Καποτε πριν πολλα πολλα χρονια καποιος μου ειχε πει κατι. Δεν το καταλαβα τοτε. Οι ανθρωποι ειναι ανθρωποι και παντα θα μας απογοητεύουν, ετσι μου ειπε. Χρειαστηκε να περασουν πολλα χρονια, δεν ειμαι πλεον μικρος, ωστε να επιβεβαιωθει αυτο στη ζωη μου. Και στους ανθρωπους δεν εξαιρω ουτε τον εαυτο μου, κι εγω με εχω απογοητευσει. Υπαρχει ομως και κατι αλλο που ξεπερνα την ανθρωπινη αδυναμια και ατελεια που συνηθως απογοητευει και απο το οποιο μπορουμε με ασφαλεια να πιαστουμε, να κρατηθουμε. Το να το πεις ειναι το ευκολο, το δυσκολο ειναι να μπορεσεις να το εφαρμοσεις στη ζωη σου. Ασε την εφαρμογη και τους χιλιους δυο κινδυνους που μπορει να κρυβει ο καθε αγνωστος που θα γνωρισεις εκει, που ετσι κι αλλιως ατελης ανθρωπος θα ειναι και αυτος και βαλε σε εφαρμογη το σχεδιο του οτι πρεπει να παλεψεις , να συνεχισεις. Παση θυσια.. Κι εγω δεν εχω ανθρωπινως πολλα ωστε να με κρατανε εδω γυρω, προσπαθω να το δω ομως διαφορετικα το θεμα και να πως πως αυτος που δινει τη ζωη καποιο νοημα και καποια αξια θα εχει δωσει σε καθε δυσκολο και ακατανοητο που περναμε. Εχω τον εαυτο μου, κανω το σταυρό μου και συνεχιζω. Οσο μπορω, γιατι ακομα υπαρχουν ημερες που μπορει να ξυπναω και να λεω φτου να παρει, παλι εδω ειμαι, ξυπνησα. Το προσπερναω ομως αυτο και συνεχιζω. Και τα πολυ πολυ δυσκολα ειναι πισω μου, πλεον δε νιωθω συχνα ετσι. Τωρα αυτο που περιγραφεις εσυ ειναι δυσκολο βεβαια, δεν ειναι το ιδιο, αλλα και παλι γυρνα στο μεσα σου και ψαξε βρες τη δυναμη να συνεχισεις. Το καθε τι που ζουμε εχει τη σημασια και την αξια του και ας μην την καταλαβαινουμε εμεις πολλες φορες, μπορει και να μην την καταλαβουμε ποτε. Ας εμπιστευτουμε το μεγαλο παιδαγωγο που λεγεται ζωη και ας προσπαθουμε να συνεχιζουμε μεχρι την τελευταια στιγμη μας , όποτε και να ειναι αυτη, που ομως δε θα το αποφασισουμε εμεις αυτο, δεν εχουμε τετοιο δικαιωμα. Παλεψε, δεν ειναι αναγκη να το κανεις μονη σου, παλεψε παρεα με τους δικους σου ανθρωπους, με τους γιατρους σου και πανω απο ολα με τη βοηθεια του Θεου, ζητα τη στην προσευχη σου.