Originally Posted by
marian_m
Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα στις σχέσεις τους, μπορεί να μην έχουν γιατί έχουν διαβάσει και τέτοια και άλλα, γιατι έχουν συζητήσει με άλλα άτομα που δεν έχουν την άποψη "όλοι οι άντρες είναι μαλάκες" και "όλες οι γυναίκες πουτάνες", γιατί έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους με όποιον τρόπο τους ταιριάζει καλύτερα, γιατί κάνοντας αρκετές σχέσεις στη ζωή τους έχουν αποκτήσει μια εμπειρία.
Πάνω απ' όλα όμως, γιατί ενδιαφέρονται να βελτιωθούν όπου μπορούν, γιατί αγαπάνε, εκτιμάνε και σέβονται τον εαυτό τους και κατ' επέκταση αυτούς που βρίσκονται γύρω τους γιατί οι ίδιοι τους έχουν επιλέξει.
Κάποιοι άλλοι επιλέγουν απλώς να γκρινιάζουν για το τι συμβαίνει γύρω τους, ότι οι σχέσεις έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι είναι κακοί, γενικά, φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν έχουν φίλους και ένα σωστό σύντροφο, εκτός από τον εαυτό τους.
Αυτός που θέλει πραγματικά να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, καλό θα ήταν να είναι πιο ανοιχτός σε άλλες απόψεις, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που στον συγκεκριμένο τομέα είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους.
Και, όσο και να χτυπιέται η μαρκέλα η οποία έχει καταντήσει γραφική επειδή δεν αντέχει να της την πουν, αλλά δεν κάνει άλλη δουλειά από το να τη λέει σε όσους έχουν λίγο περισσότερο μυαλό από την ίδια, ανήκω στους ανθρώπους που δεν είχα ποτέ πρόβλημα στις σχέσεις μου,είτε φιλικές είτε ερωτικές. Θα έλεγα μάλλον, ότι ο τομέας των σχέσεων είναι από τα δυνατά μου σημεία.
Κάποιος που θέλει να επωφεληθεί από την εμπειρία ανθρώπων σαν κι εμένα, μπορεί να το κάνει.
Κάποιος που απλά αρέσκεται να συζητάει με ομοιοπαθείς και να συμφωνούν για το πόσο άχρηστοι είναι οι άλλοι που δεν τους εκτιμάνε, μπορεί μ' αυτό τον τρόπο να παρηγοριέται και να μη νιώθει μόνος, αλλά δε νομίζω ότι έτσι βοηθιέται στο να λύσει το πρόβλημά του.