Quote:
Originally posted by antara
......
Γύρισα....
απογοήτευσα τον εαυτό μου, απέλπισα τον φίλο (γκομενο) μου, στραπατσαρησα την οικογενεια μου.
Ελα, μην νιώθεις ενοχές. Δεν σου φτάνει ο γολγοθάς σου, σου φορτώνεις και το οτι δεν ήσουν καλή παρέα/φίλη/κόρη? Αντάρα, οι άλλοι σε αγαπούν ή τουλάχιστον οφείλουν να το κάνουν και στα καλά και στα κακά σου.
ο,τι συμπτωματα ( \"αγαπητα\" ΚΑΙ \"ΧΡΗΣΙΜΑ \'που θελουν να μου πουν κατι..) βιωσα σε 10 χρονια, τα εζησα σε πεντε μερες.
ευχομουν να πεθανω,να μπω σε ενα νοσοκομειο ή να μου βάλουν κατι να νιωσω σε κασταστολη , να φυγει αυτη η κατασταση απο πανω μου. βιαστηκα ψυχικα και τωρα πρεπει να ξαναεπουλωσω τα τραυματα που τα τόσο \"σημαντικα\" συμπτωματα μου άφησαν ...
Θα το κάνεις. Θα επανέλθεις. Σιγά σιγά αλλά πιο γρήγορα απο άλλοτε.
δε θυμαμαι να εχω απελπιστει τοσο πολυ και για τοσες μερες..πραγματικα νιωθω ενα ρακος.
νιώθω οργή , μίσος , απόγνωση..
Είναι λογικό να νιώθεις έτσι. Απόλυτα λογικό....
και δε μου φτανουν ολα αυτα, εχω και τη συγκρουση ποιον να πιστεψω..
Πρώτα απο όλα, να πιστέψεις σε εσένα. Και μετά, στον όποιο ειδικό. Η δύναμή σου είναι μέσα σου, η θεραπεία, θα έρθει απο εσένα.Αυτοί απλά σε βοηθούν.
στον ψυχιατρο η στον ψυχολογο να απευθυνθω σε αυτην την κριση που βιωνω; ο μεν γιατρος αντε ξανα μανα με μπουκωνει στα φαρμακα, λεγοντας μου βεβαια οτι αυτα δεν κανουν τιποτα μονα τους και χρειαζομαι θεραπεια
Σύμφωνοι. Συνδυασμός φαρμακοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, είναι πιστεύω ότι καλύτερο. Θα ανακουφιστείς απο τα συμπτώματα, δουλεύοντας παράλληλα τις βαθύτερες αιτίες τους. Μόνο που έχει αποδειχθεί( κατά την ταπεινή μου γνώμη, με βάση τα λεγόμενά σου) , οτι ο συγκεκριμένος γιατρός κι εσύ, μάλλον εξαντλήσατε τα περιθώρια ψυχοθεραπευτικής δουλειάς που θα μπορούσατε να κάνετε μαζί.
...ο ψυχαναλυτης μου λεει οτι δεν τα χρειαζομαι οτι ειναι ιδεα μου οτι με βοηθανε και χρειαζομαι απλως βαθια αναλυση..οτι το καθε συμπτωμα κρυβει μια ανειπωτη σκεψη...
Αυτή η θέση του ψυχαναλυτή μου φαίνεται ακραία. Δηλ γιατί να μην βοηθηθείς με φάρμακα σε μια κρίση που περνάς? Ωραία, να κάνετε την βαθιά ανάλυση, πώς θα πέσεις όμως στα βαθιά όταν πνίγεσαι και στα ρηχά? Τα φάρμακα θα είναι το σωσίβιό σου, μέχρι να συνέλθεις και να κολυπμάς με μεγαλύτερη άνεση.
σαν τους δερματολογους...δε σας ειπα , εβγαλα και ακμη....η μια περυσι μου ειχε πει για ενα καρο κρεμες, αντισηπτικα καθαρισμους, αλοΙφες, μασκες και αντιβιωση και να μη με βλεπει ο ηλιος και ο αλλος σημερα οτι ο ηλιος θα μου κανει καλο, να βαζω ο,τι να ναι στα μουτρα μου και να παρω αντιβιωση δυο μηνες....( δε μου φταναν τα χαλια μου , ειχα κλεισει και ραντεβου σε δερματολογο σημερα-που να ηξερα οτι θα γυρνουσα σαν το ζομπι...!
μμμ..δεν εχω ορεξη ...ωραια ηταν αυτα που μου γραψατε παραπανω ..συγχωρειστε τη θλιψη μου
υγ με τσατησε τοσο πολυ ο γιατρος σημερα, του ειπα το αυτονοητο , αυτο πουτοσα χρονΙα θα επρεπε να ειχε καταλαβει , οτι μισω τον ευατο μου..(και καποιους ακομη) αυτους που μισω-αγαπω. σοκαριστηκε απο την \"αποκαλυψη\"!! ιιιιιιιιχχχ ιιιιιι ή που έχει αλτσχαιμερ ή που οταν του μιλουσα κοιτουσε τα βυζια μου..
μισω τον εαυτο μου, μισω τον γκομενο και μισω ...