-
περασες παρα πολλα . ειναι λογικο να εχει συσσωρευθει στρες.μην ασχολεισαι με την σχολη.δωσε βαρος μονο σε σενα.κ γω δεν σπουδασα κατι.βρηκα δουλεια αμεσως μετα το σχολειο.χαλαρωσε με την σχολη.αν δεν ειναι αυτο που θελεις παρατατο.ασε τα πρεπει.αν δεν εισαι εσυ καλα τι να την κανεις την σχολη?
προς το παρον μη την σκεφτεσαι.πες απο μεσα σου.οκ τωρα τραβαω ζορι.δεν γινεται να σκεφτομαι ΚΑΙ την σχολη.οταν ξεπερασω αυτο που νιωθω τοτε θα ασχοληθω κ με την σχολη.στην τελικη ασε την ζωη να σε παει εκει που θελει.κατι ξερει αυτη..
-
κτλβ τ λες απλα δν ξερω μηπως αυτο π περναω εκτος απ ολα τ αλλα ειναι επειδη δν κανω τπτ στην ζωη μ γ αυτο σκεφτομουν αν πιεζομουν ν διαβασω μετα θ ενιωθα καλυτερα η χειροτερα???δν μπορω ν παρω καμια αποφαση γ τν ζωη μ κ αυτο μ ριχνει πολυ :(
-
Εχετε κατάθλιψη; Τρία κόλπα για να ολοκληρώσετε τις καθημερινές υποχρεώσεις που σας φαίνονται «βουνό»
Πρέπει να μαγειρέψετε, να κάνετε δουλειές, να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις, ακόμα και να ντυθείτε να πάτε στην εργασία σας. Ολα αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα μπορεί να σας «τρομάζουν» αν πάσχετε από κατάθλιψη.
Διάσημοι μελετητές τονίζουν την σημαντικότητα του να τελειώνεις με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και να μην περιμένεις να έρθει από μόνο του το κίνητρο. Μην περιμένετε μέχρι να "νιώσετε" ότι μπορείτε να κάνετε κάτι, γιατί το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν θα γίνει. Ουσιαστικά, εκφράζουν την άποψη πως αν περιμένετε να κινητοποιηθείτε, είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε όταν έχετε κατάθλιψη. Αντιθέτως, επιβάλλεται να ολοκληρώσετε κάτι.
Σύμφωνα με το 4YourFamily, υπάρχουν τρεις στρατηγικές, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τελειώσετε τις δουλειές σας, ενώ έχετε κατάθλιψη...
Πάρτε τις δικές σας αποφάσεις!
Η κατάθλιψη σαμποτάρει την ικανότητα ενός ατόμου να λαμβάνει αποφάσεις. Ακόμη και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, μπορεί να μετατραπούν σε "άθλο του Ηρακλή" όταν βρίσκεστε σε κατάθλιψη. Ακόμα κι όταν τελικά παρετε μια απόφαση, η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ενοχής.
Εφόσον στην καθημερινότητά μας όλα έχουν να κάνουν με τη λήψη κάποιας απόφασης, -τι να μαγειρέψετε, τι να φάτε, τι να φορέσετε κι ούτω καθ'εξής - αυτό μπορεί να να σας "παραλύσει". Για να βοηθητείτε με τη λήψη αποφάσεων θυμηθείτε: "Η κατάθλιψη δεν θα λάβει μια απόφαση σήμερα, αλλά θα το κάνω εγώ" και "Η κατάθλιψη μου λέει ότι παίρνω τη λάθος απόφαση, αλλά δεν είναι έτσι. Έκανα μια επιλογή κι είναι δική μου."
Οργανωθείτε!
Η δομή είναι το κλειδί, όταν βρίσκεστε σε κατάθλιψη. Σύμφωνα με τους ειδικούς... "Όταν αισθάνεστε εκτός ελέγχου και χωρίς δομή, είναι φυσικό να θεωρείτε ότι δεν θα ελέγξετε την κατάθλιψή σας ποτέ."
Έχετε ένα σχέδιο για όλες σας τις ημέρες, όπως ακριβώς κάνει ένα παιδί. Τα παιδιά έχουν ένα πρόγραμμα, σηκώνονται, τρώνε, πηγαίνουν στο σχολείο, παίζουν και κοιμούνται. Αυτό βοηθά με στην προώθηση της ηρεμίας.
Έχοντας δομή σας βοηθά να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να συμμετέχετε σ' ευχάριστες δραστηριότητες και σας δίνει κάτι για να προσμένετε. Μειώνει επίσης το άγχος, για το τι θα κάνετε με την ημέρα σας.
Ζητήστε βοήθεια βάζοντας όρια!
"Η κατάθλιψη είναι μια σύγχυση στον εγκέφαλο". Αυτό καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το να καθορίσετε τις προθεσμίες σας και να πάτε στη δουλειά στην ώρα σας. Γι 'αυτό αναζητήστε εξωτερική υποστήριξη.
Για παράδειγμα, μια γυναίκα δεν μπορούσε να πάει στην ώρα της στην δουλειά, απλά και μόνο με την βοήθεια ενός ξυπνητηριού. Έτσι ζήτησε βοήθεια κι από άλλους. Τους ζήτησε να της τηλεφωνούν όταν σηκώνονται το πρωί και ζήτησε ταυτόχρονα κι απ' το αφεντικό της να κρατάει κάτι από τον μισθό της, όταν δεν είναι στην ώρα της.
Σκεφτείτε λοιπόν τους ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας. Σε ποιόν αρέσουν τα ημερολόγια; Ποιός τα πάει καλά με την ώρα; Το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι ένας καλός "εργοδηγός"!
Το να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις σας όταν έχετε κατάθλιψη δεν είναι εύκολο. Το κλειδί, δεν είναι να περιμένουμε να εμφανιστεί η χαμένη μας "ενέργεια" απ' το πουθενά. Η κατάθλιψη δεν σας αφήνει να κάνετε τίποτα. Είναι μια παθητική αρρώστια. Μην περιμένετε λοιπόν να γίνει κάποιο θαύμα. Οργανώστε την ζωή σας, πάρτε τις δικές σας αποφάσεις και ζητήστε βοήθεια. Κάντε το πρώτο βήμα. Σήμερα!
-
πολυ ωραιο το κειμενο αυτο απλα στην πραξη ειναι ακομα πιο δυσκολο ειναι οντως βουνο και ποτε θα φυγει ολο αυτο τ πραγμα???
-
Ναι η πράξη είναι πάντα πιο δύσκολη από την θεωρία.......
-
παλι πολυ σκατα γυρισα απ βολτα με τους δικους μου αλλα σκατα ειναι λες και δεν μπορω να χαρω γ τπτ λες κ δν υπαρχει χαρα σε τπτ γτ ετσι ρ παιδια???γτ νιωθω ετσι???δν αντεχω κ παλι μ περασαν απ τ μυαλο εντονα οι σκεψεις οτι θελω να πεθανω :(
-
to πιο πιθανο ειναι να μην ηθελες να πας βολτα με τους δικους σου μαλον θα πρεπει να ξεθαψεις τις δικες σου επιθυμιες απο μεσα σου ισως σκεφτεσαι συνεχως τους αλλους κ εχει ξεχασει τον εαυτο σου για αυτο δε βρισκεις κ νοημα σε οτι κανεις σκεψου κατ αρχην ενα νεο ξεκινημα ισως δε μπορεις να χαρεις γιατι αποφασιζουν οι αλλοι αντι να αποφασιζεις εσυ για τη ζωη σου ισχυει αυτο?
-
δεν ξερω τι ισχυει πλεον αληθεια :( και τι να εκανα να καθομουν μεσα σπιτι???χειροτερα θα ημουν λογικα
-
υπαρχουν πολοι εδω με αυτο το θεμα που εχεις μιληστε κ μεταξυ σας :) μην βλεπεις παντου μοναξιες
-
δν προκειται να ειμαι ευτυχισμενη ποτε ν διαβασω δεν εχω ορεξη και δεν θα καταφερω ποτε να τελειωσω μια σχολη να δουλεψω δεν θα μπορω γτ μ πιανουν κρισεις πανικου κ δν θελω καθολου ν μαι μονη μ κ ο πρωην μ δν θ ξαναγυρισει ποτε κ μονο αυτο θ μαι εκανε χαρουμενη εστω κ λιγο :( οποτε ολα σκατα τπτ δν εχει νοημα
-
Μη τα βλεπεις όλα μαζί γιατί είναι σα βουνό. Κάνε ένα βήμα τη φορά και θα δεις ανέλπιστη βελτίωση, εννοείται πως δε θαχεις μια ζωή κρίσεις πανικού και πως θα βρεις κάποιον άλλο άντρα!
-
πως θα ερωτευτω αλλον??ενω δν εχω ξεπερασει καν αυτον γτ ειχα το τελειο μαζι του αοριστος ομως πως ξεπερνας καποιον π τν εχεις τοσο ψηλα???γτ νιωθω οτι δεν με κανει τπτ χαρουμενη??δν θελω ν μαι αχαριστη γτ πλεον εχω τν σωματικη μ υγεια αλλα νιωθω χαλια οτι κ αν κανω κ δν εχω ορεξη γ τπτ :( πως θ περασει ολο αυτο???
-
διαβαζα το παραπανω μνμ σου κ ειδα οτι σκεφτεσαι μονο αρνητικα.αντικατεστησε τα ΔΕΝ (θα καταφερω τιποτα)..με την λεξη ΘΑ (καταφερω αυτο εκεινο κ το αλλο)κ ας μην το πιστευεις για αρχη.ειναι μεθοδος που βοηθαει.το λεω να το ακουσω κ γω.χιχι.