Originally Posted by
ronpoly53
Αστα να πάνε,ge0rge και gardenia100,οι περισσότεροι εδώ πέρα συμφωνούμε ότι το πρόβλημα είναι θέμα ψυχολογίας και μυαλού.Και ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο μυστήριο όλων,εδώ τη ψάχνουνε χρόνια στα εργαστήρια οι επιστήμονες και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστήρια του,όπως τα κατάφεραν με το DNA,αν το καταφέρουν ασφαλώς θα μας βοηθήσει πολύ όλους μας να καταλάβουμε πως δημιουργούνται αυτές οι αρρωστημένες καταστάσεις(αρρυθμίες,θανα τοφοβία κλπ).Πάντως είναι γεγονός οτι πληρώνουμε το τίμημα της τεχνολογίας και περιμένουμε μετά να μας σώσουν τα χαπάκια..Θυμάμαι ρε παιδί μου τα παλιά χρόνια όταν ήμουνα πιτσιρικάς και νέος,πραγματικά δεν θυμάμαι κάποιον απο το περιβάλλον μου να λέει:<<έχω αρρυθμίες..>>,θα μου πεις μπορεί να είχε και να μην το καταλάβαινε γιατί οι ρυθμοί της ζωής ήταν σαφώς πιο αργοί τότε και δεν υπήρχε το σημερινό άγχος και οι καρδιολόγοι δεν ήταν εξειδικευμένοι σε αρρυθμιολόγους κλπ,τα παλιά χρόνια μιλούσανε μόνο για έμφραγμα.Τουλάχιστον,ας λέμε δόξα τω θεώ που υπάρχουν τα χάπια σήμερα και μας ανακουφίζουν κάπως,έστω και προσωρινά.Επίσης πιστεύω οτι παίζει ρόλο και το εξής:στην πολύ δύσκολη εποχή μας,οι καρδιές μας συναισθηματικά εχουν ψυχρανθεί,έχουν γίνει <<πέτρα>> που λέμε,δεν μας καίγεται καρφί για τον διπλανό μας,είμαστε εγωιστές και κοιτάμε τη πάρτη μας μόνο και άσε τον συνάνθρωπό δίπλα μας να πεθαίνει απο την πείνα ή να μην έχει στέγη να κοιμηθεί και να είναι άστεγος ή ρούχα να φορέσει,μόνο τον εαυτούλη μας κοιτάμε,αυτόν τον τυραννικό απατώνα.Ε,όσο νάναι,πιστεύω εγώ κατά την ταπεινή μου γνώμη,δεν ξέρω εσείς,οτι αυτά επηρεάζουν την καρδιά μας έστω και ασυνείδητα,χωρίς να το καταλαβαίνουμε,είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας να είσαι καλός άνθρωπος και να έχεις πονόψυχη,ευγενική καρδιά.Μας ενδιαφέρει πιο πολύ αν θα υπάρχει Wifi για το κινητό μας εκεί που πίνουμε τον καφέ μας αραχτοί και καρφί δεν μας καίγεται αν η καρδιά μας <<πιάνει>> τα σήματα συνανθρώπων μας που εκπεμπουν έκκληση για βοήθεια..