Originally Posted by
blackbird
Δεν με θυμάμαι βρε Γιάννη να έχω τραυματικές εμπειρίες στα 12. (Μετά υπήρχαν άλλα πράγματα αλλά δεν σχετίζονται με αυτά που έχω τώρα, τα έχω αναλύσει). Από τότε ξεκίνησε και τώρα είμαι 25 χρονών. Τόσα χρόνια έχω δοκιμάσει ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ποτέ δεν επαναπαύτηκα. Ψυχοθεραπεία ένα χρόνο (τόσο καιρό ψάχναμε παράλληλα αιτίες και δώστου οι αναλύσεις και το παλεύαμε και με γνωστική-συμπεριφοριακή), διατροφή, έντονη γυμναστική, εργασιοθεραπεία, να το παλεύω με την λογική, να προσπαθώ να το ξεχνάω με διαστηριότητες. Οι ιδεοληψίες δεν με αφήνουν σε ησυχία. Σε περιόδους έντονου στρες κιόλας δεν παλεύονται... Επίσης μην ξεχνάς ότι η ψυχανάλυση δεν βοηθάει στην ΙΔΨ. Και τις αιτίες να έβρισκα δηλαδή και τραύματα που την πυροδότησαν να υπήρχαν, από εκεί και πέρα τι κάνεις; Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Απλά τόσο καιρό τα έβαζα με τον εαυτό μου, τι συνέβη ώστε να έχω τέτοιες ιδέες και να ντρέπομαι γι' αυτές. Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία και να μην μιλάς σε κανέναν για όλα αυτά πέρα από ειδικούς που είχες φτάσει στο αμήν για να επισκεφθείς. Και τελικά να σου λένε να δοκιμάσεις τα φάρμακα, οι ίδιοι οι γιατροί να παραδέχονται πως απλά θα ανακουφιστείς για τις περιόδους που δεν αντέχεις τις εξάρσεις της διαταραχής, και μετά να ξέρεις και εσύ ο ίδιος πως μπορεί να επανέλθουν γιατί ούτε η επιστήμη δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση για την ΙΔΨ. Δεν υπάρχει φάρμακο ειδικά γι' αυτήν. Τουλάχιστον να μπορώ να το αντέχω όμως όταν βιώνω την κόλαση. Ο ένας μου πρότεινε αντικαταθλιπτικό με ζάναξ, ο άλλος μικρή δόση αντιψυχωσικού μόνο, ο παράλλος αντιψυχωσικό με αντικαταθλιπτικό, και άντε να διαλέξεις. Οπότε ειδικά για μένα, ειλικρινά, δεν το δέχομαι. Μόνο δικαιολογία δεν είναι. Τόσα χρόνια κιόλας έχω μάθει να ζω με εκείνη, να προσπαθώ να το αντέξω και να φανώ δυνατή και κάνω όοοο,τι περνάει από το χέρι μου να την ξεφορτωθώ. Δεν με αφήνει. Ειλικρινά σκέφτομαι να πάρω φάρμακα γιατί δεν την παλεύω άλλο, κουράστηκα και όσο περνούν τα χρόνια γίνομαι χειρότερα. Υπάρχουν τόσα είδη ιδεοληψιών και ψυχαναγκασμών εντομεταξύ. Αν είχα ιδεοληψίες μόλυνσης και καθαριότητας μπορεί η ψυχοθεραπεία και μόνο να με βοηθούσε. Τώρα κοντεύω στη φάση της ψύχωσης.
Υ.Γ: Η κατάθλιψη γιατρεύεται και χωρίς φάρμακα. Δεν είναι δύσκολη διαταραχή όσο η ΙΔΨ λόγου χάρη ή η ανορεξία ή κάποιες διαταραχές προσωπικότητας.