Ε τι περιμένεις από τους γονείς τώρα σε αυτήν την ηλικία. Εσύ πρέπει να τους βάλεις μυαλό όχι αυτοί εσένα....
Printable View
Δελφίνι δεν γίνεται να τρως λίγο και να παχαίνεις.μήπως ως λίγο ορίζεις τρόφιμα που δεν φαίνονται μεγάλα ως ποσότητα? πχ ενα μικρό κουτί μπισκότα ή μια σοκολάτα κτλ? να πριν λιγες μέρες δεν έγραφες ότι έφαγες ολόκληρο κουτί μπισκότα με την μία? ξέρεις πόσες θερμίδες έχει όλο το κουτί?
Επίσης ένας μπακαλίστικος ίσως τρόπος για να υπολογίζεις πως χάνεις ή βάζεις κιλά είναι εδώ http://thermides.gr/thermides.php
εσύ ας πούμε είσαι 1,60,40 χρονών και 80 κιλά.Αν δεν ασκείσαι καθόλου για να χάσεις ένα κιλό την εβδομάδα πρέπει να καταναλώνεις μόλις 727 θερμίδες/ημέρα.Ξέρεις πόσο λίγο είναι αυτό? Αν εσύ λοιπόν τρως 2000 θερμίδες την ημέρα που είναι εύκολο να τις πιάσεις αν τσιμπολογάς γιατί σίγουρα θα τσιμπολογάς αφού είσαι δυστυχισμένη και λογικά καλύπτεις την δυστυχία σου με το να τρως και δεν ασκείσαι κιόλας,πως περιμένεις να χάσεις κιλά?
Πολύ χρήσιμο αυτό με τον υπολογισμό θερμίδων admforall ευχαριστώ. Εγώ όμως ξεκίνησα γυμναστήριο τώρα.
E ok και πάλι μπορείς να υπολογίσεις πάνω-κάτω τι παίζει με τις άλλες επιλογές που έχει από κάτω.Αν πας στο γυμναστήριο και ξεθεώνεσαι στην άσκηση και στο σπίτι μετά πέρα απο το κανονικό φαγητό καταβροχθίζεις και ολόκληρα πακέτα με μπισκότα,δε θα κάνεις δουλειά.Εχεις εγκράτεια στο φαγητό? ΘΕΛΕΙΣ πραγματικά να χάσεις αυτά τα κιλά ή κοροϊδεύεις τον εαυτό σου?
Λοιπόν χθες έφαγα τα εξής , τα γράφω κιόλας, για να μου πεις. Το πρωί 1 φέτα ψωμί και 2 φέτες κασέρι , το μεσημέρι 2 κουτάλες φακές και μία φέτα ψωμί, το απόγευμα ένα γιαούρτι και το βράδυ 1 κομμάτι τυρί 1 φέτα ψωμί και σαλάτα. Σήμερα έφαγα το πρωί 2 φέτες κασέρι και μία φέτα ψωμί το μεσημέρι ένα κοτοσουβλάκι με πίτα από όλα και το απόγευμα ένα παγωτό.... Βλέπεις να τρώω πολύ???
http://pillowfights.gr/nordinary/ite...83%CE%B1%CE%B9
Ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι
Ακούς και αναπαράγεις. Κρίνεις και κατακρίνεις. Δικάζεις και αρνείσαι να ακούσεις την ετυμηγορία. Έβγαλες τα συμπεράσματά σου, γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και όταν η φωτιά φτάσει σπίτι σου καλείς το 199. Θες νεράκι; Στα μούτρα. Από άλλο χωριό είσαι εσύ μάνα μου; Δεν έχεις ακούσει πως ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι; Εσύ; «Ποτέ!», λες και γελάει ολόκληρο το σύμπαν με την πάρτι σου συνοδευόμενο από εορταστικά big bang.
Πόσες ήταν οι φορές που ήσουν απόλυτος σχετικά με κάτι που δεν είχες βιώσει ποτέ σου και βρέθηκες στην ίδια θέση με το άτομο που στόλισες με πίσσα και πούπουλα; Πόσες ήταν οι φορές που σκέφτηκες πως εσύ στη θέση του θα το χειριζόσουν αλλιώς και έπραξες παρομοίως ζώντας το;
Εσύ alternative χιπάκι που δε θα παντρευόσουν ποτέ και σιγά μην έχανες εσύ την ελευθερία και τα γούστα, σου βαραίνει το μονόπετρο τον παράμεσο ή το αντιμετωπίζεις με sex, drugs and rock ‘n’ roll; Παιδί στα είκοσι δύο; Και τώρα έχεις και αγαπημένη φρουτόκρεμα. Εσύ που κατηγόρησες το Μαράκι γιατί σταμάτησε να φοράει τα μίνια όταν τα έφτιαξε με το Γιώργο, για πες, για ψώνια πας μαζί με τον Κώστα;
Εσύ αγαπητέ, που θύμωνες με το φιλαράκι σου γιατί από τότε που βρήκε γκόμενα ούτε για ένα καφέ δεν πάτε, η συγκατοίκηση από τον πρώτο μήνα πιστεύεις πως θα αποδώσει καρπούς στη σχέση όντας εικοσιτέσσερις ώρες με το άλλο σου μισό; Είσαι εσύ που δε θα άλλαζες τις προτιμήσεις σου, που δε θα δεχόσουν να τις προσαρμόσεις καν και άλλαξες το cd των Scorpions στο αμάξι σου με Πάολα- Καρρά live γιατί αυτά γουστάρει το μωρό. Και τα γουστάρεις κιόλας.
Εσύ με παντρεμένο άνθρωπο; Ποτέ! Εσύ το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση; Να έκανες αυτό που δε θα ήθελες να σου κάνουν; Εσύ να συγχωρήσεις την απιστία; Και βρίσκεσαι τώρα να βροντοφωνάζεις πως όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και πως μερίδιο ευθύνης δεν είχε μόνο ο λύκος μα και η κοκκινοσκουφίτσα.
You sir, που διοικούσες την επιχείρηση και έτρεχες το σερβιτόρο γιατί ήθελες να είναι το καλαμάκι ασορτί με τη γραβάτα, όταν ο άλλος φοράει κόκκινη γραβάτα τι χρώμα καλαμάκι του πας; Εσύ που έλεγες πως η δουλειά αντικατοπτρίζει το ποιόν του ανθρώπου και δε θα έπεφτες ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Όμως να που τα έφερε έτσι η ζωή.
Υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Πως δεν τα φέρνει η ζωή έτσι και πως εσύ τα πας και τα φέρνεις όπως σου κάνει κέφι. Πως αυτό που φοβάσαι και γι' αυτό το αποδοκιμάζεις όταν συμβαίνει σε κάποιον άλλο, είναι αυτό που υποσυνείδητα προκαλείς να σου συμβεί. Σαν να περνάς από τεστ τον εαυτό σου με σκοπό να αποτύχεις για να βγεις πιο σοφός και δυνατός. Εν ολίγοις, προκαλείς την τύχη σου, την οποία θαρρείς πως ορίζεις εσύ. Κομματάκι αστείο, από τη στιγμή που δε ζεις μόνος σε αυτό τον πλανήτη και η ζωή σου επηρεάζεται άμεσα και από τις ζωές των ανθρώπων γύρω σου.
Κάποιος είπε πως η σωστή κρίση είναι προϊόν εμπειρίας και η εμπειρία είναι αποτέλεσμα λανθασμένης κρίσης. Για να έχεις την ικανότητα να βιώσεις μια λανθασμένη δική σου κρίση απαιτεί να δέχεσαι χωρίς να αποδέχεσαι. Αν πάλι ανήκεις στη κατηγορία αυτών που υπεύθυνο για τα πάθη και τα λάθη τους έχουν ορίσει το πεπρωμένο, είσαι και εσύ αιχμάλωτος του μυαλού σου. Όταν σου πάει καλά το ονομάζεις πεπρωμένο κι όταν οι συγκυρίες δε σε ευνοούν το ονομάζεις κακή τύχη. Από τη στιγμή όμως που εντάσεις την τύχη στη ζωή σου, καλό θα ήταν, να δέχεσαι τα αποτελέσματά της.
C’ est la fucking vie, my friend.
Επιμέλεια Κειμένου Τζένης Βελιάδου: Σοφία Καλπαζίδου
Κοίτα όλα εξαρτώνται απο την ποσότητα που καταναλώνεις.Το ψωμί πόσο μεγάλη φέτα ήταν? πχ 100gr ψωμί είναι 264 θερμίδες.Το τυρί και το κασέρι που τα λες φέτες,μπορεί να φαίνονται λίγα ως ποσότητα αλλά απο θερμίδες χτυπάνε στο θεό σε σχέση με το μέγεθος τους. δες http://www.calories.com.gr/thermides...&letter=%CE%9A πχ το τυρί κασέρι μια μερίδα που ισούται με το μέγεθος σπιρτόκουτου έχει 215 θερμίδες..Εσύ αν έφαγες 2 μεγάλες φέτες μπορείς να ξεπέρασεις και τις 500 θερμίδες μόνο απο αυτό και να μην το καταλάβεις καν.Συν το ψωμί.Το γιαούρτι το κεσεδάκι φτάνει και ως 200 θερμίδες.Οι φακές επίσης εξαρτάται πόσο μεγάλες ήταν οι κουτάλες.Τα 100gr έχουν 116 θερμίδες.Ναι δεν τρως πολύ εκ πρώτης αναγνώσεως αυτών που γράφεις,αλλά έχουν σημασία οι ποσότητες.
Μια μπάλα παγωτό μπορεί να έχει και 200 θερμίδες.Καλά για το κουτοσουβλάκι απόλα,υποθέτω απέξω απο κάποιο φαστφουνταδικο μαζί με τα "συνοδευτικά" του απόλα μπορεί να είναι διατροφική "βόμβα"..
Εγώ όταν είχα ξεπεράσει τα 100 κιλά και το έβαλα σκοπό να αδυνατίσω,είχα πάρει μια ζυγαριά κουζίνας ψηφιακή και μετρούσα και το κάθε γραμμάριο.Και είχα κόψει τελείως τα πιτόγυρα και τα κοτοσουβλάκια με όλα και τα γλυκά και από άσκηση έκανα περπάτημα 4 ώρες την ημέρα περίπου 20χιλιόμετρα,2 το πρωι και 2 ώρες το βράδυ και μέσα σε 3 μήνες είχα χάσει 15 κιλά.
Όταν λέω ψωμί φέτα λέω αυτή του τόστ και κασέρι λογάδι εννοώ με τα λίγα λιπαρά. Ο διαιτολόγος μου λέει που και που να τρώω κοτοσουβλάκι με πίτα από όλα. Άλλωστε σήμερα πήγαμε θάλασσα και δεν είμασταν σπίτι. Τώρα πόσα κιλά είσαι?
Tώρα είμαι 86 κιλά με ύψος 1.75 οπότε φαίνεται πως έχω στομάχι αλλά είμαι σε φάση που δε με νοιάζει.Η ψυχολογία μου είναι τέτοια που ξανασαβουριάζω ασύστολα και αν δεν καταφέρω να κάνω κάτι για να αλλάξει αυτό, μέχρι τέλος του χρόνου θα είμαι χαλαρά 100αρα..
Αχ μην το βάζεις κάτω!!! Προσπάθησε να χάσεις άλλα 11 κιλά!!! Αν χάσεις άλλα 11 κιλά πιστεύω θα είσαι καλά γιατί είσαι και άντρας. Τι είναι μωρέ 11 κιλάκια!!!
Σε ευχαριστώ βρε Δελφίνι για την υποστήριξη.Ναι θεωρητικά δεν είναι τίποτε.Κόψιμο σαβουροφαγητού και μετρημένο φαγητό,συν καθημερινή άσκηση.Αλλά η μλκ είναι ότι δυσκολεύομαι να το πάρω απόφαση γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν είμαι στα down μου βρίσκω δυστυχώς καταφύγιο στο φαγητό...
Και εσύ επίσης μην το βάζεις κάτω.Συνέχισε να προσπαθείς να τα χάσεις αυτά τα παλιοκιλά που τόσο σε βασανίζουν.
Λοιπόν παιδιά ρώτησα την μάνα μου γιατί τους έβρισα τους παλαιοημερολογίτες και μου είπε ότι αυτοί με κάνανε χ γιατί δεν ταιριάζανε αυτά που πίστευα εγώ με αυτά που πίστευαν αυτοί. Ότι εγώ δεν πίστευα όσο πίστευαν αυτοί και με σνομπάρανε και απομακρυνθήκανε από μένα και εγώ νευρίασα και τους έβρισα. Αυτοί λέγανε ο Θεός και ο Θεός ενώ εγώ τους έλεγα όχι και τόσο με τον Θεό με παρωπίδες κλπ.