@Natalia αυτό που είπε για το όπλο δεν το άκουσα. Αν ειπώθηκε προσωπικά δεν θα κολλούσα στο ''αν'' για να του δώσω συγχωροχάρτι. Πολύ απλά όταν ακούει αυτή την φράση το ποίμνιο του μπορεί κάλλιστα να καταλάβει ότι ''Ο Αμβρόσιος δεν έχει όπλο αλλά όποιος κατέχει ας το χρησιμοποιήσει'' και νομίζω δεν θα αποτελούσε παρανόηση των λεγομένων του.
Κοίταξε. Μιλάμε για πρόσωπα εξουσίας και επιρροής. Πιστεύεις ότι ζούμε σε μια κοινωνία κριτικά σκεπτόμενων ανθρώπων;;
Και εγω δεν συμφωνώ με τους νόμους που απαγορεύουν την έκφραση λόγου αλλά μιλάμε για ρατσιστικό λόγο. Θα προτιμούσα βέβαια να ζούσα σε μια ουτοπική κοινωνία οπου δεν υπάρχει ρατσισμός και λόγος μίσους. Μιλάμε όμως για κοινωνίες που πολλές φορές αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με νόμους συνήθως επιφανειακούς χωρίς την κατανόηση των προβλημάτων όπως ο ρατσισμός και το φαινόμενο του φασισμού.
Είναι άλλο νομίζω η ελευθερία του λόγου όπου θα ακούσω την άποψη σου όσο ακραία κ να είναι για τα δεδομένα μου και θα σου δώσω το δικαίωμα να την εκφέρεις και άλλο η ανοχή σε ανθρώπους που μόνο η περιθωριοποίηση και ο εξοστρακισμός από την κοινωνία τους αξίζει και όχι αξιώματα τα οποία τους δίνουν το δικαίωμα να χειραγωγούν πολίτες και να στιγματίζουν ομάδες αθώων.
Δίνεις ένα επιχείρημα ότι δεν θα στεκόσουν στο ''αν'' και το λάθος είναι ότι μιλάς για σένα. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κοινωνία και την μάζα που πιθανώς είναι προβατοποιημένη και ακολουθεί για τους δικούς της λόγους τον σκοταδισμό αυτών των ανθρώπων.
Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ακίνδυνο και ο συγκεκριμένος άνθρωπος άμοιρος ευθυνών για τυχόν έξαρση επιθέσεων.