Originally Posted by
elisabet
Γιατι να διακινδυνεύσεις την δουλειά σου αφού αυτή που σε πρήζει είναι στην ίδια θέση με σένα; Αυτό θα γίνει μόνο αν καταφέρει να σε βγάλει εκτός εαυτού και αυτό με την σειρά του θα γίνει όσο το αφήνεις να εξελίσσεται και συ να φορτώνεις.
Μπορείς να κάνεις την χαζή; Νομίζω αυτό είναι το καλύτερο. Όχι πολλά πολλά μαζί της, κομμένα τα χαμόγελα και οι οικειότητες, τυπική στην δουλειά σου, ακούς τι έχει να σου πει και όπως μπαίνουν από το ένα, έτσι να βγαίνουν από το άλλο. Επιμένει την επόμενη και σου λέει γιατί δεν το έκανες όπως σου πρότεινε; Την χαζή εσύ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις τέτοιον μαλάκα σε δουλειά. Πάντα υπάρχει τουλάχιστον ένας. Το πιο πιθανό είναι να σε νιώθει ως απειλή και φέρεται έτσι, βλέπει πως δεν είσαι του χεριού της, πως δεν τσιμπας από το αρχηγιλίκι της, σε βρήκε πρόθυμη και είπε να σου φορτώσει τα πάντα, μυρίστηκε κάποια ανασφάλεια; Κάτι από αυτά είναι συνήθως οπότε μόλις πετάξεις το θέμα από πάνω σου και δεις πως είναι καθαρά δικό της κομπλεξ θα μπορέσεις να απεμπλακείς και να μην επηρεάζεσαι.
ΜΟυ έχει τύχει παλιότερα σε δουλειά να με παίρνει τηλέφωνο η άλλη ( σε ανώτερη θέση από μένα) στο ρεπό μου και να με πρήζει πως πνίγονται και πως πρέπει να πάω στην δουλειά ενώ ήξερε πως ήμουν εκτός πόλης κι ακόμα κι αν ήθελα να βοηθήσω δεν θα μπορούσα, μόνο και μόνο για να με τσιτώνει. Δεν της είπα ποτέ τίποτα ευθέως γιατί δεν με έπαιρνε κιόλας (είπαμε σε ανώτερη θέση από μένα, παλιά και κολλητή του αφεντικού) αλλά το σταμάτησε σταδιακά όταν είδε πως απλά την έγραφα. Ακόμα κι όταν προσπάθησε να μου φορτώσει επιπλέον δουλειά που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα, δεν της έφερα καμιά αντίρρηση, απλά δεν το έκανα και αν τύχαινε να ρωτήσει και να το κάνει θέμα έκανα την χαζή.