Δεν είναι θέμα επιδίωξης και επιλογής. Είναι θέμα της φύσης. So simple.
Printable View
Ωραία, μάλλον συμφωνούμε ότι αυτά τα άτομα γεννιούνται έτσι και δεν το επιλέγουν. Συμφωνούμε και ότι αποτελούν απόκλιση της φύσης που υπαγορεύει έλξη ανάμεσα σε αντίθετα φύλα με απώτερο σκοπό τη διαιώνιση του είδους;
Άλλο απόκλιση και άλλο ανωμαλία. Καμιά σχέση.
Αφού θέλεις να κολλήσουμε στις λέξεις παραθέτω τις ερμηνείες λεξικού:
ανωμαλία = εκτροπή από τους κανόνες ή από το φυσιολογικό (μτφ)
απόκλιση = εκτροπή από καθορισμένη θέση
Είσαι σίγουρη πως δεν έχουν καμία εννοιολογική σχέση;
Δεν έχουν. Ο Πλάτωνας είπε να δοκιμάζουμε πριν αποφασίσουμε. (πριν την καταστρεπτική επιρροή του Χριστιανισμού δυστυχώς)
Δηλαδή, να δοκιμάσω την ομοφυλοφιλία προτού αποφασίσω αν είναι κατακριτέα; Με αυτό το σκεπτικό, να μην έχω άποψη ούτε για τον πόλεμο, το φόνο ή τα ναρκωτικά, ας πούμε. Να εφαρμόσω κι εκεί το ρητό του Πλάτωνος;
sheldon, μην το πιέζεις και μην έχεις τόσο μεγάλο άγχος. Κάααποια στιγμή θα βρεθεί αυτή που θα σε ερωτευτεί και θα ταιριάξεις μαζί της. Όσο περισσότερο απογοητεύεσαι και σκας, τόσο πιο πολύ θα πέφτεις ψυχολογικά και τόσο πιο εύκολα θα διώχνεις ευκαιρίες που μπορεί να βρεθούν. Δες το λίγο πιο χαλαρά το θέμα και ξεκόλλα από τη συγκεκριμένη κοπελιά, γιατί δε θα σε βγάλει κάπου.
Και μην είστε τόσο απόλυτοι, ότι σώνει και ντε πρέπει ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα να αναπτυχθεί ερωτική σχέση. Πολύ όμορφες φιλίες μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ ανθρώπων αντίθετου φίλου, και ειλικρινά μακάρι να είχα έναν άντρα φίλο κολλητό. Το βλέπω από τον περίγυρο μου και πραγματικά ζηλεύω :(
Αλήθεια; Άλλο πάλι και τούτο. Στα περισσότερα ζωικά είδη μάλιστα κιόλας, ε; Έχεις να μου δείξεις κανένα επιστημονικό άρθρο που το αναφέρει αυτό; Γιατί ειδάλλως αποτελεί μια τιτανομέγιστη ανακρίβεια.