Τέλεια η φωτό :D
Printable View
Τέλεια η φωτό :D
Quote:
Originally posted by ria
BREAKaki ???? Τι κάνεις???? Δε σε ειδα τη Δευτερα.... καλα να περασεις στη πατριδα! Φαε κ λιγη στακα για εμενα ....α, και ενα σκαλτσουνι και ενα φαναρακι(πεθαινω για φαναρακια!!)
Μη μου πεις πως είσαι απο Κρήτη? Από ποιο νομό?
Μωρέ απ΄ όλα θα φάω, στάκα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα!!!!!
το φαναράκι είναι το ίδιο με το λυχναράκι?
Τη Δεύτερα έλειπα εκτός Αθηνών από Σεπτέμβρη τώρα!
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup:Quote:
Originally posted by ria
Πάντως νομιζω... οτι αρχιζω να ξεδιπλωνω το κουβαρι....
Αυτό είναι να βρούμε την άκρη του νήματος!!!
χαχαχαχα λυχναρακι εννοω βρε χαχαχαχα απλως εγω θελω φαναρι. Το λυχναρι τι να μου κανει !!!!
δεν ειμαι απο κρητη... δυστυχως!
πατριδα της υγιεινης διατροφης ειναι ομως! λατρευω κρητη!!!
:love::love::love:
ααααα πατρίδα της υγιεινής εννοούσες!!!!!!
Ε τότε ναι θα πάω............στη πατρίδα κ θα πιω κ ρακή:rolleyes:
χαχαχα... να πιεις Ελενα μου κ για εμας :)
Καλημέρα κοριτσάκια και καλή εβδομάδα!! Βλέπω το ρίξαμε έξω, ε;; :D
Λοιπόν, εγώ το Σ/Κ τα έκανα λίγο σαλάτα, αλλά πέρασα ωραία και σκοπεύω να επανορθώσω από εδώ και πέρα (στο οτι τα έκανα σαλάτα, όχι στο ότι πέρασα ωραία!! ;) ).
Ο σημερινός μου προγραμματισμός:
Πρωί: 1 μπάρα δημητριακών + 1 digestive + λίγο πεπόνι
Ενδιάμεσα: ένα μικρό σπιτικό πιτσάκι (με πίτα του σουβλακιού) με τυρί - γαλοπούλα - πιπεριά - μανιτάρια + 3 βερίκοκα
Μεσημέρι: 1 μικρό κομ. σουφλέ μακαρονιών + έμμενταλ + αγγούρι
Απόγευμα: 1digestive + μέλι + καρύδια + 2 δαμάσκηνα αποξ.
Βράδυ: Σαλάτα με μαρούλι - βραστή πατάτα + τόνο
Άντε να αρχίσω να μαζεύομαι λίγο!!
alexan κοριτσάρα μου να περνάς ωραία γιατί ανεβαίνει η διάθεση οπότε μετά μπορεις να κάνεις χωρίς παρεκτροπές τα τρίωρα:D
Καιρό ψάχνω πως να ανεβάσω κ την δική μου..................
Σήμερα
Πρωί: γάλα +2 φρυγανιές + 2κγ μαρμελάδα + 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα: ροδάκινο + μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι: μπιφτέκι + 1κσ τζατζίκι + 1 πίτα + ντομάτα + κρεμμύδι
Απόγευμα: πεπόνι + ελληνική μπάρα
Βράδυ: τοστ + σταφύλι
breakaki, η ζωη κυλλαει πιο ομορφα αμα τη περνας με καλη παρεα... η διαθεση ανεβαινει αν αφησεις τον εαυτο σου να κανει πραγματα που η ψυχη λαχταρα κ η λογικη δεν επιτρεπει....
γελα, πιες, κανε μια τρελα! (μη κανεις επικινδυνα πραγματα ε!!! μια μικρη τρελα με τρελουτσικη παρεα ομως ειναι οτι πρεπει!)
<3 να προσεχεις , σε φιλω! (κ σε νιωθω)
riaki αμα πιω καμιά ρακή κ χαλαρώσω, τότε σίγουρα θα την κάνω την τρέλα μου.........γιατι αλλιώς δεν με βλέπω!!!
Λίγο όμως, απλά για να χαλαρώσω κ όχι να μην ξέρω τι κάνω κ είναι μεγάλη η τρέλα:lol::lol:
αυτο που λες το εκανα χρονια απο φοιτητρια... για να χαλαρωσω επινα 2-3 ποτα.. τωρα το καταφερνω χωρις αλκοολ... κ χωρις τσιγαρο... λεω απλα... σημερα θα περασω χαλαρα κ ωραια! κ ως δια μαγειας συμβαινει παντα! Όπως την ημερα που παντευτηκα... δεν θυμαμαι ποτε τον εαυτο μου τοσο χαλαρο κ ανετο... δεν με ενοιαζαν τα μαλλια πως ειναι... τα νυχια, το μακιγιαζ.... δεν με ενοιαζε που ημουν 60 φευγα κιλά ενω ηθελα να ειμαι 55.... δεν με ενοιαζε τιποτα.... απολαμβανα τη καθε στιγμη... κ ευχαριστουσα το Θεο που ημουν γερη κ εγω κ ο αντρας μου...
πρωτη φορα στη ζωη μου δε... ανεβηκα σε τραπεζι να χορεψω... και μαλιστα χωρις να εχω πιει γουλια κρασι...
δεν ξερω αν με πιανεις... ΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ... πετυχαινει! ;)
riaki μου είσαι τυχερή που βρήκες τον άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις τόσο όμορφα κ χαλαρά.........
εγω ακόμα τον ψάχνω κ σίγουρα τα κιλά δεν βοηθάνε ώστε να τον βρω!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κοριτσάκια μου γεια σας!! Η καλή παρέα είναι σημαντική για να περνάμε όμορφα, όμως νομίζω ότι αν είμαστε χαλαροί και δεν σκεφτόμαστε ότι ΠΡΕΠΕΙ να περάσουμε καλά, όλα τα άλλα θα έρθουν!
Κι εμένα ο έρως μου έσκασε όταν είχα πλέον πει ότι δεν με αγχώνομαι να είμαι με κάποιον, θα φροντίσω να περνάω όμορφα με τις φίλες μου, την οικογένειά μου κλπ. Και τσουπ!! εμφανίστηκε και περνάω ακόμα καλύτερα!!
Λοιπόν, τα σημερινά μου:
Πρωί: 1 μπάρα δημητριακών + 1 digestive + 2 καρύδια + 2 δαμάσκηνα αποξ.
Ενδιάμεσα: 1/2 σάντουιτς με σολωμό καπνιστό - τυρί κρέμα - άνηθο - αγγούρι - πιπεριά + 1 μικρό χυμό πορτοκάλι
Μεσημέρι: μία μερίδα σπανακόρυζο με φέτα
Ενδιάμεσα: 2 μπισκοτάκια με μαύρη ζάχαρη και κανέλα + λίγο πεπόνι
Βράδυ: Μάλλον ό,τι περισέψει από το σπανακόρυζο το βράδυ, αλλιώς κανένα ντάκο με ντομάτα και φετούλα
Πού είναι τα τριαδοκοριτσάκια οεο;;; :D
Ελπίζω να εξαφανιστήκατε επειδή περνάτε τέλεια και όχι επειδή πήζετε!!
Εγώ συνεχίζω να γράφω απτόητη, κυρίως για να τα βλέπω:
Χθες:
Πρωί: 1 κρουασάν (χιχι) + 2 δαμάσκηνα αποξ.
Ενδιάμεσα: 1 τοστ με τυρί + 1 νεκταρίνι
Μεσημέρι: σαλάτα με μαρούλι - τόνο - 1 κούπα καλαμπόκι βραστό
Απόγευμα: δεν πρόλαβα
Βράδυ: 2 πηρουνιές τορτελίνια (ευτυχώς μου βγήκανε άθλια και δεν τρωγώντουσαν) και φρουτοσαλάτα με πεπόνι, σταφύλι, νεκταρίνι + 1 ποτ. μπύρα
Σήμερα:
Πρωί: 2 μπισκοτάκια με μαύρη ζάχαρη και κανέλα + 3 δαμάσκηνα αποξ. + 2 καρύδια
Ενδιάμεσα: 1 τοστ με τυρί + 1 νεκταρίνι
Μεσημέρι: κοτόπουλο λαδορίγανη + λίγες πατατούλες + σαλάτα μαρούλι
Ενδιάμεσα: 1 digestive + 2 καρύδια + μέλι - κανέλλα
Βράδυ: Ντάκος με ντομάτα και φέτα
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρία που άνοιξε το θέμα και στην Έλι που μου έλυσε κάποιες πρώτες απορίες και με τον ενθουσιασμό της με έκανε να θελήσω να ακολουθήσω. Δεν γράφω συστηματικά εδώ γιατί δεν βολεύομαι, προτιμώ το προσωπικό μου ημερολόγιο αλλά νιώθω πως μου ανοίξατε τα μάτια!! Μπορεί να μην έχασα ακόμα τα κιλά που ήθελα ( είναι άλλωστε λίγα, γύρω στα 5) αλλά μπόρεσα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταθεροποιηθώ και να ελέγξω το τέρας της βουλιμίας. Αφήστε που η διατροφή αυτή είναι τόσο εθιστική, με την καλή έννοια.. που ακόμα κι όταν είχα στραβοπάτημα ξαναγύριζα με ευχαρίστηση σ αυτήν!!! Δεν είναι σαν τις δίαιτες που λες αμήν και πότε να τις σταματήσεις.. Θέλω να πω και στα υπόλοιπα κορίτσια που διστάζουν να το τολμήσουν γιατί προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής!
Καλημέρα κούκλες!!!!!
Εve <3 χαίρομαι πολύ που εβαλα το λιθαρακι μου! Καλή συνεχεια στη σωστη διατροφή!
απο σημερα λεω να γραφω παλι ημερολογιο....
βοηθάει πολυ...
9.30--->γαλα με δημητριακα+ροδακινο
12.30--->1 ελληνικη μπάρα
15.00--->σαλατα με 1 κριθινο παξιμάδι+τυρι
18.00--->χυμο με 2 καρυδια
21.00--->γιαουρτι με φρυγανια+πεπονι
καλημέρα και καλή εβδομάδα!
7.00--->1 φέτα ψωμι ολικής+2 φέτες τυρί τοστ+1 ποτηρι χυμος πορτοκαλι
10.00--->1 μπάρα ελληνική
13.00--->2 δαμασκηνα+4 αμυγδαλα
16.00--->1 σουβλακι κοτοπουλο+σαλάτα+1 κριθινο παξιμάδι
19.00--->χυμο στο μπλέντερ+2 καρυδια
22.00--->ντακο με ανθότυρο
Τριαδοκόριτσαααα I am back!
Μετά από δύο εβδομάδες διακοπών και κρεπάλης, επιστρέφω δριμύτερη με μεγάλη την ανάγκη να βάλω την διατροφή μου σε μία σειρά, νιώθω να έχω βάλει λίγο βάρος, ίσως ένα με δύο κιλά αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να επικεντρωθώ στο σημαντικό που είναι να μπω και πάλι σε ρυθμούς σωστής διατροφής και θρέψης. Δεν έχω ζυγιστεί ακόμη αλλά σύντομα θα το κάνω, περιμένω να νιώσω έτοιμη....
Στις διακοπές μου ξεκουράστηκα, απόλαυσα όμορφες παρέες και βόλτες ήπια και έφαγα χωρίς τύψεις και ομολογώ ότι το παράκανα αλλά δεν με πειράζει. Τώρα επιστροφή στην βάση μου και στον στόχο μου. Αυτόν τον χειμώνα θέλω να φέρω επιτέλους την μεγάλη αλλαγή στο βάρος μου, θέλω να κατέβω από τα 90 κιλά και θα το καταφέρω!
Ριάκι μου βλέπω μπήκες σε ρυθμούς, άντε και στα δικά μου!
Eve καλωσόρισες! Χαίρομαι που βρήκες την προσπάθεια μας χρήσιμη και που βρήκες πληροφορίες που σε βοήθησαν να βάλεις σε μία τάξη και την δική σου διατροφή. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς, ότι απορία έχεις, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε!
Καλή μου αρχή και πάλι και καλή επιτυχία σε όλες μας!!!
Έλλη!!!!!
Καλωσόρισες μαναράκι, ηλιοκαμμένο και ξεκούραστο!!!
Άσε, άσε κι εγω πήρα βάρος... και νομίζω οτι εφτασε η ωρα να σοβαρευτω.... οχι τιποτε αλλο αλλα αρχισα να εχω ενοχλησεις στο πεπτικό απο τις πολλες χαζομάρες.
Πάμε δυναμικά να φτιαξουμε υγεια και διάθεση πριν μπουν οι μελαγχολικές ημέρες του βροχερου Φθινoπώρου στη ζωή μας! Να προλάβουμε κορίτσια γιατι μετα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Αντίθετα αν εχουμε ηδη μπει αρχες Σεπτέμβρη σε ρυθμους θα μας φανει παιχνιδάκι :)
Καλή επιτυχία!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΡΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΜΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΑ?ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΥΛΟ?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΩΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΑΣ.
just_me καλωσόρισες στο φόρουμ, ελπίζω να λάβεις την βοήθεια που χρειάζεσαι για να καταφέρεις να αποκτήσεις τον έλεγχο στην διατροφή σου :)
Σχετικά με τις τριάδες και τα τρίωρα στο συγκεκριμένο τόπικ θα βρεις στις προηγούμενες σελίδες πολλές πληροφορίες για το πως να στήσεις ένα καθημερινό διαιτολόγιο που να ανταποκρίνεται στα γούστα και στους ρυθμούς της καθημερινότητας σου. Συνοπτικά όμως μπορώ να σου πω τα εξής για την λογική της συγκεκριμένης διατροφής:
Η σημασία των συχνών γευμάτων ανά τρίωρο εξηγούνται πολύ αναλυτικά στο παρακάτω άρθρο:
http://keadd.gr/wb/pages/arthra/i-si...n-gevmaton.php
Τα συχνά γεύματα λοιπόν με τροφές σχετικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, βοηθούν το σώμα μας να έχει ισορροπία και να μην πέφτει σε υπογλυκαιμίες και υπεργλυκαιμίες άρα και στην αποθήκευση λίπους και κατά συνέπεια στον φαύλο κύκλο υπερφαγίας αφαγίας. Αυτό αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ το άλλα κομμάτια αποτελούν τις επιλογές που θα κάνεις στην διατροφή σου.
Ένα σημαντικός παράγοντας π.χ. εκτός από την διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα μας σε σταθερά επίπεδα είναι και η σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που έχει αποδειχθεί ότι ελέγχει την διάθεση μας και την ποσότητα πρόσληψης τροφής. Αν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο μας φροντίζουμε μέσα από την διατροφή μας να είναι επαρκή τότε δεν έχουμε τάση για υπερφαγία γιατί νιώθουμε καλά και πλήρης, ουσιαστικά νιώθουμε ψυχική ηρεμία και κορεσμό.
Για να παραχθεί η πολυπόθητη σεροτονίνη και να μπορέσει να πάει στον εγκέφαλο μας χρειάζεται να κάνουμε συνδυασμούς τριάδων με:
1) Αμινοξέα που τα βρίσκουμε στις πρωτεΐνες (κρέας, γάλα, αυγό, τυροκομικά προϊόντα κτλ),
2) βιταμίνη C που λειτουργεί ως καταλύτης για την γρήγορη μεταφορά της σεροτονίνης στον εγκέφαλο και την βρίσκουμε σε αφθονία σε φρούτα και λαχανικά,
3) Βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως βιταμίνη Β6 που την βρίσκουμε στα πλήρη δημητριακά, στους ωμούς ξηρούς καρπούς, στις αμυλούχες τροφές κ.α.
το σύστημα παραγωγής σεροτονίνης είναι διαταραγμένο σε άτομα που έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να χάσουν βάρος με ανορθόδοξες και μακροχρόνιες δίαιτες. Για να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία το σύστημα μηχανισμού Πείνας και Κορεσμού απαιτούνται περισσότερο από 2 μήνες σωστής διατροφής. Η μη τήρηση της σωστής διατροφής και των σωστών συνδυασμών παρατείνουν την αποκατάσταση του μηχανισμού αυτού.
Η σεροτονίνη στον εγκέφαλο μετά από ένα πλήρες γεύμα εξαντλείται μετά από περίπου 6 ώρες. Συνεπώς για να έχουμε επαρκή σεροτονίνη όλη την ημέρα θα πρέπει να κάνουμε τρία γεύματα με συνδυασμούς τριάδων (πρωτεΐνη + δημητριακά ή άμυλο + κάτι φρέσκο) που θα απέχουν μεταξύ τους 6 ώρες. Ενδιάμεσα κάνουμε 2 σνακ για να κρατάμε σταθερή την γλυκόζη στο αίμα οπότε δεν μένουμε ποτέ νηστικοί για περισσότερο από 2.5-3.5 ώρες. Αν για κάποιο λόγο π.χ. το πρωινό μας απέχει από το μεσημεριανό μας περισσότερο από 6 ώρες τότε κάνουμε 2 μικρά σνακ στο ενδιάμεσο από τα οποία το ένα κατά προτίμηση να είναι μία μικρή τριάδα (π.χ. 1 φρούτο, 1 κράκερ, 1 φέτα τυρί).
Μία κλασσική μέρα αυτής της διατροφής είναι η εξής:
Πρωινό 8.00
1 ροδάκινο, 1 ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι, 1 κριτσίνι πολύσπορο
Πρόγευμα 11.00
1 αχλάδι, 8-10 αμύγδαλα ανάλατα άψητα
Μεσημέρι 14.00
1 μερίδα κρέας (περίπου μία παλάμη του χεριού σου), 1 φλιτζάνι ρύζι ή ζυμαρικά, 1 φλιτζάνι χόρτα βραστά
Απόγευμα 17.00
1 φέτα πεπόνι και 1 μπισκότο δημητριακών ολικής άλεσης
Βράδυ 20.00
1 μεσαίο κρίθινο παξιμάδι, 3 δάχτυλα φέτα ( ή οποιοδήποτε άλλο τυρί) και 1 τριμμένη ντομάτα
Ελπίζω να βοήθησα αρκετά :), καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Μία μικρή παράκληση να μην γράφεις με κεφαλαία γράμματα αλλά με μικρά. Είναι όρος του φόρουμ. Ευχαριστώ :)
Kοιτα, ακριβως τι πρεπει να τρως εγω προσωπικα δε μπορω να στο πω. Νομιζω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο φανταζουν. Γενικα η λογικη ομως ειναι η εξης:
Ξυπνάω το πρωι πίνω 1 ποτηρι νερο να ξεπλυνω το πεπτικο μου συστημα αφου ξεπλυνω τα μουτράκια μου :)
τρώω το πρωινό μου,
που περιλαμβάνει πρωτεϊνη (γάλα-γιαουρτι-τυρί)+υδατανθρακα (δημητριακα-ψωμί-ξηροι καρποι-ταχίνι-μέλι) + φρούτο ή χυμό ή κάποιο λαχανικό
μετα απο 3 ωρες με το ρολόι
χρειάζεσαι μία δυαδα (φρούτο με ξηρους καρπούς ή μπαρα με φρουτο ή μπισκότο βρώμης)
μετά απο 3 ωρες αν δεν ειναι η ωρα για μεσημεριανό τρως πάλι δυάδα ή
μεσημεριανο γευμα που περιλαμβάνει
λαχανικά+πρωτεϊνη(κρεας-ψαρι-κοτοπουλο-αυγο-τυρι)+υδατανθρακα( πατατα-ρυζι-μακαρονια-ψωμι-οσπρια)
μετα απο 3 ωρες μια δυαδα (π.χ. φρουτα στο μπλέντερ+ βρωμη ή ξηρους καρπούς)
μετα απο 3 ωρες βραδινό - τριαδα (ειτε μια απο τις επιλογές του πρωινού ή μια επιλογη μεσημεριανου ή μια αλλη επολιγη συνδιασμου των 2 γευματων που να κάνει τριαδα)
αυτο ειναι ολο κι ολο... και ευχαριστώ τον διαιτολογο κ τα βιβλία του απο οπου αντλω κ την πληροφορια που σου δινω .
καλη αρχη κ οτι αλλο θες εδω είμαστε!
χαχαχα ελλη εγω εγραφα κ εσυ ποσταρες χαχαχα
Κοριτσάκια μου επιτέλους αρχίσαμε να ξαναμαζευόμαστε!!
Εve και Just me καλωσορίσατε στο forum, ελπίζω ότι θα βοηθηθείτε από εμάς όσο βοηθήθηκα και εγώ από τα κορίτσια όταν πρωτοξεκίνησα!
Έλι μου και Ριάκι μου, χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω να κάνετε ένα δυναμικό come back, πρέπει όλες να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα τώρα, γιατί κι εγώ που δεν πήρα στις διακοπές, έχω 2 μήνες που έχω κολλήσει (και πάλι καλά, βέβαια...).
Λοιπόν, ας ξεκινήσω να γράφω πάλι για να τα βλέπω και να ξεστραβώνομαι:
Πρωί: 3 μπισκοτάκια πορτοκαλιού + 2 καρύδια + 2 δαμάσκηνα αποξ.
Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 1 ροδάκινο + 1 τριγ. τυράκι (ό,τι νά 'ναι, ξέρω... :D )
Μεσημέρι: Μπαστουνάκια αγγούρι - καρότο + λίγο μαρούλι + 1 κομμάτι πρασσόπιτα
Απόγευμα: 1 κομμάτι πορτοκαλόπιτα + 1 ροδάκινο
Βράδυ: 1 κομμάτι παστίτσιο + σαλάτα μαρούλι (μου τα στέλνει η πεθερά, μην φανώ ακατάδεχτη... Αλλιώς, ξέρετε, δεν θα τα έτρωγα! Χιχιχι!! )
Ξέρω ότι αυτή δεν είναι και η ιδανική διατροφή βέβαια, αλλά τουλάχιστον αν βάζω κάποια όρια θα μπορέσω να ενταχθώ ξανά ομαλά. Άντε, καλή μας αρχή!!
:love::love:
πεθερά ακούω.... :starhit:
πεθερα διαβαζω.... :starhit:
Ελλη πρεπει να αδυνατίσουμε μαρη!!!! Προβλέπω να ράβουμε φορέματα σύντομα!!!!
Αλεξάνδρα :love::love:
Και για να συμπληρώσω τα παραπάνω οι τριάδες των γευμάτων είναι σε γενικές γραμμές:
Πρωινό:
1) φρούτα ή χυμοί
2) Γάλα ή γιαούρτι ή τυρί
3) Δημητριακά, ψωμί, άψητοι ξηροί καρποί, ταχίνι
Μεσημεριανό:
1) Ωμά ή βραστά ή ψητά λαχανικά
2) Ψάρι, κοτόπουλο, κρέας, αυγό, τυροκομικά
3) Πατάτα, ρύζι, μακαρόνια, ψωμί, παξιμάδι, όσπρια
Βραδινό:
Ομοίως με μεσημεριανό
Πάντα επιλέγουμε κατά προτίμηση τα προϊόντα ολικής άλεσης.
Για τα σνακ μας επιλέγουμε πάντα ένα φρούτο και το συνδυάζουμε με΄1 κ.σ. ξηρούς καρπούς άψητους ή 1 κριτσίνι ή 1 κράκερ ή ένα μπισκότο ολικής άλεσης κτλ
Επίσης μπορούμε αν πεινάμε να κάνουμε το σνακ μία μικρή τριάδα π.χ. ένα κράκερ με 1 φέτα τυρί και ένα φρούτο
Βρε έλλη... εδω εχουμε γάμους λέμεεεεεεε.... ασε για λιγο τις τριαδες :P
Καλά βρε πότε προλάβατε και τα γράψατε όλα αυτά; :lol:
Αλεξανδράκι καλώς σας βρήκα! Πεθερά διαβάζω χμμμμμ κιόλας;;;;;; Καλέεεεε είσαι γρήγορη εσύ!
Ρία μου εγώ είμαι παντός καιρού και πάω σε γάμους σε ότι κιλά και να είμαι :lol:
Αλλά ναιιιι θέλω να χάσω κιλά το δηλώνω και πρώτα από όλα τα 2 που έβαλα στις διακοπές! Πάμε γερά και δυνατά!
χιχιχι το πήρα ζεστά το θέμα μπας και μπω σε αράδα!Quote:
Originally posted by ria
Βρε έλλη... εδω εχουμε γάμους λέμεεεεεεε.... ασε για λιγο τις τριαδες :P
Καλά κι εγω εχω ρουχα σε κάθε νουμερο. Εμ τετοιο νούμερο που είμαι...
Αλλά στην Αλεξάνδρα θα πάμε με Μedium ! Τα L τα βαρεθηκα!!!!!
:kiss:
Αλεξάνδρα δε ξέρω αν το πήρες χαμπάρι σε παντρεψαμε, αυτοκαλεστηκα , καλεσα κ την Ελλη! χαχαχαχα αντε κ στα δικα μας χαχαχα
Πλάκα πλάκα τα προηγούμενα ποστ ηταν καλή ευκαιρια για επαναληψη! Ότι πρεπει ήταν!
Αλεξάνδρα όπως κατάλαβες εμ σε παντρεύουμε άρον άρον, εμ θα σου κατσικωθούμε και στον γάμο :lol:
χαχαχαχα Ελλη στο μυαλο μου εισαι :D
Κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια...Πιστευω πως θα μπορεσω να ακνω μια αρχη και περιπου εχω μπει στο νοημα...ησαστε πολυ κατατοπιστικες...Οποτε η τριαδα μας ειναι το πρωινο καιν το μεσημεριανο...επειτα προγευμα και βραδινο δυαδες...Σωστα?οι ξηροι καρποι ανηκουν σε ποια κατηγορια?Οποτε μιλαμε για πρωτεινες-υδατανθρακες και φρουτα η λαχανικα το τριτο αναλογα με το αν προκειται για πρωινο η απογευματινο?Συγνωμη αν σας κουραζω απλα θελω να ειμαι απολυτα σιγουρη σε αυτη τη νεα μου προσπαθεια....και μακαρι να μπορεσω να γινω μελος της παρεας σας...Σας ευχαριστω πολυ....θα ηθελα να μου πειτε τις δικες σας εμπειριες και ποσο τα εχετε καταφερει για να παρω δυναμη στην αρχη μου....
πρωινό= τριαδα
δεκατιανο=δυαδα
μεσημεριανο=τριαδα
απογευματινο=δυαδα
βραδινο=τριαδα
μια φορα τριαδα μια δυαδα εναλλαξ
απο τη δικη μου εμπειρια σε ενα μήνα εχασα 5 κιλά απο τα οποια 3 κιλα ηταν λιπος. νομιζω καλυτερα δε γινεται!
καλή αρχη!
Σε ευχαριστω ria θα προσπαθησω να οργανωσω τα ψωνια μου και να καθορισω το προγραμμα μου....Μακαρι να τα καταφερω γιατι εχω αρκετα κιλα...Εσυ εχασες πολλα κιλα συνολικα?θελεις και αλλα να χασεις?5 κιλα σε ενα μηνα δεν ειναι λιγα?σχετικα με το ψωμι μπορουμε αν π.χ φαμε μακαρονια με κιμα δηλαδη υδατανθρακες και πρωτεινη να φαμε ψωμι η πρεπει να συμπληρωσουμε με καποιο λαχανικο?η τυρι?αλλα το τυρακι ειναι πρωτεινη κανει και αλλη πρωτεινη? ομως ζωικη πρωτεινη....Να σημερα παραδειγμα εχω πιεει μονο χυμο πορτοκαλι δεν εχω φαει τιποτα μεχρι τωρα και δεν ξερω τι να φαω...
just_me η συγκεκριμένη διατροφή δεν είναι μαγική ούτε έχει γρήγορη απώλεια βάρους. Στόχος με μία τέτοια διατροφή είναι να επαναφέρεις την ρύθμιση του μηχανισμού Πείνας-Κορεσμού, να επαναφέρεις βιοχημικές ισορροπίες στο σώμα σου με σωστή θρέψη και να ισορροπήσεις αποκτώντας έλεγχο στην διατροφή σου. Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνεις στις τροφές σου καθαρά και στην ποσότητα που θα τις καταναλώνεις. Πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η θρέψη, να σκέφτεσαι ότι όσο πιο θρεπτική τροφή που θα καταναλώνεις τόσο λιγότερο θα πεινάει το σώμα σου. Αν κάνεις σωστές επιλογές και καταφέρεις να περιορίσεις τις ποσότητες των γευμάτων σου, τότε θα έρθει και η επιθυμητή απώλεια.
Στο συγκεκριμένο τόπικ αυτό που προσπαθούμε κατά κύριο λόγο είναι να επικεντρωνόμαστε στην ανάκτηση του ελέγχου στην διατροφή μας, στην παγίωση ενός σωστού μοτίβου διατροφής και έπειτα στην απώλεια βάρους εφόσον αυτό είναι επιθυμητό. Η διατροφή αυτή βοηθάει στην απαλλαγή από την βουλιμία και τα υπερφαγικά επεισόδια στα οποία συχνά καταφεύγουμε όσοι έχουμε ταλαιπωρηθεί από μακροχρόνιες δίαιτες. Εγώ το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι ότι αν κάνεις την συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να χάνεις με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με μία δίαιτα αλλά ότι χάνεις θα είναι καθαρό λίπος και η διάθεσή σου θα είναι απίστευτα ανεβασμένη. Επίσης όσο περισσότερο παραμένεις στη συγκεκριμένη διατροφή τόσο περισσότερο θα μπορείς να διατηρείς σταθερό το βάρος σου χωρίς να ταλαιπωρείσαι από το φαινόμενο γιο-γιο.
Τα δικά μου αποτελέσματα από αυτή τη διατροφή σε ότι έχει να κάνει με τα κιλά δεν είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτα. Όσοι με ξέρουν όμως έχουν δει δραματικές αλλαγές στην ψυχολογία μου, στην αυτοεκτίμηση μου και στην διάθεση μου. Γενικά έχω υιοθετήσει έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής που με κάνει χαρούμενη και μου δίνει ενέργεια και διάθεση να συνεχίζω την προσπάθεια μου για όσο χρειαστεί, χωρίς να πιέζομαι και χωρίς να φρικάρω.
Just me διάβασε λίγο πιο προσεκτικά το ποστ που σου έγραψα και θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις.Quote:
Originally posted by just_me
σχετικα με το ψωμι μπορουμε αν π.χ φαμε μακαρονια με κιμα δηλαδη υδατανθρακες και πρωτεινη να φαμε ψωμι η πρεπει να συμπληρωσουμε με καποιο λαχανικο?η τυρι?αλλα το τυρακι ειναι πρωτεινη κανει και αλλη πρωτεινη? ομως ζωικη πρωτεινη....Να σημερα παραδειγμα εχω πιεει μονο χυμο πορτοκαλι δεν εχω φαει τιποτα μεχρι τωρα και δεν ξερω τι να φαω...
Εννοείται πως μπορείς να φας αν θέλεις σε ένα γεύμα δύο είδη πρωτείνης αν θέλεις π.χ. κρέας και τυρί ή μακαρόνια και ψωμί. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις είναι προφανώς οι ποσότητες, εφόσον θέλεις να χάσεις βάρος. Για να μπορέσεις να χάσεις βάρος ισχύει ο κλασσικός κανόνας, οι θερμίδες που καις θα πρέπει να είναι περισσότερες από αυτές που λαμβάνεις. Εννοείται ότι εφόσον πάσχουμε από διαταραχή πρόσληψης τροφής δεν μπαίνουμε στο τριπάκι να υπολογίζουμε θερμίδες, αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις σε ένα μπούσουλα το τι σημαίνει μερίδα και πόσο είναι σε ποσότητα ένα πληρες γεύμα.
Αν για μεσημεριανό φας μακαρόνια με κιμά και τα συνοδέψεις με ψωμί και τυρί προφανώς έχεις ένα βαρύ γεύμα το οποίο δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.
Οι ενδεικνυόμενες ποσότητες είναι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζυμαρικά με 2-3 κουταλιές της σούπας κιμά και το πολύ πολύ 2κ.σ. τριμμένο τυρί. Το ψωμί είναι σαφώς υπερβολή και καλό είναι να το καταναλώσεις σε κάποιο άλλο γεύμα ως κύρια πηγή υδατάνθρακα. Εννοείται πως τα ζυμαρικά σου θα πρέπει να τα συνοδέψεις με μία σαλάτα. Μπορείς να φας μία ντομάτα με αγγούρι ή λίγα βραστά χόρτα με λεμόνι και λίγο λαδάκι. Ότι σε ευχαριστεί περισσότερο. Φρόντισε να φας πρώτα την σαλάτα σου και μετά τα ζυμαρικά γιατί τα ζυμαρικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν θέλεις να κάνεις την γλυκόζη σου να ανέβει απότομα γιατί μετά θα πεινάσεις πιο σύντομα...
Οι ξηροί καρποί just me είναι μία μεικτή τροφή κατά κάποιο τρόπο. Δηλαδή παρέχουν στον οργανισμό αρκετά αμινοξέα και σύμπλεγμα των βιταμινών Β για την παραγωγή σεροτονίνης, είναι μία σχετικά πλήρης τροφή από μόνα τους ειδικά αν τους συνδυάσεις και με ένα φρουτάκι. Στα κυρίως γεύματα όμως χρειάζεται εκτός από σαλάτα να τους συνδυάζεις και με μία ζωική πρωτεΐνη για να είσαι σίγουρη ότι έχεις λάβει όλα τα αμινοξέα.Quote:
Originally posted by just_me
οι ξηροι καρποι ανηκουν σε ποια κατηγορια?
Για να μην γίνομαι κουραστική έχε στο νου σου ότι τους ξηρούς καρπούς στα σνακ τους τρώμε σε ποσότητα 1 με 2 κ.σούπας συνοδευόμενους με ένα φρούτο, ενώ στα κυρίως γεύματα τους συνοδεύουμε π.χ. στο πρωινό με γάλα (1 φλιτζάνι του τσαγιού), λίγα δημητριακά (2-3κ.σ.) και ένα φρούτο.
Προσωπική μου άποψη, επειδή οι ξηροί καρποί είναι μία τροφή ναι μεν απόλυτα θρεπτική αλλά με πολλές θερμίδες, προσπάθησε να τους καταναλώνεις στα πρώτα γεύματα της ημέρας γιατί θα σου δώσουν γρήγορη και καλής ποιότητας ενέργεια και θα έχεις τον χρόνο να κάψεις τις θερμίδες μέσα στην ημέρα. Όσο πας προς το βράδυ καλό είναι να αλαφραίνεις τα γεύματα σου, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Ελλη τα εδωσες όλα για αλλη μια φορά!
Just_me διαβασε καλά όσα σου γραφει η Έλλη. Είναι πολυ εξαιρετικες πληροφορίες επιστημονικα τεκμηριωμένες! Εγω για να μάθω ολα αυτα εχω πληρώσει του κόσμου τα λεφτα στο παρελθον με πολυ σωματικη κ ψυχολογική κοπωση. Η Έλλη εχει το τροπο να τα μεταδίδει και τα εχει πιο οργανωμένα στο μυαλο της. Διαβασε με προσοχή και ξεκινησε τωρα μολις... δεν ειναι δυνατον με αφαγιες να περιμενεις να χασεις βαρος. Ξεχνα οτι εχεις στο μυαλο σου για τις διαιτες... κανε μια τριαδα να ξελαμπικαρει το μυαλο και σε 3 ωρες μια δυαδα .... σε μια εβδομαδα θα νιωθεις αλλος ανθρωπος πιστεψε με!
Ρία μου σε ευχαριστώ :starhit: και εγώ από τον διατροφολόγο μου έχω πάρει τις πληροφορίες και τις μεταδίδω, ίσως κάπου να κάνω και κάνα λαθάκι αλλά η γενική εικόνα αυτή είναι.
Αυτό που έχω καταλάβει με τον καιρό είναι ότι κάθε ένα από τα τρία γεύματα μας θα πρέπει να είναι έξυπνα στυμμένο όσο το δυνατόν πιο θρεπτικό, με όσο το δυνατόν περισσότερη ποικιλία γίνεται αλλά θερμιδικά ελαφρύ.
Όσο πιο θρεπτικό και εύπεπτο είναι ένα γεύμα τόσο πιο πολύ μας χορταίνει και τόσο περισσότερη ενέργεια και διάθεση μας δίνει!