Originally Posted by
Natalia_sups
Δεν αρνουμαι το οτι οι προσωπικες σου εμπειριες ειναι ασχημες...πραγματι εχεις ζησει παρα πολυ ασχημα πραγματα στον περιγυρο σου...αλλα δεν ειναι ο περιγυρος σου ο κοσμος ολος...ουτε εισαι μικρο ανυπερασπιστο παιδι πια. Εισαι μεγαλη γυναικα και μπορεις να απορριψεις οποιον πραγματι σου εχει φερθει η σου φαιρεται ακομα ασχημα. Οχι ολους ομως. Ετσι ειναι σαν να στερεισαι και τα καλα που μπορεις να βιωσεις με αλλους ανθρωπους επειδη καποιοι συγκεκριμενοι σου εκαναν κακο. Συνεχιζουν δηλαδη να σου κανουν κακο και το επιτρεπεις με το να απορριπτεις ολη την ανθρωποτητα ως κακη και σκατα...δεν θα σε εκανε χαρουμενη να βιωσεις μια ομορφη παρεα; Καλοσυνη; Καλα πραγματα; Αλλα αμα κουμπωνεσαι και λες "εγωω εγω μονο εγω στο κοσμο μου, ολοι οι αλλοι ειναι κακοι", τοτε πως θα μπορουσες να εχεις την ευκαιρια να χαρεις τετοια ωραια πραγματα; Και να ειχες την ευκαιρια θα την αφηνες να περασει μπροστα απο τη μυτη σου. Μπορεις να επιδιωξεις να διαμορφωσεις εσυ τις εμπειριες σου πλεον, δεν εισαι αβοηθητο παιδι...τον εαυτο σου αδικεις που απομονωνεις τον εαυτο σου με τη σκεψη πως ολος ο κοσμος ειναι κακος, οι ανθρωποι που ζουνε ομορφες εμπειριες δεν χανουν κατι χωρις εσενα (ουτε χωρις εμενα, αυτο ισχυει για οποιονδηποτε κλεινεται στο καβουκι του)...