός και να είσαι δεν παλεύεται εύκολα .
Περαστικά εύχομαι!
Σε ευχαριστώ πολύ! Εσύ έπαιρνες των 75mg για ένα χρόνο; Εμένα μου είπε να πάρω των 75 για ένα μήνα να δούμε πως θα πάω και μετά μπορεί να παίρνω το μισό. Επειδή ανησυχούσα μήπως μετα δεν μπορώ να το κόψω μού είπε ότι δε θα μου δώσει μεγάλη δόση και αυτό συμβαίνει σε αυτούς που παίρνουν από 150 και πάνω. Εσύ δυσκολευτηκες πολυ οταν το σταματήσες;
Ναι ημουν στο 75αρι και στο χρονο επανω ξεκινησα την μειωση η οποια εγινε πολυ σταδιακα για να αποφυγω τυχων παρενεργειες ...
Αρχικα ημουν 75αρι μερα παρα μερα για 15 μερες και μετα αλλες 15 μερες ανα τριημερο και τελος.Η μονη παρενεργεια ηταν στην αρχη λιγος πονοκεφαλος τιποτε αλλο.
Τωρα που χρειαστηκε να ξαναμπω στη θεραπεια ξεκινησα κατευεθειαν με 75αρι και επειδη μου ξαναεβγαλε αυτο το απαισιο ψυχοπλακωμα το οποιο ομως δεν εφευγε με πηγε στο 150 για ενα μηνα και μολις μου εφυγε τελειως με ξαναπηγε στο 75αρι οπου και θα μεινω για οσο θελω εγω..
Η αληθεια ειναι οταν ημουν στο 150αρι καταλαβα αυτο που λενε τι σου προσφερουν τα αντικαταθλιπτικα!
Απιστευτη ορεξη για πραγματα οσο κουρασμενη και να ημουν και πολυ περισσοτερη ενεργεια για καθε ειδους δραστηριοτητα!
Δεν ξερω εσυ πως εισαι με τους πονοκεφαλους και ποσο συχνα παίρνεις παυσιπονο ,αλλα εγω προτιμο να ειμαι στην αγωγη παρα να κανω τα παυσιπονα καραμελες και στο τελος να μην με πιανουν κιολας .
Κανω καθε εξαμηνο ολες τις αιματολογικες κανονικα και προς το παρον οι τιμες ειναι φυσιολογικες .
Συμφωνω με την προιγουμενη,ειναι πολυ καλο φαρμακο ,οντως η Βενλαφαξινη σου αλαζει τη διαθεση προς το καλυτερο! χωρις αυτην μια-δυο μερες αντιλαμβανεσαι την αξια της, απο την αλλη ομως προσωπικα αυτο ειναι που με τρομαζει , το οτι δλδ υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα ξαφνου με ενα χαπι, κανει καποια χημικη αντιδραση στον εγκεφαλο μας ,ενεργοποιωντας στην ουσια την επαναπροσλυψη της σεροτονινης.Προσωπικα παντα ,το οτι αν το παψω αποτομα θα εχω καποιες μικρες μεν αλλα υπαρκτες ενοχησεις στεριτικου συνδρομου μαζι με τις παρενεργειες του,οπου προσωπικα στον δικο μου οργανισμο υπηρξαν αρκετες !με εχουν κανει να πιστευω πλεον οτι δεν εχει καταφερει ακομα η ιατρικη επιστημη στον χωρο τουλαχιστον της ψυχιατρικης να φτιαξει καποιο φαρμακο οπου να φερνει θετικες αλλαγες στους νευροδιαβιβαστες μας, και στους μηχανισμους παραγωγης σεροτονινης χωρις ταυτοχρονα να υπαρχουν ενοχλητικες παρενεργειες-διοτις παρενεργειες παντα θα υπαρχουν ,αρκει να ειναι ανοδηνες - και φυσικα να μπορουμε να το κοουμε οπωτε θελουμε χωρις να εχουμε το συνδρομο στερισης.
Τ νοημα ομως παραμενει ενα !η Βεναφαξινη κανει δουλεια ! και βοηθαει πολυ οσους απο εμας εχουμε αυτο το προβλημα υγειας!
Ναι η αλήθεια είναι ότι παίρνω πολλά παυσίπονα και το κακό είναι ότι δεν περνάει ο πονοκέφαλος όσα και να πάρω. Έχω σχεδόν καθημερινά ημικρανίες αλλά κάποιες μέρες είναι ανυποφορες δεν περνάνε ούτε με αντιφλεγμονωδη. Και γενικά Έχω πόνους δυνατούς στην πλάτη και στη μέση ή νευροπονο σε όλο το κορμί. Γενικά Μου είπε ότι αυτή η ουσία βοηθάει απλά σκέφτομαι μετα πως θα την σταματήσω Μήπως δεν μπορώ χωρίς αυτή. Αλλά αφού μου λέτε και εσείς ότι τα καταφέρατε και βοηθάει τόσο λέω να την αρχίσω και να δω πως θα πάω. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο; Είδατε να παίρνετε κιλά μετα το χάπι ανοίγει δηλαδή την όρεξη;
Καλημερα!
Κοιταξε ,αν διαβασεις εδω μεσα θα δεις οτι υπαρχουν πολλα ατομα που παίρνουν το ιδιο φαρμακο αλλα ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα.
Καθε οργανισμος ειναι μια μοναδα με τα δικα του χαρακτηριστικα οποτε δεν εισαι απολύτως σίγουρη αν θα αντιδρασεις θετικα στο χαπι ή θα χρειαστεις να πας σε καποιο αλλο.
Οπότε ξεκινάς και βλέπεις ,αν σου κάνει καλώς αν όχι το σταματάς και οι παρενέργειες φεύγουν το πολύ σε 2 με 3 μέρες γι αυτό μην φοβάσαι ..
Στα λεω αυτα ,γιατι εγω για να το πάρω απόφαση δοκίμασα τα πάντα απο ομοιοπαθητικα ,βελονισμους και γενικα οτι υπηρχε και αυτο μονο και μονο απο τον φοβο μου και φυσικα την αγνοια μου για τα συγκεκριμένα χαπια.......Χαμενος χρόνος οχι τόσο στο βελονισμό όσο με τα ομοιοπαθητικα.....
Για τα κιλα τωρα τι να σου πω επεσες στην περιπτωση ....εγω στην αρχη προσπαθουσα να βαλω, γιατι ειχα φτασει 55 κιλα με την ολη ταλαιπωρια μου...
Εχει ενα τριμηνο περιπου που ειμαι σε προγραμμα διατροφης και παρόλο οτι τρωω πολυ περισσοτερο απο πριν δεν μπορω να πω οτι εχω βαλει οσα πρεπει ακομα αλλα δεν θελω κιολας γιατι και εγω εχω διαβασει οτι τα συγκεκριμενα ανοιγουν την ορεξη οποτε κραταω οσο μπορω ...
Ξεκινα το παντα με τις οδηγιες του γιατρου σου και μην τρομαξεις την πρωτη εβδομαδα με ολα αυτα που μπορει να σου βγαλει...
και το κυριότερο μην βιαστείς να το σταματησεις αν νοιωσεις καλα ,δωσε χρονο στον οργανισμο σου να διαγραψει το αισθημα του πονου και οταν εισαι απολυτα ετοιμη το κανεις.
καλη αρχη σου ευχομαι!
Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες με βοήθησες αρκετά ������ Ναι θα το αρχίσω και ελπίζω να αντίδρασει καλά ο οργανισμός μου. Να σαι καλά!
Εγώ τα παίρνω δύο χρόνια τώρα 150 mg
Και τα πάω μια χαρά, είναι και ανάλογα πώς τα δέχεται κάθε οργανισμός
Εν έτη 2023 με efexor για αγωγή κ υποτιθέμενη κατάθλιψη, αποπροσωποποιηση - αποπραγματοποίηση υπάρχει κανείς?!?!
Καλησπέρα... Εδώ πίνω Effexor 150 mg και ABILIFY 10 MG το βράδυ ....7 μερες...έπινα ladose αλλά δεν με έπιανε.....έχω κατάθλιψη και έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για ζωή.... θα περάσει??
Εγώ έπαιρνα 225 και μασούσα σίδερα!!!
Θα περάσει Σοφάκι όλα περνούν:)
Πότε άρχισε να σου φεύγει η κατάθλιψη και να είσαι καλά??
τη μανα μου τη εχει βοηθήσει πολυ εχει ηρεμήσει εχει πιο χαρα μεσα της και λιγοτερα ξεσπάσματα. ειναι πολυ καλο φάρμακο κι βοηθά πολυ της εδωσε ο γιατρος των 75 κι ειν στο μοβ κουτι το σκουρο. προσοχη μην το κοβει καποιος μονος τον παει πισω οπως ηταν πριν στο τσακ μπαμ .για να σε πιασει θελει αρκετο καιρο παντος θελει υπομονη κι για να το κοψεις μονον ο γιατρος θα πει αν πρεπει να γινει αυτο.
Πόσο καιρό έκανε να την πιάσει??
εγώ παίρνω 150 mg 15 μέρες...
Θέλω να νοιώσω αυτή την χαρά μέσα μου
εκανε καιρο να την πιασει θελει υπομονη κι να βοηθας κι εσυ τον εαυτο σου να κρατας γερα δυνατα . η μανα μου ηταν μια χαρα μα οταν μονη το εκοβε αμεσος αλλαζε παλι γινοταν οπως πριν αμεσος . οταν της το αρχιζα παλι εκανε παλι καιρο να την πιασει τησ τα δινω εγω ο γιατρος ειπε δίνεται κρυφα δε τα θελει αυτη. αντιδρα με τα φαρμακα δε πιστευει οτι τα χρειαζετε οταν της τα εδινα φανερα μου ελεγε οχι εσυ να τα παρεις . δε το κοβουμε μονοι το φαρμακο ποτε μονο με γιατρο μαζι το κανουμε κι παντα σε επαφη μαζι του να ειμαστε.
Δεν το κόβω εγώ απλά έχω χάσει την υπομονή μου
Είναι χρόνια αυτή η κατάθλιψη ...φεύγει ερχεται ....
εχε την ελπιδα μες την καρδια ολα φτιαχνουν με υπομονη η αρχη εγινε το φτιαχνεις τωρα το θεμα με το φάρμακο κι αυτο δειχνει θεληση να πολεμήσεις το τερατακι που λεγεται καταθλιψη.αν δε σε πιασει αυτο το φαρμακο θα πρεπει ο γιατρος να δωσει αλλο.
Σ ευχαριστώ ....Μακάρι να πιάσει σύντομα αυτό δεν θέλω άλλο ! έπαιρνα ladose αλλά επειδή το έπαιρνα παλιότερα τώρα δεν με έπιανε!!
φιλαρακι μου κρατα γερα εχε ελπιδα μεσα σου ολα φτιάνουν με υπομονη μην στεναχωριεσε σε νιωθω . η μανα μου τα περνει 15 χρονια κοντα αυτα κι οταν τα περνει σωστα ειν σε καλύτερη φαση . οταν ομως η ιδια στραβώνει τοτε δε βοηθα τιποτε οταν ολα της φταινε γιατι εχει ναρκισσισμο χαλουν ολα . θελει κι απ αυτον που τα περνει να πιστεύει οτι ολα θα ειν καλα .αυτα τα φαρμακα βοηθανε στη διαθεση εις καλυτερα όταν τα περνεις με υπομονη ολα φτιανουν .
Φιλαράκι ....σ ευχαριστώ! Αν περιμένω 15 χρόνια δεν θα την παλέψω !