Θα σου δωσει ο γιατρος συπμληρωμα..λογικα καποια βιταμινη απο το φαρμακειο...και μπορει να σου πει και για διατροφη ,κανα φαι..
Printable View
Σ' αγαπω ρε Νικολάκη.... μου δινεις πολύ κουράγιο πουλάκι μου!
xaxa να σαι καλα ρε Novia
Τελικά, μετά απο 3 μήνες αγωγή με σίδηρο και βιταμίνη D3 συνεχίζω να μην νιώθω καλά. Ούτε η ψυχοθεραπεία με καλύπτει, ενώ η θεραπεύτρια είναι εξαιρετική και κάθε φορά φεύγω ανακουφισμένη απο εκεί δυστυχώς είναι κάθε 15μέρο και δεν νιώθω να με καλύπτει. Νομίζω ότι χρειάζομαι ενισχυμένη θεραπεία. Αυτές τις μέρες έχω κλείσει σε γιατρούς. Νιώθω την ανάγκη να ψαχτώ περισσότερο όλο αυτό το πακέτο γαστρεντερολογικές διαταραχές, ατονίες, αστάθειες, υπέρταση σε συνδυασμό με σιδηροπενική αναιμία και έλλειψη βιταμίνης D δεν μου κάνει κάτι καλό... διαβάζω για καρκίνους, καρδιακές ανεπάρκειες, εγκφαλικά, αυτοάνοσα... δεν μου αρέσουν όλα αυτά... δεν το παίρνω χαλαρά... θέλω να ψαχτώ... αν σ' αυτά συνυπολογίσουμε και ένα τραγικό περιστατικό με έναν φίλο 49 χρονών που έπαθε βαρύ εγκεφαλικό και είναι 10 μέρες στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, γεγονός που με έχει επηρεάσει... θέλω να ψαχτώ... δεν αισθάνομαι καθόλου καλά :( :'(
Νόβια μου... Να σε ρωτήσω κάτι... Μετά από τους 3 μήνες θεραπείας έχεις ξανακάνει αναλύσεις; Τα επίπεδα του σιδήρου και της βιταμίνης D3 είναι πλέον σε φυσιολογικά επίπεδα; Έχεις ελένξει τα επίπεδα ΟΛΩΝ των βιταμινών στον οργανισμό σου με ειδικές εξετάσεις; Να υποθέσω δηλαδή πως χαμηλή σου βρήκαν μόνο την D;
Αυτή τη βδομάδα πήγα στο γιατρό να μου τις γράψει κι έχω κλείσει ραντεβού να τις κάνω την επόμενη βδομάδα. Δεν ξέρω ακόμη σε ποιά φάση ειναι. Το θέμα είναι ότι έχω συνέχεις αδιαθεσίες, βέβαια πέρασα πολύ δύσκολο χειμώνα. Διάφορά αρνητικά, πιο πολύ μια ερωτικη απογοήτευση, πολύ άσχημη όμως. Αυτή τη στιγμή που σου γράφω έχω μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού, αυχένα και πρόσωπο το παθαίνω πολύ συχνά. Δεν ξέρω τι είναι; Τωρα ημικρανία είναι αυτό;; δεν ξέρω... μήπως είνα κρίση πανικού;;
νοβια τι κανεις εισαι καλα?
ελπιζω να παραμενεις ηρεμη και να μην αγχωνεσαι και ταραζεσαι χωρις λογο
Δεν γνωρίζω τι μπορεί να είναι αλλά ήθελα να χτυπήσω το καμπανάκι για να γίνουν αυτές οι εξετάσεις... Όταν βγουν τα αποτελέσματα να τα γράψεις...
Μια τελευταία ερώτηση πιο πολύ από "περιέργεια" δική μου για κάποιο προσωπικό σοβαρό ζήτημα. Ο γιατρός σου είπε να κάνεις και αυτές τις εξετάσεις ή εσύ επέμενες και του το ζήτησες;
Κοίταξε, βασικά σ' εμένα ξεκίνησε με κάποιες διαταραχές στο γαστρεντερικό φουσκώματα, δυσπεψίες, διάρροιες, κοιλιακό άλγος, κάποιες φορές δυσπεψίες το χειρότερο σύμπτωμα για μένα όμως είναι η αδιαθεσία που είχα όταν έτρωγα, σχεδόν όλα με πείραζαν, κάποιες φορές η δυσφορία ήταν σε τόσο έντονο σημείο που μου έρχονταν τάση λιποθυμίας. Με τα πολλά κι εφόσον πήγα 2-3 φορές στα εφημερεύοντα, πήγα σε έναν παθολόγο που μου βρήκε σιδηροπενική αναιμία ξεκίνησα αγωγή αλλά εγώ δεν ένιωθα να παίρνω τα πάνω μου, και το έψαξα παραπάνω πηγαίνοντας σε έναν ενδοκρινολόγο ο οποίος λέγοντας του τα συμπτώματα και επιμείνοντας ότι δεν αισθάνομαι καλά μου έγραψε την D3 η οποία τελικά ήταν και πάρα πολύ χαμηλή είχα έλλειψη δηλαδη, έτσι μου ξεκίνησε αγωγή με συμπλήρωμα διατροφής το οποίο θα πρέπει να το παίρνω για τουλάχιστον 4 μήνες μέχρι να το φτάσουμε σε ένα σημείο ικανοποιητικό και μετά μήνα παρα μήνα δια βίου. Παρόλα αυτά εγώ συνεχίζω να μην αισθάνομαι καλά. Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί σου βγάζουν το λάδι για να σου γράψουν εξετάσεις. Πέραν του ότι δεν καλύπτονται όλες απο τον ΕΟΠΥΥ, την D3 την πλήρωσα 30 ευρώ και να σκεφτείς είμαι ανασφάλιστη τώρα, επειδή είχα μακροχρόνια ανεργία (4 χρόνια) παρόλο που έχω 3.000 ένσημα, δεν έχω πλέον ασφαλιστική ικανότητα. Πάω με το ΑΜΚΑ μου ως άπορη γιατί δεν έχω καμία ιδιοκτησία και κανένα εισοδηματικό κριτήριο (εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες) μόνο σε κρατικούς φορείς οι οποίοι δεν τις κάνουν όλες. Μέχρι στιγμής μόνο το Αντικαρκινικό στο Μεταξά τις κάνει, αν δεν έχεις να πληρώσεις. Επειδή όμως τα συμπτώματα επιμένουν κι εγώ έχω κουραστεί πάρα πολύ γιατί μου χαλάνε την διάθεση μου και την καθημερινότητα μου θέλω να βρώ τι είναι για να ξέρω πως να το αντιμετωπίσω ώστε να σταθώ στα πόδια μου ξανά. Σίγουρα έχω μια βεβαρημένη ψυχολογία λόγω διαφόρων αλλά να που αποδεικνύεται ότι υπάρχει και οργανικό θέμα. Δηλαδή αν ο γιατρός, ο ενδοκρινολόγος δεν μου έγραφε τις εξετάσεις για την D3 εγώ δεν θα την ζητούσα ποτέ και δεν θα είχα ιδέα ότι έχω έλλειψη. Πρέπει να είναι κανείς πολύ πιεστικός με τους γιατρούς για να τους πείσει ότι θέλει να ψαχτεί. Με το ζόρι.... εγώ μ' αυτό νευριάζω πολύ. Τώρα το ψάχνω για κοιλιοκάκη και ξέρω ότι οι εξετάσεις αυτές, οι οποίες κοστίζουν απο 80 - 100 ευρώ γίνονται μόνο στο Ανδρέας Συγγρός εφόσον σου τις συνταγογραφήσει γαστρεντερολόγος και πάλι όχι ηλεκτρονικά αλλά χειρόγραφα γιατί επίσης δεν καλύπτονται απο τον ΕΟΠΥΥ. Θεωρούνται εξετάσεις «πολυτελείας» αυτές... μη χέσω. ΚωλοΕλλάδα!!
Όπως τα λες... :(
Αυτός ήταν και ο λόγος που σε ρώτησα.
Ο αδερφός μου σε 1-2 χρόνια ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ. Έγραφα στο φόρουμ διάφορα συμπτώματα και μου έλεγαν πως αποκλείεται να πάσχει μόνο από αυτά... Και το βλέπαμε και εμείς. Τελικά αποδείχτηκε πως είχε κάτι οργανικό, πως τα φάρμακα τον χειροτέρευαν και κανένας δεν μας άκουγε, δεν τον άκουγαν ενώ προσπαθούσε. Έκανε όοο,τι του έλεγαν... Και μετά έχω την ψυχολόγο μου να τους υποστηρίζει και να ρίχνει ευθύνες στον αδερφό μου. Αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ, πραγματικά ΜΠΟΡΕΙΣ να πας σε μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της από λάθος γιατρών και να της λες πως δεν είναι Θεοί και γίνονται και λάθη και να τους υποστηρίζεις; Μπορείς ρε γαμώτο; Τι σκατάνθρωποι έχουμε γίνει... Το κράτος χέστηκε και για την υγεία μας και για όλα... Πραγματικά ελπίζω να βγει κάποια άκρη με το θέμα σου, πραγματικά στο εύχομαι γιατί είναι τόοοσο άδικο και δυστυχώς αναγκάζεσαι να ταλαιπωρηθείς και να τρέξεις και να υποτροπιάσεις και να χειροτερέψεις για πράγματα που θα έπρεπε να ήταν δεδομένα.
Κοίτα, ξέρω ότι απο τα 19 μου ταλαιπωρούμαι με κρίσεις πανικού και αγοραφοβία (είμαι 43) με καλές και κακές στιγμές, με περιόδους δύσκολες και με περιόδους εύκολες που έμοιαζε σαν να μην είχα περάσει ποτέ απο όλη αυτή την κατάσταση, λογικά λοιπόν αν είχα κάτι άσχημο όλα αυτά τα χρόνια, θα είχα πεθάνει. Προβλήματα με το σίδηρο είχα πολλά χρόνια απλώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχα δώσει σημασία, σίγουρα σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι το διατροφικό και το τοξικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Αυτή την περίοδο έχουν συμβεί διάφορα που με έχουν στεναχωρήσει απο τον 2012 και μετά θάνατοι, αρρώστιες, χειρουργεία, απόλυση, ανεργεία, οικονομικά προβλήματα, ερωτικές απογοητεύσεις, χωρισμοι
Φτου φτου... :p Όχι δεν έχει πεθάνει! Λάθος συνεννόηση, εγώ φταίω γιατί πιο μετά έγραφα για το τι θα έλεγε κανείς σε μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί της γιατί εκεί οδεύαμε δυστυχώς και υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις που από λάθη γιατρών πέθαιναν άνθρωποι... Ευτυχώς το προλάβαμε μετά από 40 κύματα και αρκετό ψάξιμο δικό μας.
24 χρόνια ταλαιπωρίας, Θεέ μου... :(
Ναι η λογική αυτό λέει και πολλές σωματικές παθήσεις επηρρεάζουν και την ψυχολογία, αλλά ισχύει και το αντίστροφο. Όλα αυτά τα τελευταία που έγραψες δηλαδή σίγουρα θα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σου και αυτό με την σειρά του οδηγεί σε ασθένειες αν είσαι άτομο που τα παίρνει όλα βαριά. Δεν είναι και λίγα έτσι κι' αλλιώς αυτά που πέρασες. Κάπου ο οργανισμός κρασάρει. Δεν λέω πως θα έχεις κάτι σοβαρό ή θα κινδυεύεις κλπ αλλά καλό είναι πριν σε ποτίζουν με διάφορα που μπορεί να επιβαρρύνουν την κατάστασή σου, να το έψαχνες εξονυχιστικά. Εμείς καταφύγαμε τελικά σε κάποιο κέντρο βιοσυντονισμού* στο Χαλάνδρι (επίτηδες έγραψα περιοχή γιατί νομίζω πως θεωρείται διαφήμιση αν έγραφα το όνομα και απαγορεύεται από το site) αν και έχει και σε άλλες πόλεις όπως Πάτρα αλλά δυστυχώς και εκεί χρειάζονται χρήματα. Κάτσε να βγουν τα αποτελέσματα πρώτα και βλέπεις. Αν είναι να αγοράσεις την υγεία σου, κουτσά στραβά πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα βήματα.
*που φυσικά θα ακούσεις και αρκετά αρνητικά σχόλια από ψυχιάτρους και ψυχολόγους γιατί είμαστε αρκετά στενόμυαλοι και καχύποπτοι αλλά φυσικά θίγονται και τα συμφέροντά τους αλλά δεν βαριέσαι...
Καλό κουράγιο και εύχομαι να πάνε όλα καλά :) Είσαι ήδη πολύ δυνατή που άντεξες τόσα και που έχεις το κουράγιο να το ψάχνεις και να παλεύεις.