Originally Posted by
SB_
Από τη στιγμή που η σχέση έχει ρουτινιάσει, συνήθως λύπει και η σεξουαλική επαφή, τότε αν ένας από τους δύο (συνήθως) επιθυμεί να είναι ενεργός σεξουαλικά, εννοείτε ότι προχωρά σε παράνομη σχέση. Τι θα κάνει δηλαδή, θα πει "ξέρεις επειδή εσύ δεν ασχολήσε μαζί μου, θα ήθελα να σε ενημερώσω πως ψάχνω αλλού αυτό το ενδιαφέρον προς εμένα";
Ας σκεφτούμε λίγο τι γινεται γενικά με αρκετούς ανθρώπους και ειδικά γυναίκες, όπου δεν εκφράζουν τις ανησυχίες τους, παραμένουν βουβές περιμένωντας πως ο σύντροφος "θα καταλάβει" και τελικά το πρόβλημα παραμένει. Σίγουρα είναι καλύτερο το να είμαστε ειλικρινής και να υπάρχει επικοινωνία, αλλά κακά τα ψέματα αυτή η κατάσταση είναι ουτοπική σε πολλές περιπτώσεις, δυστηχώς. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν είναι απόλυτα λογικό να ενεργούν εν κρυπτώ πολλοί σύντροφοι, είτε για "ασήμαντα" είτε για "σημαντικά" πράγματα.
Αυτό είναι η σχέση, ενσυναίσθηση, αλλά αυτό είναι συνάμα και κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ειδικά αν αναλογιστούμε και τα όσα πολύ σωστά αναφέρθηκαν στο σχόλιο #81.
Το πως μπορουν να κοροϊδεύουν έναν άνθρωπο για το πήδημα, απαντάται με το ότι αντιδρούν σιωπηλά στην αδιαφορία του συντρόφου, κάτι που δεν είναι ψυχολογικά ορθό, αλλά συμβαίνει.
Επίσης, καλό είναι, αν θέλουμε να βελτιονόμαστε, να βλέπουμε και τη δική μας καμπούρα. Το να δούμε την καμπούρα του άλλου είναι ποιο εύκολο, αν και νομίζω πως δεν τη βλέπουμε από πολλές οπτικές γωνίες, για να αντιληφθούμε καλύτερα την καμπούρα τους.
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω, πως μπορεί ένας άνθρωπος να φτάσει να μην αναγνωρίζει το σύντροφο του, με βάση τις πράξεις του. Δεν είναι αυτό έλλειψη ενσυναίσθησης; Προφανώς. Γι αυτό φτάνουμε εκεί που φτάνουμε.
Ο καθένας έχει τις ευθύνες του. Σκοπός δεν είναι η επίρριψη ευθυνών και το λαϊκό ερωτοδικείο. Σκοπός είναι το να καταλάβει ο καθένας ποια είναι η θέση του στην πραγματικότητα και όχι με τους παραμορφωμένους φακούς των στερεοτύπων.