Καλησπέρα!Quote:
Originally posted by baklavadaki
ματζουράνα, μου άρεσε η συνταγή σου για τη λαχανοσουπα, αλλα, δεν εχω χύτρα!Γίνεται και χωρίς?
Όταν ανέφερα ότι τα έβαλα στη χύτρα, εννοούσα απλά ότι εκεί τα έβρασα. Δεν χρησιμοποίησα την χύτρα σαν χύτρα, απλά σαν σκεύος που έχει μεγάλη χωρητικότητα! Όλες μου οι κατσαρόλες είναι μικρότερες από τη χύτρα μου, και επειδή τα λαχανικά αυτά έχουν πολύ όγκο, μόνο στη χύτρα μου χώρεσαν!
Τα βράζω κανονικά με ανοιχτό καπάκι, στην αρχή στη δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνω λίγο (πάντα όμως είναι πάνω από τη μέση σε θερμοκρασία).
Γενικά δεν μαγειρεύω στη χύτρα σαν χύτρα, γιατί αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πολλοί λένε ότι καταστρέφει πολλά απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που έχει μέσα το φαγητό.
Αν θες να γίνει ακόμα πιο νόστιμο, μπορείς να τσιγαρίσεις λίγο σε λάδι πρώτα το λάχανο και μετά να το βράσεις.
Επίσης, αν βάλεις πολύ νερό η γεύση αραιώνει... με λιγότερο νερό η γεύση είναι πιο "πηχτή", άρα και πιο νόστιμη!
Μπορείς, αντί για ντομάτα, να βάλεις λεμόνι, όχι σε όλη την κατσαρόλα, αλλά πάνω από το πιάτο σου όταν βάλεις να φας.
Νομίζω όμως πιο νόστιμο γίνεται με ντομάτα!
Επίσης, αν δεν το φας όλο, πρέπει να μπει ψυγείο, επειδή έχει την ντομάτα. Χωρίς ντομάτα διατηρείται και έξω για μερικές μέρες.
Κρύο, απ' το ψυγείο, έχει μια μυρωδιά που δεν μ' αρέσει (λόγω λαχάνου), αλλά με το που την ζεσταίνεις, η μυρωδιά εξαφανίζεται και γίνεται πάλι νόστιμο και ωραίο! ;)
Καλή όρεξη! :thumbup: