τα μανιταρια τα καθαριζουν ή τα πλενουν κ ειναι ετοιμα? ναστε καλα κοριτσια, πολυ καιρο τα βλεφαριαζω αλλα φοβομουν να τα παρω κ η μανα μου δεν ξερει απο μανιταρια...
Printable View
τα μανιταρια τα καθαριζουν ή τα πλενουν κ ειναι ετοιμα? ναστε καλα κοριτσια, πολυ καιρο τα βλεφαριαζω αλλα φοβομουν να τα παρω κ η μανα μου δεν ξερει απο μανιταρια...
Τα μανιταρια δε τα πλενουμε απλα τα σκουπιζουμε με υγρη πετσετουλα η χαρτι κουζινας.Εγω τα περνω απο μεγαλο σουπερμαρκετ που παω (μην κανω διαφημιση) και ειναι ετοιμα συσκευασμενα σε κεσεδακι σκεπασμενα με ζελατινη.Δε χρησιμοποιω κονσέρβας γιατι χανει σε γευση η σουπα.Βραζω πρωτα την πατατα (σε αλλο νερο οχι σε αυτο που θα κανω τη σουπα)τη λιωνω να γινει σαν πουρες.Ψιλοκοβω τη γαλοπουλα και τη σωταρω με ελαχιστο λαδι το οποιο αμα θελετε μετα μπορειτε και να το στραγγιξετε τελειως και να βαλετε μονο τη γαλοπουλα χωρις το λαδι.Τριβω κρεμμυδακι, ψιλοκοβω μαιντανό και μανιταρια και τα βαζω στην κατσαρολα μαζι με τα υγρα (γαλα και νερο).Μολις παρει βραση το νερο βαζουμε μπαχαρικα και κορν φλαουρ.Αν δεν εχετε κορν φλαουρ βαλτε αλευρακι.Τη γαλοπουλα μπορειτε να τη βαλετε και προς το τελος αν τη θελετε πιο τραγανη.
ωχ τι? ωχ κριμα κι εχουν λιγες θερμιδες. παω να παρω υλικα να κανω τη λαχανοσουπιτσα μου σημερα ναχω να τρωω ουφ αηδιασα με αυτο που βρηκες χωρις να το εχω ακουσει ακομα...Quote:
Originally posted by Constance
Τις ετοιμες σουπες τις εκοψα τελείως απο τότε που ειχα μια καπως δυσάρεστη εμπειρια με κατι που βρηκα μεσα...
σημερα θαναι η μερα της μαγειρικης, θα κανω σπανακορυζο, λαχανοσουπα αλα bad και μια τεραστια μαρουλοσαλατα με διαφορα μεσα. Η κουζινα εχει εκκενωθει κ ειμαι ελευθερη να κανω ο,τι θελω αχχαχα
Συνταγη λαχανοσουπας αλα bad:
6 μεγαλα κρεμμυδια
3/4 λαχανο
3 μεγαλες πιπεριες κιτρινες, κοκκινες
3 ντοματες
2 κυβους κοτοπουλο (ζωμο κοτας)
1 ματσακι σελινο
λιγο μαιντανο
αλατοπιπερο (εβαλα κ κοκκινο πιπερι που αυξανει το μεταβολισμο, προτιμηστε να δοκιμαζετε κ να βαζετε λιγο λιγο ωστε να σας αρεσει μετα)
Κοψτε τα λαχανικα σε μικρα κομματια και βαλτε τα σε κατσαρολα μαζι με τις ντοματες και τους κυβους. Γεμιστε την κατσαρολα με νερο.
Βραστε την σουπα μεχρι τα λαχανικα να γινουν αρκετα μαλακά.
Ισως κανω ομως την εξης συνταγη που εχω ργαψει στην αρχη του ττοπικ :
Σε κανονικη κατσαρολα που γεμισα μεχρι τη μεση με νερο, οταν αυτο εβρασε, εριξα μεσα: 2 κυβους χορταρικων, 2 καροτα, 1 ντοματα, 4 πολυ μικρα πατατακια, 1κρεμμυδι μικρο, 1 μεγαλο κολοκυθι, 2 πιπεριες πρασινη κ κιτρινη, 1 μεγαλο κολοκυθι, ολα ψιλοκομμενα και με αρκετο μαυροπιπερο...
Κλασσικα δε μπορω ναποφασισω τι θα μαγειρεψω απτα δυο χαχαχαχα ζυγος παιδι μου αναποφασιστος!
ΑΣ ΒΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΤΕ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!!!!
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
ΑΝΑΝΑ (ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΜΠΟΛΙΚΟ)
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ).ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΕΓΓΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΕΓΓΥΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΓΥΟΥΜΕ.....ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ!!!
Quote:
Originally posted by ΣΟΦΗ
ΑΣ ΒΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΤΕ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!!!!
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
ΑΝΑΝΑ (ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΜΠΟΛΙΚΟ)
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ).ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΕΓΓΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
εχω δοκιμασει παρομια συνανταγη που ειχαν γραψει τα παιδια στο WW ειναι καταπληκτικο.. καλα που μου το θυμισες να την ξανακανω! :D
Ειχα βρει ενα μικρο μαμουνακι και απο τοτε σιχαθηκα και δεν εχω ξαναπαρει και ουτε προκειται.Δε θα πω τη μαρκα αλλα ηταν μια απο αυτες τις ετοιμες σουπες.Quote:
Originally posted by badgirl
ωχ τι? ωχ κριμα κι εχουν λιγες θερμιδες. παω να παρω υλικα να κανω τη λαχανοσουπιτσα μου σημερα ναχω να τρωω ουφ αηδιασα με αυτο που βρηκες χωρις να το εχω ακουσει ακομα...Quote:
Originally posted by Constance
Τις ετοιμες σουπες τις εκοψα τελείως απο τότε που ειχα μια καπως δυσάρεστη εμπειρια με κατι που βρηκα μεσα...
σημερα θαναι η μερα της μαγειρικης, θα κανω σπανακορυζο, λαχανοσουπα αλα bad και μια τεραστια μαρουλοσαλατα με διαφορα μεσα. Η κουζινα εχει εκκενωθει κ ειμαι ελευθερη να κανω ο,τι θελω αχχαχα
αχ ασε και εγω τρελενομουνα για αυτες τις σουπες... αλλα τελικα τις εκοψα γιατι ξεροντας πως εχουν λιγες θερμιδες δεν ετρωγα μονο μια .... οποτε στο τελος μαζευοντουσαν αρκετες θερμιδες....
αρκουμαι πλεον στο να παιρνω τα αναμεικτα λαχανικα ... τα βραζω βαζοντας λιγο κυβο κνορ και ετοιμη η σουπιτσα... αλλες φορες την κανω και βελουτε περνοντας την και απο το μουλτυ... και οταν εχω περιθωριο απο θερμιδες κανω μια πιο ΄πλουσια' εκδοχη βαζοντας μεσα στη βελουτε σουπα λιγη κρεμα γαλακτος και ροκφορ τυρι ...!!! και απο πανω κρουτον..!!
α εκτος απο τα αναμεικτα που εχει το σακουλακι εγω προσθετω και μια μικρη πατατουλα
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΕΙΝΑΩ!!!!!!!!!
ΕΧΩ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΑΡΑΚΑ ΟΠΟΤΕ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ...
ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΟΥΠΙΤΣΑ....ΒΡΑΖΩ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΡΙΧΝΩ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΩ ΜΕΣΑ ΟΤΑΝ ΣΕΡΒΙΡΩ ΛΙΓΟ ΦΕΤΑ....ΜΙΑΜ!ΜΙΑΜ!ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ....
μμμ κουςκους.. ποτε δεν εχω δοκιμασει.. ευκαιρια να παρω να κανω... και σιγουρα γινοντε πιο χορταστικες ετσι!! τελικα εχω πολλα να αγορασω απο το μαρκετ!!! :p
ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΑΦΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΕΝΩ ΕΧΩ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΩ,ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!
ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΨΑΧΝΩΝ.
πολυ ωραια συνταγη σευχαριστω πολυ! καταγραφεται στο μενου! οσο για τον ανανα μαζι με πρωτεινη ειναι λιποδιαλυτικος!
Μακαροναδα με καπνιστο σολωμό.
Υλικα
Μακαρόνια (ποσότητα για δυο πιάτα)
2 κουταλιές σουπας τριμμένο τυρι για μακαρόνια light
Καπνιστός σολωμός μια μικρή συσκευασία
Ενα κουταλάκι λάδι
1 σφηνάκι βοτκα
1 κρεμμυδάκι
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Βραζουμε τα μακαρονάκια μας σε αλατισμενο νερο και μολις γινουν τα βαζουμε στην ακρη.Περνουμε ενα βαθυ τηγάνι και βαζουμε τα λαχανικα να σωταριστουν στο λαδι, αφου τα εχουμε ψιλοκόψει ή τρίψει σε τριφτη.Μολις γινουν προσθέτουμε το σολωμό που τον εχουμε κοψει σε κομμάτια και προσθέτουμε επίσης και τα μπαχαρικα (οση ποσότητα θελουμε).Μολις ο σολωμός παρει χρώμα βαζουμε τη βοτκα.Οταν δουμε οτι εχει εξατμιστεί, τότε προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατέβουμε.Ριχνουμε και το τυρι κανουμε ενα τελευταίο ανακατεμα κι ετοιμο για σερβίρισμα.Καλή επιτυχία.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ...ΘΑ ΠΑΡΩ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΦΑΡΦΑΛΕΣ,ΣΟΛΟΜΟ,ΜΠΡΙΚ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΩ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΙΑΤΟ!!!!!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!