Quote:
Originally posted by giorgosdelta
Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια πράγματα.
Α. Το κρέας είναι προϊόν κακοποίησης, κακομεταχείρισης και βαναυσότητας.
Όσοι επιλέγουν να φάνε, είναι σαφώς - και όπως είναι τα πράγματα σήμερα - δικαίωμά τους.
Δεν θα πρέπει να αγνοούν και να παραβλέπουν όμως την αλήθεια.
Δεν υπάρχει χοιρίνο, μοσχαράκι, μπιφτεκάκι, ζαμπονάκι και γιαουρτάκι.
Υπάρχουν βιασμένες αγελάδες, σφαγιαζμένα γουρούνια και ανελέητα θανατωμένα μοσχάρια.
Φάτε, αλλά δείτε την αλήθεια. Δεν είναι σοφό να μην ξέρεις τί ακριβώς τρως.
Β. Έχω παρατηρήσει σε άλλο θέμα του φόρουμ και χωρίς να σταθώ σε οποιαδήποτε, ότι δεν διατρέφεστε σωστά.
Καταναλώνετε ελάχιστες ποσότητες φαγητού που διαλύουν τον μεταβολισμό σας. Δε διαβάζω για φρούτα, σαλάτες αλλά και νερό.
Το νερό που εννοούσε ο κύριος αυτός προσέξτε τη λέξη που το περιγράφει. Pure. Σημαίνει νερό φίλτρου. Νερό που έχει περάσει από ένα καλό φιλτράρισμα.
Οι Αμερικανοί είναι ο πρώτος λαός που συνειδητοποίησε ότι τα μολυσμένα από βιομηχανικά απόβλητα ύδατα είναι η 1η αιτία θανάτου.
Ίσως τα παραλέω εδώ, αλλά είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα. Για όποιον πινει χλωριωμένο νερό βρύσης, ας το σκεφτεί λίγο καλύτερα.
Επίσης δεν έχετε ποικιλία στο φαγητό σας. Διαβάζω όλα ίδια και τα ίδια. Κυρίως ζωϊκά προϊόντα.
Θα μου πείτε "Και τι να φάμε ρε φίλε;"
Ας παραθέσω τί έχω φάει μέχρι στιγμής, σήμερα για να καταλάβετε τί εννοώ ποικιλία:
1.Γάλα Σόγιας
2.Καλαμποκογκοφρέτες Delhaize
3.Ζάχαρη Μαύρη
4.Καφέ
Κέικ Βρώμης Συστατικά (Αγάρ Αγάρ, Αχλάδια, Αλεύρι Βρώμης, Ζάχαρη Μαύρη, Κακάο, Κανέλλα, Σταφίδες Μαύρες, Φράουλες, Χαρουπάλευρο, Πορτοκάλια, Χυμός Φρούτα Του Δάσους, Μαστίχα, μαχλέπι,Μοσχοκάρυδο, Γαρύφαλλο)
5.Λαχανικά Μαγρειρεμένα Συστατικά (Αρακάς, Καρότα, Κρεμμυδάκια, Κρεμμύδια, Μαϊντανός, Μπιφτέκια Λαχανικών, Μπρόκολα, Παντζάρια, Σέλινο, Σκόρδο, 'Ανηθο)
6.Μέλι
7.Μήλα
8.Σπιρουλίνα
Ενεργειακό συμπλήρωμα Σπιρουτέιν: Συστατικά (Proprietary non-GMO protein blend (rice protein, pea protein and soy [isolated soy protein and fermented soy]), fructose, maltodextrin, tri-calcium phosphate, beet juice powder, potassium citrate, natural hazelnut flavor, natural peanut butter flavor, natural raspberry flavor, natural cherry flavor, magnesium oxide, strawberry seeds, oat bran, microcrystalline cellulose, natural strawberry flavor, natural almond flavor, spirulina, vitamin C, vitamin E acetate, choline bitartrate, inositol, psyllium, guar gum, biotin, apple pectin, bee pollen, vitamin A palmitate, niacinamide, zinc oxide, manganese sulfate, ferrous fumarate, calcium pantothenate, lecithin, lemon bioflavonoids, chlorophyll, papaya, bromelain, pyridoxine HCI, riboflavin, thiamine HCI, vitamin B12, vitamin D, folic acid, potassium iodide, chromium chloride, sodium selenite, sodium molybdate...and love.)
9. Ταχίνι
Ας γράψω τα μή του:
1. Τρώτε σκατοφάγια πολύ επεξεργασμένα, τηγανισμένα, γεμάτα με ζάχαρη και άσπρο αλεύρι
2. Τρώτε υπερβολικά ζωϊκά λιπαρά.
3. Αναψυκτικά με ζάχαρη είτε αλκοόλ
4. Χρησιμοποιείται πολύ αλάτι.
Γενικά συμφωνώ με την λογική αυτού του ανθρώπου.
Γιώργο πολύ σωστά αυτά που λες! Είναι φορές, κυρίως όταν παίρνω να μαγειρέψω μοσχαράκι, που λερώνονται τα χέρια μου με αίμα και νιώθω πως εδώ έγινε φονικό.... Για λίγα λεπτά νιώθω άσχημα και μετά το ξεπερνάω. Ειλικρινά δεν μπορώ να βαρύνω τη ψυχή μου και με αυτό! Αν ήταν στο χέρι μου να χρειαστεί να σφάξω για να φάω προφανώς δεν θα ξαναέτρωγα κρέας! Το θέμα είναι ότι λόγω του ότι μεγαλώσαμε τρώγοντας το, το θεωρώ φυσιολογικό να υπάρχει στο τραπέζι. Ξέρω πως αν ο καθένας μας έλεγε όχι στην κρεατοφαγία θα έπαυαν να σφαγιάζονται τα ζώα, τουλάχιστον από εμάς τους ανθρώπους, θα συνέχιζαν όμως να τρώγονται από άλλα ζώα.