Παρακαλώ Τόνια, ότι θέλεις ρώτα. Για όσα ξέρω θα απαντώ!Quote:
Originally posted by ton76
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο που εκανες το κοπο!!! Θα εφαρμοσω ο,το ειπες!!!
Printable View
Παρακαλώ Τόνια, ότι θέλεις ρώτα. Για όσα ξέρω θα απαντώ!Quote:
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο που εκανες το κοπο!!! Θα εφαρμοσω ο,το ειπες!!!
Σίδηρος
Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο του οποίου η πρωταρχική λειτουργία είναι να μεταφέρει οξυγόνο στο σώμα, μέσω της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και της μυοσφαιρίνης στους μύες. Το σώμα αυξάνει ή ελαττώνει την απορρόφηση σιδήρου, σύμφωνα με τις ανάγκες του. Όταν συμπεριλαμβάνεται η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) στο ημερήσιο γεύμα μας, αυτό αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Το σώμα μας, απορροφά σίδηρο καλύτερα όταν οι αποθήκες σιδήρου μας είναι χαμηλές ή στην εγκυμοσύνη. Την ίδια στιγμή, πρέπει να προσέξουμε, λόγω της τοξικής ιδιότητας του σιδήρου που μπορεί να βλάψει έναν άνθρωπο.
Η έλλειψη σιδήρου οδηγεί σε αναιμία. Συμπτώματα όπως κόπωση, ανεπάρκεια αναπνοής, χλωμό δέρμα, προβλήματα συγκέντρωσης, ζαλάδα, ένα αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα και απώλεια ενεργητικότητας, ταχυκαρδία, εύθραυστα νύχια και απώλεια μαλλιών παρατηρούνται γενικώς. Αυτό συμβαίνει γιατί η συνολική ποσότητα της αιμοσφαιρίνης στο κυκλοφορούν αίμα μειώνεται και έτσι, από τη στιγμή που το οξυγόνο δε μεταφέρεται επαρκώς στους ιστούς και στα όργανα του σώματος τα συμπτώματα αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια.
Ένα άλλο σύμπτωμα είναι οι πληγές που δε κλείνουν γρήγορα. Επίσης η αίσθηση ότι έχει κρύο ενώ στην πραγματικότητα η ατμόσφαιρα γύρω σας είναι ζεστή.
Οι ειδικοί επιστήμονες συμφωνούν ότι το σώμα μας χρειάζεται 12mgr (χιλιοστόγραμμα – milligram) ημερησίως. Οι γυναίκες κι οι αθλητές έχουν ανάγκη από 15mgr σιδήρου κάθε μέρα για να μη παρουσιάσουν αναιμία.
Το κακό είναι πως πρέπει, είτε το θυμόμαστε, είτε όχι, να παίρνουμε καθημερινά με τις τροφές όσο μας χρειάζεται. Γιατί το σώμα μας μπορεί να χρησιμοποιήσει ξαφνικά όλο τον σίδηρο εξαιτίας μιας πληγής ή μιας έντονης εφίδρωσης.
Η πρώτη συνέπεια της υπερβολικής δόσης σιδήρου είναι ερεθισμός και πλήγιασμα (έλκος) του στομάχου. Το οποίο κατά συνέπεια μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία, γαστρικό πόνο και σε πρόκληση εμετού έπειτα από 20 λεπτά από την κατάποση. Όταν πολύ σίδηρος εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, πηγαίνει σε όλα τα όργανα και μπορεί να βλάψει το στομάχι, το συκώτι, τα νεφρά, τους πνεύμονες, τα αιμοφόρα αγγεία και τον εγκέφαλο.
H πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Camille Herron λέει ότι για δρομείς αποστάσεων οι κυριότερες απώλειες σιδήρου γίνονται διαμέσου της αιμόλυσης ποδοχτυπήματος (footstrike hemolysis) - απώλεια οξυγονωμένων κόκκινων αιμοσφαιρίων. Αυτό είναι αναλογικό του χιλιομετρικού όγκου των προπονήσεων. Άλλες απώλειες έχουμε μέσω του γαστρεντερικού συστήματος, του ιδρώτα και της εμμηνόρροιας στις γυναίκες(GI tract, sweat, and menstruation).
--------
Πως θα απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος από το σώμα μας:
Τρώγοντας πλούσιες σε σίδηρο τροφές που εμπεριέχουν και βιταμίνη Γάμμα C.
Αποφεύγοντας τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες όπως καφές και πράσινο τσάι. Επίσης τροφές πλούσιες σε ασβέστιο που εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου, όπως γαλακτοκομικά.
Μαγειρεύοντας σε σιδερένια δοχεία. Τα οξέα των τροφίμων φαίνεται να τραβούν ένα μέρος του σιδήρου από τα σιδερένια δοχεία. Το σιγοβράσιμο των όξινων τροφίμων, όπως ο τοματοχυμός, σε ένα σιδερένιο δοχείο, μπορεί να υπερδεκαπλασιάσει την περιεκτικότητα σιδήρου του παρασκευάσματος. Μαγειρεύοντας τροφές που περιέχουν άλλα οξέα, όπως ξύδι, κόκκινο κρασί, λεμόνι, χυμό πρασινολέμονου, μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα του τελικού μείγματος σε σίδηρο.
--------
Φυτικές Πηγές Σιδήρου
Πηγές σιδήρου σε χιλιοστογραμμάρια χγρ (mgr) ανά 100γρ τροφής, είναι:
Θυμάρι Αποξηραμένο 124
Μαϊντανός Αποξηραμένος 97,8
Κύμινο Αποξηραμένο 82,7
Σπιρουλίνα 28,5
Μαϊντανός φρέσκος 20
Κολοκυθόσποροι 15
Κακάο 14,5
Σόγια Κιμάς 13,7
Άσπρα Φασόλια 10,4
Φακές 7,5
Μαύρη μελάσσα 4,7
Νιφάδες Βρώμης 4,6
Αποξηραμένα ροδάκινα 4,1
Σπανάκι 2,7
Μαύρη Ζάχαρη 1,91
Αποξηραμένα δαμάσκηνα 0,9
Πολτός Ντομάτας 0,4
Σίδηρος χγρ (mgr) ανά 100 Θερμίδες ενέργειας:
Θυμάρι Αποξηραμένο 44,93
Μαϊντανός Αποξηραμένος 35,43
Κύμινο Αποξηραμένο 30,52
Σπανάκι 11,74
Σπιρουλίνα 9,83
Κακάο 4,85
Σόγια Κιμάς 4,04
Άσπρα Φασόλια 3,12
Κολοκυθόσποροι 2,77
Φακές 2,12
Πολτός Ντομάτας 1,82
Αποξηραμένα ροδάκινα 1,72
Μαύρη μελάσσα 1,62
Νιφάδες Βρώμης 1,24
Μαύρη Ζάχαρη 0,51
Αποξηραμένα δαμάσκηνα 0,38
Ζωικές πηγές σιδήρου(mgr/100gr):
Συκώτι χοιρινό 29,1
Σαρδέλες 25
Συκώτι μοσχαρίσιο 14,2
Κρέας μοσχαρίσιο 3,4
-------
Πηγές:
Βιβλίο: Συνδυασμοί, Βιταμίνες – Κώστα Μπαζαίου, Εκδόσεις: Διατροφή Και Υγεία.
http://camilleherron.com/2011/05/25/...pplementation/
http://www.healthoma.com/iron-overdose-symptoms/
http://www.care2.com/greenliving/12-...n-sources.html
http://nutritiondata.self.com/
http://en.wikipedia.org
Καλημερα Γιωργη ,
πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου.
Δυστυχως μεχρι και περσι που εκανα αφαιρεση ινομυωματος ειχα παντοτε ελλειψη σιδηρου πραγμα που οδηγουσε στη ληψη σκευασματων σιδηρου τα οποια εχεις δικιο μου κανανε γαστριτιδα!!! εκανα προσφατα εξετασεις και ο σιδηρος μου ηταν πρωτη φορα στα χρονικα 40.5. αρα αυτο δεν θα ναι . παντως μου ειπε φιλη οτι το παθαινε κι αυτη και της ειπε ο γυμναστης της οτι παθαινει motion sickness λυση ειναι λεει να μην κοιταμε σταθερα κατι (π.χ τηλεοραση, βιβλιο ο,τι) αλλα να κοιταμε γυρω γυρω για να ξεγελαμε το ματι. τωρα θα το δοκιμασω κι αυτο!!! η αληθεια ειναι οτι καθε μερα ειναι και καλυτερα!!
τωρα στο προκειμενω : κανω σαν αρχη στο peak δηλαδη ταχυτητα 5.5. ελπιζω να το αυξησω με το καιρο
σε ευχαριστω παρααααα πολυ και οτι μπορεις ετσι να σκεφτεις βοηθας πολυ !!!
τελικά είναι να μη το έχεις κάτι, στην εγγυμοσύνη δεν έπαιρνα τον σίδηρο, αναγούλιαζα, ποτέ δεν είχα έλλειψη, μετά τη γέννα ήμουν με αιμορραγίες μέχρι πρόσφατα (μιλάμε για καθημερινές αιμορραγίες επί μήνες κι όχι μια φορά το μήνα στυλ περίοδος) και ο σίδηρος πάλι άψογος. Ο μικροβιολόγος πάντα μου λέει "έχεις και να δώσεις...."
Κουφό έτσι?
παραθετω ενα κειμενακι που βρηκα εχοντας απορια αν μπορω να κανω τη γυμναστικη μου εχοντας φαει ηδη πρωινο!!
Ok, well a lot of people will exercise on an empty stomach first thing in the morning- believing it burns more fat. What it does is cause gluconeogenesis- or MUSCLE WASTING, your body will catabolize your existing muscle and eat it, use it for immediate energy because you did not eat before you asked your body to do something that required a ready source of energy. This is a great way to lose your hard earned muscle.
Now, your first meal is a bit on the carb heavy side- you should consume 50% of your total daily carbs in your first meal IF this is ALSO your pre-work out meal-- if it is not, than a meal ONE consisting of about 30% of your daily carbs is sufficiant.
You need a ready source of protein and a small amount of carbs prior to your work out, a good source of fast acting dextrose during your work out(retards the catabolic process that occurs after long training sessions) and after (immediatly preffered) a good source of carbs and protein.
Cutting is all in the diet remember, muscles are already there, just need to manipulate that diet to show .
ε ουτε που θα το πιστευα εγω νομιζα οτι τελικα πρεπει να εισαι νηστικη για να καψεις λιπος !! αμ δε ........
Τονια μου υπαρχουν πολλες σχολες.Η λεει ετσι η αλλη αλλιως...
Δυστυχως με την απελευθερωση της γνωσης μεσω internet υπαρχει πληθωρα ειδησης που πολλες φορες μπερδευει.
Εγω παλι θεωρω οτι μισης ωρας διαδρομος στο μιντιουμ στο 5 μεχρι το 6,9 που κανω εγω εναλαξ, θελει τουλαχιστον εναν καφε με γαλα το πρωι.Να υπαρχει κατι ή μια φρυγανια με μελι.Ειναι τιποτα απο θερμίδες αλλα πολλα για το στομαχι μετα την νυστία της νυχτας...Αυτο κανω και εγω.
αχ ευχαριστω που με καταλαβαινεις!!! και εγω μια απο τα ιδια ρε παιδι μου, θα πιω εστω ενα κακαο η θα φαω κανα αυγο αλλιως σερνομαι και γενικως δεν ειμαι στα καλα μου:wink2::wink2::wink2:Quote:
Originally posted by marimari
Δυστυχως με την απελευθερωση της γνωσης μεσω internet υπαρχει πληθωρα ειδησης που πολλες φορες μπερδευει.
Εγω παλι θεωρω οτι μισης ωρας διαδρομος στο μιντιουμ στο 5 μεχρι το 6,9 που κανω εγω εναλαξ, θελει τουλαχιστον εναν καφε με γαλα το πρωι.Να υπαρχει κατι ή μια φρυγανια με μελι.Ειναι τιποτα απο θερμίδες αλλα πολλα για το στομαχι μετα την νυστία της νυχτας...Αυτο κανω και εγω.
Γεια σας! Σήμερα ξεκινάω και εγώ γυμναστήριο! Είμαι περίεργη να δω αν θα μπορώ να πάρω τα πόδια μου.
Δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχουν. Λέω για αρχή να ξεκινήσω με διάδρομο και λίγο όργανα για ενδυνάμωση.
Καιρός να κουνηθώ λίγο και εγώ!!!
Καλημέρα στις μέλλουσες αθλήτριες. Βάλε στόχο κοπέλα μου να ιδρώσεις σήμερα. Γρήγορο περπάτημα, λίγο τρέξιμο εναλλάξ και προσοχή στα βάρη.
Σε ευχαριστώ Γιώργο!!!!Quote:
Originally posted by giorgosdelta
Καλημέρα στις μέλλουσες αθλήτριες. Βάλε στόχο κοπέλα μου να ιδρώσεις σήμερα. Γρήγορο περπάτημα, λίγο τρέξιμο εναλλάξ και προσοχή στα βάρη.
Θα προσπαθήσω για το καλύτερο!
καλη επιτυχια !!!! Γιωργο παει καλα το προγραμμα που μου εδωσες:smirk::smirk::smirk::smirk::smirk::sm irk::smirk::smirk:Quote:
Originally posted by need2loose
Παρακαλώ, καλή συνέχεια.Quote:
καλη επιτυχια !!!! Γιωργο παει καλα το προγραμμα που μου εδωσες:smirk::smirk::smirk::smirk::smirk::sm irk::smirk::smirk:Quote:
η σχολή του Venuto λέει αυτό:Quote:
Originally posted by marimari
http://www.bodybuilders.gr/bodybuild...tid=7&recid=79
Από τον Tom Venuto, συγγραφέα του Burn the Fat, Feed the Muscle
Ποια ειναι η καλυτερη ωρα της ημερας για να κανουμε αεροβιες ασκησεις? Η απαντηση ειναι μια! Οποιαδηποτε ωρα! Το πιο σημαντικο ειναι απλα να κανουμε! (just do it). Η συνεχομενη καρδιοαγγειακη ασκηση σε διαδρομο, ποδηλατο, στεπερ κ.α., οταν γινεται το λιγοτερο για 30 λεπτα θα καψει λιπος στα σιγουρα, ανεξαρτητα απο την ωρα που την κανουμε. Παρʼολα αυτα ομως, εαν θελουμε να εχουμε το μεγιστο οφελος απο το καθε λεπτο αεροβιας ασκησης τοτε θα πρεπει να την κανουμε το πρωι, πριν απο το πρωτο γευμα της ημερας. Οι αεροβιες ασκησεις το πρωι με αδειο στομαχι εχουν τρια κυριως πλεονεκτηματα σε συγκριση με αεροβιες ασκησεις αργα το απογευμα (μετα απο μερικα γευματα).
Το πρωι πριν φαμε, τα επιπεδα του γλυκογονου (αποθηκευμενοι υδατανθρακες) στους μυς και στο συκωτι ειναι παρα πολυ χαμηλα. Εαν π.χ εχουμε φαει το τελευταιο γευμα μας την προηγουμενη νυχτα στις 8 και φαμε παλι πρωινο στις 8 το πρωι, εχουν περασει 12 ωρες χωρις καταναλωση φαγητου. Κατα τη διαρκεια αυτης της περιοδου χωρις φαγητο τα επιπεδα γλυκογονου ελατωνονται αρκετα καθως δινουν ενεργεια για σωματικες αναγκες, ακομα και οταν κοιμομαστε. Σαν αποτελεσμα, οταν ξυπνησουμε το πρωι, το γλυκογονο ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα μαζι με το ζαχαρο στο αιμα.
Αυτο ειναι το καταλληλοτερο περιβαλλον για να καψουμε λιπος αντι για υδατανθρακες, σαν ενεργεια. Ερευνες εχουν δειξει οτι καιμε εως και 300% περισσοτερο λιπος οταν κανουμε αεροβιες ασκησεις σε αυτο το περιβαλλον χαμηλου γλυκογονου.
Πως ακριβως δουλευει ομως αυτο? Ειναι αρκετα απλο. Οι υδατανθρακες ειναι η κύρια και προτιμοτερη πηγη ενεργειας για το σωμα. Οταν αυτη η πηγη ενεργειας ειναι σε μειωμενα επιπεδα το σωμα αναγκαζεται να δημιουργησει ενεργεια απο μια δευτερευουσα πηγη, αποθηκευμενης ενεργειας! Ποια ειναι αυτη? Το σωματικο λιπος βεβαια! Εαν κανουμε αεροβια ασκηση αμεσως μετα απο ενα γευμα θα καψουμε μεν καποιο σωματικο λιπος αλλα θε καψουμε σαφεστατα λιγοτερο γιατι το σωμα θα πρεπει πρωτα να καψει τους υδατανθρακες απο το γευμα. Παντα καιμε συνδυασμο λιπους και υδατανθρακων οταν κανουμε αεροβια αλλα αναλογως την ωρα που την κανουμε μπορουμε να καψουμε περοσσοτερο λιπος. Εαν για καποιο λογο δεν ειναι εφικτη η αεροβια νωρις το πρωι τοτε η αμεσως καλυτερη περιοδο της ημερας για αεροβια ειναι αμεσως μετα τα βαρη.
Η «αρση βαρων» ειναι απο τη φυση της αναεροβια ασκηση που μειωνει τα επιπεδα γλυκογονου στους μυς. Για αυτο το λογο η αεροβια μετα τα βαρη ειχει παρομοιο αποτελεσμα με την αεροβια το πρωι με αδειο στομαχι.
Το δευτερο πλεονεκτημα απο την αεροβια το πρωι με αδειο στομαχι ειναι αυτο που λεμε "afterburn" effect. Οταν κανουμε αεροβια το πρωι οχι μονο καιμε λιπος κατα τη διαρκεια της ασκησης αλλα συνεχιζουμε να καιμε λιπος με ταχυς ρυθμους και αφου εχουμε τελιωσει! Αυτο συμβαινει γιατι μια αεροβια προπονηση υψηλης εντασης αυξανει το ρυθμο του μεταβολισμου μας για μερικες ωρες μετα την προπονηση. Εαν κανουμε αεροβια το βραδυ σιγουρα θα καψουμε λιπος κατα τη διαρκεια της προπονησης. Ομως, δεν θα εχουμε το πλεονεκτημα του "afterburn" effect γιατι ο ρυθμος του μεταβολισμου μειωνεται τρομερα αμεσως μολις παμε για υπνο. Οταν κοιμομαστε οι ρυθμοι του μεταβολισμου ειναι χαμηλοτεροι απο οποιαδηποτε αλλη περιοδο της ημερας.
Η μεγιστοποιηση της καυσης τους λιπους δεν ειναι ο μονος λογος που θα πρεπει να κανουμε αεροβια το πρωι με αδειο στομαχι. Το τριτο πλεονεκτημα ειναι οτι οι αεροβιες προπονησεις το πρωι ειναι αρκετα ανεβαστικες και μας κανουν να αισθανομαστε φανταστικα ολη την ημερα. Μπορει να ειναι δυσκολο να ξυπνησουμε το πρωι και να παμε στο γυμναστηριο. Σκεφτειτε ομως καποια περιοδο της ζωης σας που τα πραγματα ηταν δυσαρεστα και παρʼολʼαυτα καταφερατε να ανταπεξελθετε! Δεν αισθανθηκατε μια αισθηση αυτο-ικανοποιησης μετα?
Τελικα δεν πηγα γυμναστηριο, ειχε ο αντρας μου να παει στο δικηγορο. Καλυτερα γιατι ζαλιζομαι απο την κουραση σημερα. Πρωτη φορα δεν πηγα για 2 μέρες και νιώθω χαλια :(
έχω γραφτεί στο γυμναστήριο και πηγαίνω 2 με 3 φορές την εβδομάδα εδώ και 3,5 μήνες. δυστυχώς δν έχω δει κάποιο αποτέλεσμα βέβαια δν προσέχω και την διατροφή μου.
επίσης παρόλο που με κουράζουν οι ασκήσεις και δν μπορώ να αυξήσω το βάρος ,μετά δν είμαι ποτέ πιασμένη πράμα που μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο.
είναι λες και η άσκηση που κάνω είναι πολύ λίγη και απλά με συντηρεί.τι χρειάζεται να κάνω?να αυξήσω την ώρα,τις φορές?
όταν δν κάνω όργανα και πάω στην αίθουσα, φυσικά δν τα βγάζω τα προγράμματα, συνήθως μετά από 5-6 επαναλήψεις σταματάω κ μετά συνεχίζω. και επίσης νιώθω οτι το βάρος μου με ενοχλεί αλλά δν είμαι κ ιδιαίτερα βαριά.δηλαδή είμαι πιο βαριά από ποτέ.οπότε μπορεί να μην μπορώ να σηκώσω το βάρος μου?
αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας μου πει περικαλώ
α και επίσης είμαι 165 και 78 κιλά ,να πω οτι τα τελευταία 10 κιλά μου κατσικώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.δηλαδή τα τελευταία 5-6 χρόνια ήμουν 65-70.
Εγώ νομίζω ότι παίζει τεράστιο ρόλο η διατροφή, το επιπλέον βάρος πράγματι δυσκολεύει την κατάσταση αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο πολύ που να ευθύνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό για τη δυσκολία που αντιμετωπίζεις. Πριν να αρχίσω την δίαιτα δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου κυριολεκτικά. Ημουν ένα ράκος! Με τις πρώτες 10 ημέρες που σταμάτησα να τρώω σαβούρες είδα τεράστια διαφορά. Το βάρος που έχασα δεν ήταν τόσο πολύ για να εξηγεί αυτή τη βελτίωση. Πιστεύω ότι οφείλονταν στη βελτιωμένη διατροφή μου.Quote:
Originally posted by bouliana
έχω γραφτεί στο γυμναστήριο και πηγαίνω 2 με 3 φορές την εβδομάδα εδώ και 3,5 μήνες. δυστυχώς δν έχω δει κάποιο αποτέλεσμα βέβαια δν προσέχω και την διατροφή μου.
επίσης παρόλο που με κουράζουν οι ασκήσεις και δν μπορώ να αυξήσω το βάρος ,μετά δν είμαι ποτέ πιασμένη πράμα που μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο.
είναι λες και η άσκηση που κάνω είναι πολύ λίγη και απλά με συντηρεί.τι χρειάζεται να κάνω?να αυξήσω την ώρα,τις φορές?
όταν δν κάνω όργανα και πάω στην αίθουσα, φυσικά δν τα βγάζω τα προγράμματα, συνήθως μετά από 5-6 επαναλήψεις σταματάω κ μετά συνεχίζω. και επίσης νιώθω οτι το βάρος μου με ενοχλεί αλλά δν είμαι κ ιδιαίτερα βαριά.δηλαδή είμαι πιο βαριά από ποτέ.οπότε μπορεί να μην μπορώ να σηκώσω το βάρος μου?
αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας μου πει περικαλώ
α και επίσης είμαι 165 και 78 κιλά ,να πω οτι τα τελευταία 10 κιλά μου κατσικώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.δηλαδή τα τελευταία 5-6 χρόνια ήμουν 65-70.
Εμένα πάντως με ενοχλεί και το βάρος μου που αυτή την στιγμή είναι πιο χαμηλό από το δικό σου οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση να σου δημιουργεί και αυτό πρόβλημα.
Το γεγονός ότι έβαλες 10 κιλά στον τελευταίο χρόνο πιθανόν να εξηγεί γιατί νιώθεις ότι δεν έχεις τόση δύναμη. Μάλλον το σώμα σου δεν πρόλαβε να αναπτύξει τους μυς που χρειάζονται για να κουβαλήσουν αυτό το επιπλέον βάρος. Ότι και να κάνεις μην εγκαταλείψεις τη γυμναστική. Μόνο όφελος μπορεί να έχεις! Προσπάθησε σταδιακά να βελτιώσεις την διατροφή σου και όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρη!
Καλά η διατροφή είναι το Α και το Ω όσον αφορά στη γυμναστική. Προσωπικά αν έχω φάει βαριά (ακόμη και το προηγούμενο βραδυ) δεν μπορώ να βγάλω προπόνηση!Quote:
Εγώ νομίζω ότι παίζει τεράστιο ρόλο η διατροφή, το επιπλέον βάρος πράγματι δυσκολεύει την κατάσταση αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο πολύ που να ευθύνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό για τη δυσκολία που αντιμετωπίζεις. Πριν να αρχίσω την δίαιτα δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου κυριολεκτικά. Ημουν ένα ράκος!
έχετε δίκιο.'αμα παραφάω ανεβαίνω 5 σκαλιά και βαριανασαίνω.
μα μου την σπάει αυτό που συμβαίνει.
όταν ήμουν μαξ 65 και φυσικά 3 χρόνια νεώτερη(αλλά νομίζω δν παίζει τόσο ρόλο αυτό)έκανα τρεις κοιλιακούς και έβλεπα αποτέλεσμα.όχι να περάσουν τρεις μήνες και να μην μπορώ καν να κάνω μια επανάληψη παραπάνω.
α δοκιμάσω να τρώω πολύ πιο ελαφριά πριν πάω στο γυμναστήριο.αλλά και πάλι αν δν φάω πολύ ώρα έχω ξινίλες μετά πάνω στην άσκηση.
χάλια τα νεύρα μου
Καλά 13 κιλα σου φαίνονται λίγα; Πάρε 2 σακούλες και γέμισε τες με 26 μπουκάλια νερό (μισόλιτρα). Κράτα και κάνε διάδρομο. Πως σου φαίνεται;Ανέβα τις σκάλες! Οχι και τόσο καλά ε; Δεν φταίνε τα χρόνια, φταίνε τα κιλά και η σύνθεση σώματος!Quote:
έχετε δίκιο.'αμα παραφάω ανεβαίνω 5 σκαλιά και βαριανασαίνω.
μα μου την σπάει αυτό που συμβαίνει.
όταν ήμουν μαξ 65 και φυσικά 3 χρόνια νεώτερη(αλλά νομίζω δν παίζει τόσο ρόλο αυτό)έκανα τρεις κοιλιακούς και έβλεπα αποτέλεσμα.όχι να περάσουν τρεις μήνες και να μην μπορώ καν να κάνω μια επανάληψη παραπάνω.
α δοκιμάσω να τρώω πολύ πιο ελαφριά πριν πάω στο γυμναστήριο.αλλά και πάλι αν δν φάω πολύ ώρα έχω ξινίλες μετά πάνω στην άσκηση.
χάλια τα νεύρα μου
Εγώ πριν να αρχίσω την δίαιτα λαχάνιαζα με το παραμικρό αν μου έλεγες να κάνω και γυμναστική θα έπεφτα κάτω μόνο που θα το άκουγα!
Δεν λέμε μόνο να τρως πιο ελαφριά πριν να πας γυμναστήριο. Να τρως πιο υγιεινά όλη μέρα είναι το κλειδί. Περιόρισε την ζάχαρη, αν μπορείς να την κόψεις ακόμη καλύτερα. Κάνει μεγάλη ζημιά!
αυτό που μου την σπάει περισσότερο είναι το περιβάλλον μου το οποίο περιμένει πότε θα δει αποτέλεσμα από το γυμναστήριο που πάω.
όχι οτι είμαι κάθε μέρα εκεί αλλά δύο τρία άκυρα έριξα για καφέ και σου λέει αυτή πάει
επίσης λόγο κρίσης όλοι περιμένουν να δουν αν αξίζει ο κόπος ο χρόνος και τα λεφτά.
φίλε Τάσο,
πολλά από αυτά που γράφεις τα υποψιαζόμουν ήδη.
όπως οτι κάθε φορά που πάω γυμνάζω όλο το σώμα και είναι λάθος.
ετσι κάνω λίγες επαναλήψεις και περνάω λίγη ώρα σε κάθε μυική ομάδα και μάλλον δν φτάνει συν οτι στο τέλος έχω βαρεθεί το γύρω γύρω στο γυμναστήριο. από όργανο σε όργανο!
θα χωρίσω το πρόγραμμα σε δύο και θα αυξήσω τις επαναλήψεις.
δν ελπίζω να γίνω χτιστή αλλά περίμενω μετά από κάποιους μήνες να μπορώ να βγάζω κάποια προγράμματα και να σουλουπωθώ λιγάκι φυσικά όλα αυτά αν είμαι ταχτική πελάτισσα και αν προσέχω την διατροφή μου.
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον Τάσο, όταν αρχίσω κιγω ξανα και τα φρεσκάρω θα σου γράψω αν δω κάτι νεό.
Πόσες εννοείς λίγες?
Δεν θέλει ούτε λίγες ούτε πολλές.
Θα σου πει ο γυμναστής συγκεκριμένο αριθμό που θέλει να βγάζεις, κι συ θα παίζεις με το βάρος. Θα πρέπει να τις βγάζεις άνετα τις πρώτες, με δυσκολία τις τελευταίες, να νιώθεις τον αντίστοιχο μυ να δουλευει/κινειται.
Το βάρος δε θα πρεπει να ειναι απαγορευτικο στο να βγαλεις τις επαναληψεις (αυτο βεβαια δοκιμαζοντας το βλεπεις και διαφερει απο σωμα σε σωμα πχ ποδια μπορει να βαλω εγω 60 κιλα κι συ 6, αυτο ΔΕ σημαινει οτι εσυ δε τα γυμναζεις ενω εγω ναι).
Το βασικό (που καλά έκανε και σε προβλημάτισε) είναι μετά την προπόνηση να νιώθεις λίγο κάψιμο στους μυς που γυμνασες. Το μέγεθος του καψίματος τώρα ποικίλει, για αρχή πρέπει να το νιώσεις όμως. Αλλιώς κάτι κάνεις λάθος (όχι εσύ, δε στο έχουν δείξει εννοω).
Επίσης να κυνηγάς τώρα στην αρχή να σου δείχνουν ασκήσεις με ελεύθερα βάρη για να μαθαινεις τη σωστη εκτελεση των ασκησεων, οποτε στο μηχανημα θα ειναι παιχνιδακι.
Αλλα αυτο προυποθετει ενα γυμναστη αποπανω σου.
για τις επαναλήψεις στο πρόγραμμα που μου έβαλε ο γυμναστής έχει πχ σε όργανο για πλάτη 3 επαναλήψεις των 10(δν είναι λίγα τα σετ?) και επίσης για κοιλιακούς 3 επαναλήψεις των 20(καλύτερα δν θα ήταν να κάνω περισσότερα σετ και λιγότερες επαναλήψεις?)βέβαια ο άνθρωπος μου έβγαλε το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψιν οτι θα το κάνω 1 φορά την εβδομάδα και οτι είμαι αρχάρια. εγώ το κάνω παραπάνω φορές.
μάλλον θα έπρεπε να αλλάξω πρόγραμμα αλλά νομίζω οτι τώρα μόλις έμαθα να κάνω σωστά τις ασκήσεις γιαυτό λέω να το χωρίσω στην μέση και να αυξήσω επαναλήψεις.
μου την δίνει να κυνηγάω από πίσω τους γυμναστές με πιάνουν οι ντροπές μου.βέβαια όταν νιώθω οτι τσούζει άλλο πράμα απότι θα πρεπε τότε τους ρωτάω θέλοντας και μη.
ξες τι ,κάψιμο νιώθω αμέσως μετά. να πιάνομαι δν νιώθω.ο φίλος μου όλο πιασμένος είναι την επόμενη μέρα και είναι πολύ πιο γυμνασμένος από μένα
λέτε μωρέ να τα κάνω όλα λάθος:
http://www.youtube.com/watch?v=_opAhlee7Kk
Ξεκίνησα τη Δευτέρα, εχθές πήγα 2η μέρα.Quote:
για τις επαναλήψεις στο πρόγραμμα που μου έβαλε ο γυμναστής έχει πχ σε όργανο για πλάτη 3 επαναλήψεις των 10(δν είναι λίγα τα σετ?) και επίσης για κοιλιακούς 3 επαναλήψεις των 20(καλύτερα δν θα ήταν να κάνω περισσότερα σετ και λιγότερες επαναλήψεις?)βέβαια ο άνθρωπος μου έβγαλε το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψιν οτι θα το κάνω 1 φορά την εβδομάδα και οτι είμαι αρχάρια. εγώ το κάνω παραπάνω φορές.
μάλλον θα έπρεπε να αλλάξω πρόγραμμα αλλά νομίζω οτι τώρα μόλις έμαθα να κάνω σωστά τις ασκήσεις γιαυτό λέω να το χωρίσω στην μέση και να αυξήσω επαναλήψεις.
μου την δίνει να κυνηγάω από πίσω τους γυμναστές με πιάνουν οι ντροπές μου.βέβαια όταν νιώθω οτι τσούζει άλλο πράμα απότι θα πρεπε τότε τους ρωτάω θέλοντας και μη.
ξες τι ,κάψιμο νιώθω αμέσως μετά. να πιάνομαι δν νιώθω.ο φίλος μου όλο πιασμένος είναι την επόμενη μέρα και είναι πολύ πιο γυμνασμένος από μένα
λέτε μωρέ να τα κάνω όλα λάθος:
http://www.youtube.com/watch?v=_opAhlee7Kk
Το πρόγραμμα είχε ως εξής πόδια 3 σετ των 15 επαναλήψεων στους ραχιαίους 4 σετ των 15 επαναλήψεων, κοιλιακούς 4 σετ των 15, στήθος, πλάτη και ώμοι 4 σετ των 10.
Εσύ πόσο καιρό κάνεις τόσες επαναλήψεις. Το πρόγραμμα το έχουν ανανεώσει καθόλου; Τους γυμναστές πρέπει να τους ρωτάς όλα όσα σε απασχολούν. Τους είπες ότι δεν πιάνεσαι και ότι δεν βλέπεις βελτίωση; Είναι η δουλειά τους! Για αυτό πληρώνονται!
Κάνεις καθόλου διάδρομο, ελλειπτικό ή ποδήλατο πριν τα όργανα, αν ναι πόση ώρα;
οι γυμναστες θένε κυνήγι. Εμάς είναι κι ωραίος ο νέος (ευτυχώς) οπότε "και οι παντρεμένες έχουν ψυχή" χαχαχαχαχ
Αερόβια να κάνετε μετά τα βάρη καλύτερα, εσένα Μάγδα πότε σου είπαν? Αχ ανυπομονώ κι εμένα να μου βγάλει πρόγραμμα. Δε θυμάμαι καθόλου σχεδόν τί κάναμε, το πρόγραμμα μεταβαλλόταν ανα μήνα, όσο περνά ο καιρός εξελίσσονται οι ασκήσεις αλλά και εξειδικεύονται. Αλλάζεις τρόπο εκτέλεσης, πχ γυμνάζεις ίδιες μυικές ομάδες τον ένα μήνα με τροχαλία, τον άλλο σε μηχάνημα κτλ κτλ Στην αρχή κάνεις τις βασικες ασκήσεις στα μηχανήματα.
Με προβλημάτισεπου μου είχε πεί ο παλιός γυμναστής μου ότι αν απέχω 3 μήνες θα αρχίσω σχεδόν από το 0 μετά. Αυτό ήταν και ο λόγος που δεν άρχιζα βάρη ως τώρα. Τώρα πάω κι ό,τι προλάβω μέχρι να σταματήσω.
Οχι θα κάνεις ακριβως ο,τι σου λεει και θα λες ακριβως τι θα κανεις, πχ εφοσον το κανεις περισσοτερες φορες τη βδομαδα θα το πεις. Αλλιως μπερδευεται αυτος κι ειναι σα να βγαζει προγραμμα σε αλλο ατομο!Quote:
Είναι μεγαλο ατου σου οτι γυμναζεται ο φιλος σου με βαρη, μπορει να σε καθοδηγει ανετα!
PS ξαναδιαβασε τί σου είπε ο Τάσος
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (και όχι μόνο)
1. Πάντα ξεκινήστε την προπόνησή σας με την μεγάλη μυϊκή ομάδα. Π.χ. πάντα κάντε στήθος πριν τα τρικέφαλα και ώμους, πάντα κάντε πλάτη πριν γυμνάσετε τα δικέφαλα.
2. Δουλέψτε κάθε μέρος του σώματος μία φορά την εβδομάδα με εξαίρεση τους κοιλιακούς και τις γάμπες όπου μπορείτε να τους δουλεύεται 2-3 φορές την εβδομάδα αν θέλετε.
3. Αφήστε τουλάχιστον 48 ώρες πριν γυμνάσετε την ίδια μυϊκή ομάδα. Ποτέ μην γυμνάζετε έναν πιασμένο μυ!
4.Για μεγάλες μυϊκές ομάδες (όπως στήθος, πλάτη, πόδια) προτείνονται 3-4 ασκήσεις ανα μυϊκή ομάδα και 3-4 σετ ανα άσκηση. Αλλά χρησιμοποιήστε την κρίση σας ώστε όταν είναι πολύ για σας να ελλατώσετε μέχρι να αυξηθεί το επίπεδο σας.
5.Για μικρές μυϊκές ομάδες, προτείνεται 2-3 ασκήσεις ανα μέρος, 2-3 σετ ανα άσκηση, καθώς αυτές οι ομάδες ασκούνται όταν δουλεύετε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Να θυμάστε: Το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ είναι πάντα καλύτερο!
6. Επιλέξτε ένα βάρος όπου η μία ή δύο επαναλήψεις βγαίνουν ΠΟΛΥ δύσκολα, στο τελευταίο σετ μπορείτε να φτάσετε σε σημείο να αποτύχετε. Το εύρος των επαναλήψεων προτείνεται να κυμαίνεται από 8-12 επαναλήψεις. Έτσι, η 11η και η 12η πρέπει να βγαίνει ΠΟΛΥ δύσκολα!
7. Ξεκουραστείτε 1-3 λεπτά μεταξύ κάθε σετ των 8-12 επαναλήψεων. Γενικά, όσο πιο πολλά κιλά σηκώνετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να αφήνετε μεταξύ των σετ.
8.Σχεδιάστε το διαχωρισμό προπόνησης με βάση τις πόσες μέρες την εβδομάδα πηγαίνετε στο γυμναστήριο και πόσο χρόνο κάθεστε.
9. Ποτέ μην κάνετε αερόβια πριν τα βάρη, ΠΑΝΤΑ κάντε ΜΕΤΑ την προπόνηση με βάρη και κατά προτίμηση διαφορετική μέρα.
10. Μην το παρακάνετε με την αερόβια, είναι υπερτιμημένη για το κάψιμο λίπους. ΔΙΑΤΡΟΦΗ και προπόνηση με βάρη είναι αυτά που καίνε λίπος για σας. Για τους αρχάριους, προτείνεται αερόβια 2 φορές την εβδομάδα, όχι πάνω από 30 λεπτά. Προτείνεται αερόβια υψηλής έντασης.
(πηγή:bodybuilders.com)
από εδώ http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=21549
αν δε στο ανοίγει κάνε μια εγγραφή κι άρχισε διάβασμα, αξίζει.
κεμείς έχουμε έναν γυμναστή οφθαλμόλουτρο αλλά όποτε πάω να τον ρωτήσω κάτι βγάζω κάτι ήχους μπλι μπλο μπλα βοθρδθμ αααα ναι έχοθτε δικιοθ!
καλά θα πάω να τον πιάσω αυτόν που μου έκανε το πρόγραμμα να του πω να με βγάλει καινούριο.
επίσης θα ρωτήσω τους γυμναστές αν κάνω κάτι λάθος
γιατί να ξαναδιαβάσω του τάσου τι δν έπιασα σωστά?
http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=24640
κι δω για γυναίκες ειδικά! Φοβερό άρθρο! go for it
τις επαναλήψεις ξαναδες, σορρυ τω΄ρα είδα το μήνυμσα σου
ωραίο!Quote:
Originally posted by sweetOctober
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (και όχι μόνο)
1. Πάντα ξεκινήστε την προπόνησή σας με την μεγάλη μυϊκή ομάδα. Π.χ. πάντα κάντε στήθος πριν τα τρικέφαλα και ώμους, πάντα κάντε πλάτη πριν γυμνάσετε τα δικέφαλα.
2. Δουλέψτε κάθε μέρος του σώματος μία φορά την εβδομάδα με εξαίρεση τους κοιλιακούς και τις γάμπες όπου μπορείτε να τους δουλεύεται 2-3 φορές την εβδομάδα αν θέλετε.
3. Αφήστε τουλάχιστον 48 ώρες πριν γυμνάσετε την ίδια μυϊκή ομάδα. Ποτέ μην γυμνάζετε έναν πιασμένο μυ!
4.Για μεγάλες μυϊκές ομάδες (όπως στήθος, πλάτη, πόδια) προτείνονται 3-4 ασκήσεις ανα μυϊκή ομάδα και 3-4 σετ ανα άσκηση. Αλλά χρησιμοποιήστε την κρίση σας ώστε όταν είναι πολύ για σας να ελλατώσετε μέχρι να αυξηθεί το επίπεδο σας.
5.Για μικρές μυϊκές ομάδες, προτείνεται 2-3 ασκήσεις ανα μέρος, 2-3 σετ ανα άσκηση, καθώς αυτές οι ομάδες ασκούνται όταν δουλεύετε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Να θυμάστε: Το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ είναι πάντα καλύτερο!
6. Επιλέξτε ένα βάρος όπου η μία ή δύο επαναλήψεις βγαίνουν ΠΟΛΥ δύσκολα, στο τελευταίο σετ μπορείτε να φτάσετε σε σημείο να αποτύχετε. Το εύρος των επαναλήψεων προτείνεται να κυμαίνεται από 8-12 επαναλήψεις. Έτσι, η 11η και η 12η πρέπει να βγαίνει ΠΟΛΥ δύσκολα!
7. Ξεκουραστείτε 1-3 λεπτά μεταξύ κάθε σετ των 8-12 επαναλήψεων. Γενικά, όσο πιο πολλά κιλά σηκώνετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να αφήνετε μεταξύ των σετ.
8.Σχεδιάστε το διαχωρισμό προπόνησης με βάση τις πόσες μέρες την εβδομάδα πηγαίνετε στο γυμναστήριο και πόσο χρόνο κάθεστε.
9. Ποτέ μην κάνετε αερόβια πριν τα βάρη, ΠΑΝΤΑ κάντε ΜΕΤΑ την προπόνηση με βάρη και κατά προτίμηση διαφορετική μέρα.
10. Μην το παρακάνετε με την αερόβια, είναι υπερτιμημένη για το κάψιμο λίπους. ΔΙΑΤΡΟΦΗ και προπόνηση με βάρη είναι αυτά που καίνε λίπος για σας. Για τους αρχάριους, προτείνεται αερόβια 2 φορές την εβδομάδα, όχι πάνω από 30 λεπτά. Προτείνεται αερόβια υψηλής έντασης.
(πηγή:bodybuilders.com)
από εδώ http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=21549
αν δε στο ανοίγει κάνε μια εγγραφή κι άρχισε διάβασμα, αξίζει.
και μια άλλη απορία,εγώ πάντα έκανα αερόβιο και μετά βάρη για να είμαι ζεστή κιόλας.
γιατί το ανάποδο?γιατί πάντα η αερόβια μετά τα βάρη?
Γιατί τα βάρη θέλουν σωστή τεχνική και έτοιμο σώμα, στο αερόβιο απλά περπατας ή τρέχεις για 40-60'. Τα βάρη θέλουν και καίνε ενέργεια πολύ. Αν έχεις κάνει πρίν το αερόβιο δεν έχειςδύναμη πχ στα πόδια. Αλλά και για άλλους λόγους, είναι θέμα κάυσεων, τα βάρη είναι αναερόβια γυμναστική, παίζουν πολλά. Γράψου εκεί και διάβασε έχει τα πάντα! Θα πας εκεί που λέει foroum.
Δεν θα πηγαίνεις κρύα στα βάρη, κάνεις ζέσταμα πχ 10' διάδρομο ή ό,τι άλλο κάνει το σώμα σου να νιώθει έτοιμο. Αυτά θα ρωτήσεις το γυμναστή μη σου λέω εγώ αρλούμπες. Πάντως το παραπάνω site ειναι καραέγκυρο όπως καταλαβαίνεις
Γειά σας, έχω θέμα, έκανα σκουότ και μετά δε μπορούσα ούτε να περπατήσω ούτε να σταθώ. Χρειαζόμουν άμεσα διατάσεις, ευτυχώς ήταν εκεί ο γυμναστής, με έριξε κάτω μπρούμυτα και μου πίεσε το πόδι μέχρι να διαταθεί ο μυς και ηρέμησα.
Το θέμα μου είναι το εξής, πρίν το συμβαν μου είχε δείξει σαν διατάση τετρακέφαλου αυτή http://www.youtube.com/watch?v=cE1Zuaa718s
Ομως δε τη νιώθω.
Ισως επειδη δε μπορω να πιασω καλα το ποδι (πρεπει να ακουμπησω καπου να σκυψω και να το πιασω, δε μπορω να το σηκωσω οπως ο τυπος στο βιντεο).
Μου έδειξε και στο στρωμα που εκανα παλια αλλα μου πιανει τη μεση και παλι δεν τη θελω, σε αυτη δε βρηλα φωτο να σας βαλω, καθεσαι τραβας το ενα ποδι πισω και γερνεις πισω. Ειναι λιγο πολυσυνθετη.
Τελικα εχω θεμα, γιατι τον ρωτησα πως θα κάνω την τελεια διαταση που μου έκανε εκεινος και μου ειπε "αν έχεις κάποιον να σου το κάνει".
Στην αρχή θα πηγαίνω ίδιες ώρες με εκείνον γυμναστήριο για να μου βγάλει πρόγραμμα και θα νιώθω ΟΚ, ότι αν χρειαστεί θα μου κάνει εκείνος. Οταν όμως μου βγάλει πρόγραμμα θέλω να είμαι ελεύθερη να πηγαίνω ό,τι ώρα θελω. Κι αν γίνει πάλι το ίδιο και πιαστώ?
Μου είπε έκανα σωστά την εκτέλεση για αυτό πιάστηκα τόσο. Γνώμες?:crazy:
Διατασεις να κανεις παντα οταν τελειωνεις τα βαρη ειδικα τα ποδια,ετσι να εχουν ευλιγισια και δεν θα παθαινεις τραυματισμους και θα ειναι ακομα πιο ευκολη η επομενη προπονηση.Μπορεις να κανεις και ξεχωριστο προγραμμα διατασεων στο σπιτι,εμενα με διευκολεινει αυτο και στο γυμναστηριο κανω μονο 5-10 λεπτα.
Δες καποια βιντεακια που εχουν πολυ καλο προγραμμα για το κατω μερος του σωματος
http://www.youtube.com/watch?v=1NpLdtMjz1c
http://www.youtube.com/watch?v=4knoPwh8AgU
ευχαριστώ πολύ! Ευτυχώς δούλεψε αυτό που μου έκανε ο γυμναστής, το σώμα μου σήμερα είναι ευλύγιστο! Επιτέλους σα να ξεκλείδωσε! Μάλλον δεν τέντωνα καλά τους τετρακέφαλους για αυτό δε μπορούσα να βγάλω την αερόβια χθες.
Να μη τα πολυλογώ, σήμερα κατάφερα και στερέωσα κάπου το πόδι μου, έπιασα την άκρη (τα δάχτυλα) κι έκανα τέλεια διάταση τετρακέφαλου! Θα το κάνω έτσι στο εξής.
Στο σπίτι δεν κάνω τίποτε από γυμναστική αλλά σε ευχαριστώ πολύ, θα ρίξω μια ματια!
Είμαι πολύ χαρούμενη! Μπορεί να σου ακούγεται κάπως αλλά είναι φοβερό θέμα να μη μπορείς να διατίνεις τον μυ!
α bouliana να σου πω, τελικά μου έβαλε αερόβια πρίν τα βάρη, ώστε να μη τη χάνω, γιατί στα κιλά που είμαι προέχει η αερόβια. Επίσης θα κάνω και ξεχωριστά αερόβια, μόνο αερόβια, 1-2 φορές τη βδομάδα. Θα μου τα πεί και θα σου λέω. Αλλά ρε συ έχουμε τελείως διαφορετικό σώμα φαντάζομαι, εγώ είμαι μυώδης και παχύσαρκη. ΑΑΑΑ και το πιο ωραίο, πόσα κιλά με έκανε ο γυμναστής? 85!!! :lol:
Να κάνω και εγώ μια χαζή ερώτηση; Με ποσοστό 39% λίπος πως γίνεται να είμαστε ταυτόχρονα μυώδης :puzzled:Quote:
α bouliana να σου πω, τελικά μου έβαλε αερόβια πρίν τα βάρη, ώστε να μη τη χάνω, γιατί στα κιλά που είμαι προέχει η αερόβια. Επίσης θα κάνω και ξεχωριστά αερόβια, μόνο αερόβια, 1-2 φορές τη βδομάδα. Θα μου τα πεί και θα σου λέω. Αλλά ρε συ έχουμε τελείως διαφορετικό σώμα φαντάζομαι, εγώ είμαι μυώδης και παχύσαρκη. ΑΑΑΑ και το πιο ωραίο, πόσα κιλά με έκανε ο γυμναστής? 85!!! :lol:
Εγώ πάντως στον καθρέπτη κάθε άλλο παρά μυώδη με βλέπω:smilegrin:
κοίτα σύμφωνα με τον δμσ είμαι απλά παχύσαρκη αλλά σύμφωνα με λιπομετρήσεις που είναι πάνω από 40% είμαι μάλλον παχύσαρκη.
έγώ άντε να φαίνομαι 4-5 κιλά πιο αδύνατη απότι είμαι. κ αυτό γιατί δν είμαι πλαδαρή και έχω ομοιόμορφο πάχος.
όχι οτι είμαι ιδιαίτερα γυμνασμένη.
εσύ πρέπει να σαι αρκετά γυμνασμένη για να δείχνεις 15 κιλά πιο αδύνατη
έχω μπερδευτεί και γιατί πρόσφατα τα πήρα τα κιλά και δν το έχω χωνέψει ακόμα.με βλέπω σαν πρισμένη.
προς τα έξω θα δείχνω μάλλον κάτι σαν παχουλοκομψή! γιατί έχω λεπτές γάμπες και χέρια αλλά από μπράτσα στήθος και περιφέρεια καλά τα πάω!χορταίνει το μάτι.
νομίζω οτι κεγώ χρειάζομαι αερόβια σε πρώτη φάση.
και λίγο βάρη/
αποφάσισα να εγκαταλείψω την αίθουσα με τα όργανα.νομίζω οτι τα κάνω τόσο αγκαρία που δν μου προσφέρουν τίποτα.
λέω να ξαναγυρίσω στα προγράμματα που σαφώς τα προτιμώ και νιώθω καλύτερα.
μάλλον εννοεί οτι έχει πλάτες ώμους εκτόπισμαQuote:
Να κάνω και εγώ μια χαζή ερώτηση; Με ποσοστό 39% λίπος πως γίνεται να είμαστε ταυτόχρονα μυώδης :puzzled:Quote:
Εγώ πάντως στον καθρέπτη κάθε άλλο παρά μυώδη με βλέπω:smilegrin: