.................................................. .....................
Printable View
.................................................. .....................
geia sas eixa poli kairo na mpw sto forum......dioti trexw kai me tin douleia poli auto ton kairo alla kai me to ika prokeimenou na mou kalipsei ena meros gia na min dwsw 7000 euro . Eimai ena mina sto treximo kai allaxe kai i egkiklios kai epesa stin peripwtsi filoi mou apo to agxos mou trww nomizw isws pio poli kai asxoloume me to thema auto kai ston ypno moy.......ekana 7 mines na parw tin apofasi na kanw to daxtilidaki kai twra travaw ligo zori.....signwmi pou sas zalisa alla exw tin aisthisi oti me katalavenete ligo perissotero apo kapoious allous
Καλώς όρισες seiman! Τι γραφειοκρατία χρειάζεται για το ΙΚΑ? Θέλω κι εγώ να τα ψάξω στο άμεσο μέλλον. Έχω ΤΕΒΕ αλλά φαντάζομαι πως θα είναι κάτι αντίστοιχο.
Lina τι δίαιτα είχες κάνει και έχασες τόσα πολλά κιλά; Μπορείς να μου την πεις;;;;; Είμαι στα κιλά ακριβώς που ήσουνα 135!!!!!! Όποτε αν κάνω κάποια δίαιτα που την έκανε και κάποιος άλλος και είχε αποτέλεσμα είναι ακόμη περισσότερες οι πιθανότητες να χάσω και εγώ.... Ευχαριστώ...Μαρία
γατί, πιστευω καποια στιγμη θα δει το μηνυμα σου η Λινα και θα απαντησει στις αποριες σου, αλλα επειδη το εχουμε συζητησει πολυ το θεμα εδω, ειμαι σε θεση να ξερω οτι η διαιτα που ακολουθει ειναι η ατκινς, βασισμενη σε ληψη πρωτεινων και ελαχιστων εως καθολου υδατανθρακων.
υπαρχει ενα ποστ με τιτλο "διαιτες" που μπορεις να ενημερωθεις γι αυτην αλλα και για αλλες διαιτες. αν θες την γνωμη μου, το οτι εχεις τα ιδια κιλα με τα αρχικα της λινας δεν σημαινει καθολου οτι σου ταιριαζει και η ιδια διαιτα. η πιο σωστη αντιμετωπιση της διατροφης ειναι η αξατομικευμενη, δλδ η συζητηση με εναν διατροφολογο, πανω στις συνηθειες διατροφης και στον τροπο ζωης σου, ωστε να σου συστησει την πιο ταιριαστη για σενα κι αυτη που θα μπορεσεις να τηρησεις χωρις στεναχωρια για μεγαλο διαστημα..
προσωπικα ειμαι της λογικης οτι ειναι πολυ καλο να προτιμουμε τις ισορροπημενες διαιτες, αυτες δλδ που εχουν ληψη ολων των στοιχειων αλλα σε περιορισμενες ποσοτητες...υπαρχουν συγκεκριμενες περιπτωσεις που αυτο δεν γινεται γιατι καποια ατομα αδυνατιζουν υπερβολικα αργα η και σχεδον καθολου τρωγοντας υδατανθρακες και γιαυτο κανουν αλλου ειδους διατροφη..
σε καθε περιπτωση ενας διατροφολογος θα μπορεσει να σε καθοδηγησει καλυτερα , αλλα εαν εχεις σκοπο να ξεκινησεις μονη σου και κυριως επειδη εισαι και μικρη θα σου ελεγα να στραφεις σε μια ισορροπημενη θερμιδικη διαιτα και οχι πολυ αυστηρη ..
Γεια σας
Με λένε Εύη , είμαι 1,60 στο ύψος και είμαι 29 ετών.Βρέθηκα τυχαία στο site και χάρηκα πάρα πολύ που σας βρήκα. Επιτέλους θα μπορώ να συζητώ άνετα για το πρόβλημα των κιλών μου.
Από μικρή ήμουν παχουλούλα.Στο γυμνάσιο, είχα κανονικά κιλά-για να το πετύχω αυτό όμως λιμοκτονούσα.Στο πανεπιστήμιο έφτασα τα 85 κιλά και τώρα ετών 29 είμαι 104 κιλά.
Συνεχώς κάνω δίαιτες και μετά πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό-οπότε καταλαβαίνετε.
Σκεφτόμουν το μπαλονάκι, αλλά άκουσα ότι δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό.
Μπορείτε να με ενημερώσετε για το δαχτυλίδι? πόσο κοστίζει? Έχει παρενέργειες?Ποιέσ είναι αυτές? οταν φτάνεισ στο στόχο σου, μετά το βγάζεις?σε περίπτωση εγγυμοσύνης πρέπει να βγαίνει?
Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το post μου και θα χαρώ πολύ να μου απαντήσετε.
Φιλιά/
Καλώς ήρθες Εύη. :) Αν δεν έχεις βρει ακόμα πληροφορίες για τον δακτύλιο, μερικά πράγματα θα βρεις παρακάτω:Quote:
Originally posted by EviM
Γεια σας
Με λένε Εύη , είμαι 1,60 στο ύψος και είμαι 29 ετών.Βρέθηκα τυχαία στο site και χάρηκα πάρα πολύ που σας βρήκα. Επιτέλους θα μπορώ να συζητώ άνετα για το πρόβλημα των κιλών μου.
Από μικρή ήμουν παχουλούλα.Στο γυμνάσιο, είχα κανονικά κιλά-για να το πετύχω αυτό όμως λιμοκτονούσα.Στο πανεπιστήμιο έφτασα τα 85 κιλά και τώρα ετών 29 είμαι 104 κιλά.
Συνεχώς κάνω δίαιτες και μετά πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό-οπότε καταλαβαίνετε.
Σκεφτόμουν το μπαλονάκι, αλλά άκουσα ότι δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό.
Μπορείτε να με ενημερώσετε για το δαχτυλίδι? πόσο κοστίζει? Έχει παρενέργειες?Ποιέσ είναι αυτές? οταν φτάνεισ στο στόχο σου, μετά το βγάζεις?σε περίπτωση εγγυμοσύνης πρέπει να βγαίνει?
Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το post μου και θα χαρώ πολύ να μου απαντήσετε.
Φιλιά/
- Το κόστος του δακτυλίου ανέρχεται συνήθως από 5.000 ? μέχρι και 10.000 ?, ανάλογα με τον γιατρό. Μπορεί και να μην σου κοστήσει και τίποτα αν κάνεις την επέμβαση σε κάποιο νοσοκομείο και σε καλύψει η ασφάλεια σου. Νομίζω πως το ΙΚΑ κάνει 100% κάλυψη.
- Σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως κάθε άλλη επέμβαση και οφείλονται σε κακή τοποθέτηση του δακτυλίου ή στην κακή ποιότητα αυτού. Συνήθως δεν υπάρχουν.
- Όταν φτάνεις στον στόχο σου, μπορείς και να μην τον βγάλεις και πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση αυτή. Θα σε διασφαλίζει για μια ζωή πως δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αυξηθεί το βάρος σου σημαντικά.
- Σε περίπτωση εγκυμοσύνης, απλώς σου τον ανοίγουν. Δηλαδή αφαιρούν κάποια ποσότητα του ορού ώστε να μεγαλώσει η διάμετρός του για να τρέφεσαι κι εσύ και το έμβρυο επαρκώς.
Οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε. :)
Geia sas,
me lene maria kai eimai 25 xronwn. Exw spoudasei marketing stin Agglia kai ta teleutaia 6 xronia upoferw apo voulimia. Exw upsos 1,67 kai elpizw oti tha erthei suntoma i mera pou den tha me apasxolei to varos mou i to poso megali i oxi tha einai i koilia mou. An thumaste apo paliotero post mou ekana ena xrono group therapy, alla to stamatisa gia na xekinisw atomiki therapia me ena psuxologo pou einai eidikeumenos stin diatrofikes diataraxes. I voithia tou einai anektimiti kai vlepw pws kanw arketa vimata mprosta, omws i allagi einai diskoli kai merikes fores katholou voliki. Tous teleutaious 10 mines menw monima stin Athina kai exw dipla mou enan anthrwpo pou me voithaei polu kai me stirizei (mazi me tin oikogeneia mou). Oi filoi mou apo athina, osoi mou eixan meinei meta apo 5 xronia sto exwteriko me egkateleipsan giati den tous ekana pia ta xatiria kai de mporousan na anextoun ti melagxoliki mou diathesi. Den lew pws imoun teleia apenanti tous, alla to perivallon mou itan arketa kathoristiko sti dimiourgia tis voulimias mou. Otan eixa paxunei me apokalousan me ekfraseis opws gourouni kai elegan pws me protimisoun opws imoun paliotera. Twra prospathw na afisw ola auta pisw mou, an kai merikes fores den antexw tin tosi monaxia. Prospathw omws na gnwrisw kainourgious anthrwpous pou sevontai auto pou eimai, theloun na einai mazi mou kai mporoun na me akousoun me tin kardia tous. Eimai para polu euaisthiti, agapw tromera ta zwa, mou aresei polu i mousiki kai i moda kai eimai atherapeuta romantiki.
sas euxaristw olous para polu!!!
P.S. sugnwmi pou grafw greekglish, alla den exei ellinika o upologistis mou.
Maria
Μαρία καλώς ήρθες!!
Αυτά όλα που μας λές είναι πολύ σημαντικά χαίρομαι που τα μοιράζεσαι μαζί μας...
Η διαδικασία που περνάς με την θεραπεία σου είναι πολύ σημαντική και θα σε βοηθήσει και περισσότερο στο μέλλον. Το έχω κάνει και έχω απαλαχτεί από πολλά πράγματα που με βαραίνανε και δεν το ήξερα.
Το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πράγμα είναι ότι έχεις τον εαυτό σου!!!! Έχεις εσένα να σε αγαπήσεις και να σε φροντίσεις!!! Και μετά έρχονται όλοι οι άλλοι... και να μην έρθουν πάλι έχεις εσένα...
Μαρία γεια σου. :)
Από όσα γράφεις, μοιάζεις πολύ ευαίσθητο κορίτσι και πως έχεις ανάγκη από αγάπη και καλοσύνη στη ζωή σου. Όλοι μας έχουμε κάτι τέτοιο ανάγκη, αλλά μερικοί άνθρωποι λιγάκι παραπάνω. Η εμπειρία του ενός χρόνου ψυχανάλυσης σε group therapy είμαι σίγουρος πως θα σε βοήθησε να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και το τι ζητάς από τη ζωή σου και τον κόσμο γύρω σου. Θα ήθελες να κάνεις ένα νέο θέμα για να μας μιλήσεις γι αυτό; :)
Στην κατηγορία «Βουλιμία» θα βρεις και άλλες περιπτώσεις σχετικές με την δική σου που πιστεύω πως θα σε βοηθήσουν πολύ. Δυστυχώς δεν είμαι ειδικός σε αυτό για να σου πω ό,τι χρειάζεται, όμως σου εύχομαι από καρδιάς να καταφέρεις αυτό που χρειάζεσαι και να αποκτήσεις δίπλα σου ανθρώπους άξιους που να μην σε κρίνουν από την εμφάνιση ή από το πόσο τρως. Κανείς μας δεν αξίζει τέτοιους «ανθρώπους» δίπλα του, πόσο μάλλον μια ευαίσθητη κοπέλα όπως εσύ. :)
Όσον αφορά τα Greeklish, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον μετατροπέα ώστε να κάνεις την ανάγνωση των μηνυμάτων σου ακόμα πιο εύκολη για όλους μας. :)
αν ηξερες ποσα ατομα συνεχιζουν να ζουν δυστυχισμενα νομιζοντας οτι αλλα και αλλοι τους φταινε,μονο και μονο γιατι δεν μπορουν να αντεξουν αυτο το "ξεβολεμα" που λες και την απευθειας αντιμετωπιση του ιδιου τους του εαυτου....Quote:
Originally posted by how can u hold on to a dr
Geia sas,
An thumaste apo paliotero post mou ekana ena xrono group therapy, alla to stamatisa gia na xekinisw atomiki therapia me ena psuxologo pou einai eidikeumenos stin diatrofikes diataraxes. I voithia tou einai anektimiti kai vlepw pws kanw arketa vimata mprosta, omws i allagi einai diskoli kai merikes fores katholou voliki.
καλωσηρθες Μαρια
παραλληλα με ολη αυτη τη δουλεια που κανεις και μονη σου και με τον θεραπευτη σου, εδω θα βρεις κι αλλα ατομα με το ιδιο προβλημα και θα δεις πως αυτα προχωρανε με αυτο...θα βρεις ομως και κατι ακομα πιο σημαντικο κατα τη γνωμη μου...
ατομα με διαφορετικο προβλημα απο σενα που νοιαζονται ομως και για σενα οσο και για ολους τους αλλους εδω μεσα και θελουν να εισαι καλα...
Sonia, Alexi kai 2sweet2bforgot10 sas euxaristw para polu gia to kalwsorisma!!!!
Alexi euxaristw polu gia to metatropea, alla elexa ti selida kai otan kanw click on it leei oti the page cannot be found, gi auto sugnwmi alla tha grapsw gia mia akoma fora se greeklish.
I diamoni tou enos etous stin omada de me voithise sxedon katholou, an diavaseis to prwto mou post isws katalaveis to logo kai isws deis ti ginotan pragmatika. I atomiki therapeia einai auti pou me exei voithisei para polu kai me vazei sti diadikasia na katanow gia pio logo aisthanomai, feromai kai antimetopizw oles tis katastaseis pou mou sumvainoun, idiaitera tis duskoles, me tropo o opoios de me voithaei na ta lusw (ennow to sxima pou exw diamorfwsei ola auta ta xronia gia emena kai kata sunepeia ti dimiourgia voulimias). I omada mou de me voithise katholou, kai me filous psuxologous pou einai professors sto Cambridge katalava oti oxi mono de leitourgouse gia emena , alla apenantias ekmetallutikan tin katastasi mou kai me ekanan na aisthanomai xeirotera kai na fovamai. Ofeilw, loipon se ekeinous ti gnwrimia mou me ton twrino mou therapeuti, tin aperioristi voitheia pou mou prosferei kai ti dunami oti exw kanei tosa pragmata gia ta opoia prepei na eimai perifani kai ta upoloipa pou tha epakolouthisoun, asxima kai omorfa.
Pragmatika auto pou ematha meta apo ena xrono stin omada kai 8 mines atomias therapeias einai oti oloi oi methodoi den isxuoun gia olous tous anthrwpous. Kai lupamai para polu pou uparxoun anthrwpoi pou apokalountai therapeutes kai apla ekmetalleuontai ta provlimata opoioudipote gia na valloun estw kai ena euro parapanw stin tsepi tous, xwris na sou prosferoun apolutws tipota. Kai epitelous prepei na katalavoun oti oi diataraxes proslipsis trofis den einai kati aplo kai de mporei na luthei se mia omada pou apoteleitai apo atoma ta opoia exoun diaforetika provlimata apo auta tis proslispis trofis, giati apla den psaxnoume gia susxetismous. Psaxnoume na vroume ti einai auto pou mas odigise stin katastasi pou eimaste twra kai na tou enantiwthoume, na to kapsoume, na vgei sto fws kai na katastrafei epitelous giati mas axizei na eimaste xaroumenoi kai na pername uperoxa.
Auta ithela na moirastw mazi sas, ponaw otan anaferomai stin omada giati pragmatika itan enas xronos akuros kai an den pisteua sto enstikto mou (gia prwti fora sti zwi mou) kai den to ereunousa tha pernousa akoma 4 xronia stin omada (sumfwna me ta dika tou legomena, les kai mporeis na prosdioriseis to xroniko diastima miastherapeias) xwris apotelesma.
Kai eilikrina 2sweet2bforgot10 endiaferomai gia olous sas asxetws tou provlimatos kai otan kapoios apo emas paei kalutera kai veltiwnetai niwthw automata kai egw kalutera. Mou dinete ELPIDA, kati pou eixa xasei gia polla xronia.
Sas euxaristw.
Kati pou xehasa na grapsw kai thewrw pws einai polu simantiko einai pws oti exw proanaferei afora tous sugkekrimenous psuxotherapeutes kai tis dikes mou empeiries sti sugkekrimeni omada kathws kai oti ematha gi auti tin omada mesw allwn psyxotherapeutwn. Eilikrina niwthw toso ponemeni kai adikimeni apo auti ti istoria kai ithela para polu na ti moirastw mazi sas.
Sas euxaristw gia mia akomi fora.
Αλεξη τα καταφερα με τον αλλο μετατροπεα...εθχαριστω πολυ!!!!!
Sonia, Αλέξη και 2sweet2bforgot10 σας ευχαριστώ παρα πολύ για το καλωσόρισμα!!!!
Η διαμονή του ενός έτους στην ομάδα δε με βοηθησε σχεδόν καθόλου, αν διαβάσεις το πρώτο μου post ίσως καταλάβεις το λόγο και ίσως δεις τι γινόταν πραγματικά. Η ατομική θεραπεία είναι αυτή που με έχει βοηθήσει παρα πολύ και με βάζει στη διαδικασία να κατανοώ για πιο λόγο αισθάνομαι, φέρομαι και αντιμετωπίζω όλες τις καταστάσεις που μου συμβαίνουν, ιδιαιτερα τις δύσκολες, με τρόπο ο οποιος δε με βοηθάει να τα λύσω (εννοώ το σχήμα που έχω διαμορφώσει όλα αυτά τα χρονια για εμενα και κατά συνέπεια τη δημιουργία βουλιμίας). Η ομάδα μου δε με βοηθησε καθόλου, και με φίλους ψυχολόγους που είναι professors στο Cambridge κατάλαβα ότι όχι μονο δε λειτουργούσε για εμενα , αλλα απεναντίας "εκμεταλλουτικαν" την κατάσταση μου και με έκαναν να αισθάνομαι χειρότερα και να φοβάμαι. Οφείλω, λοιπόν σε εκείνους τι γνωριμία μου με τον τωρινό μου θεραπευτη, την απεριόριστη βοήθεια που μου προσφέρει και τη δύναμη ότι έχω κάνει τόσα πράγματα για τα οποια πρέπει να είμαι περήφανη και τα υπόλοιπα που θα επακολουθήσουν, άσχημα και όμορφα.
Πραγματικά αυτό που έμαθα μετά από ένα χρόνο στην ομάδα και 8 μήνες "ατομικης" θεραπείας είναι ότι όλοι οι μέθοδοι δεν ισχύουν για όλους τους ανθρώπους. Και λυπάμαι παρα πολύ που υπάρχουν άνθρωποι που αποκαλούνται θεραπευτές και απλά εκμεταλλεύονται τα προβλήματα οποιουδήποτε για να βάλλουν έστω και ένα euro παραπάνω στην τσέπη τους, χωρίς να σου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Και επιτέλους πρέπει να καταλάβουν ότι οι διαταραχές πρόσληψης τροφής δεν μπορεί να λυθεί σε μια ομάδα που αποτελείται από άτομα τα οποια έχουν διαφορετικά προβλήματα από αυτά τις προσληψης τροφής, γιατί απλά δεν ψάχνουμε για συσχετισμούς. Ψάχνουμε να βρούμε τι είναι αυτό που μας οδήγησε στην κατάσταση που είμαστε τώρα καικαι να του εναντιωθούμε, να το κάψουμε, να βγει στο φως και να καταστραφεί επιτέλους γιατί μας αξίζει να είμαστε χαρούμενοι και να περνάμε υπέροχα.
Αυτά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, πονάω όταν αναφέρομαι στην ομάδα γιατί πραγματικά ήταν ένας χρόνος άκυρος και αν δεν πίστευα στο ένστικτο μου (για πρώτη φορα στη ζωή μου) και δεν το ερευνούσα θα περνούσα ακόμα 4 χρονια στην ομάδα (σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, λες και μπορείς να προσδιορίσεις το χρονικό διάστημα μιας θεραπείας) χωρίς αποτέλεσμα.
Και ειλικρινά 2sweet2bforgot10 ενδιαφέρομαι για όλους σας ασχέτως του προβλήματος και όταν κάποιος από εμάς πάει καλύτερα και βελτιώνεται νιώθω αυτόματα και εγώ καλύτερα. Μου δίνετε ΕΛΠΊΔΑ, κάτι που είχα χάσει για πολλά χρονια.
Σας ευχαριστώ.
Κάτι που ξέχασα να γράψω και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό είναι πως ότι έχω προαναφέρει αφορά τους συγκεκριμένους ψυχοθεραπευτές και τις δικες μου εμπειρίες στη συγκεκριμένη ομάδα καθώς και ότι έμαθα γι αυτή την ομάδα μέσω άλλων ψυχοθεραπευτών. Ειλικρινά νιώθω τόσο πονεμένη και αδικημενη από αυτή τι ιστορία και ήθελα παρα πολύ να τι μοιραστώ μαζί σας.
Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορα.
Μαρια μη μας ευχαριστεις τοσο πολυ :)
κι εμεις για τον ιδιο λογο με σενα ειμαστε εδω. για να μοιραστουμε τις εμπειριες μας και να παρουμε και να δωσουμε βοηθεια οπως μπορουμε...
και χαιρομαστε πολυ οταν καποιος εδω καταφερνει λογω αυτης της επαφης να ειναι εστω και λιγο καλυτερα...
ξαναδιαβασα την περιπτωση σου, το αρχικο σου ποστ που μας ειπες, με την τραυματικη εμπειρια στην πρωτη ομαδα...
πραγματι ζορικη, σκεψου και κατι αλλο ομως...εσυ, η μαρια που ντρεποταν, με την οχι και τοσο φοβερη αυτοπεποιθηση, μεσα στο προβλημα σου ακομα, καταφερες να διακρινεις οτι αυτοι δεν σου εκαναν, καταφερες να εναντιωθεις στις αυθεντιες που σου ελεγαν να συνεχισεις γιατι δεν ξερεις εσυ, καταφερες να βρεις μονη σου αυτο που σου ταιριαζε καλυτερα για να βοηθηθεις, καταφερες να προχωρησεις και να εισαι τωρα καπως καλυτερα.....αυτα ολα τα καταφερες μονη σου...εσυ που δεν νοιωθεις οτι αξιζεις και πολυ....
κι η αρνητικη σου εμπειρια ακομα, ηταν ενα σκαλι στην συνειδητιποιηση σου, οτι τελικα μπορεις και να διακρινεις και να βοηθηθεις και τις λυσεις να βρεις, γιατι εισαι ικανη να το κανεις, γιατι αγαπας τον εαυτο σου και γιατι σου αξιζει να ζησεις υγειης και χαρουμενη...