Quote:
Originally posted by Eli
Ελαφάκι μου να σου πω την αλήθεια δεν πιστεύω τελικά ότι φταίμε εμείς που τρώμε παραπάνω, είναι πολλοί οι παράγοντες που μας επηρεάζουν, απλά θεωρώ ότι άλλοι επηρεάζονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους πάντως είναι ότι αν έχεις φάει τη μισή σου ζωή κάνοντας δίαιτα και μετά υπερφαγικά, όπως έχω κάνει εγώ, ο φαύλος κύκλος οφείλεται περισσότερο σε οργανικούς λόγους και λιγότερο σε ψυχολογικούς. Σίγουρα τα πρότυπα με τα οποία μας βομβαρδίζουν από παντού ανελέητα δεν βοηθάει καθόλου και οι πιο αδύναμοι σε τέτοιου είδους παρεμβολές μπαίνουμε πιο εύκολα στο τριπάκι της ανασφάλειας και της δίαιτας , αλλά αυτό είναι απλά η αρχή του φαύλου κύκλου. Ο φαύλος κύκλος μετά τροφοδοτείται και από άλλους παράγοντες εκτός από τους ψυχολογικούς. Όταν υποβάλλεις το σώμα σου σε ένα χρόνιο στρες αφαγίας (υποθερμιδικές δίαιτες) και μετά υπερφαγίας, ξεκουρδίζεται στη κυριολεξία! Χάνει το σώμα σου την ικανότητα να λειτουργεί φυσιολογικά, ξεκουρδίζεται όπως ξεκουρδίζονται τα πιάνα και κάνει φάλτσα :duh:. Συνεπώς έχοντας κάνει όλα αυτά στο καημενούλι το σώμα μου επί 18 συνεχόμενα χρόνια πως μπορώ να απαιτήσω από αυτό ξαφνικά να λειτουργήσει φυσιολογικά; Δεν γίνεται, πρέπει να του δώσω πολλά περισσότερα για να αναπληρώσει τα κενά σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και ότι άλλο του έχει λείψει τόσα χρόνια. Γι'αυτό και επί ένα χρόνο από τότε που πήγα στον διατροφολόγο μου συνεργάζομαι μαζί του για να επιτύχω ακριβώς αυτό, να ξανακουρδίσω τις χορδές του οργανισμού μου για να μπορέσω να σταματήσω τα φάλτσα (πόνους σωματικούς, υπερφαγικά επεισόδια, παχυσαρκία κτλ). Αυτό τώρα πια το γνωρίζω ότι μπορώ να το επιτύχω μόνο μέσα από μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις και παρόλα αυτά παίρνω και συμπληρώματα διατροφής για να είμαι σίγουρη ότι κάνω σωστή δουλειά.
Μετά από ένα χρόνο που κάνω αυτή την ισορροπημένη διατροφή μπορώ να πω με σιγουριά ότι ενώ δεν έχω χάσει παρά μόνο λίγα κιλά και κάποιους πόντους, έχω βιώσει τέτοιες αλλαγές στο σώμα μου και στην ψυχολογία μου που αξίζει χίλιες φορές η αναμονή για το τελικό αποτέλεσμα! Η ηρεμία που απολαμβάνω αυτή τη στιγμή, η ισορροπία που νιώθω μέσα μου, η πνευματική διαύγεια, η σωματική ενέργεια, η χαρούμενη διάθεση δεν θα ερχόντουσαν με την απώλεια κιλών. Βέβαια εννοείται πως θέλω να χάσω κιλά και μάλιστα σαν τρελή αλλά προσπαθώ να το βάλω ως δεύτερη προτεραιότητα προκειμένου να νικήσω πρώτα την διατροφική διαταραχή μου. Και η πλάκα είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές φαίνονται! Φίλοι μου με βλέπουν και μου λένε πόσο έχω αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, ότι έχω αδυνατίσει, είμαι πιο λαμπερή πιο χαρούμενη, όλα αυτά φαίνονται. Και να σου πω έχω αποκτήσει και πολύ καλύτερη εικόνα για το σώμα μου μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. Οπότε κάνω υπομονή.... όταν βέβαια χάσω και κιλά ε τότε θα γίνει τρελό πάρτυ!!!!
Ξέφυγα λίγο από το θέμα :smilegrin: αλλά ένιωσα την ανάγκη να τα πω, ίσως για να τα ακούσω και εγώ :lol: