Καλα καποιοι ειναι αμετανοητοι και καλα κανεις αμα τους κανεις περα. Ουτε εγω το μπορω ουτε το θελω...και να με συγχωρεις που στο επισημαινω αλλα ειναι η δευτερη φορα που μου βαζεις αθελα σου λογια που δεν ειπα, εδω και στο κατα ποσο μια υποθετικη δηλωση ευσταθει σε δικαστηριο. Σε παρακαλω μην το κανεις αλλο, το τι πιστευω εγω ασε με να το λεω εγω. Φιλικη επισημανση...
Απο εκει και περα στην πραξη πολλες φορες τα πραγματα δεν λειτουργουν ετσι, αλλα η ιδεαλιστικη πλευρα μου με κανει να θελω να δινω ευκαιριες στη λογικη και στους ανθρωπους. Δεν θα ταμπελωσω κανεναν εκ του πρωιμιου κανοντας η ιδια αυτο ακριβως για το οποιο τον κατακρινω...αυτο θα ηταν δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις...θα προσπαθησω εμπρακτα με τη σταση μου να περασω αυτο που πιστευω εγω. Οταν καποιος πχ φωναζει, αν φωναξεις κι εσυ πρωτον κανεις το ιδιο σφαλμα, και δευτερον θελει και ο αλλος να φωναξει πιο δυνατα. Αμα σωπασεις απλα για λιγο και συνεχισεις να μιλας κανονικα μολις σου δωθει η ευκαιρια καποια στιγμη δεν θα μπορει να συνεχιζει να φωναζει αλλο μονος του...θα κοντοσταθει και θα πει ωπα...τι γινεται, δεν τον ακουω, ας κατεβασω τους τονους...προτου δοκιμασω αυτο το πραγμα λοιπον για να γινει συζητηση, δεν προκειται να προσποιηθω οτι ειμαι ηθικα υπερανω απο τον αλλον χωρις καν να του εχω δωσει την ευκαιρια να πει τη μαλακια του, να τη συζητησουμε και ιιιιισως να την αναθεωρησει. Δεν συμβαινει παντα, δυστυχως δεν ζουμε σε ενα κοσμο ιδανικα πλασμενο, προφανως στη πραξη αλλιως γινονται πολλα απο αυτα αλλα καπου καπως καποιος πρεπει να κανει ενα μικρο βηματακι οσο ανουσιο και υπερβολικα ιδεαλιστικο κι αν ειναι. Αλλιως ας κλαιμε απλα τη μοιρα μας. Ας βαλουμε και αλουμινοχαρτα στο κεφαλι και ας λεμε ποσο κακοι ειναι αυτοι που κυβερνανε. Αυτο δλδ ειναι πιο χρησιμο απο αυτο που προτεινω εγω ε; Λολ.
Αμα ειναι να προδικαζω πως ολοι γυρω μου ειναι χαζοι και πως ειμαι κι εγω μαζι τοτε τι νοημα εχει το οτιδηποτε; Τι νοημα εχει ακομα και το να εμπαινε φυλακη ο αμβροσιος και ο καθε αμβροσιος; Αφου ειναι χαζοι παιδακι μου οι ανθρωποι, παλι θα γινοταν μαρτυρικη φιγουρα για οσους συμφωνουν με τα λογια του θα φτυνανε και θα παιρνανε τα οπλα για χαρη του, καμια ελπιδα δεν υπαρχει σου λεω...
Τι λες; Το προτιμας αυτο σαν οπτικη;
Θα στο πω λιανα, πιο λιανα πεθαινεις: αν ημουν γκει, λεσβια, εβραια, οτι αλλο θες, δεν θα εκανα μηνυσεις για να αναγκασω να με σεβαστει καποιος επειδη τον εξαναγκαζει ο νομος. Θα κρατουσα την σταση ενος ανθρωπου που του αξιζει ο σεβασμος ουτως η αλλως, ο οποιοσδηποτε γυρω μου θα το αντιλαμβανοταν στην πραξη. Στη συναναστροφη. Οχι στο πιριπιρι.
Μπορει να σου φαινεται ακραιο αυτο που λεω και οτι δεν ξερω για τι πραγμα μιλαω γιατι δεν ειμαι τιποτα απο αυτα. Εχω βρεθει ομως σε θεση να βιωσω ρατσισμο και διακριση για πραγματα τα οποια δεν ελεγχω, και ποτε δεν ετρεξα στη μαμα μου (η στο δικαστηριο στη προκειμενη περιπτωση). Οποιος ελεγε τις μαλακιες του η ειδε γρηγορα μεσα απο τη σταση μου οτι δεν τον παιρνει, η κατεληξε μεσα απο αυτο που εβλεπε με τα ματακια του (ασχετως ιδεων και στερεοτυπων), να με σεβαστει κι ολας.
Καλη ωρα εσυ serios...πασχεις απο ψυχωση. Ποσο προθυμος θα ηταν πιστευεις καποιος να σε γνωρισει και να σε κανει παρεα αν σε ηξερε μονο αυτο για σενα; Δεν θα ειχε την ταση να την κανει με ελαφρα; Πιστευεις πως το να απαιτουσες νομικα να μην σε θεωρει καποιος απορριπτεο κοινωνικα λογω της διαγνωσης σου θα τον εκανε να αλλαξει γνωμη; Πιστευεις δεν θα μετεδιδε ουτως η αλλως αυτη τη σταση στους γυρω του; Στα παιδια του;
Εγω τον ανθρωπο που διαβαζω εδω ομως ανετα τον εκανα παρεα αν το επετρεπαν οι συνθηκες. Συζηταμε ομορφα κι ωραια, βλεπω οτι εισαι περισσοτερα πραγματα απο την διαγνωση σου. Και ετσι σιγα σιγα γεννιεται μεσα απο την βιωματικη εμπειρια οσων σε διαβαζουν η αισθηση πως η ψυχωση δεν συνεπαγεται οτι καποιος υστερει νοητικα η κοινωνικα, γεννιουνται θετικες ιδεες, θετικα συναισθηματα.
Οταν ημασταν παιδια οταν ελεγαν οι μαμαδες "παιξε με τον Κωστακη" κανεις δεν γουσταρε να παιζει με τον Κωστακη, και ας το εκανε με το στανιο...ε οπου μαμα βαλε δικαστηριο, οπου Κωστακης βαλε τον λεκτικα κατατρεγμενο, οπου παιχνιδι με το στανιο βαλε να βγαζει κανεις τον σκασμο η να το παιζει κουμπαγια επειδη ετσι του επιβαλλει η υπαρχουσα ταξη των πραγματων.
Για μενα τιποτα δεν εχει αξια αν δεν γινεται ελευθερα.
Και δεν αλλαζω γνωμη επειδη δεν εχουμε δημοκρατια η επειδη οι sheeple δεν εχουν κριτικη ικανοτητα η δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Ισα ισα αυτο για μενα κανει επιτακτικη την αναγκη να ακολουθησει οποιος μπορει οσο μπορει το ιδιο σκεπτικο.
Η ελευθερια μου τελειωνει εκει που αρχιζει η δικη σου, ναι. Αλλα και η δικη σου τελειωνει εκει που αρχιζει η δικη μου. Αν τα οσα εκπροσωπεις εσυ με προσβαλλουν λοιπον γιατι να μην μπορω να το εκφρασω;
Ειναι τριβλακας ο αμβροσιος, θα το ξαναπω. Συμφωνω απολυτα οτι το εκαψε τελειως. Αλλα επειδη διαβασα όλο το αρχικο κειμενο συμπερανα επισης οτι το εχουμε βγαλει εκτος context. Απο οσο καταλαβα αυτος εγραψε το κατεβατο αυτο οχι στα καλα καθουμενα επειδη θελει να αρχισει πογκρομ κατα των γκει, αλλα επειδη αντιτιθεται στο συμφωνω συμβιωσης και στους γκει γαμους. Εν ολιγοις επροκειτο για εκφραση της αντιθεσης του σε αυτο. Που γιατι να μην εχει δικαιωμα να την εκφρασει; Καλως η κακως ειναι κατι που η εκκλησια δεν θα δεχτει ευκολα αν το δεχτει ποτε. Κανονικα με βαση τα δεδομενα της "πιστεως" δεν γινεται. Οποτε τη δουλεια του εκανε. Το οτι ο τρόπος που το εκανε ηταν λαθος σαφως και ηταν εντελως λαθος και απαραδεκτος, μπορουσε να το κανει χωρις να χρησιμοποιησει τοσο σκληρη γλωσσα. Φαουλ μεγαλο.
Επισης εγω θα το ξαναπω...σιγα μην αρχιζε πογκρομ για το που την βαζει ο καθενας...εδω βαριομαστε σαν λαος να κανουμε κατι για τα αλλα προβληματα της χωρας, μας παιρνουν στεγνα ΔΝΤ και τροικες και μοκο ολοι. Βασικα μπιρι μπιρι αλλα απο πραξεις τιποτα. Αλλα για τους γκει θα λαμβαναν ολοι δραση και θα βγαιναν στους δρομους να κηνυγανε γκει με τις παπατζες του Αμβροσιου, λολ. Το βρισκω ηλιθιο που εκατσε και ασχοληθηκε βασικα οποιος ασχοληθηκε και του εκανε και μηνυση. Επρεπε να ειχε γραφτει το ολο θεμα εκει που δεν πιανει μελανι γενικα...