Α , ενταξει , συγγνωμη , μπερδευτηκα .......ακυρον ...
Printable View
Α , ενταξει , συγγνωμη , μπερδευτηκα .......ακυρον ...
Διέξοδο μπορείς να βρεις μέσω κατάλληλων ανθρώπων που θα σου δώσουν αισιοδοξία και θα σταθούν δίπλα σου. Η ενθάρρυνση οδηγει σε σταδιακη μεταβολή της διαθεσης. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο "φάρμακο" για την καταθλιψη. Δυστυχώς οι πολλοί παρατανε τετοια άτομα ή/και τους κολλάνε την ταμπέλα καταθλιπτικού, ψυχπαθούς κλπ συναφη.
Η καταθλιψη οδηγει στη στασιμότητα. Το άτομο χάνει το ενδιαφέρον του για τα πάντα, είναι μόνιμα βυθισμένο στις σκέψεις. Όλα του φαντάζουν σαν ενα ατέλειωτο αδιέξοδο.
Κάποτε τα κατάλληλα αυτα άτομα μέσα από τα λόγια τους και την ενθάρρυνση που σου εμπνέουν σε βοηθούν να πάρεις σωστές αποφάσεις, να κάνεις βήματα εκει που διστάζεις. Διοτι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, δεν είμαστε οι δυνατοί χαρακτήρες που βρίσκουν τις δυνάμεις μέσα τους και δεν χρειάζονται ενθάρρυνση ή θετική κουβέντα από κανέναν.
Ως προς τους υπόλοιπους, απλα υπάρχουν για να σου λένε τον πόνο τους επειδή γυρευουν κάποιον πρόθυμο να τους ακούσει, ή (και λόγω μη ψυχικής σύνδεσης τους από τη δικη τους πλευρα μαζι σου) σε φορτωνουν με απαισιοδοξία και απογοήτευση αμα ζητησεις τη γνώμη τους/ ανοιξεις κουβεντα για να σε ενθαρρύνουν ή σε ζηλεύουν επειδή μέσα στο χάλι σου δικρίνουν τα θετικά σου τα οποία εσύ λόγω της καταστασης σου αγνοείς.
γιαυτο μπήκα στο φορουμ, για να βρω καποια "καταλληλα" ατομα για να με ενθαρρυνουν.. και να με βοηθησουν...αλλα τελικα αυτη ειναι η παγιδα και κολησα στο φορουμ τωρα
με εξοργιζει η αδυναμια μου και η αναγκη μου για ενθαρυνση... θα θελα να ειμαι ενας αυτοφωτος ανθρωπος..θα θελα να μπορω να λειτουργω ασχετα με τους ανθρωπους διπλα μου να μπορω ΕΓΩ να ενθαρυνω τον εαυτο μου και αυτο να αρκει
Ο εγκλωβισμός σ' αυτο το χώρο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου προκύψει απ αυτον το χώρο αναζητώντας ψυχολογική υποστήριξη.
Και στην περίπτωση της ΙΨΔ τα πράγματα ειναι εξίσου χάλια: Βάζω τον εαυτό μου σε διλήμματα τύπου: όποιος δεν θέλει να πάει στο μύλο 40 μέρες κοσκινίζει. Αυτά κι αν είναι ψυχοφθόρες καταστάσεις. Ο νους μπαίνει σε επιπόλαιες, αβεβαιες καταστασεις από τις οποίες προκύπτουν διλήμματα και το τελικό αποτέλεσμα ειναι να είμαι εκτεθειμένος απέναντι στους άλλους.
Παιδιααα αποφύγετε τα spam posts, υπάρχουν τουλάχιστον 8-9 post spam. Ας βοηθήσουμε την ανάγνωση κάποιου που θα διαβάσει το thread για να βοηθηθεί.
κανεις δεν ειναι αυτοφωτος.
αυτα ισχυουν μονο στην θεωρια.
το καλυτερο που μπορει να κανει κανεις για τον εαυτο του κατα την γνωμη μου, ειναι να επιλεγει τις επιρροες του. οχι οτι ναναι γνωμες/ ανθρωπους/ γνωριμιες που τον χειροτερευουν αντι να τον βελτιωνουν.
ειναι υπερ αρκετο.
φυσικα και υπάρχουν ανθρωποι αυτοφωτοι...που δεν αναλόνωνται στις γνωμες των αλλων... τις διαμορφωνουν!!που δεν παραιτουνται που δεν αφηνουν τον φοβο τους να τους παραλύσει που δεν τους ριχνει μια ηττα ..ή 10 ηττες... συνεχιζουν.
ακουγεται λίγο σαν κλαψα αυτο που κανω αυτην την στιγμη ...ειναι περισσοτερο θυμος και πανικος.
θελω να κανω ενα βημα και σκεφτομαι μονο την αποτυχία ξανα και ξανα... το γεγονος οτι τα πάντα τα παρατάω..
σιχαθηκα να απογοητευω τον εαυτο μου και γιαυτο προτιμω να μην κανω τιποτα..μπας και σιχαθω το να μην κανω τιποτα και προτιμησω να ρισκαρω ξανα να απογοητευσω τον εαυτο μου...
τωρα εχω σιχαθει και τα δυο..ξανα!... βρισκομαι ακριβως εκει που βρισκομουν πριν πάρω τα χαπια...με την μονη διαφορα οτι ειμαι νηφαλια και δεν μπορω να αποφυγω ολα αυτα τα γαμημεν@ συναισθηματα θυμου και φοβου.
σιχαινομαι το μυαλο μου τις σκεψεις μου..την ζωη μου... θα θελα να ειμαι καποια αλλη
θα μου πειτε απλα καντο!!!... και μονο απλο δεν ειναι... ενω ειναι και θυμωνω με τον εαυτο μου για αυτο.
στα βιβλια και στις ταινιες λένε πρεπει να συγχωρεσουμε και να ξαναγαπήσουμε τον εαυτο μας... και πως να το κανω?..ειμαι διχασμενη..ειμαι τρελη ...δεν με οριζω και μονο που τα λέω ολα αυτα θελω να τα σπάσω όλα εδω μεσα... θελω να ουρλιαξω!!!
δεν ειναι αυτολύπηση ...ειναι αυτοθυμος!!!!!!!!!!!!!!!!!
τι σκατα ειναι αυτο? ανωρημοτητα? βλακεια? ανικανοτητα? τεμπελια? μοιζερια?
Δεν ξερω για αυτοφωτους και ετεροφωτους , αλλα εχω μαθει να βασιζομαι μονον στον εαυτο μου , δεν περιμενω τιποτα απο τους γονεις μου , και λιγα απο φιλους , εχουν ολοι τα προβληματα τους ................ οσο για πιθανη συντροφο , αμα δεν μαθεις να βασιζεσαι στον εαυτο σου , δεν θα κατσει μαζι σου καμμια της προκοπης , δλδ συναισθηματικα σχετικα ανεξαρτητη , οχι κολλητηλικια , να κρεμεται απο πανω μου , μια γυναικα , με κουραζει αφανταστα ................ μια τετοια συναντησα στην ζωη μου ,, ισως δυο , αλλα ημουν αρκετα νεος και απροθυμος για παντρειες .............. οσο για τους ' τοξικους ' ανθρωπους . η τα ανθρωπινα ' βαμπιρ ' που σου ρουφανε ολη την θετικη ενεργεια , εχω μαθει να τους ξεχωριζω , και να τους απομακρυνω .................................. η χειροτερη μοναξια , δεν ειναι να εισαι μονος , ειναι να εισαι με καποιον που δεν ταιριαζεις ..........εγκλωβισμενος ..........
Ισως κατι αλλο εννοει η ρεμ , δεν την εχω συνηθησει να γραφει ανακριβειες ...........υπαρχουν φυσικα ανθρωποι αυτοφωτοι , που εξαρτωνται καθαρα απο τις σκεψεις τους , οχι τις γνωμες αλλων .................. οι σκεψεις ειναι που διαμορφωνουν τις πραξεις , και με την σειρα τους , διαμορφωνουν τις συνηθειες σου και τον χαρακτηρα σου ..........