ελα και εσύ αμέσως να τον κακολογήσεις όμως :P
Printable View
γιατι η ομορφια συμβαδιζει και με παραγοντες εποχης. το αντικειμενικα ομορφο θα πρεπει να ειναι και διαχρονικα ομορφο. οι ωραιες τις αναγεννησης ειναι οι παχουλες..οι ωραιες ενος αιωνα πισω ηταν οι λευκες.. οι ωραιες της αρχαιοτητας ήταν οι γυμνασμενοι εφηβοι.. το ωραιο καθοριζεται εμπορικα και κοινωνικα ανα τακτα χρονικα διαστηματα.. η αντικειμενικοτητα του ειναι τοσο προσωρινη και μεταβαλλεται σε αντιθεσεις. τωρα ζουμε την περιοδο της αφυσικης- παραμορφωμενης ομορφιας..σε λιγα χρονια απο τωρα ..αντικειμενικα θα γελαμε ολοι... τωρα γελαμε λιγοι..και κλαιμε μαζι.. ;ρ
Συμφωνώ , αλλά το αντικειμενικά όμορφο δεν το είχα στο κεφάλι μου ως κάτι διαχρονικό, αλλά κάτι που αλλάζει με τον χρόνο και την κοινωνία....Αν εμένα μου πεις θέλω έναν αντικειμενικά όμορφο, θα σκεφτώ έναν όμορφο με βάση την κοινωνία όχι με τα δικά μου γούστα....και οι δύο θα σκεφτούμε έναν παρόμοιο όμορφο....Άρα θεωρητικά είναι σαν να υπάρχει..... Το ίδιο λέμε όλοι στην ουσία, αλλά το λέμε με άλλες λέξεις και δεν επικοινωνούμε....Να ζει κανείς ή να μην ζει? Υπάρχει αντικειμενική ομορφιά ή δεν υπάρχει? χαχα