Το μήνυμα τροποποιήθηκε απο τη διαχείριση
Printable View
.................................................. .......................προσωπικο απορρητο
Ένα κείμενο/ανάλυση με το οποίο βρήκα να συμφωνώ σε αρκετά σημεία, κυρίως στο ποια είναι η κοινή συνισταμένη μεταξύ μισογυνισμού, incels, ακροδεξιάς, alt right και ορθοδοξίας. Όλες αυτές οι δεξαμενές μισογυνισμού απαντώνται και στο διαδίκτυο, αφού η τεχνολογία με την μετεξέλιξή της δίνει την ευκαιρία για μεγαλύτερη διασπορά τέτοιων σκουπιδιών, όπως και στο να συναντώνται και να συσπειρώνονται.
"Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας, η μετεξέλιξη της επικοινωνίας και η ευκαιρία για διασύνδεση ατόμων που ένιωθαν αποκλεισμένα, έχουν ενισχύσει την κοινότητα του Manosphere. Μία κοινότητα η οποία παρά τους διαχωρισμούς σε τέσσερις υποκατηγορίες έχει ως κοινά χαρακτηριστικά το μισογυνισμό, τη γενικότερη υποτίμηση της γυναίκας και την εξύψωση της βίας εναντίον της. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ερευνηθεί και έχει αποδειχθεί η άρρηκτη σχέση μεταξύ φορέων σεξιστικών νοοτροπιών, συμπεριφορών με τον πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς και της Alt-right . Η manosphere κοινότητα εξάλλου αποτελεί δεξαμενή προσέλκυσης και στρατολόγησης από τους νεοναζί, τους εθνικιστές και τους ακτιβιστές της δεξιάς-ακροδεξιάς. " από το άρθρο, του Θάνου Λεύκου.
https://infolibre.gr/2023/06/15/miso...ai-orthodoxia/
Στην Αγγλία το φαινόμενο είναι τόσο έντονο που ο μισογυνισμός αυτός θα αντιμετωπίζεται ως επιβλαβής ιδεολογία.
"Εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει ανησυχία γύρω από την «κουλτούρα Incel», ένα διαδικτυακό κίνημα κυρίως νεαρών ανδρών που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «ακούσια άγαμους» και κατηγορούν τις γυναίκες και τα “Α males” για τα προβλήματά τους."
https://pride.gr/eidiseis/kosmos/sti...s-extremismos/
Σκέφτομαι ποιους θεσμούς ξέρω που επίσης έχουν τέτοια μισογυνίστικη κουλτούρα στην Ελλάδα, ουπς, μόλις σκέφτηκα έναν!
Είναι αλήθεια ότι δεν έχω χρόνο για τόσες περιπλανήσεις στο διαδίκτυο, σε σημείο δηλαδή που να πέσω σε τόσο ιδιόμορφη ομάδα ανθρώπων. Τον δε όρο (incel), τον βλέπω για πρώτη φορά εδώ.
Όσον αφορά επαφές μου με άλλους ανθρώπους στη ζωή, δεν έχει τύχει να ακούσω για τέτοια αντιμετώπιση από κάποιον. Τι μπορεί να υπάρχει στο μυαλό του καθενός δεν το ξέρω βέβαια, αλλά δεν έχω αντιληφθεί να συμβαίνει κάτι στα φανερά.
Υπάρχουν, ακόμη και στο φόρουμ, αν διαβάσεις κάποια θέματα με τον τρόπο που κριτικάρουν τις γυναίκες, θα το καταλάβεις. Δες κι εδώ:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9780135/
Έχουν αντιφεμινιστικό λόγο, βαθιά μισογυνικό, και βρίσκονται στην λεγόμενη manosphere, μαζί με pickup artists και ανδροδικαιωματιστές. Επίσης δικαιολογούν το μίσος τους με μία δική τους εφεύρεση ιεραρχίας, που τάχα οι όμορφες γυναίκες και άνδρες είναι στην κορυφή, ενώ όσοι στερούνται εμφάνισης και πλούτου, δεν έχουν τις ευκαιρίες να τους κάτσουν γυναίκες.
Έχουν δικούς τους κώδικες, όπως το hope cope rope, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά κατάθλιψης και άγχους, για τα οποία βέβαια, δεν φταίνε οι γυναίκες, αλλά αυτές βάζουν στο στόχαστρο, με άμεσες απειλές για βία και βιασμό, ενώ υπάρχουν ήδη παγκοσμίως γυναικοκτονίες από ίνσελς.
Ναι υπαρχουν, τους συναντας παντου. Δεν νομιζω να ειναι συγχρονο φαινομενο ή ελπιζω - νομιζω τουλαχιστον οτι εχει βελτιωθει, δεν εχω και πολυ επαφη με πολυ μικρες ηλικιακες ομαδες. Αλλα οκ και σε κανα social να κοιταξεις υπαρχουν μπολικοι με ονοματεπωνυμο, που δεν ντρεπονται να γραψουν δημοσια και να δειξουν ποσο κομπλεξικοι ειναι, δεν τους περναει απο το μυαλο καν. Περηφανευονται κιολας στους γυρω τους, οπως μου ετυχε προσφατα μια περιπτωση, θα αναρωτιεται ισως ο τυπος γιατι δεν γελασα ουτε εγω ουτε κανα δυο νεαροι που διηγηθηκε την μαγκια του και τον κοιταγαμε σοβαρα. Ακομα και πολλα memes πατανε σε αυτο, μερικα ειναι απλα χιουμορ για στερεοτυπα και ρολους, αλλα υπαρχουν και αλλα που δεν ειναι.