Μην ανυσυχεις όλα οκ. Η υπόσχεση ήταν για τον θερμοσίφωνα απλά λόγω ΙΨΔ έχεις αμφιβολίες.
Printable View
Μην ανυσυχεις όλα οκ. Η υπόσχεση ήταν για τον θερμοσίφωνα απλά λόγω ΙΨΔ έχεις αμφιβολίες.
Τον Σεπτέμβρη αν δεν κάνω λάθος είπες πως θα πάρεις μια συμβουλή από μια ειδικό έτσι δεν ειναι;
Υπήρχε πίτα στην κουζίνα. Κάτω απο την πιτα υπηρχε χαρτι ρολο. Εκοψα με το χερι μια μπουκια. Ανησυχησα οτι μπορει να έκοψα και χαρτι μαζι και να το εφαγα. Για ψυχαναγκαστικούς λόγους, ήθελα να ειμαι σιγουρος οτι δεν εφαγα χαρτι. Κοίταξα το κομμάτι που ήταν αφημένο στην θέση του. Φαινόταν φυλλο πίτας στο σημειο που έκοψα που σημαινει οτι εφοσον υπάρχει το φύλλο, τότε δεν έκοψα χαρτί. αλλά δεν μπορούσα να δω και καλά. Είχα αγχωθεί και ενώ με την πρώτη ματία φαινόταν σχεδόν σίγουρα οτι δεν έκοψα χαρτί, δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Σαν ακόμη να μην ήμουν σίγουρος. Τότε, σκέφτηκα ότι μπορεί στο σημειο που στεκομαι να μην φαινεται καλά και να έχει κοπεί λιγο χάρτι από ένα μικρο σημείο που δεν το έβλεπα απο την θέση που ήμουν (πραγμα απιθανο) και λόγω αγχους και βιασυνης, πήγα κοντά στο κομμάτι να το δω σε ολο το σημειο γυρω γυρω.
Δεν θυμάμαι ακρίβως, για ποιό λόγο οταν το πρωτοκοίταξα την πρώτη φορά, δεν ένιωσα επιβεβαιωση οτι δεν εκοψα χαρτί. Έτσι, οπως είπα, πηγα πιο κοντα για να το δω καλυτερα. υπήρχε και ενα σημειο που δεν φαινοταν καλα. Ολα αυτα εγιναν λογω αγχους και βιασυνης. Αφου κοιταξα δευτερη φορά, καταλαβα οτι δεν χρειαζόταν και οτι ηταν σχεδον 99% απιθανο να ειχα κοψει χαρτί. ακομη και σε εκεινο το σημειο που δεν μπορουσα να δω απο την θεση που ημουν. Απο την στιγμη που στο περισσοτερο σημειο φαινοταν το φυλλο πιτας, σημαινε οτι ολα ηταν οκ και οτι δεν έκοψα χαρτί αλλα λόγω άγχους και βιασύνης δεν μπόρεσα να συγκρατηθω και να πω στον εαυτό μου οτι "εφοσον το μεγαλυτερο σημειο του κομματιου που βλέπω ειναι οκ, τότε θα ειναι ολο οκ" απλα, επειδη υπηρχε ενα σημειο που στην θέση που βρισκόμουν δεν φαινόταν καλά και ανησυχησα μήπως, απο εκεί κόπηκε εστω και λίγο χαρτί, πράμα απίθανο. Τότε, συνειδτοποίησα οτι μάλλον η δευτερη φορά που το κοίταξα καλύτερα δεν χρειαζόταν.
Ανησυχω για μια υπόσχεση που έιχα κάνει στον Θεό να μην ελέγχω πάνω από μία φορα κάποια πράματα. Δεν θυμάμαι αν η υπόσχεση ήταν για συγκεκρίμενα πράματα πχ αν κλέιδωσα την πόρτα, ή γενικα για ότι περιλαμβάνει έλεγχο.
Πίστεύετε οτι η υπόσχεση, σε περιπτωση που μέτρησε, έσπασε? πιστεύετε μετράει σαν 1 έλεγχος ή 2 έλεγχοι. με τον 1 ειματε οκ. το θέμα είναι οτι όταν κοιταξα την πίτα καλύτερα νόμισα οτι εξακολούθει να ειναι ο 1ος έλεγχος. μετα, οταν συνειδτοποίησα οτι μαλλον, δεν χρειαζόταν να την κοιτάξω με προσοχή από κοντά, οτί ίσως, μέτρησε σαν δεύτερος έλεγχος.
Θα πηγαίνεις σε ειδικό?
Έχεις την ανάγκη και την επυθιμια να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαινει;...σε ειδικό δεν πας...αλλά σου λέμε όλοι εδώ μέσα ότι ο Θεός δεν είναι όπως τον έχεις εσύ στο μυαλό σου...και δεν πρέπει να τον φοβάσαι!!
Ότι και να ήταν τι σημασία έχει;;; γιατί δε μας λες;; γράφεις τα δικά σου κ δεν απαντάς ποτε
απλα φοβαμαι μην τιμωρηθω. αυτο. θα μου πειτε οτι τοσοι κακοι ανθρωποι υπαρχουν. το σκεφετομαι διαφορετικα με την εννοια οτι οκ αυτοι σκοτωνουν ανθρωπους, εγω μπλέκω με υποσχεσεις σε Θεούς που μπορει να μετρανε και να τις σπαω και επειδη, μπλέκω τους Θεούς να είναι πολυ κακό αυτο που κάνω.
Καταρχάς ο θεός είναι ένας...δεν είναι πολλοί...ο θεός μας έχει φτιάξει ελεύθερους στο να τον πυστεψουμε ή όχι ..δεν αναγκάζει κανέναν να τον πιστέψει...αν δεν πιστεύεις στον Χριστό τότε πάψε να ασχολείσαι με τις υποσχέσεις και τις τιμωρίες είναι δηλαδή ανωφελο..αν πυστευεις όμως και αν ΘΕΣ να πυστευεις τότε κοίτα να είσαι όσο μπορείς ένας καλός άνθρωπος και να βοηθάς τους άλλους και μην ξανασχοληθεις με τις υποσχέσεις για χαρτοπετσέτες.
Λοιπον, πριν 2 χρόνια προσπαθησα να κανω υπόσχεση στον Θεό σχετικα με το να μην γυρισω σπίτι (ενω ειμαι εξω) με σκοπο να παρω χαρτοπετσέτες.
Σήμερα, πηγα και πληρωσα σε μια καφετερια και μου δωσαν αποδειξη. Επειδη καθομουν εξω και μπηκα μεσα να πληρωσω με καρτα και επειδη η αποδειξη ειναι απο χαρτι, ε ανησυχησα λιγο, και για να μην θυμιζει, καπως την υπόσχεση, απλα πηγα στον μπανιο και την πέταξα στην κάδο.
Τότε, θυμήθηκα μια αλλη πιθανη υπόσχεση με κατι μικρούς κάδους. Το αγνόησα λίγο και αρχισα να ανεβαίνω τα σκαλιά για να φύγω. Τότε, αρχισε να με απασχολει ενα άλλο θέμα και άρχισα να αγχωνομαι παραπανω για τον καδο. το ocd μου ελεγε να γυρισω πίσω στο μπανιο και να πάρω την αποδειξη απο τον μικρο καδο και να την πεταξω στην τουαλέτα. Σταμάτησα λιγο για να αναλύσω το θέμα. Αρχισα να αγχωνομαι οτι το να γυρίσω πίσω στο μπανιο για να παρω την αποδειξη απο τον καδο και να την πεταξω στην τουαλέτα, θυμιζε καπως αυτο με την χαρτοπετσέτα. δηλαδη την υποσχεση σχετικα με το να μην γυρισω σπίτι (ενω ειμαι εξω) για να παρω χαρτοπετσέτες. Τα κοινα στοιχεία ήταν η επιστροφη σε κάποιο χώρο (σπίτι στην υπόσχεση, μπάνιο στην συγκεκριμενη περίπτωση) το χαρτι (αποδειξη στην περιπτωση μου ενω στην υπόσχεση χαρτοπετσέτα)
Τελικά ετσι οπως το σκέφτηκα λίγο, θεωρησα οτι ενταξει δεν ειναι χαρτοπετσέτα αρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τότε, άρχισα να πηγαινω πάλι προς το μπάνιο ΝΟΜΙΖΩ για να σκεφτώ καλυτερα το δίλημμα (δεν ειχα παρει αποφαση για το τι θα κανω) και εκει που πηγαινα, τοσο πιο πολυ μου θυμιζε αυτο με την χαρτοπετσέτα και φρίκαρα και τελικα δεν έκανα τιποτα. απλα έφυγα.
Αρχισα να ανησυχω οτι επείδη άρχισα να επιστρέφω προς το μπανιο, μήπως σε εκεινα τα δευτερόλεπτα, όντως πηγαινα αποφασισμένος να παρω την αποδειξη για να την πεταξω στην τουαλέτα. δεν θυμαμαι τι σκεφτόμουν. Νομίζω οτι απλα, πηγαινα στο μπάνιο ΟΧΙ για να το κανω αλλα για να ΣΚΕΦΤΏ καλυτερα ποια ειναι η σωστη επιλογη. Ανησυχω μηπως, για καποια δευτερολεπτα που δεν θυμαμαι, μηπως, πηρα βιαστικα, την απόφαση να γυρίσω στο μπάνιο για να βγάλω την αποδειξη απο τον κάδο και να την πεταξω στην τουαλετα. Ανησυχω, ΑΝ σε περιπτώση που για κάποια δευτερόλεπτα, πηγαινα στο μπάνιο με σκοπο να παρω την αποδειξη για να την πεταξω στην τουαλέτα. μηπως, μόνο ο στόχος και το κίνητρο στο μυαλό μου, έσπασαν την υπόσχεση με την χαρτοπετσέτα. Δηλαδη, ανησυχω αν πηγαινα στο μπανιο με σκοπο να το κάνω πράξη και ΌΧΙ για να σκεφτω το θέμα μου καλύτερα. Δεν θυμάμαι. Νομίζω απλα πηγαινα προς το μπάνιο ξανα, για να αναλυσω το θέμα μου. Αν ομως, πηγαινα προς το μπάνιο επειδη για καποια δευτερόλεπτα, πήρα την απόφαση να το κανω?
Θα μου πείτε οτι δεν είναι χαρτοπετσέτα. Ανησυχω μηπως, επειδη την αντιμετώπησα, στην άρχη, την απόδειξη σαν χαρτοπετσέτα (για αυτο και πηγα στο εξ αρχης μπανιο. Για να την πεταξω. Για αυτο δεν εφυγα απο το μαγαζι με την αποδειξη στην τσεπη) μήπως, ο ψυχαναγκαστικός φόβος οτι μπορει να μοιάζει ΣΑΝ χαρτοπετσέτα και η ψυχαναγκαστικη επιστρόφη απο τις σκάλες της καφετέριας, ξανα, μπρος το μπάνιο με σκοπο να αφαιρέσω την αποδειξη, μηπως ολα αυτα ήταν αρκετα στοιχεια για να σπάσουν την υπόσχεση με την χαρτοπετσέτα.
Αν και νομίζω οτι δεν επέστρεψα στο μπανιο για να το κάνω πραξη, αλλά για να ΣΚΕΦΤΩ τι θα κάνω. Απλά, επειδη για κάποια δευτερόλεπτα, καθως επέστρεφα, χαθηκα στις σκέψεις μου, μπορεί να νόμισα οτι παω στο μπάνιο για να το κάνω πραξη.
Οπως και να έχει, αν σε περίπτωση επέστρεφα για να το κανω πράξη (που τελικα δεν την εκανα) πιστεύετε οτι σπάει την υπόσχεση με τις χαρτοπετσέτες μονο και μονο επειδη αντιμετώπισα, στην αρχή, την αποδειξη σαν χαρτοπετσέτα?
Απαντήστε μου, μόνο στην ερώτηση που ρωταω στο τέλος. θα μου κανετε κακο να μου δωσετε λιγη βεβαιωση αλλα την χρειάζομαι.
Αν κάποιος γυρίσει στο σπίτι, ενω ειναι εξω, για να πάρει χαρτοπετσέτες,
είναι το ίδιο με το
Αν γυρίσει απο τις σκάλες τις καφετερίες, στο μπάνιο, με σκοπο να βγαλει την αποδειξη απο τον καδο και να την πεταξη στην τουαλέτα?
αυτο
Δεν έχω καταλάβει...θέλεις να γίνεις καλά;
Καμία σχέση άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εντάξει τα άλλα ποστ μπερδεύουν γιατί αφορούσαν όλα χαρτοπετσετες αλλά τώρα η απόδειξη τι σχέση έχει;;;;;;; επίσης άλλο η σκέψη κι άλλο η πράξη.εγω όταν με νευριάσει κάποιος πολύ καμία φορά σκέφτομαι ότι τον κολλάω στον τοίχο κ τον αρχίζω στα χαστούκια, δεν το κάνω όμως τι είμαι κακός άνθρωπος κ θα τιμωρηθω επειδή το σκέφτηκα;
Κοίτα αν είναι μόνο αυτά τα θέματα που έχεις με ΙΨΔ είμαι σιγοτη ότι με ψυχίατρο ψυχοθεραπευτη θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα γιατί οι φοβίες σου δε θυμίζουν αληθινές καταστάσεις. Τι θέλω να πω ότι πχ αν η φοβία σου ήταν οι αραχνες κ δεν μπορούσες ούτε να τις δεις σε βιβλίο ούτε ν ακούσεις την λέξη αράχνη θα σε έβαζε ο θεραπευτής σου μέχρι κ να την πιάσεις το οποίο ακόμα κι εγω που δεν έχω φοβία με αραχνες δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Η φοβία σου είναι κάπως εκτός πραγματικότητας οπότε θα πρέπει λίγο να την από υλοποιήσεις να σκεφτείς τη γελοιότητα του θέματος κ ν αντισταθείς και να πεις ΝΑΙ ΡΕ ΘΕΟΙ ΕΣΠΑΣΑ ΤΗΝ Υπόσχεση και δε με νοιάζει. Όσο περνάει ο χρόνος κ λες αυτό θα μειώνεται το άγχος κ θα δει το μυαλό σου καθαρά βέβαια θέλει υποστήριξη κ μια νότα αισιοδοξίας στη ζωή σου. Βάλε κάτι ευχάριστο στη ζωή σου να σε τραβήξει λίγο στην επιφάνεια κ μετά κολυμπάς προς την ακτη
Ναι σκέψεις έχουμε όλοι, κακούς λογισμους συγκεκριμένα. Αλλά σε καμία περίπτωση η σκέψη δεν ισοδυναμεί με την πράξη.
Όλα αυτά που σκέφτεσαι, είναι ξεκάθαρα ιδεοληψιες για τις οποίες προφανώς και δεν ευθυνεσαι. Έχεις επίσης ψυχαναγκασμους για τους οποίους προφανώς και πάλι δεν φταις. Ο Θεός γνωρίζει τον αγώνα που κάνεις και πως έχεις φόβο Θεού.
Βασανίζεσαι αρκετά και για θέματα τα όποια δεν έχουν καμία βαρύτητα. Πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να ζητήσεις βοήθεια ειδικού ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά αυτό που περνάς.
Ξέχασε όλες τις υποσχέσεις και μην ξανά κάνεις καμία υπόσχεση με λόγια που θα βγαίνουν στην πράξη από το στόμα σου. Αυτό μόνο και μόνο για να μην βασανίζεσαι.
Ζήτησε όμως βοήθεια, πρέπει να το κάνεις αυτό.
Θα σε βοηθούσε αν δίνανε και οι άλλοι υποσχέσεις στους θεούς κ τις σπαγανε;; για να δεις ότι είναι οκ. Πχ εγώ έδωσα υπόσχεση στους θεους να κάνω μόνο δύο μπάνια την ημέρα αλλά αρκετές φορές την σπαω την υπόσχεση κ κάνω περισσότερα. Σε βοηθάει αυτό;
Υποσχομαι σε θεους και δαιμονες πως δεν θα ξαναπιω μπύρα στη ζωή μου και αν το κάνω να μου αφαιρέσουν την ζωή μου την ίδια τη στιγμή.
Αντε γεια μας....
Πίστεψε με πίνω μπίρα και σε πέντε λεπτά θα ειμαι εν ζωή και θα πινω και δευτερη και θα σου το γραψω για να σου το επιβεβαιώσω για να δεις πως τελικά ζεις σε μια πλάνη