-
Καλό μήνα και είθε να ανθίσουμε!!!:)
αα δεν είναι δύσκολο να μετρηθείς με μεζούρα!Εγω μετρούσα περιφέρεια στήθος και μέση.Δεν έχει σημασία το σημείο να είναι ακριβώς αρκεί κάθε φορά να μετράς περίπου στο ίδιο!Εντάξει δεν παίρνουμε μέτρα για ρούχα,απλά είναι για σύγκριση!Και πάλι είναι κάτι που βοηθάει εμένα προσωπικά ως μέτρηση γιατί είναι κάτι που το βλέπω άμεσα ενώ η ζυγαριά μου φαίνονται απλά αριθμοί!:Ρ
Δεν νομίζω ότι υποσιτίζομαι,αν και για να πω την αλήθεια ώρες ώρες έτσι νοιώθω...Εκεί που έτρωγα για μεσημεριανό μισό ψωμί με μια πιατάρα φαί,ε όσο να πείς η σαλάτα με κοτόπουλο και μια φετούλα ψωμί μου φαίνεται υποσιτισμός!
Ακολουθώ την διατροφή που μου είχε δώσει ο διατροφολόγος το 2014 όπου και έχασα τα κιλά.Είναι πρωινο-μεσημεριανό-βραδυνο με 2 ενδιάμεσα, φρούτα ή μπάρες.Σαλάτα έχει κάθε μέρα,συνήθως έχω και μια φετα ψωμι το μεσημέρι ή τοστ για βραδυνό ή πρωινο.Αυτό που μου επέμενε και προσπαθώ να κάνω ήταν να μην αφήνω πολλές ώρες άδειο το στομάχι-εξου και τα 5 γεύματα-να πίνω πολύ νερό και να τρώω την πρωτείνη που πρέπει.Μου έλεγε χαρακτηριστικά όταν παραπονίομουν για λιγούρες,καλύτερα να φάω ένα κομματάκι τυρί ή ένα αβγό παρά μια φρυγανιά.Υδατάνθρακες με μέτρο δηλαδή και κυρίως από λαχανικά και φρούτα.Δεν θεωρώ ότι ήταν πολύ αυστηρή αλλά όταν έχεις μάθει να τρως μακαρονάδες με ύψος ένα μέτρο και φρέσκο ψωμί με μαρμελάδα μιλάμε για μεγάλη αλλαγή!Γενικά στην οικογένεια είμαστε υδατανθρακοφάγοι!Ψωμι πατάτες και ζυμαρικά παραπάνω απο συχνά!Μιλάμε για συνήθειες μιας ζωής!
Με ζορίζει επίσης το γεγονός ότι δουλεύω μέχρι τις 5 οπότε είναι πολλές οι ώρες μέχρι το κυρίως γεύμα!!
-
Γεια σου Μπλοσομακι!!!!!!! <3
Ομολογω οτι εχω χαθει λιγο απο το φορουμ, αφενος γιατι εχω φτιαξει ενα γεματο προγραμμα, εχω σχολη, διαβαζω (λιγο χιχιχι), βγαινω, κανω γυμναστικη, ασχολουμαι με αλλες εξω-σχολικες δραστηριοτητες κλπ κλπ και αφετερου εχει παψει το θεμα της διατροφης να με απασχολει σε εμμονικο επιπεδο. Εχω γινει πιο δυνατη και δε νιωθω τυψεις πλεον αν πω στο πλαισιο της παρεας οχι εγω δε θα φαω αυτο, ακομα και να με πιεσουν θα τους το κοψω γιατι οπως λεει και μια παροιμια '' πριν πεις ναι στους αλλους, βεβαιωσου οτι δεν λες οχι στον εαυτο σου'' Εχω αραιωσει το ζυγισμα, λες και δεν με ενδιαφερει, καπως γυρισα στις παλιες καλες εποχες...Θα μπορουσε βεβαια να εχει και το αντιθετο αποτελεσμα ο μη συχνος ελεγχος αλλα απο τη στιγμη που το υγιεινο μου εχει γινει τροπος ζωης αυθορμητα πλεον, σε συνδυασμο με γυμναστικη οταν μπορω κ θελω, ειμαι σιγουρη οτι εστω με αργους ρυθμους θα φτασω τον στοχο!
Τωρα, τι να πω για σενα! Ειναι παρα πολυ σημαντικο που οσα εχεις χασει τα εχεις διατηρησει και μονη σου, τρωγοντας υγιεινα και κανενα γλυκακι που και που! Δειχνει ο οργανισμος σου οτι ανταποκρινεται και εσυ οντως φαινεται να ξερεις πως τρως, λες και ακους τις αναγκες του οργανισμου σου. Μην αγχωνεσαι για διαφορες της ταξεως 300 γραμμαριων. Το εχω ξαναπει, δεν ειμαστε μηναχηματα, ειμαστε ανθρωποι με 1.000.000 ορμονες ! Εδω αν περασεις μια μεγαλη στεναχωρια η αν κοιμηθεις μια μερα στις 5 το πρωι μπορει να σε δειχνει η ζυγαρια μισο κιλο παραπανω ενω δεν εφαγες κατι. Ανθρωπος σημαινει ΚΑΙ συναισθημα, το αγχος ειναι δυστυχως συναισθημα που φουσκωνει (κορτιζολη!) Ξερω οτι εισαι σε σχεση με μενα πιο πολυ στην αρχη, οποτε με τον καιρο ειμαι σιγουρη πως θα αραιωσεις τις επισκεψεις στη ζυγαρια...Απολυτα φυσιολογικο να αδημονεις..Και εγω ετσι ειμαι αλλα με τις αλλες δραστηριοτητες προσπαθω να ξεχνιεμαι!!!!!! Προσπαθησε να μειωνεις σταδιακα τις επισκεψεις... Φευγει και το αγχος του πρεπει να ζυγιστω παλι, το ψιλοξεχνας και νιωθεις πιο ελαφρυς σαν ψυχολογια και αποδιδεις γενικα καλυτερα!!!!!!! Μιλαει η πειρα χιχι!!!!!!
Πας τελεια! Συνεχιζεις δυναμικα και ο,τι θες μας λες! Μπορει να μην μπαινω συχνα οπως στην αρχη αλλα ειμαι εδω για οποιον χρειαστει βοηθεια! Και ξαναλεω οποιος θελει μου στελνει και μηνυματακι! :bouncy::smirk:
-
Αααα μας έχεις λείψει purple!!!!! http://www.pic4ever.com/images/16.gif
Καλά κάνεις και αφιερώνεσαι σε άλλες, πιο δημιουργικές δραστηριότητες...
Σου εύχομαι κάθε μέρα να γίνεσαι όλο και πιο ευτυχισμένη μικρό λουλούδι!
Τώρα για το ζύγισμα, εμένα με βοηθάει να ζυγίζομαι μια φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι να φτάσω το στόχο μου.
Μια φορά τις 15 μέρες είναι εξίσου καλά. Όπως γράφεις, πρέπει να ξέρουμε που πάμε, χωρίς να μας γίνεται εμμονή.
Πάντως έχω την αίσθηση πως εσύ δεν ήσουν ποτέ εμμονική με το θέμα της ζυγαριάς...
Από την αρχή φαινόσουν αρκετά συνειδητοποιημένη για το τι θέλεις και πως θα το αποκτήσεις!
Μπράβο για όλα όσα έχεις καταφέρει, και για όσα ακόμα παλεύεις!
Μην μας ξεχνάς, γράφε μας τα νέα σου που και που!
Έστω και μια στις 15, όπως με τη ζυγαριά... Χαχα..
Φιλιά πολλά!
Και για ό,τι χρειαστείς, είμαστε μόνο ένα u2u μακριά!
Sparrow τι κάνεις, όλα καλά;
Χαίρομαι πολύ που το έχεις πάρει τόσο θερμά, μπράβο σου!
Αν νιώθεις πως πεινάς καμιά φορά, μπορείς να τρως παραπάνω πρωτεΐνη και σαλάτα, δε νομίζω
πως αυτό θα επηρεάσει τη γενικότερη πορεία σου.
Εξάλλου ο στόχος σου πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος, πως θα καταφέρεις δηλαδή, εκτός
του να χάσεις τα περιττά κιλά να τα διατηρήσεις κιόλας!
Προτιμότερο, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, να τρως υγιεινά χωρίς στερήσεις και να χάνεις με πιο αργό ρυθμό,
από το να τα χάσεις γρήγορα και μετά να επιστρέψεις στις παλιές συνήθειες.
Επειδή δουλεύεις και μέχρι τις 5, ίσως πρέπει (στο έγραψα και πιο πάνω) να εντάξεις κάποια παραπάνω υγιεινά σνακ
στο πρόγραμμα σου. Και ας μην στα έχει προτείνει ο διατροφολόγος.
Εννοείται ο άνθρωπος ξέρει τι σου έγραψε, αλλά και εσύ προσάρμοσέ το διατροφολόγιο στα δικά σου, νέα, δεδομένα.
:bouncy:
-
Σ ευχαριστω πολυ μπλοσομακι για τα καλα σου λογια!!!!!! :love::love::love::love:
Ναι, η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν ειχα σοβαρο θεμα, απλως ειχε διογκωθει το θεμα ψυχολογικα γιατι οι περισσοτερες γυρω μου ηταν πιο αδυνατες, ειχα και μια απογοητευσουλα αλλου ειδους και ειχα ακουσει κατι περιεργα σχολια...Γενικα, το ειχα παρει πολυ κατακαρδα το θεμα, ακομα και οταν ειχα γυρω στα 5 κιλα να χασω και δεν με ελεγες καν παχουλη, και δεν σου κρυβω οτι υπαρχουν ωρες που νιωθω οτι ακομα δεν μ αρεσω και οτι θελω στο αψε σβησε να γινω κορμι για να αποδειξω στους αλλους κατι...Αλλα αυτοματα βλεπω τη διαδρομη που εκανα μεχρι εδω, σκεφτομαι οτι πολλοι στη θεση μου μετα απο δυο αποτυχημενες προσπαθειες με διατροφολογους ισως σταματουσαν να προσπαθουν...Και χαιρομαι που καταφερα τωρα, απο το Νοεμβρη του 2014 εστω να παρω στα σοβαρα το θεμα διατροφη-υγεια κ.λπ.
Ισως μερικες φορες, ακομα και οι αναποδιες που μας πονανε πολυ να οδηγουν στην βελτιωση μας γενικα, ως ανθρωποι. Ειναι η μονη αισιοδοξη πλευρα του πονου, οποιου πονου. Νιωθω οτι σιγουρα πλεον, ανεξαρτητως χρονου, θα φτασω εκει που θελω, οχι μονο σωματικα, αλλα και ψυχικα. Ειναι τραγικο αλλα τωρα εχω αρχισει να συνειδητοποιω οτι πηγα τοσο καλα στις πανελληνιες, τωρα αρχιζω να χαιρομαι και να καταλαβαινω οντως τι γινεται γυρω μου. Δεν ξερω τι εφταιξε παλια, αλλα τωρα ολα ειναι διαφορετικα...Ισως οι δυσκολιες να ειναι αυτες που δινουν νοημα στη ζωη μας, και γενικα οπως ειπε και ο Καβαφης, τα ''οχι'' μας μας κανουν αυτο που ειμαστε... (σε οποιον τομεα)
...Ξεφυγα λιγο, αλλα ολα σχετιζονται....
Βλεπω κατεβηκε ο αριθμουλης! Συγχαρητηρια!!!! :love::love::love:
-
Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς, είναι αλήθεια.
Παίζει βεβαίως ρόλο και η εμπειρία...
Τώρα αρχίζεις ν'αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου,
έτσι μου φαίνεται purple!
Καταλαβαίνεις και πως δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι.
Ωωω το παρατήρησες πως άλλαξε ο αριθμός;;;
Σήμερα, Δευτέρα, 04.04.16, ζυγίζω 78.1 Kg!
Είμαι πολύ χαρούμενη!
Αλήθεια, δε ζορίζομαι καθόλου!
Τρώω τα πάντα, για να μην σας πω περισσότερο
απ'όσο έτρωγα στην αρχή της προσπάθειάς μου.
Κάποια στιγμή θα κάνω edit για να γράψω τις θερμίδες
που λάμβανα αυτήν την 'πειραματική' βδομάδα που πέρασε.
Έχω μείνει άφωνη με το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι
δεν κινούμαι και πολύ!
Σας φιλώ όλους, καλό βράδυ!
-
Καλημέρα ημερολόγιο!
Είχα υποσχεθεί για την προηγούμενη εβδομάδα,
πως θα καταγράφω θερμίδες και άσκηση που κάνω,
ώστε να δω περίπου με τι ρυθμό χάνω, αν χάνω, και πως.
Όπως ανέφερα ωστόσο, δεν είχα τον χρόνο (ούτε πολλή
διάθεση) να κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης.
Κακό αυτό, γιατί ήθελα η προσπάθειά μου να είναι
'συνολική' για λίγες μέρες.
Έκανα περπάτημα όμως, όσο μπόρεσα.
Η δε διατροφή μου, ενώ ήθελα να είναι πολύ προσεκτική
για καλύτερα αποτελέσματα, κινήθηκε σε άνετα πλαίσια -
στο σημείο να φάω και τα γλυκά μου, να μην περιορίσω
και πολύ τις ποσότητες.
Τελικά, το πείραμα για άλλο αποτέλεσμα ξεκίνησε, αλλού
με οδήγησε!
Έχασα 600 ή 900 γραμμάρια, και δεδομένης της κατάστασης,
εξεπλάγην ευχάριστα!
Δε ξέρω πως έγινε αυτό, αφού πείνα δεν ένιωσα, και τα γλυκά μου τα έφαγα.
Μάλλον παίζει ρόλο που ό,τι άλλο τρώω είναι υγιεινό και το βραδινό μου
είναι πάντα το πιο ελαφρύ γεύμα.
Και το προφανές, έχω κιλά να χάσω και είναι εύκολο ακόμα.
Συνοπτικά:
Δευτέρα: 1464 Kcal, 15'- 20' περπάτημα
Τρίτη: 1716 Kcal, 40'- 45' περπάτημα
Τετάρτη: ~1820 Kcal, 15' - 20' περπάτημα
Πέμπτη: 1682 Kcal, 15' περπάτημα
Παρασκευή: ~1850 Kcal, 20' - 25' περπάτημα
Σάββατο: ~2000 Kcal, 20' - 25' περπάτημα
Κυριακή: δεν υπολόγισα, καθόλου κίνηση
-
Μπράβο ρε Blossom!Είσαι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν είναι η λιμοκτονία ή λύση για την απώλεια βάρους αλλά η σωστή διατροφή σε βάθος χρόνου!Εμένα αυτό το βάθος χρόνου με ζορίζει είμαι ανυπόμονη και βιάζομαι να δω αποτελέσματα..Ξέρω είναι λάθος κ προσπαθώ να μην το σκέφτομαι!
-
Σ' ευχαριστώ πολύ sparrow!
Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, δεν το περίμενα, ειλικρινά!
Τη μεγάλη διαφορά παρατηρώ κάνει η επιλογή των όσο λιγότερο επεξεργασμένων τροφίμων.
Ναι, προσπάθησε να μην είσαι ανυπόμονη γιατί το άγχος μετατρέπει σε 'αλυσίδα' τον αγώνα.
Η σωστή διατροφή πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητας σου και αυτό θέλει χρόνο,
αλλιώς μιλάμε για δίαιτα - που ναι, θα επιφέρει αλλαγές, αλλά για πόσο;
Τα ξέρεις ήδη αυτά.
Πάντως τα πας εξαιρετικά, συνέχισε να το παλεύεις! :yes:
-
Σήμερα, 12.04.16, η ζυγαριά δείχνει 77.6 Kg. :)
Είμαι στα τελειώματα των 'δύσκολων ημερών',
οπότε την επόμενη εβδομάδα το αποτέλεσμα
θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Ψυχολογία:
Ξέρω πως ακόμα και αν χάσω τα κιλά θα πρέπει να αρχίσω
ενδυνάμωση για να ξαναδώ το σώμα μου ομοιόμορφο.
Και με πονάει να το σκέφτομαι, είναι η αλήθεια.
Όμως η απώλεια μου δίνει κάποια δύναμη!
-
Γεια σου Blossom!Συγχαρητήρια για τη μεγάλη απόφαση που πήρες να αλλάξεις τον τρόπο διατροφής σου.Η προσπάθειά σου φαίνεται να έχει πολύ καλά αποτελέσματα.Βλέπω ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο και δεν προσπαθείς να πετύχεις γρήγορη απώλεια με στερητικές δίαιτες.Ξεκινάω και εγώ περίπου από τα κιλά από τα οποία ξεκίνησες. Οι συμβουλές σου είναι πολύ καλές, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τρεφόμαστε σωστά χωρίς υπερβολές.Εγώ βέβαια αυτό το δουλεύω ακόμα μέσα μου γιατί με πιάνουν και εμένα στιγμές που λέω θέλω να χάσω βάρος τώρα, αλλά διαβάζοντας αυτά που γράφεις συνειδητοποιώ ότι χρειάζεται υπομονή για να γίνει σωστά.
-
Καλωσόρισες γιασεμί :)
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Και εγώ αυτό ελπίζω, να βρίσκομαι στο σωστό δρόμο.
Δεν είναι εύκολο... Μπορεί ναι, να το έχω πάρει απόφαση πως 'πίσω δε γυρνάω',
όμως καμιά φορά νιώθω κουρασμένη, κάπως στεναχωρημένη.
Είναι ανθρώπινο, όταν κάνεις μια προσπάθεια, να έχεις και τις άσχημες στιγμές σου.
Έχε το υπόψη όταν κάνεις τέτοιες σκέψεις, πως πρέπει πάντα να συνεχίζεις, να μην αποθαρρύνεσαι.
Απ'ό,τι διάβασα σε άλλο ποστ σου, φοβάσαι να ανέβεις στη ζυγαριά;
Συμβουλή μου είναι να το κάνεις, για να αντιμετωπίσεις αυτό που νομίζεις πως είναι ο χειρότερος εχθρός σου.
Προσωπικά έχω καταλήξει πως ποτέ δε φοβήθηκα τον αριθμό, αλλά τη σκέψη πως μπορεί να μη ξεφύγω ποτέ από το σημείο αυτό.
Και αυτό αλλάζει όταν η οπτική μας αλλάζει, πως τελικά μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα με ουσιαστική προσπάθεια.
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία, και περιμένω όμορφα νέα σύντομα.
-
Blossom σε καταλαβαίνω απολύτως.Όταν παλιότερα έκανα την μεγάλη μου προσπάθεια(ήμουν 105 κιλά και έφτασα 60-62) ένιωσα κουρασμένη και στεναχωρημένη πάρα πολλές φορές.Δεν ξέρω τι με είχε κάνει τόσο πολύ να πεισμώσω και να συνεχίσω τότε και να φανταστείς ότι υποστήριξη σε αυτόν τον αγώνα μου δεν είχα πάρει από κανέναν γιατί πολύ απλά κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρω.Και περνούσαν και σε εμένα αυτήν την άποψη τους. Ίσως ήταν που για ένα διάστημα είχα πάει σε ψυχολόγο η οποία αφού της είπα το πρόβλημα μου,μου είπε ότι κανείς δεν μπορεί να μου πει τι δεν μπορώ να κάνω και ότι πολύ απλά "Αν δεν σου αρέσει κάτι πάνω σου,άλλαξε το"και σαν να γύρισε ένας διακόπτης μέσα μου.Το ίδιο και τώρα δεν με στηρίζει κανείς από το περιβάλλον μου και ξέρω ότι θα υπάρχουν μέρες που η ζυγαριά δεν θα πέφτει και θα απογοητεύομαι.Σκοπεύω να ζυγιστώ σε λίγο καιρό.Όταν γίνει θα σας γράψω και απλά ελπίζω να δω το 7 μπροστά για να πάρω λίγο θάρρος!!!:)
-
Κατάφερες να χάσεις τόσα κιλά μόνη σου; Είναι αξιοθαύμαστο!
Αν επιτρέπεται, σε πόσο καιρό; Και τι νομίζεις σε τράβηξε πίσω;
-
Τα έχασα σε ένα χρόνο και κάτι.Στην αρχή έχανα πολύ γρήγορα 5-6 κιλά το μήνα λόγω του ότι ήμουν μόνο 16 χρονών και τα κιλά ήταν πολλά και έφευγαν εύκολα.Μετά με 3-4 κιλά το μήνα ήμουν καλά.Και μην φανταστείς τίποτα υπερβολές, την μεγάλη διαφορά την έκανε η γυμναστική γιατί έκανα πολλή και μου άρεσε. Διατηρήθηκα στα κιλά αυτά 4-5 χρόνια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια γιατί μπορεί να έτρωγα αλλά ήμουν το φυτό του γυμναστηρίου πλέον.Φέτος όμως επειδή ξεκίνησα διάβασμα (είμαι πέμπτο έτος στη σχολή και πρέπει να τελειώνω) είχα κλειστεί μέσα στο σπίτι, είναι και ο φίλος μου που είναι πολύ αδύνατος και τρώει πραγματικά ότι μπορείς να φανταστείς χωρίς να παίρνει ούτε γραμμάριο και παρασέρνει και εμένα, παίρνω και εύκολα βάρος λόγω γονιδίων...ε καταλαβαίνεις δεν θέλει πολύ.Τώρα υπολογίζω να είμαι γύρω στα 81-82 κιλά και πιστεύω σε αυτές τις 10 μερες που κάνω διατροφή να έχω χάσει 1 με 1 μιση κιλό. Θα δείξει σε λίγο καιρό που θα ζυγιστώ.
-
Jasmine, είμαι σίγουρη ότι θα τα πας μια χαρά και έχεις το σωστό mindset, το στυλ ότι "ναι, γίνεται και θα τα καταφέρω". Μετά όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν είτε αργά είτε γρήγορα αρκεί να μη σταματήσεις.
Blossom, σχετικά με την άσκηση και την ενδυνάμωση, ίσως σε βοηθήσει όπως εμένα να ξεκινήσεις σταδιακά και πολύ ήπια και να προχωρήσεις όπως νιώθεις.
Π.χ. εγώ έχω στόχο να κάνω άσκηση 150 λεπτά την εβδομάδα σε τουλάχιστον 5 μέρες (ξεκίνησα με 90 λεπτά την εβδομάδα σε 3 μέρες για 4 εβδομάδες και μετά σε 110 λεπτά σε 4 μέρες για 4 εβδομάδες μέχρι να χτίσω την αντοχή και την όρεξή μου). Ξεκινάω το πρωί με 20 λεπτά στατικό ποδήλατο και κάνω top up με περπάτημα (τα θέλω για το κυκλοφορικό μου). Στο θέμα της ενδυνάμωσης, ξεκίνησα με 2 ασκήσες κοιλιακών από 5 σετ σε κάθε μεριά και όσο περνάει ο καιρός προσθέτω γιατί μου βγαίνει η διάθεση να προσθέσω χωρίς να πιέζω τον εαυτό μου. Τώρα έχω παραγγείλει κάτι εργαλεία πιλάτες, για να με βοηθήσουν στις ασκήσεις, όπως τα λατέξ αντίστασης και το δακτυλίδι πιλάτες. Αν μου έλεγες από την αρχή να τα κάνω όλα αυτά δεν θα τα έκανα, όσο προχωράνε οι μήνες όμως τα ζητάει ο οργανισμός μου και μου αρέσει όλο και περισσότερο. Το βασικό είναι η σταθερότητα, δηλαδή βάζω τικ σε κάθε εβδομάδα που περνά και έχω συμπληρώσει το ελάχιστο που είναι 150 λεπτά και τα υπόλοιπα είναι τα πρόσθετα.