Originally Posted by
void
Γιάννη έχεις σκεφτεί όμως μήπως κι αυτή η υπερνάλυση από τη μεριά σου οδηγεί σε μια έλλειψη χαλαρότητας?
π.χ. το παραδειγμα δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης...γιατί να θεωρήσεις κάτι τέτοιο? και μάλιστα όχι συνειδητή υποτίμηση αλλά υποσυνείδητη.
Βασικά όλοι ψαχνόμαστε πιο βαθιά ας το πούμε με την ψυχολογία μας και από τι αυτή επηρεάζεται ή διαμορφώνεται, πιστεύω κάπως πέφτουμε σε αυτή την παγίδα..κι εγώ το έκανα πιο πολύ στο παρελθόν και ενίοτε και τώρα..
Σίγουρα το κάθε τι φιλτράρεται μέσα από τη διάθεσή μας, τα αισθήματά μας, τις ανασφάλειες μας κ.ο.κ...
αλλά ξέρεις όμως σε τι έχω καταλήξει?
η χαλαρότητα είναι αυτή που μας κάνει ευτυχισμένους σε κθημερινή βάση.
Εσύ δηλαδή γιατί να αισθανθείς ΄τωρα ότι έστω και υποσυνείδητα εγώ σε υποτίμησα και να μην αισθανθείς ότι σε αποκάλεσα έτσι εεπιδή σε συμπαθώ, σε ξεχωρίζω από τους άλλους και γενικά να το πάρεις θετικά.
Εννοείται ότι όταν κάποιος σε υποτιμάει σθστηματικά θα του Γ..σεις ότι έχει και δεν έχει είτε με τα λόγια είτε με τα έργα (βλπ Κασιδιάρη).
Αλλά αυτό θέλει προσεχτική ματιά στα πράγματα..και σίγουρα να βγάλεις από τη μέση το κομμάτι της ανασφάλειας που μπορεί να το τροφοδοτεί.