Quote:
Originally posted by Arsi
Μέσα μας όμως υπάρχει πάντα ένας εσωτερικός καθρέφτης,μόνιμος,σταθερός επιβλητικός.
Έχω παρατηρήσει τον εαυτό μου να βγάζω τη δύναμή μου μέσω της αποδοχής άλλων ανθρώπων κ να νιώθω δυνατή να καταφέρω...το ακατόρθωτο(τρόπος του λέγειν).Είναι η φωνές που ενώνονται με τη δική μου αδύναμη κ φτιάχνουν ένα δυνατό ΜΠΟΡΕΙΣ.
ΜΟυ ακούγεται σαν να χρειάζεσαι κάτι ΕΞΩ απο εσένα, για να σε βλέπεις καθαρά γιατί.....
Όταν όμως μείνω μόνη με τον εαυτό μου,ολομόναχη από οποιαδήποτε επιρροή συνειδητοποιώ πόσο πολύ δεν πιστεύω σε μένα.Πόσο λάθος εικόνα έχω για τον εαυτό μου,ριζωμένη βαθιά κ παραλογα.
Γιατί ο δικός σου ο καθρέπτης, είναι χαλασμένος, έχει πάνω του ρωγμές που αλλοιώνουν την καθαρότητά του...
Είναι παράξενο που μια πίστη ενός άλλου είναι ικανή να με κάνει να βγάλω από μέσα μου τόση δύναμη κ μόνη μου να μη μπορώ.Η δύναμη αυτή είναι δική μου αλλά είναι σα να χρειάζεται μια πίστη που μάλλον δεν έχω για να βγει.
Κάτι που έρχεται απο ΕΞΩ για να μπει στη θέση του εσωτερικού κενού...
Άραγε όταν δεν υπάρχουν αυτοί οι θετικοί καθρέφτες,όταν δεν υπάρχει κανείς... ΚΑΝΕΙΣ.... υπάρχει μέσα σου κάποιος, απλά δεν τον έχεις βρει ακόμα. Δεν έχετε συναντηθεί. Οταν γίνει αυτή η συνάντηση, ο τρόπος που χρησιμοποιείς τους έξω καθρέπτες θα αλλάξει. Δεν θα είναι πια, ένα τεχνητό και απαραίτητο μέλος σου, αλλά κάτι ξέχωρο, που θα μπορείς να το διακρίνεις απο εσένα και να το χρησιμοποιείς όπως θέλεις.
Ήθελα κάποτε να κάνω ένα τατουάζ,ένα μικρό ψαράκι κόντρα σε ένα τεράστιο κύμα.Το ψαράκι ήμουν εγώ κ το κύμα όλες οι αντίξοες συνθήκες που προκύπτουν στη ζωή μου απ\'την έλλειψη αγάπης που μπορεί να είχα στη ζωή μου κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μου(κ νομίζω πως είναι ένα κενό που δεν αναπληρώνεται ποτέ κ με τίποτα,σημαδεύει τον άνθρωπο).
Ενα ερειπωμένο σπίτι, μπορεί να αλλάξει σαν ομορφιά, αν γύρω του φυτρώσουν λογής λογής άνθη. Η εγκατάλειψη θα υπάρχει πάντα μέσα στους τοίχους του, αλλά θα είναι πιο υποφερτή, θα περιτριγυρίζεται απο ομορφιά..
Ένα ακόμα ελλειπτικό άτομο όπως είπε μια καλλιτέχνιδα σε μια συνέντευξή της.
Έλλειψη. Μέχρι να βρείς έναν πάτο. Κάτι που θα μπορεί να συγκρατεί μέσα σου, αυτά που γρήγορα αδειάζουν λόγω της έλλειψης αυτού που θα τα συγκρατεί. Όλες οι τρύπες κλείνουν. Και δημιουργείται σταθερότητα στο εσωτερικό έδαφος, ακόμα κι αν το σημάδι της ρωγμής, θα μένει για πάντα εκεί.