Άμα δεν βρίσκεις ανταπόδοση τότε δεν είναι και φίλοι σου έτσι δεν είναι?
Printable View
κοιτα το θεμα ομωσ ειναι πωσ αν σε εχει παρει απο κατω (για διαφορουσ λογουσ), τοτε ειναι που η αυτοεκτιμηση παραλληλα ο αυτοσεβασμοσ πεφτουν...τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω...και ετσι το εγω σου οταν δεν παιρνεισ ειναι που σε κανει να γινεσαι χειροτερα...
οκ ναι οσον αφορα το δευτερο που λεσ δεν διαφωνφ αν και θεωρω οτι πρεπει τουλαχιστον να σ δειξουν οτι εκτιμουν αυτου που εσυ τουσ δινεισ...
πιστεύω πως το σημαντικό είναι να πηγαίνεις παρακάτω χωρίς να κολλάς όταν π.χ. ο άλλος είναι σακατεμένος ψυχικά και δεν μπορεί παρά μόνο
να παίρνει και χωρίς ίσως και ν' αναγνωρίσει την προσφορά σου. Και θα πέφτουμε.. αλλά μετά από κάθε πτώση σημασία έχει να σηκωνόμαστε ξανά και πιό έμπειροι!
Να έχεις στην άκρη του μυαλού σου οτι δεν μπορούν όλοι να εκτιμήσουν είτε γιατί δεν έχουν τρόπο είτε γιατί βρίσκονται σε μια φάση που έχουν χαθεί λόγω απογοητευσης και είναι κλειστοι για να δουν , να αναγνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να δώσουν. Ισως και πάλι εσύ να μην μπορείς να εκτιμήσεις κάποια πράγματα και δεν βλέπεις οτι κάτι σου προσφέρουν ή δεν σου είναι αρκετο. Ισως να μην τους εμπνεύεις...
μόνο που εδώ κρύβεται ίσως το μυστικό και και το πρόβλημά μας! ίσως λοιπόν τελικά δεν είν' απαραίτητο μόνο μέσα απ' την αναγνώριση του
άλλου να δεις την αξία σου και το πόσο σημαντικός/η είσαι. Σημαντικός/η, είσαι έτσι κι αλλιώς ανεξάρτητα του αν δίνεις και κάποιες φορές δεν
παίρνεις ή οι άλλοι δεν σ' αναγνωρίζουν ικανότητες. Αυτή η γνώση νομίζω πως μας γλυτώνει από πολλά βάσανα. :)
Έτσι είναι! Να για παράδειγμα βοηθάω το μέλος confuse αλλά το κάνω για μένα και δεν περιμένω ανταπόδοση. Αυτο εμένα με γεμίζει! Αν ήταν αλλιώς θα είχα χαμηλή αυτοεκτίμησει και σίγουρα θα ένιωθα απογοητευση αν εσύ δεν το εκτιμούσες ενώ τώρα δεν μεενδιαφέρει. Ακόμα και για κοντινούς μου ανθρώπους δεν θα με ένοιαζε απλά αν έβλεπα οτι πληγωνόμουν τότε δεν θα τους κατηγορούσα αλλά θα κοιταζα τι βολέυει εμένα για να νιώσω καλύτερα ή να διορθώσω εμένα.