συγνωμη,,,, αλλα σκεφτεσαι κατι τοσο σοβαρο και σε απασχολει αν εχει γιορτες η δεν εχει??
και τι ειναι οι γιορτες? μια κοινωνικη συμβαση!
Printable View
Είναι που αντέχεις αυτό τον κόσμο.....
Εστάλη από Lenovo A6000 στο E-Psychology.gr Mobile App
γι αυτο αυτοι που τα βγαζουν περα σκεφτονται το ακριβως αναποδο δηλαδη να σπανε πλακα με τα παντα
ενω οσοι παιρνουν στα σοβαρα οτι συμβαινει κοντευουν να λαλησουν :confused:
αρα αλλος κανει τις τρελες και αλλος κοντευει να τα παιξει
και να θες να παρεις κατι στα σοβαρα δε μπορεις αφου οσο πιο σοβαρα το παιρνεις τοσο πιο πολυ τα παιζεις ψυχολογικα.
η επιτυχια ειναι μια μαυρη κομωδια και ενα μπλακ χιουμορ.
Και εγώ αυτό σκέφτομαι, όχι μόνο τώρα όμως γενικά..Με τρομάζει ο χρόνος που κυλάει και που κάποια στιγμή έρχεται το τέλος. Σκέφτομαι συνέχεια ποιο είναι το νόημα της ζωής αφού στο τέλος όλοι πεθαίνουμε. Οκ ο καθένας έχει το δικό του νόημα αλλά με τρομάζει που δεν υπάρχει μια αντικειμενική απάντηση. Σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι υπάρχουν στο κόσμο, άλλοι ευτυχισμένοι άλλοι δυστυχισμένοι, όλοι όμως την ίδια κατάληξη θα έχουμε. Σίγουρα όλοι θέλουμε να είμαστε καλά αλλά και πάλι η ζωή δεν είναι πάντα καλά ή πάντα άσχημα συνήθως έχει εναλλαγές, οπότε ποιο το νόημα να προσπαθούμε συνεχώς;
Όλο αυτό αν και με ρίχνει ψυχολογικά γιατί ξέρω ότι απαντήσεις αντικειμενικές δεν υπάρχουν, από την άλλη με κάνει να βλέπω λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα, δηλαδή να μην αγχώνομαι με το παραμικρό γιατί σκέφτομαι πιο το νόημα να κάθομαι να σκάω κάποια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, υπάρχουν και πιο άσχημα πράγματα δηλαδή. Αλλά μου αφαιρεί και τα κίνητρα να προσπαθώ, να βελτιώνομαι κ.λπ.
Δανειζόμενη το νόημα της Ιθάκης, δεν έχει πάντα τόση σημασία ο προορισμός, αλλά η διαδρομή κι ότι θα συναντήσουμε σε αυτή. Σαφώς η ζωή σε άλλες φάσεις είναι δύσκολη κάποιοι ίσως είναι πιο αδικημένοι, κάποιοι ίσως έχουν ευνοηθεί περισσότερο, όμως μέχρι να φτάσει κανείς στο τέλος το χρηστόν θα ήταν να διαχειρίζεται όσο καλύτερα, όσο πιο δημιουργικά, όσο πιο ελεύθερα γίνεται το χρόνο που του έχει δοθεί.
το νοημα της ζωης ειναι να σαι αναισθητος μονο ετσι θα περνας καλα μονο οταν καταλαβει κανεις οτι η ζωη ειναι αστεια θα βρει προκοπη
στα λογια ζητουν να μιλα καπιος σοβαρα και στη πραξη πλησιαζουν ολο και περισσοτερο οπιον τους λεει αστεια για να περνα η ωρα και γελα συνεχως κανοντας τον χαζο.
ο μονος σχεδον αποτελεσματικος τροπος να τα βρει κανεις με τον εαυτο του ειναι να λεει ολα στα μου καθε φορα που υπαρχει αναστατωση στο κεφαλι του και ειδικα αν εχει παρα πολα προβληματα με τον εαυτο του
οι σοβαρες λυσεις καταληγουν συνηθως στο ακριβως αντθετο δηλαδη καπιος στο να τρελαθει και να μη βγαζει ακρη...
Συμφωνώ αλλά όταν νιώθεις ότι δεν έχεις προορισμό πώς θα ξεκινήσεις το ταξίδι; Δεν έχω στόχους ούτε όνειρα και νιώθω σαν χαμένη λες και πάω όπου με πάει η ζωή... Η διαδρομή μετράει και για μένα αλλά χωρίς να έχω βάλει προορισμό μένω στάσιμη και δεν ξεκινάω τίποτα στη ζωή μου...
Δεν είναι κακό να αφήνεις το ρου της ζωής να σε παιρνεί μαζί του κάποιες φορές... κι εγώ το άφησα να συμβεί για κάποιο διάστημα κι ένιωσα πιο ανάλαφρη. Δεν υπάρχει τίποτα που να σε τραβάει... που να το θέλεις πραγματικά;
Δεν ξέρω έχω πιέσει τόσο πολύ τον εαυτό μου να βρω τι θέλω να κάνω επαγγελματικά κυρίως που δεν βρίσκω πλέον τόση ευχαρίστηση στα πράγματα που μου άρεσαν.. επίσης πάντα έχω την αίσθηση πως ότι και να κάνω δεν είναι αρκετό, σκέφτομαι συνέχεια τι θα πούνε οι άλλοι και έχω χάσει την επαφή με τον εαυτό μου
καπως ετσι παει διαλεγεις τι προτημας περισσοτερο τον εαυτο σου η τη παρεα των αλλων η το ενα θα εχεις η το αλλο
Το ρήμα πιέζω και το ρήμα θέλω δεν μου ταιριάζουν ούτε στην πρόταση αυτή, αλλά ούτε και στο νόημα της. Για να βρεις τι είναι αυτό που θέλεις δεν χρειάζεται να πιεστείς, αλλά να ψάξεις και να γνωρίσεις καινούργια πράγματα. Αυτό που σου αρέσει μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί, ή να μην το έχεις συναντήσει ακόμα. Επίσης, μπορεί να βρεις κάτι που σου αρέσει κι έπειτα να αλλάξεις γνώμη.... Πριν βρεις τι σου αρέσεις πραγματικά, μήπως πρέπει να ξαναβρείς την επαφή με τον εαυτό σου;
Σήμερα βαριεμαι στο χωράφι, εβγαλα λίγες πατάτες και θέλω να πάω σπίτι πως θα γίνω αγρότης ένας θεός ξέρει
Εστάλη από MotoG3 στο E-Psychology.gr Mobile App
Αναρωτιεμαι πως καταφερνουν πολλοι ανθρωποι γυρω μου να ειναι συνεχεια χαμογελαστοι και ξεγνιαστοι.Τους ζηλευω μαλιστα....Ουφφ,εχω βαρεθει να κανω ουφ,να μετανιωνω για τα λαθη του παρελθοντος που τα πληρωνω τωρα.