Originally Posted by
avgeris
Η ψυχίατρος έχει επιβεβαιώσει ότι είναι να ξεκινήσει θεραπεία μέσα στις επόμενες μέρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κιόλας ότι θα το κάνει τελικά όταν έρθει η ώρα.
Επίσης από την ψυχίατρο έμαθα ότι τη μέρα που είπε πως περνούσε από επιτροπή σε κάποια άλλη πόλη, ίσως και να περνούσε όντως από επιτροπή αλλά στην πόλη που μένω εγώ. Αυτό μπορεί να δικαιολογεί εν μέρει τον εκνευρισμό και την αμηχανία της, αυτό το μια στο καρφί και μια στο πέταλο που περιγράφεις. Το απόγευμα πάντως, ακόμα κι αν είχε περάσει από την επιτροπή, είχε επιστρέψει στην πόλη της και δεν ήταν έξω για τσίπουρα με φίλους της στην πόλη που μου έλεγε.
Το "αστείο" είναι ότι όταν άρχισε αυτή η κρίση χτες βράδυ, μου έλεγε όλο σοβαρότητα ότι παράτησε την νυχτερινή έξοδό της με την παρέα της για να μου μιλήσει, ενώ ήξερα ότι βρισκόταν στο σπίτι της. Ένα από τα πολλά δείγματα χειρισμού της.
Όλα όσα αναφέρεις, είναι πολύ σωστά. Και μου έκανε πράγματι εντύπωση που δεν με "μπλόκαρε", το είχε κάνει για πιο χαζό λόγο δυο βδομάδες πριν. Επίσης, όσο το σκέφτομαι, η συμπεριφορά της δείχνει ότι ακόμα κι αν μπει για θεραπεία, θα βγει γρήγορα, μου το είχε πει Παρασκευή βράδυ ότι αν της δώσουν φάρμακα που δεν κρίνει η ίδια σκόπιμο να πάρει, θα σηκωθεί να φύγει !!! Της εξήγησα ότι έτσι δεν γίνεται δουλειά, έδειξε να το κατανοεί, αλλά ως ιδέα σίγουρα υπάρχει ατο μυαλό της.
Το συναίσθημα που βγάζω....ναι, κι εγώ έχω πει πολλές φορές ότι ακόμα ψάχνω να βρω την αιτολογία. Ίσως το κλειδί βρίσκεται ακριβώς στην φράση "δεν έχεις γνωρίσει καν". Αν την είχα έστω δει μια φορά, για ένα τυπικό χαιρετισμό έστω, το θεωρώ σίγουρο ότι όλο αυτό το συναίσθημα δεν θα είχε υπάρξει ποτέ.