Τιποτα δεν ειναι σχετικο και σε τιποτα δεν μπορεις να πονταρεις εκτος απο την διαθεση που εχει ο καθε ανθρωπος .
Εσυ πως εισαι ,θελεις να βρεις μια παρεα ,ενα συντροφο ,νομιζεις οτι μπορεις να ανταποκριθεις σε ολο αυτο ?
Printable View
Γιατί πρέπει να βρεθείτε μόνο αν προκύψει κάτι ερωτικό;
Αφου σου ήταν ευχάριστη σαν παρέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ωραία φιλία πχ αν δεν σας προκύψει το παρακάτω.
Στη θέση σου κι αφού η κοπέλα φάνηκε προθυμη κι ανταλλάξατε τηλέφωνα θα της προτείνα να ξαναβγούμε και θα βλεπα πως θα εξελισσόνταν απο κει και μετά. Τι έχεις να χάσεις;
Marilou, θα θελα μια σύντροφο..Τη φιλία δεν τη χρειάζομαι. Όμως είμαι σε μια φάση που αφ' ενός έχω σχεδόν τσιμεντωθει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής από τον οποίο όταν νιώθω πως πάω να φύγω ουσιαστικά μέσα μου πανικοβάλλομαι, κι αφετέρου για να κάνω μία σχέση με προοπτική θα πρέπει να βρω κοπέλα που να με κατενθουσιάζει ή να νιώθω μέσα μου πως βρήκα έναν άνθρωπο που ταιριάζουμε που ναι μεν είναι συμβιβασμός αλλά όχι μεγάλος.
elisabet, την πρώτη παράγραφο σου την εκλαμβάνω ως κάτι που έχει ήδη εξελιχθεί σε φιλία, που δεν είναι αυτό που θα επιζητούσα βγαινοντας με μια κοπέλα. Η ανταλλαγή τηλεφώνων από μόνη της δε λέει τίποτα. Το να ξαναβγούμε ναι δεν χάνω τίποτα, όμως με ότι έχει προκύψει στην πρώτη συνάντηση κάπως απομακρυσμένο το βλέπω να προκύπτει αίσθημα στη συνέχεια. Αυτό που θα με ωθούσε σε άλλη συνάντηση είναι η σκέψη πως ναι μεν είναι καλή περίπτωση, και ο φόβος πως όσο περνάνε τα χρόνια τα περιθώρια μου για σχέση όντως στενεύουν λόγω ηλικίας.
Άλλο τι θέλω και άλλο τι επιδιώκω.
Το λες και εσύ ότι έχεις παγιωθεί σε μια κατάσταση που μάλλον δεν σε αφήνει να απελευθερωθείς για να νοιώσεις .
Αυτά δεν γίνονται κατά παραγγελία και πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σε τι φάση στην ζωή μας σκάει μια ευκαιρία για σχέση .
Ξέρεις πόσοι λένε πλέον μακάρι να γνώριζα τον τάδε άνθρωπο τώρα που έχω καθαρο μυαλό παρά τότε που ήμουν μπερδεμένος και τον άφησα να φύγει ?
Για σκέψου λιγάκι .Γιατί δεν αφήνεις τον ευατο σου να το ζήσει όλο αυτό .
Φοβάσαι κάτι ?
Ναι !
Το ειπες και μόνος σου ...
Αν μου έλεγες βγήκα με μια κοπέλα η οποία δεν είχαμε τίποτα απόλυτος κοινό και στην τελική δεν μου άρεσε η εμφάνιση της θα σου έλεγα ξεκάθαρα μην ξαναβγείς μαζί της χαμένος χρόνος ..
Τώρα όμως ?
Πως μπορείς να κρίνεις από την στιγμή που δεν έχεις μέσα σου ξεκαθαρίσεις εσύ πολλά πράγματα ?
Πως να υπερτερεί ο ενθουσιασμός όλου αυτού αφού σε καταβάλει ο φόβος της αλλαγής ?
Πέραν των όσων έγραψα ως απαντήσεις μου στο πιο πάνω μήνυμα σου σε μπλε...Πολλά πράγματα μέσα μου δεν έχουν ξεκαθαρίσει, μάλλον αρκετά έχουν ξεκαθαρίσει ως θέλω, ως οι ιδανικές για τον καθένα μας συνθήκες, υπό την ανάγκη υπέρβασης του φόβου αλλαγής. Ο ενθουσιασμός ταυτίζεται με αυτά τα θέλω ως η κινητήριος δύναμη αυτής της υπέρβασης.
Αρα νομιζεις πως ειναι περιοδος για να κανεις ενα βημα για σχεση εφοσον δεν εισαι ετοιμος και ολο αυτο σου προσθετει ενα ακομα θεμα ?
Εκτος και αν εισαι της αποψης οτι για να αντιμετωπισω τους φοβους μου πρεπει να εκτεθω σε αυτους ..
Εδω ομως πρεπει να καταλαβεις τις αντοχες σου ωστε ολο αυτο να μην σε παρει απο κατω ακομα πιο πολυ:D
ολλοι θελουν συντροφο παιδια και πιστευω παντα υπυρχαν δυσκολιες απλα σημερα μας εχουν φυλακισει στο μυαλο μας... σε μεγαλο βαθμο πιστευω ευθηνωνται και οι ασχημες καταστασεις τους κοσμου και κυριος της χωρας μας... παντος θαθελα να γνωρισω απο δω και περα πιο πολυ καλο κοσμο καλους ανθρωπους
πρόσφατα άκουσα την γνώμη ενός ψυχολόγου, ότι όλοι περάσαμε από ένα τραύμα, καθολικό, όλοι το ίδιο και τώρα "αναρρώνουμε" κατα κάποιον τρόπο. την απομόνωση του λόκ ντάουν εννοώ.
τώρα του καθενός οι ανάγκες είναι δικές του και οι επιλογές του πρέπει να του ανήκουν το ίδιο.
Μάλλον για τον εαυτό του μιλάει :D. Για μένα πέρυσι πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής, να εργάζομαι ολομόναχος σε ένα άδειο κτίριο. Ακολούθως μας «έδιωξαν» στα σπίτια μας για τηλεργασία, οπότε αναγκαστικά με παρέα, ενώ φέτος έχουν χαλαρώσει πολύ τα μέτρα και έρχονται διάφοροι άλλοι στον όροφό μου. Οπότε πάει η ερημιά και η ηρεμία. Τουλάχιστον μερικές μέρες είναι μόνο ένα ή δύο άτομα που δε συναντώ ποτέ. Φοβάμαι όμως ότι από τον επόμενο μήνα θα επιστρέψουν όλοι.
Δεν νομιζω να εννοουσε αυτο ακριβως ...Το οτι για καποιους ολο αυτο ηταν μια τραυματικη εμπειρια ναι μπορει, αλλα μην ξεχναμε οτι για παρα πολυ κοσμο ολο αυτο ηταν ευκαιρια να δουν λιγακι περισσοτερο τον ευατο τους και τις αναγκες του ,να ανακαλυψουν πραγματα που δεν μπορουσαν μεσα σε ολη αυτη την αγχωτική τρελα της δουλειας και πολλα αλλα θετικα στοχεια που λογο της καθημερινοτητας ειχαν παραμεριστει .
Αλλωστε για ολους εμας που ειχαμε τις οικογενειες μας ηταν μια καλη ευκαιρια να εχουμε και τα παιδια μας περισσοτερο κοντα μας και οχι να τρεχουν ολη μερα χωρις να προλαβαινεις ουτε λεπτο να τα δεις ..
Ειχε και τα ασχημα του, αλλα πλεον αντιλαμβανονται πολλοι οτι ολη αυτη η κατσταση τους εκανε να αναθεωρησουν πολυ σημαντικα θεματα ως προς την συντροφικοτητα και την αξια των ουσιαστικων σχεσεων μεταξυ των ανθρωπων .
@user συμφωνώ με αυτό που λες..
εγώ δούλευα συνέχεια, μπορούσα να κυκλοφορώ παντού (πήγαινα και έπαιρνα δείγματα κοβιντ) και δεν καταλαβα καραντινα.
επίσης επειδή εχω ψιλομεγαλο σπιτι παλι θα την παλευα. Αλλα να εισαι με τον/την καταπιεστικό/η σύζυγο που μπορεί να πέφτει κακοποιηση και με παιδια που δνε μπορουν να πανε πουθενα και δεν εχουν που να εκτονωσουν την ενεργεια τους δεν ειναι ασχημο αυτο; δεν εχουν ολοι νετφλιξ και την ησυχια τους. για να μην αναφερθω στο οικονομικο.
Πολυ επικαιρο ας μαθουν καποιοι επιτελους οτι η συμπεριφορα ,η ευγενεια και η ενσυναισθηση ειναι θεμα οικογενειας και ηθικων αξιων και δεν διαδασκονται σε κανενα υποτηθεμενο πανεπηστημιο :)
Όχι, τα πτυχία δεν κάνουν τον άνθρωπο (και η αληθινή ιστορία που το αποδεικνύει)
Κάθε τέλος του μήνα οι ουρές στην τράπεζα είναι απελπιστικά μεγάλες και η αναμονή ατέλειωτη. Ο κόσμος συγχύζεται, νευριάζει, τσακώνεται. Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν ο καθένας τη δουλειά του. Μια έγκυος γυναίκα ζητάει από τρία άτομα αν μπορεί να περάσει πρώτη γιατί πλησιάζουν οι μέρες της και δεν αισθάνεται καλά. Οι δυο την αφήνουν μετά χαράς. Είναι άνθρωποι μεγάλοι, αγράμματοι κατά πως τους έχω ακούσει να λένε.
Μετά από λίγο ακούγονται φωνές, στριγκλιές, βρισιές.
«Και ποια είσαι εσύ δηλαδή που θα περάσεις πρώτη, μωρή παλιοχαβούζα; Εγώ είμαι επαγγελματίας με τρία πτυχία και πετυχημένη καριέρα. Δε μπορεί εσύ να έχεις να κάνεις περισσότερα από εμένα. Τώρα τράβα πίσω και να μάθεις να περιμένεις.»
Η κοπέλα με τα μούτρα κατεβασμένα και εμφανή τα σημάδια της ταραχής στο πρόσωπό της, πήγε και κάθισε. Οι ηλικιωμένοι αγράμματοι άνθρωποι την πλησίασαν και της πρόσφεραν νερό κοιτώντας τον επαγγελματία σαν να τον λυπούνται και χωρίς να δώσουν συνέχεια.
Λίγες μέρες νωρίτερα ο ίδιος άνθρωπος με είχε στολίσει κανονικότατα, γιατί άργησε μια ώρα να περάσει στο ραντεβού του με τη γιατρό για την οποία δουλεύω, επειδή υπήρχε επείγον περιστατικό.
«Είσαι άσχετη, δεν κάνεις γι’ αυτήν τη δουλειά αφού δε μπορείς να προγραμματίσεις σωστά ούτε ένα ραντεβού και πάω στοίχημα ότι δεν έχεις τελειώσει και τίποτα και δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα».
Δεν απάντησα. Σε τέτοιους ανθρώπους δε γυρίζεις κουβέντα. Μπορεί να έχουν ένα τοίχο γεμάτο πτυχία, αλλά αυτό δεν τους κάνει άξιους και αξιέπαινους. Δε χρειάζεται κανείς πτυχία για να είναι μορφωμένος.
Μορφωμένη είναι η κυρία που παρά την ηλικία της και το ότι χρησιμοποιούσε «πι» παραχώρησε τη θέση της στην έγκυο γυναίκα. Μορφωμένοι είναι αυτοί που περίμεναν υπομονετικά τρεις ώρες για να δούνε την γιατρό, έχοντας συναίσθηση του που βρίσκονται και του ότι κάποιος είχε πρόβλημα και έπρεπε να περάσει πριν από εκείνους, χωρίς να έχει ραντεβού.
Όσα γράμματα και αν μάθει κάποιος, όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά κι αν κάνει, αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα μορφωμένο. Αν είναι αστοιχείωτος, κακιασμένος και δε μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του, οι γνώσεις του είναι απλά σκόρπιες θεωρίες που του πήζουν το μυαλό.
Από μόνες τους οι θεωρίες που έχει στουμπώσει στο κεφάλι του, δεν τον κάνουν πιο έξυπνο και άξιο άνθρωπο. Μορφωμένος είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει από τη ζωή. Εκείνος που ξέρει να συμπεριφέρεται στους γύρω του κι ας υπογράφει με σταυρό. Εκείνος που έχει δυο και θα δώσει το ενάμιση για να βοηθήσει τον διπλανό του.
Μορφωμένος είναι εκείνος που θα σε σεβαστεί όταν μιλάς και θα αφήσει να τελειώσεις αυτό που έχεις να πεις για να πάρει τον λόγο, και δε θα μιλά ταυτόχρονα με εσένα διακόπτοντας σε όπως κάνουν οι πολιτικοί κάθε μέρα στις πρωινές εκπομπές, με πάρα πολύ εκνευριστικό τρόπο.
Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους τόση σοφία, χωρίς να έχουν μάθει ποτέ ιστορία, γεωμετρία ή φυσική. Είδαν τον κόσμο και είχαν τα μάτια ανοιχτά. Ένιωσαν και συναισθάνθηκαν. Κι έτσι πήραν την καλύτερη εκπαίδευση.
Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να μορφώνουν εκείνους που έχουν λάβει ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά δε ξέρουν να φερθούν στον συνάνθρωπό τους. Γιατί τί να το κάνω, αν έχει μάθει ο άλλος όλα τα λήμματα του wikipedia και έχει αποστηθίσει όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί πάνω στη Θεωρία Περίθλασης Ακτίνων Χ και Νετρονίων και έχει λάβει γενικές γνώσεις πάνω σε όλους τους τομείς επί χρόνια, όταν απέναντι σε έναν άνθρωπο δε ξέρει να φερθεί σωστά και ευγενικά και ανοίγει τον οχετό του ξεχνώντας καθετί που ξέρει;
Η καλλιέργεια δε βρίσκεται στα βιβλία, τουλάχιστον όχι στα σχολικά. Πρέπει να την έχεις μέσα σου. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Να βλέπεις τι γίνεται γύρω σου, να παίρνεις από το περιβάλλον σου πληροφορίες και να τις κάνεις κτήμα σου. Τότε μόνο θα μπορείς να λες πως είσαι όντως μορφωμένος.
https://www.dinfo.gr/%CF%8C%CF%87%CE...%CE%BF-%CE%BA/
αυτα τα επιχειρηματα μου θυμιζουν το γνωστο "τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια".
φυσικα και ενας πλουσιος μπορει να ειναι δυστυχης, αλλα καλυτερα δυστυχης και πλουσιος, παρα δυστυχης και φτωχος.
σαφως, ενας μορφωμενος μπορει να ειναι αγενης, κακος και μισανθρωπος. δεν χρειαζονται λαικα παραμυθια γι αυτο. ξερουμε ολοι, πολλους τετοιους.
το ιδιο ομως μπορει να ειναι και ενας αμορφωτος κι επιπλεον, δεν ξερει γραμματα...
η αμορφωσια δεν ειναι καποια ενδειξη καλου χαρακτηρα.
αυτα τα δυο δεν συνδεονται..
Το μήνυμα έχει υποστεί επεξεργασία από τη διαχείριση.
[/QUOTE]Marilou ....Όσα γράμματα και αν μάθει κάποιος, όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά κι αν κάνει, αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα μορφωμένο. Αν είναι αστοιχείωτος, κακιασμένος και δε μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του, οι γνώσεις του είναι απλά σκόρπιες θεωρίες που του πήζουν το μυαλό.
[/QUOTE]
Σήμερα ο εργοδότης ψάχνει για ικανότητα (altitude), γι αυτό και υπάρχουν τα τεστ ικανοτήτων. Ψάχνει δηλαδή για άτομα με ευστροφία, πρωτοβουλία, που να στροφάρουν και να φέρνουν αποτέλεσμα, διότι πτυχία και διδακτορικά έχουν λίγο πολύ όλοι. Ένας κακιασμένος που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του μπορεί να ναι εύστροφος και ικανός, αφορά δηλαδή χαρακτήρα κι όχι καταλληλότητα για δουλειά.
Πάντα ήταν η περίοδος στη ζωή μου για σχέση και πάντα ήμουν έτοιμος, όμως δεν βρέθηκε ποτέ ή μάλλον δεν κατόρθωσα ποτέ να δημιουργήσω εκείνον τον ενθουσιασμό, εκεινη τη βεβαιότητα, ήτοι να τα φτιάξω με μια που θα γουστάρω πραγματικα, αν και βρέθηκαν τέτοιες, διότι όλες οι γνωριμίες μου (υποτίθεται σχέσεις) ήταν κατα βάθος απλά συμβιβασμοί. Οι λόγοι είναι όσα κατά καιρούς αναφέρω εδώ.
Marilou ....Όσα γράμματα και αν μάθει κάποιος, όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά κι αν κάνει, αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα μορφωμένο. Αν είναι αστοιχείωτος, κακιασμένος και δε μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του, οι γνώσεις του είναι απλά σκόρπιες θεωρίες που του πήζουν το μυαλό.
[/QUOTE]
Σήμερα ο εργοδότης ψάχνει για ικανότητα (altitude), γι αυτό και υπάρχουν τα τεστ ικανοτήτων. Ψάχνει δηλαδή για άτομα με ευστροφία, πρωτοβουλία, που να στροφάρουν και να φέρνουν αποτέλεσμα, διότι πτυχία και διδακτορικά έχουν λίγο πολύ όλοι. Ένας κακιασμένος που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του μπορεί να ναι εύστροφος και ικανός, αφορά δηλαδή χαρακτήρα κι όχι καταλληλότητα για δουλειά.[/QUOTE]
Το ξέρω Γιάννη γι αυτο και έγραψα κάτι πολύ επίκαιρο που δυστηχως ορισμένα άτομα δίχως να έχουν την στοιχειώδη ευγένεια να συνυπάρξουν σε μια κουβέντα χωρίς προσβολές και λέξεις που ούτε ο τελευταίος χαρακτήρας του υποκόσμου δεν χρησημοποει ,νομίζουν ότι προσβάλουν τον άλλον λέγοντας του ότι έχουν ένα πτυχίο που πλέον και ο τελευταίος απόφοιτος λυκείου ένα πτυχίο το έχει και που αυτό δεν τον κάνει άνθρωπο με ενσυναίσθηση και ηθικές αξίες.
Κόμπλεξ θα το χαρακτήριζα εγώ αυτό καλέ μου .
Κόμπλεξ κατωτερότητας και πολλών απωθημένων που πηγάζουν από την παιδική ηλικία .
Άτομα που δεν δέχτηκαν τον στοιχειώδες σεβασμό από το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν μπορούν να το μεταδώσουν κιόλας .
Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό όταν τον συναντάς πλέον ...
Όσα πτυχία και αν έχεις κανένας εργοδότης δεν θα σε έχει στο δυναμικό του αν αντιληφθεί τι άνθρωπος είσαι .
Άλλωστε αυτά τα άτομα δύσκολα επιβιώνουν σε ένα μόνιμα εργασιακό περιβάλλον γιατί πολύ απλά δεν γίνονται αποδεκτά και από τους υπόλοιπους .
Πάντα έχουν ένα σχολιασμό και μια άσχημη κριτική είτε για τους πελάτες τους είτε για τους εργοδότες τους .
Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές αυτά τα άτομα φτάνουν σε προχωρημένες ηλικίες και το μόνο που κάνουν είναι να μαζεύουν πτυχία χωρίς δυστηχως τόσα χρόνια να έχουν καταφέρει να έχουν μια μόνιμη δουλειά .
Η αγορά η ίδια τους πετάει έξω από όλο αυτό ...
Ευτυχώς εγώ θα πω ότι πλέον είναι λίγα γιατί ειδικά η νέα γενιά έχει πολύ καλά στοιχεία ευγένειας και το βλέπω σχεδόν καθημερινά .
Τουλάχιστον στο άμεσο περιβάλλον μου δύσκολα συναντάς ανθρώπους αγενής και ΚΑΚΟΥΣ γιατί η κακια δυστηχως δεν κρύβεται πίσω από κανένα πτυχίο .
Δουλειά και θέληση θέλει όλο αυτό καλό μου .
Κανένας δεν θα σε βγάλει από αυτό που ζεις αν δεν το πάρεις απόφαση και να βγεις μόνος σου .
Με αυτή την κοπέλα τι έγινε ?
Τελικά μήπως το ξανασκέφτηκε και θέλεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σου και αυτή την φορά να βγεις με την διάθεση να ερωτευτείς?
Θετική σκέψη νομίζω σου λείπει ,μήπως να αρχίσεις λιγάκι να την καλλιεργείς έστω και με το ζόρι αν θες πραγματικά μια σχέση και που ξέρεις ,μπορεί στην πορεία να προκύψει ;)
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Σήμερα ο εργοδότης ψάχνει για ικανότητα (altitude), γι αυτό και υπάρχουν τα τεστ ικανοτήτων. Ψάχνει δηλαδή για άτομα με ευστροφία, πρωτοβουλία, που να στροφάρουν και να φέρνουν αποτέλεσμα, διότι πτυχία και διδακτορικά έχουν λίγο πολύ όλοι. Ένας κακιασμένος που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του μπορεί να ναι εύστροφος και ικανός, αφορά δηλαδή χαρακτήρα κι όχι καταλληλότητα για δουλειά.[/QUOTE]
Το ξέρω Γιάννη γι αυτο και έγραψα κάτι πολύ επίκαιρο που δυστηχως ορισμένα άτομα δίχως να έχουν την στοιχειώδη ευγένεια να συνυπάρξουν σε μια κουβέντα χωρίς προσβολές και λέξεις που ούτε ο τελευταίος χαρακτήρας του υποκόσμου δεν χρησημοποει ,νομίζουν ότι προσβάλουν τον άλλον λέγοντας του ότι έχουν ένα πτυχίο που πλέον και ο τελευταίος απόφοιτος λυκείου ένα πτυχίο το έχει και που αυτό δεν τον κάνει άνθρωπο με ενσυναίσθηση και ηθικές αξίες.
Κόμπλεξ θα το χαρακτήριζα εγώ αυτό καλέ μου .
Κόμπλεξ κατωτερότητας και πολλών απωθημένων που πηγάζουν από την παιδική ηλικία .
Άτομα που δεν δέχτηκαν τον στοιχειώδες σεβασμό από το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν μπορούν να το μεταδώσουν κιόλας .
Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό όταν τον συναντάς πλέον ...
Όσα πτυχία και αν έχεις κανένας εργοδότης δεν θα σε έχει στο δυναμικό του αν αντιληφθεί τι άνθρωπος είσαι .
Άλλωστε αυτά τα άτομα δύσκολα επιβιώνουν σε ένα μόνιμα εργασιακό περιβάλλον γιατί πολύ απλά δεν γίνονται αποδεκτά και από τους υπόλοιπους .
Πάντα έχουν ένα σχολιασμό και μια άσχημη κριτική είτε για τους πελάτες τους είτε για τους εργοδότες τους .
Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές αυτά τα άτομα φτάνουν σε προχωρημένες ηλικίες και το μόνο που κάνουν είναι να μαζεύουν πτυχία χωρίς δυστηχως τόσα χρόνια να έχουν καταφέρει να έχουν μια μόνιμη δουλειά .
Η αγορά η ίδια τους πετάει έξω από όλο αυτό ...
Ευτυχώς εγώ θα πω ότι πλέον είναι λίγα γιατί ειδικά η νέα γενιά έχει πολύ καλά στοιχεία ευγένειας και το βλέπω σχεδόν καθημερινά .
Τουλάχιστον στο άμεσο περιβάλλον μου δύσκολα συναντάς ανθρώπους αγενής και ΚΑΚΟΥΣ γιατί η κακια δυστηχως δεν κρύβεται πίσω από κανένα πτυχίο .
Δουλειά και θέληση θέλει όλο αυτό καλό μου .
Κανένας δεν θα σε βγάλει από αυτό που ζεις αν δεν το πάρεις απόφαση και να βγεις μόνος σου .
Με αυτή την κοπέλα τι έγινε ?
Τελικά μήπως το ξανασκέφτηκε και θέλεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σου και αυτή την φορά να βγεις με την διάθεση να ερωτευτείς?
Θετική σκέψη νομίζω σου λείπει ,μήπως να αρχίσεις λιγάκι να την καλλιεργείς έστω και με το ζόρι αν θες πραγματικά μια σχέση και που ξέρεις ,μπορεί στην πορεία να προκύψει ;)[/QUOTE]Αν ο εργοδότης ψάχνει άτομα για με ευστροφία δεν έχω προσωπικά τύχει!!
Αντρέα δεν κατάλαβα τι θες να πεις ,αν θες μπορείς να το ξανα διατυπώσεις?
εντάξει κατάλαβα, ο καθένας το βίωσε διαφορετικά και πολλά κακά βρήκαν χώρο και απλώθηκαν όμως, φαντάσου ότι ο κίνδυνος και η απειλή, μέχρι να βρεθεί μια λύση σε όλο αυτό, ήταν χαοτική, για πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου, και για άλλη λιγότερο. άρα στο ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, δηλαδή βιώνουμε κάτι όλοι μαζί, αυτό είναι κάτι που κρατάω στο τέλος. υπάρχει μια συλλογική ευαισθησία ίσως;
τέλος πάντων, εγώ ποτέ δεν κατάλαβα απο πού κι ως πού τα πτυχία σε κάνουν άνθρωπο ή η καλή καταγωγή. έχουμε δει τέρατα τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα σαλόνια και ανθρωπια σε ανθρώπους του περιθωρίου.
όλα με λίγη εκπαίδευση μαθαίνονται και βελτιώνονται, συμφωνώ ότι χρειάζεται να υπάρχει επίγνωση και θέληση για αλλαγή. το εύκολο είναι να είσαι ρατσιστής και φασίστας.
απορω με αυτην την κοινωνια... εγω σαν καλος φλορος:D αν ηθελα να βρω γυναικα επρεπε να κανω εγω παντα το πρωτο βημα να μηλησω και να φαω αποροψη και το αισθημα οτι εκτεθηκα αρνιτικα... εδω βλεπεις τους αλους να θελουν να τραβιουνται με το ετσι απλα... αχχ θεε μου
Όλοι αν το σκεφτείς εν δυνάμει ρατσιστές γινόμαστε όταν τοποθετούμασται ενάντια σε μια ιδεολογία ή πιστευω που δεν ακολουθούμε εμείς οι ίδιοι για τους δικούς μας λόγους .
Φασίστας εντάξει είναι πολύ σκληρή λέξη και νομίζω ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία .
Ρατσισμός όμως υπάρχει από όλους και από όλα ανάλογα με τα πιστεύω του καθενός .
Από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό και δυστηχως η ευγένεια μερικών είναι αυτή που τροφοδοτεί και δίνει βήμα σε όλους αυτούς να εκδηλώνονται .
Ουπς...μολις δολοφονήθηκε ο ρατσισμος.
Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι κατώτεροι από κάποιους άλλους ή δικαιουνται λιγότερα δικαιώματα.
Ρατσισμός δεν είναι καθόλου το να τοποθετουμαι ενάντια σε μια ιδεολογία ή πιστευω κάποιου. Ίσα ίσα στη δημοκρατία αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε και σε κάποιες περιπτωσεις και χρέος. Αν η ιδεολογία κάποιου ας πουμε ειναι ο ναζισμός εγώ είμαι ρατσίστρια αν τοποθετηθώ απέναντι? Το αντίθετο. Εχω χρέος να είμαι απέναντι. Αν συμφωνα με τα πιστευω κάποιων καταπατούνται δικαιώματα άλλων, είμαι ρατσίστρια να είμαι απέναντι? Οχι βέβαια! Στη δημοκρατία κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι αντίθετος ή συμφωνος με ο, τι γουστάρει αρκεί να μην καταπατά δικαιώματα άλλων. Δεν λέγεται ρατσιστής αυτός. Σκεπτόμενος άνθρωπος λέγεται.
Συμφωνα με αυτά προφανως και σε καμία περιπτωση δεν έχουμε όλοι ρατσισμό.
Ο δολοφόνος τριγυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος και του αρέσει εμμονικα ;) πλέον να ασχολείται με τα θέματα που παλι νομίζει ότι έχει μόνο εκείνος δίκιο εφόσον μιλάμε για νοσηρες καταστάσεις όπου υπερισχύσει μόνο το εγώ !!!!
Διασκεδαστικό πλέον αφού αντιλαμβάνεσαι ότι σε ανθρώπους με παραβατικές και νοσηρες εκδηλώσεις συμπεριφορών δεν χρειάζεται να δίνεις καμία απολύτως σημασία .
Απλά διασκεδάζεις και προσπερνας !!!;)
Πω πω ρατσισμός και στα γερμανικά προϊόντα τώρα ?
Κρίμα μωρέ γιατί έχουν κάτι σοκολάτες φανταστικές που δύσκολα τα βρίσκεις εκεί που συχνάζουν του πανεπιστημίου :cool:
Για πες τι άλλα νέα πως σκοπεύεις σήμερα να περάσεις τον χρόνο σου ?
Νεκρα φαντάζομαι και αυτό φαίνεται ...
Αλήθεια ?
Για πες για πες παρακάτω πώς συνεχίζει το στορυ στην αστείρευτη φαντασία σου ??
Ανυπομονώ μιας που η βάρδια είναι μεγάλη και θα με κάνεις να την περάσω διασκεδαστικά ..:cool::p
Ξέρεις έχει ένα ανήλικο σε άλλο θέμα αν θες να βοηθήσεις με υποδείξεις πηγαί ε εκεί πιο πολύ θα σε πιστέψει ,όχι τίποτα άλλο μην σπαταλάς τζάμπα τον χρόνο σου καλή μου :cool:
σκέψου όμως πόσο εύκολα κανείς αντί να συζητήσει ή να μπει στη θέση του άλλου, υψώνει τη φωνή ή εκφοβίζει, ντροπιάζει ή εκμηδενίζει κάποιον, με σκοπό να κάνει τη ζωή που ο "φασίστας" θεωρεί σωστή.
τώρα για το ρατσισμό, όντως έχει να κάνει με τις φυλές των ανθρώπων και τον διαχωρισμό τους βάσει εξωτερικών χαρακτηριστικών και μετέπειτα διακρίσεων κλπ.
τώρα σχετικά με τις ιδεολογίες, δεν ξέρω.
μάλλον τα βλέπω όλα πολύ προσωπικά, που λέω το γνωστό "δεν συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα να το λες" . μήπως εννοείς το αντίθετο; δηλαδή να μην επιτρέπουμε την γνώμη κάποιου άλλου να υπάρχει;
Όχι καλό μου κάνεις λάθος, ο ρατσισμός δεν ισχύει όταν μιλάμε ΜΟΝΟ για τις φυλές ή εθνικότητες ..
Δεν το λέω ΜΟΝΟ εγώ ούτε είναι δικός μου ορισμός ..
Χρησημοποιειται πλέον παντού και μάλλον η όλη ιστορία έγινε χάριν μιας τελείως κακής προσπάθειας εντυπωσιασμού αφού πλέον οι σημασίες των λέξεων με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ δίνουν απαντήσεις για την πολύπλευρη σημάδια τους και όχι για την καθαρά μονόπλευρη αυτης, όπως βολεύει κάποιους να κάνουν χρήση μη γνωρίζοντας πολλά περισσότερα .
Ένα πρόχειρο που βρήκα και τελείως τυχαίο είναι αυτό .
Αν κάνεις τον κόπο και ψάξεις θα βρεις ουκ ολίγα .
Οπότε ας πάμε παρακάτω όσο αφορά την σημασία της λέξεως :D
Ο ρατσισμός αντιπροσωπεύει την επίκτητη τάση των ανθρώπων να εντάσσονται σε ομάδες και κατ’ επέκταση, να διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, τις ιδιαίτερες ικανότητες κλπ. Ειδικά στη σημερινή κοινωνία όπου συμβιώνουν άνθρωποι πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, οικονομικοί μετανάστες, πρόσφυγες, ΑΜΕΑ, ψυχικά ασθενείς κλπ. οι περιπτώσεις ρατσισμού και άνισης μεταχείρισης βρίθουν.
Οπότε εγώ μιλάω για θέμα καθαρά ρατσισμού στην δική μας νεότερη κοινωνία πλέον ,απέναντι σε μια ειδική ομάδα ανθρώπων με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά .
Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένη ...
Τώρα για τον " φασισμό " το ξαναλέω για εμένα είναι κάτι πολύ ακραίο και δεν θεωρώ κάποιον που μπορεί να υψώνει τον τόνο της φωνής του σε μια συζήτηση για να επιβληθεί ή για να προσβάλει ,φασίστας .
Είναι πολύ σκληρός χαρακτηρισμός και παραπέμπει αλλού και σίγουρα δεν μιλάμε για τον ίδιο βαθμό που γίνεται κάτι με ρατσιστικό τρόπο ..
Άλλωστε μην ξεχνάμε την μεγάλη μερίδα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες τι ρατσισμό βιώνει στην σημερινή εποχή σε πολλούς τομείς ακόμα και στον εργασιακό χώρο ...
Όπως και στο φόρουμ που βρισκόμαστε πόσα περιστατικά από παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα δέχονται καθημερινό ρατσισμό και έρχονται και συζητάμε ολόκληρες σελίδες για το πώς θα το αντιμετωπίσουν ..
το κομμάτι με τις ιδεολογίες δεν κατάλαβα.
εγώ το μετέφρασα ως, "αν δεν συμφωνείς μαζί μου είσαι ρατσιστής".
έχω ασχοληθεί αρκετά με τον κοινωνικό ρατσισμό και αποκλεισμό, οπότε δεν θα άφηνα απ έξω την πραγματικότητα των ανθρώπων που ανέφερες.
η γνωστή κωμικός -σταντ απ κομίντιαν- που πέρασε και περνάει δύσκολα λόγω μιας κατάστασης στην υγεία της, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρατσισμού που περιγράφεις. και σαν πολίτης του κόσμου οφείλω να έχω τα μάτια μου ανοιχτά.
για τον ρατσιμό και τον πόλεμο που δέχονται οι ψυχικά ασθενείς είναι κάτι άλλο, επίσης σοβαρό.
φασισμός είναι το να επιβάλεις στον άλλο το θέλω σου με τη βία. και δεν μιλάω για μια συζήτηση, αλλά για άλλες σχέσεις, ίσως, ή τον χώρο εργασίας.
Αυτό ήταν το αρχικό μου μύνημα και βλέπεις είμαι πολύ ξεκάθαρη για το τι μιλάω και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση κάποιον που δεν συμφωνεί ΜΟΝΟ μαζί μου να τον χαρακτήριζα έτσι .
Είπαμε όλα έγιναν χαριν εντυπώσεων αλλά δυστηχως όπως βλέπεις τελείως άκυρα και ανυπόστατα οπότε δεν αξίζει ούτε καν να ασχολούμαστε πλέον εφόσον μόνο γέλιο μου προκαλούν όλα αυτά εδώ μέσα :D
Εγώ γενικά είμαι πολύ ενάντια σε ολο αυτό που λέγεται ρατσισμός και φανατισμός συγκεκριμένων ιδεολογιών .
Ειδικά όταν γίνεται επίμονα και κατ εξακολούθηση σε άτομα προσπαθώντας να διοχετεύσουν έτσι την δήθεν ανωτερότητα των δικών τους απόψεων ή ιδεολογιών .
Δεν μπορώ τους ανθρώπους που κατηγοριοποιούνται από συγκεκριμένες ομάδες και πολύ περισσότερο όταν τους ασκούν λεκτική βία ..
Φυσικά δεν μιλάμε για άλλη μορφής βίας γιατί τότε ναι συμφωνώ θα μιλούσαμε για καθαρό φασισμό .
Γενικά νομίζω ότι τα άτομα που έχουν περάσει κάποιο ψυχικό νόσημα και παλεύουν καθημερινά ή κατάφεραν και βγήκαν από όλο αυτό έχουν ένα παραπάνω βαθμό ενσυναίσθησης σε τέτοιες υποθέσεις ..
Πάντως φασισμό με την καθ'ε αυτού έννοια από μια ιδεολογία και μόνο έχω δει μέχρι στιγμής και ευτυχώς δεν υπάρχει πλέον επίσημα τουλάχιστον, γιατί ανεπίσημα ακόμα υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν αλλά και εφαρμόζουν αυτή την νοσηρότητα .
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσουμε ότι ο παρακατω ορισμός περι ρατσισμού είναι σωστός.
" Ρατσιστές γινόμαστε όταν τοποθετουμασται ενάντια σε μια ιδεολογία ή πιστευω που δεν ακολουθουμε εμείς οι ίδιοι"
Έστω λοιπόν ότι εγώ είμαι ενάντια σε μια ιδεολογία ή πιστευω. Είμαι ενάντια στην ιδεολογία κ στα πιστευω των ρατσιστών κ των ομοφοβικων. Δεν είναι ένας με αυτά τα πιστευω, είναι πολλοι κ εγώ είμαι ενάντια. Συμφωνα με τον παραπανω ορισμό είμαι λοιπόν ρατσίστρια επειδή είμαι ενάντια στον ρατσισμό.
Αν αυτό δεν είναι σκέψη απ'τα lidl τότε δεν ξέρω τι είναι. Ίσως ο Φατσέας να μπορουσε να μας βοηθήσει.
σκεφτομαι το γνωστο αποφθευγμα:
"μην προσπαθεις να μαθεις ενα γουρουνι να τραγουδαει. χανεις τον χρονο σου κι ενοχλεις και το γουρουνι"
δόξα τω θεώ απο φασισμό να φάνε κι οι κότες.
πώς αλλιώς να πεις την πατριαρχία;
εγώ προσωπικά θεωρώ φασισμό και την ψυχολογική βία και την χειραγώγηση μέσω του φόβου.
ίσως, να ισχύει εδώ το άλλο ρητό/παροιμία που λέει ότι αν καείς απ' το χυλό..
τέλος πάντων. κι εγώ αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι μαθαίνουμε να είμαστε ρατσιστές ή φασιστες απο τα σπίτια ή τα σχολεία μας πολλές φορές, έχω ακούσει ιστορίες και για αθλητές κλπ, και δυστυχώς είναι δύσκολο να το αποβάλεις. να ξεβολευτείς απο αυτό που θέλουν οι αλλοι να είσαι.
να πας κόντρα στο ρεύμα που πιστεύει πχ ότι η καλή ζωή είναι για τους λίγους ή δεν αξίζει ένας μετανάστης μια καλή δουλειά κλπ.
Η πατριαρχία δυστηχως θα υπάρχει όσο εμείς οι γυναίκες την ανεχόμαστε ή μαθαίνουμε στις κόρες μας να την ανέχονται μέσο εμάς ή στα αγόρια μας να μην σέβονται αυτές .
Όλα από τα σπίτια μας ξεκινάνε ...
Πλέον είμαι σίγουρη πως τα νέα παιδιά ολοένα και την κατακρίνουν ,μαθαίνουν την ουσιαστική σημασία της και πλέον δύσκολα την δέχονται αν την αναγνωρίσουν .
Μόνο όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο έδαφος σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές θα μπορούμε να μιλάμε για εξαφάνιση τέτοιων καταστάσεων .
Και ο μόνος τρόπος αυτών είναι να δείχνουμε στα παιδιά μας ότι τα σεβόμαστε και το κυριότερο σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας είτε έχει πτυχία είτε όχι ,είτε είναι μαύρος ,άσπρος ,κίτρινος ή ακόμα αν πιστεύει στον Θεό ή στον Βούδα ή στον Αλλάχ ...
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που εκδηλώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές και όλο αυτό είναι εμονικο και το μεταδίδουν και στον περίγυρο τους τότε είναι δυνατόν να μην μιλάμε για τέτοια περιστατικά?
Η ψυχολογική και η λεκτική βία είναι μια από τις χειρότερες μορφές αυτης.
Ειναι πολλές φορές απρόσωπη οπότε της δίνει αυτοματα την ελευθερία να γίνει όσο πιο σκληρή μπορεί .
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αδύναμοι μπροστά σε αυτη και επηρεαζονται άμεσα με πολύ άσχημα αποτελέσματα πλέον στην ψυχολογικά τους .
Το γεγονός ότι έχεις έναν απρόσωπο εχθρό να αντιμετωπίσεις το κάνει ακόμα πιο δύσκολο και ακόμα πιο ψυχοθφορο για ευάλωτες ομάδες ανθρώπων που γίνονται πλέον στόχος αυτής της τακτικής ...
Λαμβάνοντας λοιπόν την σκληρότητα όλων αυτών μπορεί και να την κατατάξουμε στο φασισμό αφού όπως είπαμε εδώ μιλάμε για πολύ πιο βίαιες καταστάσεις .
Τι μπορεί να γίνεις όμως για να μπορέσουμε να εξαφανισουμε αυτό φαινόμενο ?
Πως μπορούν οι αδύναμες ομάδες ανθρώπων να έχουν ένα πολύ πιο προστατευμένο νομικό πλαίσιο ώστε ο οποιοσδήποτε πλέον να σκέφτεται δίπλα και τριπλά να εφαρμόσει οποιοδήποτε ρατσισμό ή φασισμό θέλει ?
Δυστηχως μόνο όταν έχουμε ακραία περιστατικα οδηγούμαστε στην διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου ...