Γιαννη , αυτο που εννοει ο Αινσταιν ( πιστευω ) ειναι οταν αφηνεις τον θυμο να φωλιαζει στο μυαλο σου , να τον καλλιεργεις . Ενα ξεσπασμα θυμου ( οχι καθε τρεις κ μια ), ειναι υγιες .
Printable View
Η δική μου εμπειρια λέει, άμα κάποιος σε εκνευρίσει μην κρατήσεις ποτέ το στώμα σου κλειστό, ακόμα κι αν ξεφύγεις στα λόγια πάνω στο θυμό σου. Κι αν ξέφυγες και νιωθεις βαρος γι αυτο εναντι του άλλου (μετανιωσες δλδ) θα βρεις τροπο να τα μπαλώσεις και να μετριασεις την παρεξήγηση. Το βαρος αυτο που νιωθεις μεσα σου όμως είναι ασύγκριτα μικρότερο σε σχέση με αυτο που νιωθεις, το οποιο αποκαλείται απωθημένα, για όταν δεν μιλησες, που κρατησες το στωμα σου κλειστο. Τα απωθημενα αυτα θα ερχονται στη σκεψη σου κάμποσα χρόνια μετα όταν ο άλλος ήδη θα έχει ξεχάσει την παρεξήγηση. Θα θυμάσε τα περιστατικα εκεινα που δεν αντεδρασες και τα συναισθηματα εντασης και εκνευρισμού σου εκεινη τη στιγμη θα ειναι λες και εισαι ακόμα στο τότε.
Οταν ο θυμος φωλιασε στο μυαλό ειτε θα τον καλλιεργεις, κι ετσι θα μαθαινεις απο τα λάθη σου, θα διδάσκεσαι από τη ζωη κι ετσι να βελτιώνεσαι. Το θεωρω γνωρισμα σπάνιων, σοφων ανθρωπων που ξερουν να ελέγχουν και να καθοδηγουν τη σκεψη και τα αισθηματα τους κι οχι το αντιστροφο.
Ειτε θα σου μετατραπει σε αρνητική διαθεση, θα σου μετατραπει σε απωθημένο. Το θεωρω μια απο τις γενεσιουργους αιτίες της ιψδ, αιτία διαστρεβλωμενων σκεψεων και εφεξης προκαταληψης στις σχεσεις με τους αλλους.
Ισως το ιδανικό ειναι ενα ξεσπασμα θυμού όπως το θετεις. Μ' αυτο ειναι λες και έφυγε ένα βαρος από μέσα σου, ειναι εκτονωση. Διαπιστωνεις πως αμεσως μετα απο τετοιο ξεσπασμα αλλάζει η διαθεση. Διοτι αν δεν αντιδρασεις, στην παλιοκοινωνια που ζούμε, ο αλλος θα αποθρασυνθει, θα σε έχει για εύκολη λεία.
Σπανια το ξεπερναω,συνηθως φωνες και βαριες βρισιες.Πολυ σπανια χειροδικια,αλλα παντα προσπαθω να την κατευθυνω σε πραγματα και ποτε σε αλλους,ειδικα σε γυναικες.
Συμφωνω με τον McGyver oτι πολλες φορες αξιζει να αφηνεις τον θυμο σου να εκφραζεσαι.Πολλοι μονο με φοβερα καταλαβαινουν,και εκτος των αλλων δεν σου μενει απωθημενο να σκεφεται οτι θα επρεπε να ειχες τελικα.Ειναι τρομερα ψυχοθεραπευτικο.
Οπως καποιοι χαρακτηρες ή καποιες συμπεριφορες στους αντρες απωθουν μια κοπέλα, κάτι ανάλογο ισχύει και στον αντρα. Δεν ειπα ότι οποια βριζει ειναι σκατόψυχη και ανάξια να ασχοληθει κανεις μαζι της. Αυτο που τονισα ειναι η ασχημη εντυπωση που αφηνει για το ατομο της.
Τώρα πώς θα πρέπει να συμπεριφερθώ αν τα αποτυπώματα που θα βγάλει η σήμανση μου δείξουν ποιο μουνοπανο ήταν αυτό που έκανε μαντάρα το σπίτι μου εχθές.
Τον κάνεις 400 κιλά ; τι κακό να τον κάνεις για να του δώσεις να καταλάβει;
Undetermined φανταζομαι οτι θες να φας τις σάρκες σου μονο που σου άγγιξαν τα πραγματα σου ε??
Μην περιμενεις πολλά απο τα αποτυπώματα ειδικα αν είναι τίποτα Πακιστανοί..την πόρτα παραβίασαν?απο που σου μπήκαν?
Eγω με τοση αφραγκια, εχω σκεφτει οτι αν μπει κλεφτης στο σπιτι μου θα τα σπασει ολα απο τα νευρα του..Εκτος αν παρει καμια ηλεκτρικη συσκευη ενταξει..Αλλα αν θελει ρευστο θα απογοητευτει παρα πολυ!