Originally Posted by
Marilou
Καλημερα!
Την δικαιολογεις και ας τα εζησες ολα αυτα .Γιατι πολυ απλα αν οντως τα εζησες και μεχρι σημερα την υποστηριζεις σε ολο αυτο, με συνχωρεις αλλα εχεις και εσυ μεριδιο ευθυνης και ξέρεις γιατι?Γιατι εχει βρει εναν ανθρωπο που την παρηγορει ενω εκεινη συνεχιζει να ξευτιλιζει τον ιδιο της τον ευατο και οχι εναν ανθρωπο που θα την ταρακουνήσει ,θα της φωνάξει ,θα θυμώσει μαζι της για να καταλαβει το λαθος της.
Γιατι οταν πραγματικα θελουμε να βοηθησουθε εναν ανθρωπο και θα του φωναξουμε και θα μαλωσουμε και θα του πουμε τηην σκληρη αληθεια μπας και ξυπνησει επιτελους και δει την ολη κατασταση .Δεν μαλωνουμε παντα με τους φιλους μας ή δεν λεμε τα πραγματα με το ονομα τους επειδη θελουμε το κακό τους ..Τα κανουμε ολα αυτα γιατι τους αγαπαμε και τους νοιαζομαστε και θελουμε επιτελους να αγαπησουν και οι ιδιοι τον ευατο τους και να τους φερθει οπως τους αξιζει.
Τωρα οσο αφορα για το πηδημα τωρα τι να πω ρε συ Yugim....μου λες οτι ενας ανθρωπος που ασκουσε βια επάνω της ειχε μυαλό ,μορφωση και ηταν καλλιεργημενος ...Πραγματικα τα πιστευεις αυτα που σου λεει?
Εσυ δηλαδη με το δικο σου μυαλο πιστευεις οτι ενα τετοιος ανθρωπος θα ηταν με αυτη την κοπελα με τετοιο παρελθον και χαρακτηρα και οχι με καποια αλλη?Και μαλιστα θα την χτυπουσε κιολας ..
Βρε καλο μου ,αυτες ειναι δικαιολογιες που σε ενα παιδακι του δημοτικου να της πει ,σιγουρα θα καταλαβει οτι εκτος οτι υποτιμα την νοημοσυνη σου ,οτι ειναι με συνχωρεις χαζομαρες ...
Τωρα οσο αφορα για την δικη μου διαπιστωση τι να σου πω?
Ανετα αυτοι οι ανθρωποι μπορω να σου πω χρησημοποιουν οτιδηποτε προκυπτει στην ζωη τους για το δικο τους και μονο συμφερων...Δεν τους ενδιαφερει τιποτα απο την δικη σου ζωη ..Ισα ισα οταν επιτρεπεις τετοια ατομα να εισβαλουν στην δικη σου, θελουν να την κανουν μπαχαλο οπως και την δικη τους ..Δεν αντεχουν το νορμαλ ,το φυσιολογικο πως να το πω ....
Γνωρισα και εγω ατομο που εκανε χρονια υποτιθετε ψυχοθεραπεια για ενα θεμα του και υποστηριζε οτι τον εχει βοηθησει απιστευτα αλλα πραγματικα οταν εγω τον γνωρισα ανακαλυψα ενα ατομο που οχι μονο δεν αφησε τιποτα απο ολο αυτο για να παει παρακατω ,αλλα δικαιολογουσε αυτες τις αρρωστημενες συμπεριφορες στο επαρκο.Δεν δισταζε να λεει του κομσου τα ψεματα ,να το παιζει πληγωμενος και κατατρεγμενος προκειμεου να πατησει επανω στην λυπηση οποιουδηποτε βρισκόταν στο δρομο του προκειμένου και μονο για να ικανοποιει το εγω του.
Θελοντας λοιπον να το παιξω και εγω νοσοκομα σε ενα τετοιο χαρακτηρα ξερεις πως κατεληξα?Να με εχει φορτωσει με ολα τα δικα του κομπλεξ ,ανασφαλειες για να νιωθει εκεινος καλα .Φυσικα και εγω μεχρι σε ενα σημειο τον δικαιολογουσα αλλα ξερεις γιατι ?Γιατι δεν ημουν καλα ...καθολου καλα ψυχολογικα και ημουν και εγω μεσα σε μια θλιψη και το μυαλο μου ηταν εκεινη την περιοδο ανυπαρκτο.Ηθελα να βοηθησω ενα φιλο να νοιωσει καλα ,αλλα πες μου πως θα το κανεις αυτο οταν το δικο σου μυαλο δεν ειναι σε θεση να σκεφτει καθαρα?
Ερχομαι στο σημερα και λεω οτι ξερεις κατι?Ποιος φταει για ολο αυτο?
Εγω και μονο εγω και κανενανς αλλος .Γιατι εγω του εδωσα το δικαιοωμα να με χειραγωγεί και να με κατευθεινη θαρρεις και δεν ημουν ο ευτος μου....Πεσμου σε παρακαλω πολυ ποιος νοημων ανθρωπος ανεχεται και δικαιολογει ασυστολα ψεματα ,υποτηθενα αισθηματα που μονο τα δικα του θελω ικανοποιουσαν ,συμπεριφορες λεκτικης βιας και ποσα μα ποσα αρρωστα πραγματα που οσο τα θυμαμαι ,πλεον λεω δεν μπορει να υπαρχουν τετοιου ειδους ανθρωποι.
Ανθρωποι που δεν διατζουν να διαλύουν σπιτια με παιδια μονο και μονο απο κακια και εγωισμο ,ανθρωπους που χρησημοποιουν τριτους τεταρτους για να αποδειξουν στο ιδιο το ¨θυμα ¨οτι εχουν αλλάξει και νοιαζονται πλεον για το καλο τους και ποσα μα ποσα αλλα περαστατικα...Γι αυτο επιμενω με το θεμα με τον παντρεμενο..Ποια κοπελα που εχει εστω ιχνος γυναικειας αλληλεγγύης και σεβασμο προς μια μανα μπαινει σφινα μεσα σε ενα γαμο μονο και μονο για να ειναι καλα εκεινη αδιαφορώντας τι κακο κανει οχι σε εκεινων αλλα σε ενα παιδι...Θα μου πεις δεν το σκεφτεται ο πατερας του ,αλλα εδω ειναι και η διαφορα μας απο τους υπολοιποιυς.Δεν ειμαστε ολοι ίση ως προς τις αρχες και την αξιοπρεπεια που πρπει να εχουμε ...
Δεν ξερω ειλικρινα τι να σου πρωτοπω για να σου δωσω να καταλαβεις πως πρεπει να αφησεις το θεμα της κοπελας και να δεις το δικο σου γιατι εχεις και εσυ θεμα .Δεν μπορει να υποτιμας ετσι τον ευατο σου ,δεν αξιζει για κανεναν.Κοιτα να βρεις τροπο να ενισχύσεις την αυτοπεποιθηση σου ,να δεις καθαρα οτι δεν σου αξιζει ολο αυτο ...
Αν θελεις να ρωτησεις κατι συγκεκριμενο εδω ειμαι γιατι σου λεω αυτα που εζησα γραφω ανετα βιβλιο για το τι τεχνασματα μπορει να σκαρφιτσει ενα αρρωστο μυαλο για να μπορεσει να δικαιολογησει το ψυχικα αρρωστο εγω του ...Δυστηχως σε τετοια ατομα μονο η περιφρόνηση τους αξιζει και τιποτε παραπανω..Να πω οτι εκανε βηματα προς το καλυτερο ,ναι μαζι σου ,κατσε να την βοηθησεις ,αλλα βλεπεις εσυ κατι τετοιο?
Ενα τελευταιο θα σου πω και βαλτω καλα στο μυαλο σου ..
Μην πας να βοηθησεις ενα ατομο να βρει το μυαλο του ,την αξιοπρέπεια του και οτι αλλο νομιζεις οτι θα τον κανει καλυτερο σαν ανθρωπο και χασεις το δικο σου μυαλο ,την δικη σου αξιοπρέπεια και γενικα ερθει η μερα που φας μια σφαλιαρα και δεις οτι δεν αξιζει οχι τα λογια σου ,αλλα ουτε ενα δευτερολεπτο παραπανω να χαραμισεις στην ζωη σου για τετοια ατομα που οσο και να λενε οτι θελουν να αλλαξουν και πανε σε ψυχολογος ,δεν εχουν την διαθεση να το κανουν....
Πανω απ ολα η ψυχική μας ηρεμία και η αυτοεκτίμηση μας !