-
Γεια σας και πάλι :)
Τon76 δεν το είχα ξανακούσει αυτό για τα δημητριακά πολύ ενδιαφέρον αν και γενικά είμαι πάντα επιφυλακτική σε ότι βλέπω στο youtube και καλό είναι να το διασταυρώνουμε αν και δεν μου κάνει εντύπωση μιας και σε πολλές επεξεργασμένες τροφές υπάρχουν πολλά συστατικά τα οποία δεν είναι καλά για την υγεία μας οπότε και γιατί όχι και ρινίσματα σιδήρου. Εν ολίγης ο κύριος λέει ότι σε πολλά δημητριακά του εμπορίου που είναι εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά ο σίδηρος που περιέχουν είναι σε τοξική μορφή για τον οργανισμό και στην ουσία είναι ρινίσματα σιδήρου. Με το πείραμα που κάνει με μαγνήτη προσπαθεί να απομονώσει αυτά τα ρινίσματα σιδήρου για να δείξει ότι είναι μία αρκετά μεγάλη ποσότητα σε ένα κουτί δημητριακών. Πολύ ενδιαφέρον και ολίγον τρομακτικό! Παρόλα αυτά αν σκεφτείτε ότι έχει βρεθεί ακόμη και μελαμίνη σε βρεφικές κρέμες δεν είναι απίθανο να εμπλουτίζονται δημητριακά με τοξικές ουσίες.
-
Eli λες να ισχυει και για τις μπαρες αυτο ;;;; Οχι τιποτα άλλο τρωω καθε μερα !!!!
-
λοιπον παιδια σορυ για τη καθυστερηση!!
ο τυπος κανει ενα πειραμα για να αποδειξει οτι τα δημητριακα πρωινου που τρωμε εχουν μεσα ρινισματα μεταλλου!!!
το τραγικο ειναι οτι το βρηκα και αλλου πολλοι ειναι αυτοι που εχουν κανει το εν λογω πειραμα !!!
υπαρχουν πολλοι γονεις στην Αμερικη που το εχουν κανει και οντως αποδεικνυεται αυτο.
αν θελετε παραπανω πληροφοριες θα σας το πω αναλυτικα πως το κανει.
παντως το θεμα ειναι οτι δεν σταματανε οι εταιρειες ΠΟΥΘΕΝΑ. τι τρωμε εμεις και τα παιδια μας ......
-
ʼλμα μου δεν ξέρω :(
Βασικά καλό είναι στα σνακ σου που είναι και καθημερινή συνήθεια να μην τρως μπάρες αλλά μία πιο ανεπεξέργαστη τροφή. Κάνε δικά σου κουλουράκια με βρώμη και αλεύρι ολικής άλεσης ή με βρώμη και ταχίνι και μέλι. Ή φάε λίγους μουλιασμένους ξηρούς καρπούς. Προσωπικά αποφεύγω ότι έχει να κάνει με δημητριακά και μπάρες από το εμπόριο γιατί πολλά είναι και μεταλλαγμένα και έχουν και πολλά χημικά πρόσθετα και ζάχαρη που δεν την θέλω γιατί μου προκαλεί υπογλυκαιμίες. Υπάρχουν και ρυζογκοφρέτες, δημητριακά και μπάρες στα μαγαζιά με βιολογικά αλλά και πάλι προτιμώ να τα φτιάχνω μόνη μου παρά να ξοδεύω τα λεφτά μου σε έτοιμες τροφές που μπορώ να τις κάνω καλύτερες μόνη μου. Μόνο ένα κουτί με δημητριακά βρώμης έχω στο ντουλάπι μου που και αυτό αποφεύγω να το τρώω συχνά, το έχω για περιπτώσεις ανάγκης ενός γρήγορου πρωινού και πάλι παίρνω δημητριακά βρώμης και όχι νιφάδες καλαμποκιού. Επίσης παίρνω κάτι ελληνικές μπάρες έτσι λέγονται που είναι μόνο με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς χωρίς πρόσθετα και ζάχαρη. Καλό είναι όσο μπορούμε και είναι εφικτό την τροφή μας να την φτιάχνουμε εμείς από πρώτες ύλες και όχι να την παίρνουμε έτοιμη για να ξέρουμε τι έχει μέσα, βέβαια στο σημείο που μπορεί ο καθένας γιατί δεν είναι πάντα εύκολο. Και εγώ δεν τα καταφέρνω όσο καλά θα ήθελα αλλά προσπαθώ να με εκπαιδεύσω :). Η λογική μου όμως μου λέει ότι καλό είναι να επενδύουμε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία της τροφής μας γιατί αυτό μακροχρόνια σίγουρα θα έχει ένα θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας.
-
Eli μου ποιες μπαρες παιρνεις και ειναι ελληνικες δεν τις ξερω .............. σε ευχαριστω παντως για τις συμβουλες θα προσπαθησω να φτιαχνω περισσοτερα snak σπιτικα .......Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω με τα κουλουρακια αλλα θα βρω μια συνταγη με βρωμη και θα προσπαθησω να φτιαξω ............... χρειαζομαι μεγαλυτερη ποικιλια στα snak γιατι μονο μπαρες και ρυζογκοφρετες τρωω...........
-
ʼλμα δες εδώ
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...e=13#pid186988
έχουμε αναρτήσει με την break 2 συνταγές για μπισκότα. Θέλουν βέβαια σύνεση στην κατανάλωση γιατί έχουν αρκετές θερμίδες αλλά είναι πεντανόστιμα και σπιτικά ;). Εγώ τρώω ένα με ένα μικρό φρούτο και μου καλύπτουν πολλές φορές και τις υπογλυκαιμίες μου γιατί βάζω και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
Οι ελληνικές μπάρες τις βρίσκεις σε φαρμακεία και ξηροκαρπάδικα. Ονομάζονται έτσι και είναι είτε με σύκο είτε με δαμάσκηνο, έχω αγαπάω αυτές με το σύκο και έχουν γύρω στις 105 θερμίδες πάνω κάτω :). Τις έχω πάντα στην τσάντα μου για ώρα ανάγκης και συνδυάζουν φρούτο με ξηρούς καρπούς οπότε από μόνες τους είναι ένα πλήρες σνακ :).
Μπορείς να τις δεις εδώ http://ebloko.gr/andreas_stayrakas_a_e-zaxaroplastikh
-
-
Θα συμφωνησω σε ολα με την Ελη, τα βιομηχανοποιημενα τροφιμα ειναι δυστυχως πολυ επικινδυνα.. σε ολα υπαρχει κατι το οποιο ειναι υποπτο η επικινδυνο για την υγεια του ανθρωπου. Κυκλοφορουν στην αγορα γιατι αυτα τα επικινδυνα συστατικα βρισκονται σε αμελητεες ποσοτητες, αλλα με συχνη χρηση συσσωρευονται, δυσκολευεται πολυ ο οργανισμος να τα αποβαλλει (τα συντηρητικα ειναι το πιο δυσπεπτο πραγμα για τον ανθρωπο) -που πολυ αμφιβαλλω αν τα αποβαλλει ποτε- Σκεφτειτε το σαν τα σκουπιδια μας! οταν ειναι οργανικα (απο φρουτα-λαχανικα-αυγα κτλ) γινονται κατευθειαν χωμα. Αντιθετα τα πλαστικα, το μπετον , τα μεταλλα κτλ συσσωρευονται και ζουνε απιστευτα πολλα χρονια μετα τη χρηση τους, μολυνοντας τρομερα και το περιβαλλον μας.. ~ Παρεπιπτοντως ειδα μια ταινια τις προαλλες και μου αρεσε πολυ.. κωμωδια αλλα αγγιζει τετοια θεματα.. IDIOCRACY λεγεται..~ :starhit:
Επισης οι βιομηχανιες λαδωνουν αυτους που πρεπει και κυκλοφορουν χωρις καν ελεγχους. Στην Αμερικη ειχα ακουσει ακομη και οτι δημιουργουσαν νεες θεσεις για υπουργους ταδε.. απλα για να πεσει η υπογραφη και τιποτα αλλο. Μπορει να το ειχα ακουσει και για Ελλαδα -δεν θυμαμαι καθολου. Το θεμα ειναι οτι υπαρχει πολυ βρωμια γαμωτο στην κοινωνια μας και δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανεναν. Ακομη και τα πιστοποιημενα ειναι για μενα υποπτα. Ο ανθρωπος δυστυχως για τα λεφτα τα κανει ολα..
Παλι συγχυστηκα! Ρε πως τα καναμε ετσι γαμωτο? τιποτα δεν λειτουργει σωστα..
-
Kαι κατι αλλο!!! Στα βιομηχανοποιημενα τροφιμα χρησιμοποιουν επιτηδες οι π@υστηδες συστατικα επικινδυνα για να τα κανουν πιο νοστιμα και τα οποια ειναι ΕΘΙΣΤΙΚΑ για νε σε κανουν να ξαναθες να φας απο εκεινη τη μαλακια..
-
Τον76 ΤΕΛΕΙΟ! Ευχαριστούμεεεεε :D
-
Σεμνά Αγγελάκι μου σεμνά χιχιιχχι μην μου συγχύζεσαι καλή μου :bigsmile: στο κάτω κάτω είναι από τις λίγες ελευθερίες που μας έχουν μείνει, να επιλέγουμε τι βάζουμε στο στόμα μας ;)
Πραγματικά όμως δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο! Αν αλλάξεις σιγά σιγά τις συνήθειες σου ούτε που το καταλαβαίνεις! Εγώ από τότε που σταμάτησα να τρώω απέξω σιγά σιγά οι γεύση μου άλλαξε! Δηλαδή τι θέλω να πω. Δεν χρειάζεται να τρωω κάτι πολύ γλυκό ή πολύ αλμυρό για το νιώθω νόστιμο. Αυτό σου κάνουν οι επεξεργασμένες τροφές εθίζεσαι στην γεύση τους και μετά σου φαίνονται όλα άνοστα! Έτσι αν αποκλείσουμε τέτοιες τροφές από το καθημερινό μας διαιτολόγιο σιγά σιγά δεν τις χρειάζομαστε και αυτά που μαγειρέυουμε και φτιάχνουμε αρχίζουμε να τα βρίσκουμε ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ;)
Καμία φορά ακόμη τρώω κάνα βρώμικο από έξω έτσι για την φάση αλλά πλέον δεν τα αποζητώ όπως παλιά και ειδικά τα πατατάκια και τα γαριδάκια που ήταν το αδύναμο σημείο μου. Έχω να φάω ολόκληρη σακούλα πατατάκια μήνες τώρα!
-
ζουζουκα.. οσον αφορα στο τεστ δυσανεξιας.. Εχω κανει πριν απο κανα 2 χρονια ~ ειχα συνεχως τυμπανισμους - λογω εμετων ομως σιγουρα αλλα ακομη δεν το ειχα πει στη μητερα μου και ειχαμε παει να κανουμε , εγω ηλπιζα οτι θα με πειραζαν μερικες τροφες και οχι η βουλιμια..~ εγω βγηκα δυσανεξικη στα παντα!! Δεν υπηρχε, πραγματικα..μου επιτρεποντουσαν και καλα καποια τροφιμα που μονο στα βιολογικα τα βρισκεις. λιγες μερες αργοτερα πετυχα ενα επειδοδιο απο εκπομπη ( τυπου ευαγγελατος) που ο ιδιος ανθρωπος εκανε τεστ δυσανεξιας σε 2 γιατρους και εβρισκαν διαφορετικα αποτελεσματα.. και ελεγαν οτι ειναι σκετη κοροιδια ολα..θυμαμαι για κανα μηνα ομως ετρωγα μονο ο,τι επιτρεποτανε αλλα δεν ειχα δει καμια διαφορα-αφου δεν ειχα σταματησει τους εμετους..- και να σου πω το πιστευω γιατι εμενα προσωπικα πλεον που τρωω φυσιολογικα δεν παθαινω τιποτα, μονο οταν τρωω μεγαλες ποσοτητες φουσκωνω, και ειναι λογικο. 50 ευρω βεβαια ειναι πολυ τζαμπα, εμεις ειχαμε πληρωσει 160?? καπου εκει.. τραγικο ποσο.. το βλεπω παντως σαν ακομη κολπακι των βιομηχανιων - των βιολογικων προιοντων- να βγαλουν φραγκα..το ιδιο και οι γιατροι. Η αυτοπαρατηρηση ειναι το καλυτερο πραγμα παντως.. παρατηρεις τι δεν σου "καθεται" καλα και το κοβεις.. Για παραδειγμα εμενα το λαχανο δεν μου καθεται καλα. φουσκωνω στανταρ. + αερια.. οποτε δεν το προτιμω.. βεβαια στη λαχανοσουπα δεν ειχα προβλημα:spin:
-
Και σε ποιον δεν αρεσουν ολα τα πατατακια-γαριδακια-διαφορες σοκολατες-κεικ και ο,τι παπαρια υπαρχει στα ραφια των σουπερ μαρκετ. Και μαλιστα τρωγοντας σου ανοιγουν κι αλλο την ορεξη..! Εγω πλεον τα κοιταω ολα αυτα με αηδια.. Νομιζω πως ειναι η μονη λυση.. Να τα σκεφτεσαι και να τα σιχαινεσαι. Κανεις και μποϊκοταζ στις κ@λοεταιρειες που δεν σκεφτηκαν ποτε την υγεια του ανθρωπου, αλλα μονο την τσεπη τους.
-
test δυσανεξίας είχα κάνει κ εγώ πριν από αρκετά χρόνια!
Σιγά μη δεν έκανα, μια απάτη το θεωρώ! κ είχα σκάσει αρκετά ευρωπουλάκια!!!!!
zouzouka για εμένα το λες για τους ξηρούς καρπούς που τρώω κατά τις 23:30 - 00:00 αλλά κοιμάμαι στις δύο το ξημέρωμα, είχα ρωτήσει το διαιτολόγο κ μου είχε πει πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα ακόμα κ μπάρα μου είχε πει πως μπορώ να τρώω αλλά επειδή τα έχω βαρεθεί για δώσε μου καμιά ιδέα για εκείνη την ώρα :eureka:
Σήμερα
10:00 ~~~ γάλα + δημητριακά + 1/2 μπανάνα
12:00 ~~~ χυμό (απο ένα πορτοκάλι κ ένα μανταρίνι) + 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + 1/2 φ.τυρί τοστ
15:00 ~~~ ψάρι + 1κ.γ μαγιονέζα light + 1φ.ψωμί ολικής + σαλάτα μαρούλι
18:30 ~~~ 1/2 μπανάνα + 1 digestive
21:00 ~~~ 1 τοστ + 1 ακτινίδιο
23:30 ~~~ 1 μανταρίνι + 5 αμύγδαλα
-
break ,μαλλον κ για μενατο λεει :D
κ γω δικια σου ειμαι... κ εγω κοιμαμαι επισης αργα...κ καταφευγω στους ξηρους καρπους αργα οταν υπαρχει κινδυνος να τσακισω καμια σοκολατα!!!
οποτε λεω να σωσω οτιδηποτε κ αν σωζεται :D
(απο την αλλη παιδια προσωπικα ειμαι της αποψης οτι δεν εχει κ τοσο σημασια τι ωρα θα τα φας... )