Μια ξαφνική απώλεια σήμερα, ενός φίλου από ανακοπή. Παιδικός φίλος. Ένα κομμάτι σημαντικό της μνήμης μου. Τουλάχιστον δεν υπέφερε, μια μικρή παρηγοριά μπροστά στο χάσιμο ενός ανθρώπου που είχε ζωή μπροστά του.
Printable View
Μια ξαφνική απώλεια σήμερα, ενός φίλου από ανακοπή. Παιδικός φίλος. Ένα κομμάτι σημαντικό της μνήμης μου. Τουλάχιστον δεν υπέφερε, μια μικρή παρηγοριά μπροστά στο χάσιμο ενός ανθρώπου που είχε ζωή μπροστά του.
Η μεγαλύτερη θεραπεία, μάλλον η έμφυτη θεραπεία, υπό την οποία ο άνθρωπος δεν ξέρει τι πα να πει ψυχλογικό είναι η αναισθησία.
Μόνο η γυμναστική βοηθάει και η καλή διατροφή απ την άποψη αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.
Αν δεν τρέχει κάτι με έλλειψη βιταμινών με χαρτιά γιατρού κι η λήψη τους είναι μονόδρομος, αμα τις παίρνουμε είναι σαν να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας. Όσες φορές πήρα δεν είδα καμιά ιδαίτερη διαφορά.
Η αναισθησία είναι το υπέρτατο φάρμακο. Τρισευτυχής αυτός που την έχει ο οργανισμός του. Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα άμα είναι αναίσθητος χωρίς αναβολές, φόβους ή συναισθήματα, και μιλάω για θετικά πράγματα.
Kοίτα για το βιογραφικό του δεν είναι ακριβός. Αν θέλεις έναν ενημερωμένο γιατρό θα τον πληρώσεις κάτι παραπάνω δεν θα μπορούσε να ζητήσει λιγότερο όταν άλλοι με πολύ λιγότερες περγαμηνές στο βιογραφικό τους και στην έρευνα παίρνουν περίπου τα ίδια άντε 20 ευρώ λιγότερα. Σε ευχαριστώ πολύ!
Πόσες φορές στη ζωή μου ή μάλλον όσες φορές στη ζωή έννιωθα πως είχα ανάγκη από ένα φίλο δίπλα μου, έναν άνθρωπο να με βοηθήσει, να μου συμπαρασταθεί, να με καθοδηγήσει, πάντα, μα πάντα ήμουν μόνος.
Έχω κάνει γκάφες, έχω μείνει στάσιμος, έψαχνα τρόπο να αλλάξω πορεία, άλλο το ότι υπήρχαν φορές που η μοναξιά με έκανε να νιώθω λες και βρισκόμουν μέσα στο χάος ή δεν έβρισκα αέρα να αναπνεύσεω, επειδή ήμουν μόνος.
Ίσως είναι η μοίρα μου.
Ουδέποτε είχα παρέες, αυτό το να είσαι ένας από τα πέντε άτομα που βγαίνουν όλοι έξω μαζί, περνάνε μαζί στιγμες ανέμελες, αλληλοβοηθιούνται στα δύσκολα. Οι φορές που ήμουν με παρέα ήταν σε αυτά τα οργανωμένα πάρτι που προσκαλούνται όλοι για τον τύπο.
Κοίτα, δεν χρειάζεται όλοι να είναι στην παρέα των "5 ατόμων που βγαίνουν όλοι μαζί". Εγώ, και πολλοί άλλοι επίσης, προτιμώ να βγαίνω με έναν φίλο τη φορά. Δεν σημαίνει ότι βγαίνω πάντα με τον ίδιο, κατά καιρούς βγαίνω και με κάποιον άλλον. Εσύ δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑΝ να βγείτε ένα καφέ? Δεν είναι όλοι για μεγάλες παρέες, εγώ πολλές φορές δεν βρίσκω κανέναν φίλο διαθέσιμο να βγω και βγαίνω μόνος.
Πάντα βρίσκω ένα άτομο να βγω για καφέ, αλλα πάντα έναν από τους 3 - 4, διότι δεν σχετιζονται ίσως και να μην ταιριάζουν μεταξύ τους. Αυτό που δεν είχα ποτέ μου είναι η μεγάλη παρέα που είπα, η ενθουσιώδης παρέα που θα κάνει τους χαβαλέδες και θα αλληλοστηρίξει η παρέα τον ένα. Κι όσες φορές βρέθηκα προ δύσκολης περίστασης απλά είχα κάποιον, απ αυτούς, απλά για να τα πω κάπου να ξαλαφρώσω κι αν μου έλεγαν και μια κουβέντα χρήσιμη, αλλά όχι για να ναι δίπλα μου βοηθοί.
Να πω εδώ ότι οι συναδελφισσες μου είναι οι καλύτερες κ δουλέψαμε για να βγάλουμε θεραπεία βγάλαμε όλα καλά να κρατήσετε τα λεφτά εγώ δεν έχω τεχνολογία να ελέγξω αν είναι πλαστά κ πλαστά να είναι να τα πάτε στην τράπεζα να πάρετε κανονικά κ ζητήστε κι άλλα από το νοσοκομείο η δουλειά αυτή αξίζει εκατομμύρια ευρώ να ξέρετε θέλετε να τα πουλήσετε αυτά που σασ είπα θέλετε να τα πείτε στους γιατρούς κάντε ότι θέτε σασ λατρεύω να ξέρετε
Οι γιατροί έχουν ψύχωση οι μπάτσοι κλαίνε τα παιδιά δε λειτουργούν οι γονείς χάνουν λάδια άμα σωθεί αυτό το πράγμα σώθηκε κι άμα δε σωθεί αλληλούια το κράτος απέτυχε
Ότι έγινε από σόου αν έγινε τίποτα είναι για εσάς εγώ είμαι ήσυχος κ είμαι 45 έχω ηρεμήσει πλέον έκανα κι εγώ τον αντιδραστικό αλλά παπαρια έχω κενά πάντως ούτε εσείς είστε εντάξει ούτε εγώ άμα βρείτε κανέναν άνθρωπο πείτε μου να τον δω κι εγώ
Είχαμε βγάλει θεραπείες το 90 με τον στρατηγό μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ μέσα τα έχω βάλει όλα μέχρι το 2012 μετά το 2015 ήρθε ο τσιπρας κ γαμηθηκε ο διάς μέχρι το 2022 μετά κατάλαβαν όλοι τι είναι δουλειά κι ηρεμήσαμε τώρα έχουμε 2024 κ κατάλαβα ότι πόλεμος δεν μπορεί να γίνει ότι μπορεί να γίνει είναι να βγάλουμε θεραπείες οι γιατροί ζήτησαν φάρμακα ο στρατός είπε θα τα φτιάξουμε κι έκαναν αυτό είναι δουλειά μην ανησυχείτε τα φάρμακα που παίρνω είναι ειδικά να μην ξεφεύγω χωθηκαν κι οι Ρώσοι κι οι Αμερικανοί σασ βγάλαμε θεραπεία κ ξαναλέω είναι τι θα κάνει το κράτος το 90 πρέπει να το σταμάτησαν οι πολιτικοί τώρα έμαθα να δουλεύω σοβαρά κ το πήγαμε τέρμα κανονικά δικαιούμαι σύνταξη αλλά οι γιατροί δεν το πιστεύουν
Αυτά από το μέτωπο
Σασ το είπα ότι είναι δουλειά έγινα καλά τα πάμε τα ξαναπάμε βγήκε η θεραπεία να τους δώσετε λεφτά μπράβο τους εγώ ξέρω τι σκατα κάνω εσεισ νομίζετε ότι τα κάνετε όλα καλά εγώ έχω αμφιβολίες αν πληρωθώ κι εγώ θα γίνω πλούσιος γι αυτό λέμε άλλο να δουλεύεις άλλο να πληρωνεσε σωστά ασ το αφήσουμε αυτό πονάει
Καλό βράδυ
Eπειδή κάπου μου είπανε πως οι απόψεις μου, είναι απόψεις boomer, λοιπόν αυτό είναι ένα κόσμημα της γενιάς μου (generation x) γραμμένο σε μουσική και στίχους από boomers. Καλημέρα μας και καλά χαμόγελα!
https://www.youtube.com/watch?v=Fh8Ic6MbtoU
Ε καλά δεν έπαθε τίποτα πέθανε έχει κ χειρότερα από αυτό
Οπωσ εμένα δε με θέτε πάτε με τους άλλους κι αν σασ δείρουν είναι επιλογή σασ να ξέρετε εγώ πάω σύμφωνα με το κράτος που είναι αμυντικό εσείς είστε επιθετικοί για τουσ αντρεσ μιλάω να ξέρετε ότι δεν θα περάσετε καλά δεν είναι άνθρωποι κι ότι θέλετε πείτε
Με κάποια αφορμή, κάποιος συγγενής μου που με ξέρει καλά με έβρισε με τον πιο χυδαίο τρόπο. Έκρινε όλη τη ζωή μου και τον τρόπο που ζω υποτιμητικά ίσως για να ανεβάσει εκείνος την ζωή που ζει μέσα στον οίκτο και την μοναξιά του. Ενώ πριν κάποια χρόνια ίσως με πείραζε, τώρα δεν με ένοιαξε καθόλου η κριτική του. Πέρασε και δεν ακούμπησε. Εγώ είμαι ευτυχισμένη με αυτό που είμαι και την ζωή που κάνω. Ποιος να με κρίνει, ένα μαλακιστήρι που πνίγεται στα ψυχολογικά και στο εγώ του; Ξεγράφτηκε από την ζωή μου και νιώθω τόσο ανακουφισμένη.
Μια αφορμή όντως μπορεί να σου αποκαλύψει όλη την σκατοψυχία που κρύβει ο άλλος για εσένα και όλο το εγώ του, χωρίς να δίνει δεκάρα για τις θυσίες που έχεις κάνει γι' αυτόν και να μην δείχνει ίχνος ευγνωμοσύνης. Μόνο κακία και μίσος. Αυτή η αφορμή λοιπόν αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο και ευτυχώς. Και όπως λες ειδικά τους συγγενείς που δεν τους διαλέγουμε αλλά σε μερικούς αισθανόμαστε υποχρέωση και βαθιά αισθήματα προστασίας αλλά στο τέλος μας δίνουν μια μούτζα αντί για ευχαριστώ, ε , άι στο διάλο.
Επειδή λέτε μαλακιες από το 89 βοηθάω στο μάζεμα ελιών 89 με 2024 είναι 40 χρόνια πάμε τώρα 2000με 2001 στοχοφορος 2002 Τηλεφωνητής 2004 ανταλλακτικά μηχανών 2007 ηλεκτρολόγος στα έργα 2008 Ηλεκτρονικός στην Σίνδος 2009 βγήκα από το στρατό 2010 πήρα πτυχίο ανωτέρας τεχνικής σχολής 2010 με 2024 εργάτης με 1.000 ελιές έπαιζα κ μπάλα με έχετε παροπλισμένο κ κάνω βοηθητικές δουλειές θα σταματήσετε ΤΙΣ μαλακιες να πάω στη δουλειά μου η θα συνεχίσουμε αυτή τη χαζομάρα δικαιούμαι σύνταξη 3.000 μετά 40 χρόνια δουλειάς επειδή δεν θα μου τα δώσετε με 800 ευρώ δέχομαι τέλος για τα γκευλικια δουλεύω 40 χρόνια με αντρεσ οπότε λογικό είναι να εκτιμάω κάποιους τα κορίτσια τώρα επειδή δε με θέλανε είπα να κάνω μια έρευνα κι έμαθα πράγματα
Τα κορίτσια που βοήθησα να μάθουν την δουλειά είναι ταλαντουχες κ όμορφες εγώ ΤΙΣ είπα κάποια πράγματα γιατί δουλεύω 40 χρόνια κ θέλω ο κόσμος να δουλεύει κ να βγάζει λεφτά ήθελα να ΤΙΣ γίνει βίωμα η δουλειά αυτή ήταν η πρόθεση μου τι σκατα έγινε ιδέα δεν έχω
Αυτά από το μέτωπο
Πρέπει να σκληραγωγηθείτε...Και ψυχικά και σωματικά...Εχετε γίνει μαλθακοί και αυτή είναι η πηγή της αρρώστιας σας.
Βελαξατε μπράβο
Προσπαθούν να ζουν κανονικά όσο μπορούν. Γιατί έχουν την ασθένεια και γιατί πίνουν χάπια. Πηγαίνουν για μπάνιο, έχουν φίλους, συζητούν εδώ, ξέρουν και γράφουν λογικά.
Όσο για'μενα με πειθαρχία και αυτοέλεγχο προσπαθούσα χρόνια να γίνω καλά. Τελικά κατέληξα σε ψυχιατρική κλινική και μου έδώσαν μια σακούλα χάπια που με έσωσαν και μπήκε το μυαλό μου και η ψυχοσύνθεση μου σε μια τάξη. Αλλιώς τώρα θα ήμουν ντιπ για ντιπ. Αν σταματήσω τα χάπια -πράγμα που το έχω κάνει- το είναι μου κάνει ΚΡΑΑΑ κυριολεκτικά κράζω, γι' αυτό ποτέ ξανά χωρίς χάπια. Ο αυτοέλεγχος και η πειθαρχία πάνε παρέα με την φαρμακευτική αγωγή σε ψυχικές ασθένειες αλλιώς κανείς δεν γίνεται καλά. Αυτό για τις σοβαρές ασθένειες. Για τις καταθλίψεις των 2 εβδομάδων μπορεί και λειτουργεί ο τρόπος σου.
Επίσημα, ψυχιατρικά και με τη βούλα είμαι 67% ανάπηρη εδώ και 6 χρόνια. Αυτό τι σου λέει; Ότι είμαι μαλθακή;
Πάλι αισθάνομαι πως παει να πέσει η ευθύνη στον ασθενή για την αρρώστια του.
επειδή έχω κι εγω κάνει λίγα μεν τα έχω κάνει δε, χιλιόμετρα στην ψυχική ανακατοσούρα ας αστειευτώ αν μου επιτρέπεται, έχω να πω εκ πείρας πως, μεγάλο ρόλο παίζει σε τί περιβάλλον βρίσκεσαι.
έχω μπορέσει να είμαι καλά χωρίς να είμαι 100% καλά, επειδή στην ροή του χρόνου δεν είχα τοξικότητα και αρνητικότητα από τη μία κι απο την άλλη ήμουν ελεύθερη να παίρνω αποφάσεις ατομικά για τον εαυτό μου και να τις επεξεργάζομαι.
τώρα που δεν τα βγάζω και καλά τα μερόνυχτα, είναι επειδή υπάρχει αυτή η πεποίθηση ότι είναι λάθος μου που δεν είμαι καλά κι άρα πρέπει να τα λουστώ ξερω γω.
συμφωνώ στο κομμάτι της πειθαρχείας όμως αυτή αποκτάται μέσα από προσπάθεια με κάποιον ειδικό, αφού πρώτα "ξεφορτωθείς" κάποιο μεγάλο κομμάτι ψυχικού άλγους ας πούμε. τί πειθαρχεία να φτιάξεις αν είσαι ετοιμόρροπο;
Σκέφτομαι ότι ένας μήνας διακοπές σε νησί,με καθημερινό μπάνιο και αλλαγή ρουτινας και ασχολιών μπορεί να είναι πιο ευεργετικό από 50 συνεδρείες ψυχοθεραπείας.
Οσο αναμασάμε τα προβλήματα,τόσο αυτά εξακολουθούν και υπάρχουν...Για να φύγουν χρειάζεται αντικατάσταση.
Ολες αυτες οι παθήσεις είναι αποτέλεσμα του εσφαλμένου σύγχρονου τρόπου ζωής.
Μεχρι και πριν από 50 χρόνια που δεν υπήρχαν αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά και ηρεμηστικά πως ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι?
Αλλαζαν τροπάριο και βελτίωναν την ζωή τους.
Οι πληροφορίες σου είναι λάθος.
Οθωμανική αυτοκρατορία
Το πρώτο άσυλο στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1838 στην Κέρκυρα, υπό βρετανική διοίκηση. Το 1840 Άγγλοι ίδρυσαν στην Κεφαλονιά ένα άσυλο, παρόμοιο με αυτό της Κέρκυρας. Το 1885 λειτούργησε ένα στην Μαγνησία.
Το 1780 ιδρύεται το νοσοκομείο του Σταυροδρομίου και το 1839 το νοσοκομείο του Επταπυργίου. Το 1748 ιδρύεται το Γραϊκικό νοσοκομείο της Σμύρνης, με τμήμα φρενοκομείου. Με δωρεά κτίζεται το 1750 το νοσοκομείο στην Χίο και περιελάμβανε τμήμα ψυχασθενών.
Στην Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκαν από τους Οθωμανούς το 1465 το νοσοκομείο του Τζαμιού Φατίχ (το πρώτο φρενοκομείο) και το 1527 το νοσοκομείο του Τζαμιού στο Σουλεϊμάν.
Στην Ανδριανούπολη το 1485 ιδρύεται ένα νοσοκομείο που δέχεται και ψυχικά ασθενείς. Σε όλα τα παραπάνω ιδρύματα οι ασθενείς αντιμετώπιζαν ποικίλα προβλήματα (ψυχωτικοί, μανιακοί, αλκοολικοί, άποροι, ορφανά κ.α.). Η θεραπεία περιελάμβανε υδροθεραπεία με χαμάμ ή μασάζ, καθήλωση με αλυσίδες ή μανδύα καθήλωσης. Συχνά μάλιστα, χρησιμοποιούνταν καθαρτικά και άλλα "ιαματικά" σκευάσματα.
Και συνεχίζονται οι ιδρύσεις φρενοκομείων αλλά δεν χρειάζεται να τις παρεθέσω. ¨Ηδη λοιπόν από το 1838 υπήρχαν ιδρύματα και έτσι οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τις ασθένειες τους, με τα τότε μέσα και όχι όπως λες ότι δεν υπήρχε τίποτε μέχρι πριν 50 χρόνια. Μελέτα πρώτα κάτι και ύστερα βγάζε συμπεράσματα. Και σου ξανά λέω, μιλάμε για σοβαρές ασθένειες και όχι για καταθλιψούλες και μελαγχολίες ή υπαρξιακές ανησυχίες.
Βρε,τα άσυλα ήταν για περιπτώσεις βαριάς σχιζοφρένειας όπου ο ασθενής είχε χάσει εντελώς επαφη με την πραγματικότητα και δεν ήταν λειτουργικός.
Το 99% των ψυχικών παθήσεων σήμερα είναι κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχες, κρίσεις πανικού, διπολική, οριακή, εθισμός στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά ή στον τζόγο.
Παθήσεις που μπορείς να τις διαχεριστείς αν υπάρχει ισχυρή και ειλικρινής βούληση.
αχ βαχ.
παλιά οι γυναίκες λεγόντουσαν υστερικές επειδή υπήρχε αμορφωσιά και έλλειψη ποιότητας ζωής-όχι λεφτά.
ο Χαλεπάς, ο Βαν Γκογκ, η Σύλβια Πλαθ; και σίγουρα υπήρχαν και πιο παλιά. τα ψυχοφάρμακα τα ανακάλυψαν κατα τύχη, όταν τα έδωσαν για θεραπεία σε απόστρατους πολέμου.
δε μπορώ να ακούω τέτοια πράματα, οτι φταίει ο τρόπος ζωής κι ότι πριν τα πράματα ήταν καλά. που τις κλείνανε στο υπόγειο ή τους δένανε στον κήπο. έχω ακούσει παλαβά πράματα τόσα χρόνια που ασχολούμαι κι εγώ με ζωές άλλων. τους διπολικούς πχ τους έλεγαν σεληνιασμένους και τους έδειχναν με το δάχτυλο. τώρα είναι πετυχημένοι συγγραφείς και κωμικοί και χαίρουν αγάπης και αποδοχής. αυτό άλλαξε, όχι η ασθένεια ήρθε, η επιστήμη ήρθε.
στο τελευταιο μήνυμα Χάρλεϋ με περιγράφεις. :cool: